Gość: jozefa1 IP: 80.51.237.* 03.10.08, 08:19 Bardzo proszę o opinie o biurze,zwłaszcza na temat wyjazdów narciarskich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MACIEK 35 LAT Re: BP Olimp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 11:34 Byłem z Olimpem w ubiegłym sezonie dwukrotnie -krótko o tym autokarem w Aoście / h.Cheval Blanc/: Autokar bardzo dobry/czynna toaleta!/czynny barek,narty w szafie, nie lukach bagażowych, fajni kierowcy, miła pilotka zakwaterowanie- zgodne z opisem-uwaga:rezydentka była z nami w hotelu- dyspozycja 24 h / to nam bardzo odpowiadało ,cóż lubimy być dowartościowani/- narciarsko - super Samolotem wybraliśmy się do h. Santoni/ val di sole - I połowa marca przedstawicielka Olimpu odprawiała nas na lotnisku w Katowicach / tylko Olimp miał przedstawiciela / w Bergamo spawnie kobitka z Olimpu pokierowała nas do busów, które odjechały w różne regiony Gospodarze hotelu/ albo właścieciele- nie wiemy/ przywitali nas w hotelu uśmiechem i lampką wina - to było bardzo miłe- czuliśmy się jak jedna wielka rodzina narciarsko , po prostu ślicznie Jedziemy w tym sezonie trochę większą ekipą . ale tez dwa razy/ grudzień i koniec lutego/ pozdrawiam i polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: BP Olimp IP: 80.51.237.* 07.10.08, 11:36 Dzięki za informacje,wybrałam w tym roku OTIUM nie OLIMP bo mają lepsze ceny,chociaż nie dowożą na stok autobusem więc ma to uzasadnienie. Wybrałam narty samolotem,bo niestety większość biur wozi tutystów po Polsce zanim wyruszy w prawdziwą podróż i niestety w większości nie uprzedzają o tym klientów.Nie jestem czepliwą turystką ale lubię aby to co w opisie miało potwierdzenie na miejscu.Może ktoś zna region Bardonecchia,jest mały w pobliżu granicy fr.ale może chociaż będzie mało ludzi??W zeszłym roku w Val di Sole język polski królował na stokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: BP Olimp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 15:22 Bardzo dobry wypoczynek. I autokarem i z dojazdem własnym. Dobre hotele, dobra opieka rezydentek, wszystko zgodnie z katalogiem. W najbliższym sezonie zarezerwowałem dwa wyjazdy z Olimpem. PS. Dolomity oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: BP Olimp 04.10.08, 16:28 w archiwum też sobie poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=35867008&a=35867008 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=57665847&a=57665847 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: BP Olimp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 20:28 Czytam bardzo wiele na tym forum i na forum narty. Smutno mi bardzo, że tak wielu ludzi narzeka, mogą zostać w kraju. W katalogach są bardzo dokładne opisy hoteli, tych tańszych i tych droższych - ale trzeba umieć wybierać i płacić więcej za lepszy standard. Opisy tras, przesiadki, itp. "utrudnienia" są także w katalogach, trzeba czytać ze zrozumieniem. To forum zdecydowanie można nazwać "forum nieudaczników", tak bardzo przeaważają głosy "niezadowolonych". Jeśli raz źle wybrałem biuro lub hotel, za następnym wyjazdem wybieram lepiej, jeśli nie uczysz się jeżdżąc po świecie, siedź na 4 literach, przed TV i oglądaj sensacje krajowe i polityczne. Każdy post zadowolonego klienta jest traktowany jak pochodzący od pracownika biura, liczą się tylko głosy "naciągniętych i oszukanych", którym za ich niewielkie pieniądze (mniejsze niejednokrotnie niż za urlop w Polsce, bez basenu i samolotu) należy się podróż conajmniej Concordem z exclusiv kateringiem, basen z sauną, falą, kelnerzy mówiący po polsku, drinki do białego rana i podziękowania za łaskę pobytu. Może przejaskrawiam, ale obserwuję rodaków na wyjazdach - jesteśmy rozpoznawalni, ale nie z tej dobrej strony. Zamiast wymiany uwag, dobrych rad, wskazówek - wylewanie pomyj na biuro. Spróbuj sam - jeden z drugim - wyjechać bez biura, będzie taniej, lepiej i nie będzie na kogo narzekać. Dosyć - koniec pisania, jeszcze trochę poczytam i ... przestanę, bo chciałbym jeszcze nieco optymizmu zachować, co po czytaniu forum może być trudne. Pozdrawiam wszystkich dobrze wybierających, czytających katalogi i umowy i odpoczywających z zadowoleniem gdzieś w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczucha Re: BP Olimp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:19 Witam a ja lubię wiedzieć z kim jadę na narty- porównajcie !!!! certyfikat - gwarancja ubezpieczeniowa, czyli OC biur: OLIMP - 1.350.000 SKARPA - 800.000 OTIUM - 475.000 WYGODA - 300.000 VOLARE - 250.000 pozdrawiam wszystkich narciarzy - spotkamy się na stokach włoskich Odpowiedz Link Zgłoś