Dodaj do ulubionych

"Orient Ekspres " z Almaturem

IP: 80.51.94.* 06.05.08, 20:01
Czy ktoś był na objazdówce po Turcji z Almaturem? Czy warto jechać na tę
wycieczkę? Bardzo proszę o trochę informacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: "Orient Ekspres " z Almaturem IP: 80.51.94.* 07.05.08, 19:30
      Czy naprawdę nikt nie był na tej wycieczce? Proszę, napiszcie, czy lepiej do
      Turcji wziąć euro czy dolary- jadę tam pierwszy raz. Dziękuję za wszelkie
      informacje.
    • kubalinski Re: "Orient Ekspres " z Almaturem 08.05.08, 09:44
      Znajomi opowiadali: 6 dni za niecałe 1600zł - góry Taurus, Bursa,
      Ankara, całkiem ciekawie to wygląda. Z takich ciekawszych ofert to
      widziałem też spływ Nilem na fly.pl za coś ok. 2000zł.
      • kubalinski Re: "Orient Ekspres " z Almaturem 08.05.08, 09:45
        przepraszam, ten orient ekspress to chyba 8 dni trwa.
        • ag-az Re: "Orient Ekspres " z Almaturem 08.05.08, 12:08
          A ja polecam objazdówkę po Turcji z przelotem - wypełniłam formularz
          www.travelasystent.pl i przysłali mi super propozycje,
          zarezerwowałam u nich. Jeszcze w ofercie była świetna objazdówka po
          Tunezji, którą chyba na jesień zrealizuję :-)
    • Gość: crazymary18 Re: "Orient Ekspres " z Almaturem IP: *.gprs.plus.pl 12.05.08, 13:52
      Byłam z alamaturem na "powiew orientu" wszystko ok, bez problemów, polecam ;-)
      • Gość: anka Re: "Orient Ekspres " z Almaturem IP: 80.51.94.* 13.05.08, 15:02
        Dzięki! A jak z walutą- czy można płacić w euro czy trzeba wymieniać?
        • Gość: crazymary18 Re: "Orient Ekspres " z Almaturem IP: *.gprs.plus.pl 13.05.08, 15:12
          nie wiem czy nie lepiej by było wsiąść dolary, ja byłam w Turcji w 2002 roku i
          na miejscu wymieniałam dolary na liry tureckie.
        • Gość: krystie Re: "Orient Ekspres " z Almaturem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 21:35
          Do Turcji możesz wziąć dollary lub euro - bez różnicy i wymienić na miejscu.
          Na bazarach i niektórych sklepach można nawet płacić w euro i dolarach.
          Lepiej chyba jednak wziąć kartę bankomatową i wypłacić sobie liry na miejscu z bankomatu. A kartą można płacić prawie wszędzie (w Istambule bankomatów jest 5 razy tyle co w Warszawie).
          Aha, na pewno trzeba mieć 10 euro lub 15 dolarów na wizę, którą kupuje się na lotnisku. Ja zapłaciłam kartą za wizę ale panie były wkurzone, ze nie płacę gotówką.
          Aha, przelicznik jest mniej więcej taki: 10 lir = 5 euro.
      • Gość: eva Re: "Orient Ekspres " z Almaturem IP: *.promax.media.pl 15.05.08, 11:14
        witam! jeśli moge zapytac to : czy to był tylko objazd czy również pobyt w
        Didim? Chodzi mi właśnie o informacje na temat tej miejscowości oraz hotelu,
        jego stanu, wyposażenia i innych atrakcji lub ich braku.Proszę o odpowiedź.
        dzięki i pozdrawiam!
      • Gość: eva Re: "Orient Ekspres " z Almaturem IP: *.promax.media.pl 15.05.08, 12:28
        witam! jeśli moge zapytac to : czy to był tylko objazd czy również pobyt w
        Didim? Chodzi mi właśnie o informacje na temat tej miejscowości oraz hotelu,
        jego stanu, wyposażenia i innych atrakcji lub ich braku.Proszę o odpowiedź.
        dzięki i pozdrawiam!
        • Gość: crazymary18 Re: "Orient Ekspres " z Almaturem IP: *.gprs.plus.pl 15.05.08, 15:11
          to był objazd połączony z wypoczynkiem 7 dni w miejscowości Didim-Altinkum ,
          hotel był 2 lub 3 * Mergen czy jakoś tak, miejscowość typowo urlopowa,jest tam
          wielki deptak który ciągnie się przez kilka km wzdłuż którego jest pełno
          uroczych i klimatycznych knajpek, klubów i pubów oraz sklepików, przepiękna
          plaża , z widokiem na greckie wyspy.co do hotelu to był ok- minusy -brak
          klimatyzacji-tj.nie wszystkie pokoje ją miały,pokoje skromnie urzązone i dość
          małe pod względem pojemności, łazienka w pokoju, telefon też.jednakże podczas
          części objazdowej hotele miały lepszy standard (Hotel Kocak w Pammukale oraz
          Hali Hotel w Stambule z rewelacyjnym widokiem na zatokę i Błękitny Meczet i
          Hagia Sofie)ale nie narzekam ,Alamtur zawsze wybiera dość dobre hotele, zawze
          trzeba brac poprawkę na to iż * są wg. kategori lokalnej a nie europejskiej .
    • bluebright Re: "Orient Ekspres " z Almaturem 16.05.08, 10:02
      Pierwszy raz wyjechałam z Almaturem w 1988 roku do Bułgarii. Czasy
      były inne, jechaliśmy długo pociągiem, a towarzystwo wspaniałe. W
      tym roku mija więc 20 rocznica mojej przygody z Almaturem, z
      którego usług korzystałam w minionych latach wielokrotnie. Mogę więc
      służyć praktycznymi informacjami.
      W ubiegłym roku w lipcu byłam z dziećmi na imprezie Orient Ekspres.
      Wybrałam tą imprezę, gdyż chciałam zobaczyć najciekawsze miejsca w
      Turcji, a miałam tylko tydzień urlopu. Wycieczka jest ciekawa, choć
      męcząca, gdyż bardzo dużo czasu zajmują przejazdy do nowych miejsc,
      ale jak ekspres to ekspres ;-). Gdybym miała więcej czasu to
      wybrałabym imprezę Almaturu „Odkrywamy Turcję”, gdzie ten sam
      program zwiedzania łączy się z tygodniowym wypoczynkiem nad Morzem
      Egejskim. Zobacz na almatur-travel.pl.
      Co do wymiany – nie ma większej różnicy miedzy dolarami czy euro.
      Wszystko zależy od kursu tych walut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka