Dodaj do ulubionych

cesarskie chiny ecco travel

IP: *.chello.pl 03.03.09, 20:59
Czy ktoś był w marcu w Chinach na tej wycieczce?Wybieramy się z
koleżanką 23 marca.Jaka pogoda jest w tym czasie w Chinach(Pekin-
Szanghaj)? Z góry dziękuję za info.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: robi Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.09, 17:13
      Napiszcie jak było. Chcemy się wybrać latem, ale jeszcze się wahamy z zakupem.
    • Gość: robi Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.09, 17:14
      Napiszcie jak było. Chcemy się wybrać latem ale się wahamy z zakupem
      • Gość: Gosia117 Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.chello.pl 18.04.09, 23:17
        Cześć,Napisałam trochę w wątku "z kim do Chin" i na forum
        www.wakacje.pl.
        Wycieczkę polecam!
        • Gość: miki Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.icpnet.pl 21.05.09, 22:29
          Niedawno wróciłem z tej wycieczki - bardzo fajna. Nieduża grupa (15 osób),
          wszyscy sie szybko zgrali ze sobą i przewodnik "z jajem". Chiny są miejscem
          które naprawdę warto zobaczyć, zdjęć zrobiłem chyba z tysiąc! Polecam. Jeśli
          macie jakieś konkretne pytania-walcie śmiało!
          • taliaq Re: cesarskie chiny ecco travel 21.05.09, 22:52
            Można zapytać, ile wycieczka kosztowała łącznie? I ile wynosiły obligatoryjne
            wstępy, jakieś dodatkowe wydatki? Ile dni byłeś, jaka organizacja? Jak z tymi
            przejazdami nocnymi pociągami - da się wyspać? Czy po przylocie jest
            bezpośrednio zwiedzanie, czy odpoczynek w hotelu? I jak lot, ile w sumie zajęła
            podróż? Bo ja strasznie marzę o Chinach, ale chwalone biuro CT Poland to chyba
            nie na moją kieszeń.
            • Gość: miki do Taliaq IP: *.icpnet.pl 24.05.09, 09:03
              Zaplacilem 5800 od osoby, do tego okolo 230usd na miejscu (wstepy itp).
              Przelot KLM z Warszawy do Amstersamu ok. 2 godzn, z Amsterdamu do pekinu ok. 9
              godz. Wycieczka trwa 2 tygodnie, organizacja byla naprawde dobra. Sprawnie,
              zgodnie z programem, bardzo fajny wyjazd. Po przylocie pojechaliśmy na chwilę do
              hotelu, zostawić bagaże a potem na zwiedzanie. Bylismy troche zmeczeni ale ten
              pierwszy dzien nie jest bardzo intensywny wiec dalo sie przezyc. Nocny pociąg -
              pozytywne zaskaczenie. 4 osobowe zamykane przedzialy z miejscami leżącymi,
              czysto, spokojnie mozna sie wyspac.
              Wyjazd moge smialo polecic, jesli marzysz o Chinach to lec, niesamowity kraj.
              Oglądałem wczesniej duzo programow o chinach, czytałem, ale zobaczyć to na żywo
              to zupełnie coś innego.
              • taliaq Re: do Taliaq 24.05.09, 18:10
                Wielkie dzięki. A jakie są minusy tej wycieczki, bo każda jakieś ma?
              • Gość: beakry Re: do Taliaq IP: *.eimperium.pl 01.06.09, 22:40
                ja również wybieram się z Ecco do Chin, myślę o terminie 5 lipiec, ale czekam na jakieś last minute. Czy 5800 które płaciłeś to cena z opłatą lotniskową i ubezpieczeniem? Czy był problem z wylotem z lotniska lokalnego? Bardzo proszę o odpowiedź.
    • Gość: gościówka Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 20:17
      juz poruszałam ten temat na forum"Latanie" ale zapytam jeszcze raz -
      bo lecę z Ecco i z tego co wiem, spotkanie z pilotem jest na
      miejscu... a chciałabym się dowiedzieć cos więcej o dokumentach
      wjazdowych wypełnianych w czasie lotu - co to dokładnie jest? czy
      bez pomocy pilota damy sobie z tym radę - angielski na poziomie hmmm
      powiedzmy średnim"-"
      • Gość: miki Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.icpnet.pl 01.06.09, 20:24
        Co do dokumentow wypelnianych na pokladzie - bez stresu, sa bardzo proste, bez
        problemu poradzisz sobie, trzeba wpisac podstawowe dane - imie, nazwisko, nr
        paszportu itp.
        Co zabrac ze sobą - na pewno wygodne buty, pojemną kartę do aparatu i zostawić w
        walizce troche miejsca na pamiatki zeby w drodze powrotnej nie placic za
        nadbagaz. Pieniądze - dobrze, zeby banknoty (miałem USD) nie były starsze niż z
        roku 2000 bo starsze nie bardzo chcą wymieniac (wymienic mozna w kazdym hotelu).
        W pokojach hotelowych są czajniki i herbata, ale glownie jasminowa i zielona,
        wiec jesli chcecie sobie robic herbate czy kawe ale lubicie jakas specjalna to
        mozecie ją zabrać. Poza tym nic nie przychodzi mi do głowy, jak nasuwają się Wam
        jakieś pytania to dajcie znać.
    • beaskawp Re: cesarskie chiny ecco travel też tam jadę 31.05.09, 13:53
      Wyruszamy 17.06 z Eccotrawel.Wdzięczna będę za jeszcze jakieś ważne wskazówki,
      osób które właśnie wróciły z takiej podróży. Wszystkie informacje są dla mnie
      cenne. Biura podrózy ani celu wyprawy już nie zmienię, ale jak sie przygotowac,
      co ze soba zabrać - to jeszcze mogę wprowadzić w zycie.Czekam na dobre rady.
      • Gość: beakry Re: cesarskie chiny ecco travel też tam jadę IP: *.eimperium.pl 01.06.09, 22:45
        Czy mogę wiedzieć ile płaciłaś łącznie z opłatami lotniskowymi i w jakim terminie od daty wyjazdu rezerwowałaś? ja osobiście czekam na last minute ;)
        • Gość: beaskawp Re: cesarskie chiny ecco travel też tam jadę IP: 195.26.72.* 01.06.09, 22:58
          cos ok 6200 za osobe, niecały miesiąc przed wylotem.
          • Gość: awusia@tlen.pl Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.jsn.osi.pl 07.08.09, 22:39
            Cześć! Szukam "pary" na wyjazd do Chin dla mojej mamy, niestety wycieczka dla jednej osoby jest dużo droższa niż dla dwóch. Proszę o kontakt: awusia@tlen.pl wyjazd 24.09. Link do oferty: www.eccotravel.eu/hotel,1537.php
            • liczek Re: cesarskie chiny ecco travel 31.08.09, 20:41
              Hej, ci, którzy wrócili... proszę choć o krótki komentarz, jak było...
              • Gość: Zajac1 Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 23:07
                Wycieczka jest super, godna polecenia. Chętnie odpowiem na konkretne
                pytania, bo opisanie wszystkiego zbyt wiele czasu zajmie
                • liczek Re: cesarskie chiny ecco travel 02.09.09, 19:55
                  Dzięki za potwierdzenie, że było super. Rozumiem, że biuro nie miało żadnych
                  znacznych wpadek. Szczegóły w zasadzie znam, śledzę tylko organizację wycieczki
                  przez Ecco i poziom zadowolenia turystów. Zdecydowałam się na to biuro, bo na CT
                  Poland chyba mnie obecnie nie stać...Dzięki raz jeszcze.
                  • Gość: Max Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 00:06
                    Kiedy jedziesz ?
                  • Gość: Zajac1 Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:42
                    Obyło się bez wpadek, prawie cały program zrealizowany. Musieliśmy
                    się upomnieć o Światynię Białego KOnia, pilot twierdził, że nie ma
                    jej wprogramie, no i Szanghaj - miasto przygotowuje się do wystawy
                    Expo więc wszystko jest w przebudowie, do wielu miejsc nie ma
                    dostępu, stara kolonialna dzielnica zamknięta na nadbrzeżu, a 3
                    godziny na zakupy na NR to ogromna przesada. Radzę odłączyć się od
                    grupy i na własną rękę pozwidzać, np: zobaczyć Nefrytowego Buddę. A
                    i zakupy robić w Pekinie Szanghaj jest pieruńsko drogi.
    • Gość: Fenixa Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:07
      Wybieram się 4. listopada z Ecco, szukam fajnej babeczki, która tak samo jak ja
      uwielbia podróże i chciałaby mieszkać ze mną przez te 15 dni :-))
      Ciepło pozdrawiam
      Aga
      • fenixa12 Re: cesarskie chiny ecco travel 17.09.09, 18:48
        Na dzień dzisiejszy koszt z wizą to 5100 zł, 4-18.11, wylot z Warszawy, dwa
        posiłki, bogaty program:
        www.eccotravel.eu/hotel,1537.php
        • fenixa12 Re: cesarskie chiny ecco travel 29.09.09, 16:43
          Dziś Ecco zakończyło sprzedaż promocyjnych miejsc.
          Teraz impreza kosztuje 5498 zł plus wiza chińska z pośrednictwem 320 zł.
      • Gość: Rafik Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.icpnet.pl 26.09.09, 22:15
        A leci ktoś na cesarskie 28 listopada?
        • Gość: Alex Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 13:05
          A 20 października ?????
          • Gość: Marta Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.t-systems.at 30.09.09, 10:51
            20 października - ja lecę :-) Jakimi liniami lecisz ?
            • Gość: scalpel Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 12:21
              ja tez lecę 20 .10 wraz z małżonką. Lecimy Lufthansą.
              • Gość: Marta Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.t-systems.at 30.09.09, 13:54
                my Finnair'em przez Helsinki
                • Gość: scalpel Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 14:39
                  My lecimy z Okęcia o 16.50 do Monachium. Myślę, że w Pekinie się
                  spotkamy.
                  • taliaq Re: cesarskie chiny ecco travel 30.09.09, 20:14
                    Życzę miłego zwiedzania :) A po powrocie obowiązkowo relacja na forum!
    • Gość: pierożek Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.icpnet.pl 07.10.09, 20:14
      A leci ktoś 28.11? Nas kusi cena ale zastanawiamy się jak bedzie z pogodą.
    • fenixa12 Re: cesarskie chiny ecco travel 08.10.09, 13:36
      Sprzedam miejsce(Pani)Cesarskie Chiny 04.11- 5100zl.

Proszę o kontakt...
      • Gość: jarek73 Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.centertel.pl 14.10.09, 19:35
        widzieliscie ze maja chiny za 1299 zl? to jest czarter czy normalne przeloty? bo cena rewelka!
        • Gość: wok Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 19:29
          Sprawdziłem i nie znalazłem takiej ceny.
        • Gość: Anka Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.icpnet.pl 17.10.09, 10:10
          Normalnie linie. Dzwoniłam do nich, mieli taką promocję.
          • Gość: oli Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.chello.pl 19.10.09, 11:02
            Program z błędami, a na miejscu miasta Wuxi i Nankin - takie sobie, wg mnie szkoda czasu.
    • fenixa12 Re: cesarskie chiny ecco travel 19.10.09, 15:02
      Sprzedam miejsce(Pani)Cesarskie Chiny 04.11- 5100zl.
      Proszę o kontakt - 604261212
      • Gość: Jurek Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.icpnet.pl 23.10.09, 18:32
        Witam, mam pytanie: jakie imprezy fakultaywne są na tej wycieczce i które z nich
        warto wybrać, a które można sobie odpuścić?
    • taliaq Re: cesarskie chiny ecco travel 24.10.09, 19:14
      I w jakiej cenie te fakultety? Bo na stronie biura zero informacji w tym temacie.
      • Gość: Michał Re: cesarskie chiny ecco travel IP: *.icpnet.pl 30.10.09, 17:29
        Opera Chińska 180 yuanów
        Show w Pekinie - legenda Kung Fu - 150yuanów
        prywatny pokaz w Shaolin to około 180 yuanów
        kolacja z kaczką po pekińsku -100 yuanów
        masaż godzinny 100 yuanów
        rejs w Szhanghaju ok 100 yuanów
        te fakultety wzieliśmy jak byliśmy w kwietniu te ceny co mniej
        wiecej aż tak dokładnie nie pamiętam .
        • kmaria007 Re: cesarskie chiny ecco travel 10.11.09, 19:17
          a jak z posiłkami?czy jest czas na przegryzienie lunchu?
          • mchlik Re: cesarskie chiny ecco travel 07.04.10, 12:50
            Witam

Wybieram się w maju na wycieczkę Cesarskie chiny z Ecco Travel i mam kilka pytań:)

1. Ilu osobowe są takie grupy?
            2. Czy ktokolwiek się szczepił przed takim wyjazdem?
            3. Czy opłacalne jest wypłacanie pieniędzy z bankomatów i czy są z tym
            jakiekolwiek problemy?
            4. Czy jest ktoś w stanie podać nazwy Hoteli?
            5. Co warto kupić i gdzie?
            6. Co warto zobaczyć na własną rękę, poza zoo i wioska olimpijską?
            7. I na jaką pogodę trzeba się przygotować w tym okresie?

Dziękuję za wszelkie informacje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka