Dodaj do ulubionych

Triada - jednak brak fair play

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 15:55
Zapłaciłem ponad 6 tys. za wczasy. Dostałem list przypominający bardziej ulotkę niż pismo urzędowe, z którego wynikało, że muszę dopłacić. Dodam, że termin dopłaty upływa dnia następnego, a sposób zredagowania pisma nie informował jawnie o kwotach koniecznych do zapłacenia (były jakieś dwie tabele i skróty oznaczające lotniska).

Zadzwoniłem do biura (dowiedziałem się, że muszę dopłacić 300 zł), a następnie powiedziałem, że to nie jest w porządku bowiem nastąpiła kompensata związana z przetrzymywaniem moich pieniędzy, spadkiem kursu walut a wzrostem cen paliwa oraz (zdenerwowany) powiedziałem, że nie zapłacę i proszę o zwrot pieniędzy. I teraz najlepsze! Pani powiedziała, że jeśli nie zapłacę, to mogą mi zwrócić POŁOWĘ wpłaconej kwoty! Tak, tak 50% stanowią koszty rezygnacji, gdyż to jest moja wina!

Dlaczego tylko 300 zł dopłaty. Przy takim interpretowaniu prawa może należałoby zażądać np. 700 zł?
Zawsze byłem przeciwnikiem urzędów regulujących swobodę gospodarczą, ale takie przypadki (jawne wymuszanie dopłat) mogą zmienić mój pogląd.
Uważajcie na TRIADĘ.

Stefan
Obserwuj wątek
    • Gość: annie2003 Re: Triada - jednak brak fair play IP: 213.17.173.* 27.06.08, 16:08
      czy to była dopłata paliwowa?

• Gość: Stefan Re: Triada - jednak brak fair play IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:38
        Tak, to była dopłata paliwowa.
        • annie2003 Re: Triada - jednak brak fair play 27.06.08, 18:38
          a kiedy masz wylot? jakie masz warunki umowy? wpłaciłeś już
          całośćnależności za wyjazd? bo obawiam się, że jeśli nie masz zapisu
          o gwarancji niezmienności ceny, to możesz nic nie wskórać...dopłata
          paliwowa jest coroczną bolączką klientów wielu biur w Polsce, nie
          wszystkich, ale wielu...
          • alex2222 Re: Triada - jednak brak fair play 27.06.08, 19:29
            niestety,takie są warunki umowy.kiedy ja podpisywałem umowę pani wyraźnie
            powiedziała,że trzeba się liczyć z dopłatą paliwową i nie może to być podstawą
            do rozwiązania umowy z winy biura.
            myślę,że sprawa została postawiona uczciwie-wiedziałem na co się decyduję.
            zresztą zanim poszedłem do biura dokładnie przestudiowałem w internecie
            wszystkie warunki umowy,regulamin itp.co radzę wszystkim-wiadomo,że w biurze nie
            ma na to czasu.
            • Gość: gosc Re: Triada - jednak brak fair play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 15:26
              dokladnie!najpierw przeczytaj, a nie teraz udajesz wielkiego znawce
              prawa.
              czy na stacji benzynowej tez mowisz ze nie zaplacisz bo jest drogo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka