Dodaj do ulubionych

Z Orbisem ?---co polecacie???

30.08.08, 13:07
Czytam dużo o biurach podróży ale mało tu jest o Orbisie. Proszę
jeśli ktoś był na wspaniałej wycieczce z tym biurem podzielcie sie
opiniami.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.chello.pl 30.08.08, 13:38
      Za dużo ludzi to pewnie z nimi nie jeździ. Kiedyś przeglądałem ich katalogi nic
      ciekawego nie było, bez rewelacji.
      • Gość: ania Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.08, 14:46
        Kierunki mają tak jak wszystkie biura i te bardziej popularne i trochę egzotyki
        również.
        Poziom usług Biura Podróży Orbis jest bardzo wysoki. Byłam z nimi na
        objazdówkach jak też na wycieczkach typu 7+7. W tym roku zaliczyłam z nimi w
        lipcu Turcję - program od Kapadocji do Efezu. Program bardzo ciekawy, przewodnik
        profesjonalny, mała kameralna grupa 14 osobowa. Na 14 osób autokar 50 miejscowy,
        kierowca profesjonalny. Pełen komfort. Hotele na objeździe trzymające standard
        3-4 gwiazdek. Uczestnicy wycieczki bardzo sympatyczni, miejsc na ten wyjazd nie
        było już na 3 miesiące przed wyjazdem.
        Jeżeli chodzi o hotele na pobycie to mają zarówno tańsze jak i te droższe. Cena
        na pobyt w Turcji w hotelu była niższa niż w takim samym w TUI.
        Ogólnie biuro na wysokim poziomie, jeżdżę z nimi od kilku lat i ani razu nawet
        na siłę nie miałam się do czego przyczepić.
        Ogólnie mówiąc super biuro. Polecam. Wiosną jadę z nimi do Chin.
        • liczek Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 30.08.08, 21:22
          W lipcu byłam z Orbisem na objazdówce po Szwajcarii. Było komfortowo - oferta
          jak innych biur, ale drożej, za to nie ma nocek w autokarze. Hotele bardzo
          fajne, często o świetnej lokalizacji, szwajcarskie 3*, pomimo, że w ofercie mają
          hotele turystyczne. To był mój pierwszy raz z Orbisem: spokojnie, komfortowo,
          profesjonalnie, bez żadnych zastrzeżeń. W autokarze było około 10 miejsc
          wolnych. Pilot bardzo ok.
          • Gość: Basia Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 09:51
            Zastanawiam się już od ubiegłego roku nad wycieczką z Orbisu na
            Korsykę (wersja autokarowa). Może ktoś był na tej wycieczce, to
            bardzo proszę o kilka opinii na temat jej przebiegu i ogólnych
            warunków. Interesuje mnie również,czy Orbis przekłada terminy
            wyjazdów, tak jak to robi nagminnie Itaka.
            • Gość: ewa Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.home.otenet.gr 31.08.08, 14:49
              Bylam z orbisem na Krecie-wszystko planowo i mio,polecam!
              • justynakielce Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 31.08.08, 20:06
                My bylismy z Orbisem w Turcji i jestesmy zadowoleni-było
                super,żadnych niemiłych niespodzianek.
                • Gość: Nubijska Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: 83.151.32.* 31.08.08, 20:45
                  Egipt: rejs po Nilu + tydzień pobytu (2006r.) - perfekcja w każdym
                  calu i niepowtarzalny komfort zwiedzania w małej grupie (8 osób!).
                  Orbis to jedno z nielicznych polskich biur z prawdziwą klasą. wczasy
                  z nimi również gorąco polecam - Rodos - 2005 r.
                  • tymonek12 Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 01.09.08, 09:07
                    Byliśmy z Orbisem w Bułgarii. Wszystko było zorganizowane na 6. Nie
                    ma do czego się doczepić. Profesjonalizm w każdym calu. Orbis to
                    najstarsze polskie biuro podróży. W czasach peerelu było najlepsze.
                    • Gość: dag Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.chello.pl 01.09.08, 09:39
                      w czasach PRLu było najlepsze i jedyne :)
                      Oglądałem ich ofertę na wrzesień, Turcję to nawet TUI ma taniej, raczej bez
                      rewelacji, piszę o pobytach, nie objazdach.
                      • Gość: Gość Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 11:44
                        Bo w krajach takich jak Turcja Orbis nie ma włąsnych hoteli, a TUI ma, z resztą
                        jak kade duże, międzynarodowe biuro.
            • Gość: aga Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: 80.51.94.* 05.09.08, 18:50
              Ja poluję na tę wycieczkę od 3 lat, ale ciągle nie dochodzi do skutku, jest za
              mało chętnych.Nie wiem, jak było w tym roku, ponieważ jak mi 2 lata temu przed
              samym wyjazdem biuro odwołało wycieczkę do Grecji, to zaczęłam jeździć z Itaką.
              Byłam z Orbisem na "Kraje Beneluxu" i "Paryż". Wszystko było dopięte na ostatni
              guzik, bardzo dobre hotele, świetne jedzenie, profesjonalni piloci(szczególnie
              pani Halinka w Paryżu).Pozdrawiam.
        • Gość: Fidel Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 16:23
          Takie porównywanie bywa złudne, mnie się też na początku kilkakrotnie zdawało, że np. TUI wychodziło drożej... zazwyczaj okazywało się, że lepiej było jechać z tym, kto nie wpisuje "gwiazdek" koło ceny :/ Od paru lat wole bezpieczeństwo i pokrycie w rzeczywistości dla wybranej ofertym, a nie okazje cenowe.
    • Gość: Kiku_san Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.as.kn.pl 01.09.08, 10:11
      Byłam w Turcji z Orbisem - bez fajerwerków ale i bez większych wpadek - można z
      nimi jechać. Ich największym minusem są ceny :(
      • Gość: aniam Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 11:36
        Byłam z Orbisem w 2007 r. na Teneryfie.
        Wspaniały rezydent. bardzo ciekawie prowadzone wycieczki. Wysoka
        kultura. Warte polecenia.
        • liczek Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 01.09.08, 12:05
          No proszę!!!
          Na razie same pozytywy (mój również), więc, jak widać, można zadowolić nawet
          polskich turystów i nie jest tak, że na każde biuro turyści sie skarżą itp. -
          odnoszę się tu np. do wątku "Kochany Turysta" i jemu podobnych.
          Moja poprzedniczka napisała o Orbisie: "wysoka kultura" - moje wrażenie było
          podobne, w porównaniu z innymi wyjazdami.
          Wysoka kultura Orbisu przejawiała się m.in. w tym, że pilot doskonale rozumiał,
          że jest w pracy, a turyści na wakacjach, za które słono zapłacili.
          Ceny są wyższe, ale chyba przekłada się to na jakość, więc przynajmniej ci,
          których na to stać - mają wybór.
          • Gość: :) VIII.2007 IP: 217.96.39.* 01.09.08, 13:17
            Europejskie Stolice- super
            Pozdrówka dla wspaniałej pilotki, Pani Ali
      • Gość: monia-1971 Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 10:07
        my byliśmy w lipcu na majorce rezerwowalismy wczasy w grudniu w scan
        holidey i póżniej gdy sprawdzałam jeszcze inne oferty ten sam hotel
        tez w wersji all w orbisie był droższy o ok 1200 zł od osoby sporo
        prawda a pokoje w hotelu takie same, jedzenie również podobnie
        było z hotelem w Bułgarii bo wcześniej ta opcję braliśmy pod uwagę
        ten sam hotel który bardzo spodobał mi sie właśnie w orbisie
        znalazłam w TUI i też taniej czasami dobrze sprawdzic czy w innym
        biurze też na dobrym poziomie nie ma tańszej oferty do tego samego
        hotelu
    • basia9981 Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 01.09.08, 13:37
      Byłam z Orbisem w Petersburgu, po drodze -Psków, Kowno... było extra. Bardzo
      dobra organizacja, pilot, przewodniczka jak i kierowcy wiedzieli, że są w pracy
      i bardzo dbali o grupę - 42 osoby. Sami zaproponowali dodatkowe zwiedzanie
      Petersburga nocą i przy okazji obejrzeliśmy podnoszenie zwodzonych mostów. O
      pilocie -Panu Czesławie mówiłam, że czuwa nad nami jak kwoka nad kurczętami. Na
      pewno będę korzystała z usług tego biura.
      • Gość: tymonek Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 15:18
        Właśnie! Wysoka kultura pilotów i rezydentów.
        • Gość: gość Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 17:05
          Pewnie tam nasz wspaniały isihac nie pracował, tylko w Triadzie, he he
          • rubin777 Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 04.09.08, 13:31
            Dwa razy korzystałam z oferty biura Orbis Travel.
            W 2001 r. objazdówka Litwa-Łotwa-Estonia-Rosja-
            Finlandia.Przecieraliśmy wtedy dopiero szlak - pierwszy wyjazd na
            ten kierunek.Wycieczka zorganizowana profesjonalnie,dobry
            pilot.Jedyny minus to ostatni nocleg w Wilnie - fatalny hotel.Pilot
            nas o nim uprzedzał.
            Może od tej pory coś się zmieniło i nie ma tego hotelu.
            Drugi pobyt - Costa del Sol hotel Lago Rojo.Super położony już za
            cyplem w Torremolinos blisko Benalmadeny.Wtedy miał 3*,teraz dodano
            jedną * i cena jest wg mnie buforowa.
            Z obu wyjazdów jestem b.zadowolona.Biuro dba o klienta,profesjonalni
            piloci i rezydenci.
            Z Travel Time nazywanym "córką" Orbisu nie jeździłam,ale z z tego co
            wiem reprezentuje niższy poziom oraz ceny też są niższe.
            Polecam Orbis Travel.
            • Gość: ania Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.09.08, 16:31
              Travel Time to to samo co Orbis. To jest oferta tańszych hoteli. Rezydencji,
              piloci, transfery, przejazdy są takie same dla Orbis Travel i Travel Time. Na
              pobytach nie ma rozgraniczenia na te dwie firmy.
            • Gość: mariola Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 13:17
              Byłam z Orbisem w Tunezji i było super. Polecam!
              • Gość: gosc Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:12
                sprawdzałem i może być - znaczy sprawdzałem ich oferte. jednak mimo wszystko
                wole firmy jak Scan Holiday, albo troche droższe TUI. wbrew pozorom wcale nie sa
                droże od Orbisu, a dluzej oferuja takie wycieczki. z Orabisem moze za jakis czas.
                • Gość: ask Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 00:34
                  W tym roku Orbis zafundował mi 7,5 godzinne nocne oczekiwanie z
                  małym chorym dzieckiem na lotnisku na Majorce. Zero wsparcia, czy
                  chociaz rzetelnej i prawdziwej informacji ze strony rezydentki pani
                  A. Byle się pozbyć kłopotu!
                  Do tej pory myslałam ,że są najlepsi ale po tej koszmarnej nocy
                  zmieniłam zdanie.
                  • Gość: ania Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.09.08, 09:31
                    Oczekiwanie to pewnie wina linii lotniczych, nie biura. Jeżeli chodzi o opiekę
                    podczas oczekiwania i brak informacji to klapa dla Orbisu.
                    • neuro99 Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 07.09.08, 11:55
                      Gdyby Orbis miał negatywne opinie to zrównałby się z innymi, krytykowanymi na
                      tym forum biurami, a wtedy decydowałaby cena.
                      Dlatego generalnie (dla nie do końca wtajemniczonych) im więcej zapłacisz - tym
                      mniej powodów do narzekań. :P
                      • Gość: ask Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 23:18
                        Trochę ten wyjazd kosztował - to fakt ;) a i tak narzekam ;).
                        Opóżnienie z winy przewożnika - Centralwings, ale rezydentka
                        wiedziała o nim od rana. Mimo to zabrała nas z hotelu o 15.30 (
                        planowo samolot miał być o 18.35). Mało tego, zapewniała nas, że ma
                        potwierdzenie z Warszawy o mozliwości wylądowania samolotu na
                        lotnisku w Wawie mimo, iż jest ono zamknięte. To oczywiście była
                        nieprawda. Ech, szkoda gadać... W Warszawie byliśmy o 5 rano a moje
                        kaszlące dziecko po spaniu na lotniskowych plastikowych krzesełkach
                        w konsekwencji dostało zapalenia oskrzeli.
                        Mam żal do pani Aldony. Przed wyjazdem na lotnisko mówiłam jej o
                        chorobie mojego dziecka. Mogłam sobie przecież (nawet na własny
                        koszt) przedłużyć pobyt w hotelu o te 7 godzin. Maluch zniósł by
                        podróż o wiele lepiej.

W odpowiedzi na złożoną zbiorową reklamacje (podpisała się o ile
                        pamiętam wiekszość pasażerów samolotu) Orbis stwierdził, że
                        zachowanie rezydentki było prawidłowe.

A to znalazłam przed chwilą. Prawie taka sama sytuacja jak u mnie...
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=83131671&a=83147028
              • m-a-r-i-o26 Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 13.03.09, 13:41
                Gość portalu: mariola napisał(a):

> Byłam z Orbisem w Tunezji i było super. Polecam!

a w jakim hotelu?
    • Gość: kajman Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 14:46
      Witam,
      byłem w tym roku z Orbis Travel w Egipcie.
      Biuro godne polecenia - żadnych nieoczekiwanych zamian hoteli na
      miejscu, warunki dokładnie takie same jak w ofercie, bardzo miła
      pani rezydent, która odebrała nas z lotniska oraz zakwaterowała w
      hotelu. Co więcej Orbis - bardzo pilnuje, aby ich gosci nie
      wykwaterowano wczesniej tzn. skoro powrót mamy o 2.00 w nocy to
      mozemy korzystać z naszego pokoju w hotelu do tej godziny. Rok
      wczesniej (wycieczka z innym biurem) hotel wykwaterował nas o 18.00
      i do 1.30 koczowaliśmy z walizkami na mieście...
      • Gość: gosc A jak wypada w porównaniu z innymi biurami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 15:35
        A jak wypada w porównaniu z innymi biurami, nie chodzi i jakies lokalne
        maleństwa, czy firmy o których wiadomo, że nic przyzwoitego nie zorganizuja.
        Chodzi mi o firmy większe. Chodzi mi o biura typu Neckerman, Scan Holiday, czy TUI?
        • Gość: ania Re: A jak wypada w porównaniu z innymi biurami? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.09.08, 18:11
          Orbis jest moim zdaniem na poziomie TUI. Kilkakrotnie podróżowałam z zarówno z
          jednym jak i drugim biurem. Zawsze byłam bardzo zadowolona. Co do Orbisu
          dodatkowy atut to bardzo ciekawe imprezy objazdowe w małych kameralnych grupach.
          • Gość: kamil Re: A jak wypada w porównaniu z innymi biurami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 16:58
            To akurat jest standard w każdym przyzwoitym biurze. Nie wiem jak w Orbisie, ale
            w TUI są zawsze ciekawe opcje first minute, czyli wykupu wycieczki na długo
            przed terminem wyjazdu. Kosztowo wypada to ciekawie.
            • Gość: Tośka Re: Byłam w Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 18:31
              Pani rezydentka ograniczyła się do transportu z i na lotnisko oraz zachęcania do
              wycieczek droższych niż w miejscowym biurze.
              Nawet nie przyjeżdżała do hotelu.
              Nigdy nie spotkałam się z tak totalną olewką. Całe szczęście ,że nie była mi
              potrzebna
              • Gość: ekoss Re: Byłam w Grecji IP: *.chello.pl 13.09.08, 12:49
                Czu ktoś był z orbisem w Rosji.Interesuje mnie wycieczka Moskwa
                Petersburg
                • 123iti Re: Byłam w Grecji 19.09.08, 21:06
                  Byłem z orbisem na objazdówce kraje nadbałtyckie, Petersburg w
                  okresie od 31.07 do 14.08.2007 r. było poprawnie za wyjątkiem hotelu
                  w Petersburgu. Pościel czysta trzeba przyznąć,ale stan pokoju -
                  szczególne wykładzina i łazienka głęboki socjalizm do
                  narychmiastowego remontu. Decydując się na to biuro podróży
                  liczyłem, na trochę lepszą jakość. Hotel podobno był ***. Wcześniej
                  byłem na kilku imprezach z orbisu i wszystko było ok. Teraz po
                  doświadczeniu z Petersburgiem raczej wolę nie ryzykować.
                  • elamar69 Re: Byłam w Egipcie 23.09.08, 14:36
                    Byłam z nimi w Egipcie, w tym na 4 wycieczkach fakultatywnych. Było
                    super, nic nie mam do zarzucenia. Pomoc od początku do końca.
                    Naprawdę w porównaniu z innymi biurami, byłam już z 3 innymi też
                    dużymi świadczone usługi oceniam na 5.
                    • Gość: juless Re: Byłam w Egipcie IP: *.kp.pl 26.09.08, 10:05
                      wróciłam z Krety z Travel Time. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Obsługa
                      wyjazdu na prawdę profesjonalna, rezydentka bardzo pomocna i
                      życzliwa, pracownicy miejscowej firmy deltanet travel bez zarzutu.
                      Jak już ktoś pisał na miejscu nie ma żadnego podziału na turystów z
                      orbis travel i travel time, są traktowani identycznie, mają tych
                      samych rezydentów i wycieczki.
                      W 2009 też wybiorę się z orbisem, polecam
    • Gość: egipt Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.08, 19:23
      egipt
    • Gość: EA Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 23:26
      Nie polecam imprezy objazdowej po Bawarii. Tak nieudolnie
      zorganizowanego wyjazdu jak w tym roku podczas majowego weekendu
      dawno nie widziałem. Pilot nie potrafił poprowadzić kierowców
      autokaru do żadnego hotelu na trasie. Hotel miał być w pobliżu
      Monachium, a był w odległości 80 km.
      • Gość: gosia Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.chello.pl 23.02.09, 00:17
        a poza problemami z dojazdem do hoteli wszystko w porządku? bo ja
        właśnie w tym roku na długi weekend chciałam z nimi zwiedzić zamki
        bawarii.Jeżeli nie było innych niedociągnięć to może się wybiorę.
        • Gość: janjan Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 22:22
          byliśmy z rodziną parę razy na różnych wycieczkach z Orbisem. bylo
          OK bez żadnych niespodzianek, dzieci też byly zadowolone
          • mateusz.28 Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 11.03.09, 10:48
            Gość portalu: janjan napisał(a):

> byliśmy z rodziną parę razy na różnych wycieczkach z Orbisem. bylo
            > OK bez żadnych niespodzianek, dzieci też byly zadowolone
            a gdzie dokładnie byliście?
          • brown_hania Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 11.03.09, 14:13
            a gdzie lecieć z dwu i trzylatkiem? był ktoś na takiej rodzinnej wyprawie z tym biurem? jeśli tak to proszę o szczegóły
            • b-w-w Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 13.03.09, 13:59
              bylismy z Orbisem we wrzesniu 2006 z naszym wowczas 2,5 latkiem na Krecie w
              hotelu Katia Maria...

biuro spisalo sie ok
              wylot, pobyt i powrot - wszystko w porzadku, bez niespodzianek

rok pozniej bylismy z Orbisem w Tunezji - tez polecam
    • Gość: Ja-sia Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 21:47
      Pytasz o wspaniałe wakacje z Orbisem? Czy ktoś na takich był? Tak,
      ja byłam i to kilkakrotnie. Z całą rodziną (2+1). W zeszłym roku był
      to Egipt, dwa lata temu Kreta. Wszystko było na bardzo wysokim
      poziomie. Zawsze płacimy tyle co w innych biurach.Lub taniej. To
      raczej nieprawda, że w Orbisie jest drożej. Jest tak jak wszędzie.
      Można znaleźć wycieczki tańsze od innych, My, ze względu na kasę,
      zazwyczaj jeździmy z Travel Timem - to taka tańsza wersja Orbisu.
      Wychodzi tanio i super. Szczerze polecam.
      • alicja.trzos Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 18.03.09, 14:41
        hotele też ok? żadnych niespodzianek nie było?
        • Gość: Ja-sia Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 00:58
          To zależy ile chcecie wydać. My w Hurgadzie byliśmy w 3* hotelu, o
          nazwie Sea Garden. Czysty, świetnie utrzymany, miła obsługa, niezbyt
          duży, przy samej plaży (chociaż trzeba wyjść z hotelu przez główne
          wejście aby się do niej dostać), blisko centrum. Naprawdę nam się
          podobało. Podejrzewam, że w droższych hotelach jest jeszcze lepiej,
          ale to może w przyszłym roku:).
          • m-a-r-i-o26 Re: Z Orbisem ?---co polecacie??? 15.04.09, 14:44
            a ile za takie wczasy daliście, pamiętasz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka