Dodaj do ulubionych

Płodne czy niepłodne ?

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 16:19
Witam !!!!!! Chcialabym sie dowiedziec czy podczas okresu mam dni płodne ?
Obserwuj wątek
    • ewa.analityk1 Re: Płodne czy niepłodne ? 08.03.04, 16:33
      A jak długie masz cykle?
    • grrrrw Re: Płodne czy niepłodne ? 08.03.04, 17:04
      Jesli poprzes "okres" rozumiesz miesiaczke, to 5-6 pierwszych dni cyklu ( o
      ile nie masz cykli krótszych niż 26 dni) jest niepłodne. Ale czy to miesiaczka
      czy inne krwawienie, wie tylko ten, kto swój cykl diagnozuje. Miesiaczka to
      krwawienie pojawiajace sie około 14 dni po owulacji, a nie 28 dni po
      poprzednim krwawieniu.
      • Gość: xxxxx Re: Płodne czy niepłodne ? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 18:29
        wiec moj cykl trwa 30 dni a krawienie mam 11 dni po owulacji !!!!!
        • ewa.analityk1 Re: Płodne czy niepłodne ? 08.03.04, 20:56
          to mierne szanse. Masz bardzo krótką fazę lutealną czy starasz się o dziecko?
          Jak potwierdzasz owulację. Jeżeli jest w 19 dniu to dni płodne przypadają od
          oko 15 dnia cyklu
    • Gość: xxxxxx Re: Płodne czy niepłodne ? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 21:27
      wiec tak , nie staram sie o dziecko , stalo sie cos nie nie powinno sie stac i
      poprostu boje sie ze moge byc w ciazy !
      Moj caly cykl trwa 30 dni , wiec w okolicach 15 dni mam owulacje , obecnie
      jestem w 3dniu okresu i mysle ,ze teraz nie powinnam miec dni plodnych , ale
      wole sie upewnic jak jest .
    • praktycznyprzewodnik Re: Płodne czy niepłodne ? 09.03.04, 17:08
      Przy tak długich cyklach tych kilka pierwszych dni można z duzym
      prawdopodobieństwem uznać za niepłodne, ale pewność ma tylko osoba, która cykl
      diagnozuje. Nie każde krwawienie zwiastuje koniec cyklu, bywają inne
      acykliczne,a nawet towarzyszące owulacji.

Przy 30 dniowym cyklu jajeczkowania raczej spodziewaj sie później niż w 15
      dniu . No i pamiętaj, ze płodne sa także dni poprzedzające jajeczkowanie. Jest
      ich z reguły kilka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka