Dodaj do ulubionych

Utrogestan- po co??

18.02.04, 22:33
Jestem dziś po inseminacji. Dostałam lek o nazwie Utrogestan, niestety cała
ulotka po francusku. Mam zastosować dopochwowo po jutrze, rano i wieczorem.
Czy możecie mi powiedzieć w jakim celu się go stosuje, mogę się tylko
domyślać, że ma pomóc w zagnieżdżeniu komórki, ale nie wiem. Czy któraś z Was
go stosowała, w jakich dniach cyklu i jak długo? Będę wdzięczna za każdą
odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: tekla Re: Utrogestan- po co?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.04, 23:10
      Utrogestan spełnia te same funkcje co popularne duphaston i luteina -
      podtrzymuje ew. ciążę. Jest podobno od nich znacznie lepszy ale nie od pewnego
      czasu nie można go kupić w Polsce. Gdzie można go dostać i ile kosztuje? Nie
      wywołuje żadnych negatywnych skutków ubocznych, jeśli bierzesz go wyłącznie
      dopochwowo możesz prowadzić samochód. Posłuży ci aż do dwudziestego tygodnia
      ciąży, bo tak rutynowo jest stosowany.
      • Gość: Malina Re: Utrogestan- po co?? IP: *.esripolska.com.pl 19.02.04, 12:55
        Ja wlasnie zakupilam Utrogestan. Dostalam z Novum pewien dokument. Poszlam z
        nim do apteki (ul. Miedziana) + dow. os i zas. o oplaconym ubez. zdrowotnym i
        zlozylam zam. na 4 op. Utrogestonu.
        Apteka zalatwia w Min. Zdrowia refundacje bo lek nie jest dopuszczony do
        sprzedazy na terenie Polski. Bez refundacji op. kosztuje chyba ok 200 zl. z
        refundacja 2,50!
        Ponoc jest lepszy niz Luteina.
        Malina
      • maretina Re: Utrogestan- po co?? 19.02.04, 21:21
        ten lek podobno jest sprowadzany na specjalne zamowienia. slyszalam, ze w
        gdansku jest on tylko w jednej aptece. nie wiem jak w innych miastach.
    • Gość: nawia 24 Re: Utrogestan- po co?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 12:59
      ja stosuje ten lek dopochwowo 3razy dziennie po 1 tabl.cena leku 50 zl.co u
      mnie na 20 dni wychodzi 100 zl.na poczatku myslalm o zmianie leku cena troche
      za wysoka ale teraz swierdzam ze warto.ten lek dziala tak jak duphaston.wogule
      jak czytam na forum bociana ( stare posty) to lekarze bardziej zalecaja
      mn.utrogestan lub duphaston niz np .luteine. stosujesz utragestan100 czy 200.?
    • mika52 Re: Utrogestan- po co?? 19.02.04, 19:18
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Stosuję utrogestan 100, ale mam przyjmować go
      tylko jeden dzień , co mnie dziwi (?!?). Dostałam go w Gamecie od mojego prof.
      więc nie wiem ile kosztuje bo nic nie płaciłam. Czy myślicie, że mogę na
      własną rękę brać go dłużej niż jeden dzień? Wydaje mi się to strasznie dziwne i
      nieskuteczne, jeśli mam go brać tylko jeden dzień.
      • Gość: tekla Re: Utrogestan- po co?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.04, 20:34
        Prof wie co robi, ja bym jednak zadzwoniła i upewniła się, czy nie doszło do
        nieporozumienia.
    • maretina Re: Utrogestan- po co?? 19.02.04, 21:19
      z tego co wiem to jest luteina, tylko pod handlowa nazwa. podobno jest
      najlepsza, bo ta zwykla luteina dopochwowa kiepsko sie wlchlania, tak mi gin
      mowil.
      zatem masz dobry lek!smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka