Dodaj do ulubionych

Moja historia i objawy ciąży

IP: *.nsm.pl 19.02.04, 18:48
Cześć kochane!!!
Rozpoczne od historii. . Od zawsze nieregularne cykle. Wywoływanie @
zastrzykami ,potem tabletkami anty.Starania od ponad roku. Od września 2003
leczenie samym duphastonem . Od połowy listopada clo(5-9 dc jedna tabletka) +
duphaston (16-25 dc)- trzy cykle. W dwóch pierwszych z clo wydawało mi
sie ,że nie mam wcale owulacji. Żadnych bóli ani śluzu. W trzecim z clo
troche się sama porządziłam i pierwszego dnia brania wzięłam zamiast jednej
tabletki-dwie.W następne dni juz po jednej. Nie wiem czy to akurat coś
pomogło, ale fakt jest taki ,że jestem w ciąży. A śluzu płodnego było tyle,że
ho ho... Moje objawy ciążowe troche przypominają zbliżającą się @. Cały czas
myślałam ,że to ona. Teraz bóle troche ustały.Częściej chodze siusiu,ale to
może wina tego ,że staram się więcej pić. Ogólnie jestem bardzo zmęczona i
zanim dowiedziałam się ,że to ciąza to byłam bardzo nerwowa. Teraz denerwuje
sie tylko dzidziusiem. Boje się,żeby nic złego się nie stało.Zachciewajki mam
na ostre i kwasne. I to chyba wszystko. Pytajcie o co chcecie. Tak wiele mi
pomogłyście - chociaz tak moge się Wam odwdzięczyć.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paola Re: Moja historia i objawy ciąży IP: 82.139.13.* 19.02.04, 21:12
      Alaska! a jak z plemniorkami twojego mężulka. Czy były w porządku? No i
      oczywiście zasadnicze pytanie-przytulano w dzień owulacvji, przed czy po?
      • Gość: Magdaaa Re: Moja historia i objawy ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 11:54
        Alaska pisz wszystko-uwielbiam czytać o Waszym szczęsciusmile)))))))))))))Dbaj o
        siebie. A jak moge zapytac -jak temperaturka?
    • Gość: Martuszka Re: Moja historia i objawy ciąży IP: 62.233.204.* 20.02.04, 11:59
      Ja równiez mam cykle nieregularne 38-42. teraz brałam Clo 5-9 dc. w 10 dc.
      pęcherzyk 12 mm endo 4 mm w 13dc bez zmian. jednak 39 dc. sluz taki jak płodny
      i od 3 dni. podwyzszona temp. teraz jestem 45 dc. i temp. rosnie ale
      piersi ...sama niewiem czy az tak nabrzmiałe .lekarz kazał mi zrobic hcg 3 po
      owu. wyszło negatywnie a wie kazał mi wziac proszki na wywołanie @@@@ .teraz
      zastanawiam sie czy ten test był miarodajny 3 dni po owu bo słyszałm ze dopiero
      po 5-6 dniach cos tam widac ,niewiem czy poczekac jeszcze kilka dni na @@@@
      albo ponownie robic test czy wywoływac @@@.Pomóz ,please
      ps. jak długo moze trwac cykl po Clo ?
      • Gość: nutka Re: Moja historia i objawy ciąży IP: 149.156.49.* 20.02.04, 12:24
        wiesz co, ja bym troszke poczekala. Nie wiem czy mierzysz tempke. ta w ciazy
        jest zawsze podwyzszona, a spada na dzien przed lub w dniu miesiaczki. Jesli
        chodzi o wczesne objawy ciazy, to to jest sprawa bardzo indywidualna - jedne
        maja juz od momentu zaplodnienia, inne pozniej a sa tez takie kobiety, ktore
        kompletnie zadnych objawow nie maja. Ja chyba bym powtorzyla ten test z
        krwi ... i z wywolywaniem miesiaczki poczekala na wynik.

pzwka
        • maretina Re: Moja historia i objawy ciąży 20.02.04, 12:38
          dziwny Twoj gin.... pytalam kilku lekarzy i pania w laboratorium kiedy robic
          beta hcg i wszyscy mowili tak samo: 10 dni po owulacji.
          skad on wytrzasnal te 3 dni?
        • Gość: martuszka Re: Moja historia i objawy ciąży IP: 62.233.204.* 22.02.04, 00:26
          wielkie dzieki ...zdecydowałam ze poczekam dzisiaj 46 dc. i temperaturka nadal
          36,8 bo wczesniej 36,2 poczekam bo zyje nadzieja chociaz trudno byłoby mi
          uwierzyc w taki cud .
    • Gość: inka Re: Moja historia i objawy ciąży IP: *.dt.com.pl / *.dt.com.pl 20.02.04, 12:19
      po pierwsz-GRATULACJE
      po drugie-piszesz,ze bralas duphaston i mialas nieregularne @
      ja do tej pory mialam regularne jak w zegarku 30 dni! potem okazalo sie ze
      poziom PRL nie pozwala na pekanie pecherzykow i mam brac bromergon + luteine.
      po pierwszej udanej owu, mialam test pozytywny, ale ciaze stracilam po 3tyg.
      teraz mam wszystko nieregularne..czy tez tak na ciebie wplywaly te leki?
      czy luteina powoduje zmiany w cyklu?
      mam plamienie (lub b. slaba @) mimo ze to dopiero 23 dc? piersi wielkie i bola,
      choc normalnie w czasie @ powinno byc juz spokojnie. dodam, ze owu byla w 8dc
      (?!) + od jakiegos czasu jest mi strasznie niedobrze. nie chce liczyc na nic bo
      sie boje tego rozczarowania.
      czy te cholerne leki moga miec takie dzialanie? jak dlugo mam czekac na ... w
      zasadzie nie wiem co?
    • Gość: Alaska Re: Moja historia i objawy ciąży IP: *.nsm.pl 20.02.04, 13:09
      Ja nieregularne cykle zawsze miałam . Jak zaczełam brać tabletki to wszystko
      sie uregulowało. Monitoringu nie miałam ani razu , więc nie wiem co tam w
      środku się działo. Owulacje też nie wiem kiedy miałam. Przytulanko było zaraz
      po zakończeniu @ (co dwa dni czasem codziennie)aż do ok. 16 dc. Nie traciliśmy
      czasusmilePlemniczki męża nie za ruchliwe. Jak powiedziała lekarz dużo ich, ale
      połowa z nich jest nie prawidłowa i ogólnie są mało ruchliwe i mogą nie mieć
      siły dotrzeć do celu-jednak im się udało (dzielne chłopaki). Z wynikami męża
      byłam u lekarza pare godzin przed zrobieniem testu. Ale sie wystraszyłam. Nie
      dość ,że ja mam problemy to jeszcze on. W przyszłym tygodniu czekała go jeszcze
      wizyta u androloga ,ale mu się upiecze.Narazie jest wszytko ok. I oby tak
      dalej. Dzwoniłam dziś do swojej i w poniedziałek mam powtórzyć test i jak
      najszybciej sie do niej zgłosić-oczywiście jak będzie nadal pozytywny-innej
      opcji i tak nie biore pod uwagesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka