Dodaj do ulubionych

Lipcowa IUI

04.07.10, 15:42
Dziewczyny,
Zakładam ten wątek i od razu wpisuję się jako pierwsza.Jutro mam iui
na naturalnym cyklu.Tak była decyzja lekarza.Bez żadnych
leków,mniejsze szanse ale za to bez ryzyka przestymulowania.
Kto się dopisuje,razem będzie nam raźniej smile
Pozdrawiam i życzę powodzenie wszystkim którzy teraz będą podchodzić
do iui wink
Obserwuj wątek
    • alexiaanna Re: Lipcowa IUI 04.07.10, 17:10
      Cześć, ja miałam iui w czerwcu, niestety nieudaną. Dziś mam 1 dzień
      cyklu, w lipcu podchodzę do następnej. Może tym razem się uda, choć
      nie mam już w sobie tego entuzjazmu, z jakim podchodziłam w zeszłym
      miesiącu.
    • lili2010 Re: Lipcowa IUI 05.07.10, 08:42
      Witam! Ja też po nieudanej czerwcowej, będę podchodzić drugi raz, dziś 8 dc,
      jutro wizyta u lekarza i zobaczymy co dalej.
      • angel1333 Re: Lipcowa IUI 05.07.10, 11:50
        Witajcie
        Ja dzis mam punkcje. Potwornie bolą mnie jajniki i cały brzuch.
        Dlaczego to tak boli?!
        Czy Wy tez tak to przechodziłyście? Mam nadzieje ze wszystko bedzie
        dobrze i to cierpienie wynagrodzi mi sukcesem.
        Punkcje mam o 18:00 wiec do tego od rana nic nie jem. Dmucham na
        zimne i wierze ze cala reszta pójdzie gładko!
        Pozdrawiam i trzymamkciuki za Was tez!
        • aisak92 Re: Lipcowa IUI 05.07.10, 12:35
          Witajcie.Ja tez sie dopisze.Jestem po IUI 30.5nieudanej i za 2 tygodnie
          podchodze do nastepnej IUI na cyklu z CLO i OVITRELLE i jestem pelna nadziei ze
          w koncu sie uda.Trzymam za Was kciuki.Pozdrawiam.
          • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 05.07.10, 16:06
            Witajcie
            Ja już jestem po.O 12:30 miałam zabieg.Wszystko poszło mam nadzieję
            dobrze.Na początku tylko strasznie bolał mnie brzuch.Mam nadzieję,że
            to nic złego.Teraz tylko czekam 14 dni i robię betę.
            Pozdrawiam wink
            • lili2010 Re: Lipcowa IUI 06.07.10, 08:53
              Hej! Trzymam za Ciebie mocno kciuki, ból brzucha po jest normalny, gin mi
              powiedział żeby sobie nie żałować "nospy".
    • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 06.07.10, 15:03
      Dziewczyny mam pytanie czy iui robi się pod kontrolą usg,żeby lekarz
      widział gdzie ma wprowadzać cewnik i czy dobrze "trafił" ?
      • aisak92 Re: Lipcowa IUI 06.07.10, 16:40
        Hej.Oczywiscie ze tak i ty jestes w stanie wszystko widziec.Musisz miec pelny
        pecherz w innym wypadku nic nie zobaczysz.Co do widzenia to chyba lepiej
        obserwowac jak przebiega caly zabieg,lepiej to niz patrzec w sufit.
        • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 06.07.10, 17:51
          Dzięki aisak za odpowiedź.W tym jest problem,że moją iui miałam bez
          kontroli usg i teraz się zastanawiam jak pan doktor tam "trafił" wink
          Czy ma aż na tyle doświadczenia,że nie potrzebował widzieć
          wszystkiego na monitorze....?
          Dziewczyny piszcie jak wyglądała Wasza IUI smile
          Pozdrawiam i oczywiście wszystkim życzę 2 kreseczek.
          • aisak92 Re: Lipcowa IUI 06.07.10, 19:08
            zuzka oczywiscie ze jest na tyle doswiadczony zeby wprowadzic tam cewnik bez
            monitoringu ale lekarze robia z monitoringiem dla twojej wiadomosci zebys byla
            swiadoma jak to przebiega i dla twojego komfortu,wiec dziwne zeby doktor nawet
            nie zapytal czy chcesz widziec skoro to byla twoja 1 IUI.Nastepnym razem po
            prostu popros o widzenie przeciez w takim gabinecie maja sprzet specjalnie do
            tego przeznaczony.Popros bo placisz za to i bedziesz czula sie lepiej widzac
            wszystko.Szkoda tylko ze partnerzy nie moga w tym uczestniczyc.Pozdrawiam.
      • pelikan00 Re: Lipcowa IUI 06.07.10, 20:10
        nie slyszalam jeszcze o inseminacji z usg jednoczesnie. rozumiem
        kontrola jajnikow i pecherzykow przed i po inseminacji, ale w
        czasie....
        lekarz dobrze wie i spokojnie trafi cewnikiem do macicy by wprowadzic
        nasienie.
        • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 06.07.10, 20:59
          No właśnie o to mi chodziło,czy inseminacja powinna być razem z usg
          czy nie.
          Ufam całkowicie mojemu lekarzowi i mam nadzieję,że wie co robi.Nie
          miałam stymulacji lekami i boję się,że mam nikłe szanse na
          powodzenie...
          Czy już żadna z Was nie będzie podchodzić do iui w tym miesiącu???
          • dziubek-4 Re: Lipcowa IUI 06.07.10, 21:18
            ja miałam 3 iui i za każdym razem miałam podczas niej usg i to raczej nie było
            po to abym ja widziała tylko dla lekarza mimo że mój lekarz też jest raczej
            doswiadczony
          • lili2010 Re: Lipcowa IUI 07.07.10, 08:49
            Hej!
            Ja będę podchodzić w tym miesiącu do swojej drugiej IUI, pierwszą miałam bez
            stymulacji i bez usg w trakcie. Dwa dni przed IUI miałam usg w gabinecie,
            pęcherzyki dwa po 21 mm i endo 10 mm, gin sam określił że, po 2 dniach to będzie
            ten dzień. Niestety nieudana. Dziś idę na kolejną wizytę, zobaczę co powie.
            pozdrawiam
            • angel1333 Re: Lipcowa IUI 07.07.10, 09:24
              Witajcie. Jestem juz po punkcji. Narkoza to był koszmar. Okropnie
              sie czulam z reszta dzis nie lepiej. Ciagle jestem słaba, mam
              uczucie pełnosci w zołądku i brak apetytu. Do tego lekarz kazal pic
              mi dziennie 5 litrow płynow. Oszalam jak ja ledwo 2 moge w ciagu
              dnia. Dziewczyny czy Wy tez tak mialyscie? Boje sie ze apetyt mi nie
              wroci a musze jesc zeby miec sily. Tylko jak to zrobic jak nie
              wchodzi mi nic. O rany jestem slaba ciagle tylko leze i spie a dzis
              o 18:00 mam transfer
              Jak to przezyc wszystko?!
              Pomozcie!
              • natasza-n1 Re: Lipcowa IUI 07.07.10, 17:06
                Ja nie miałam takich problemów po punkcji..Trochę tylko mnie brzuch bolał więc
                odpoczywalam. Narkozę zniosłam super. Niedługo potem coś zjadłam bo byłam
                strasznie głodna.

A u mnie wczoraj 3 pęcherzyki 24mm. Jutro mam mieć inseminację ale zastrzyku nie
                dostałam (w poprzednim cyklu same pękły). Martwię się tylko tym czy mi ją zrobia
                i czy same pękną
                • lili2010 Re: Lipcowa IUI 08.07.10, 12:44
                  przepraszam za pytanie, bo może będzie głupie ale nie mam takiego doświadczenia
                  jak inne dziewczyny na tym forum. Jaka miałaś punkcje przed IUI?? ja przed IUI
                  nie maiłam nic takiego, tylko usg.
    • lili2010 Re: Lipcowa IUI 08.07.10, 09:05
      Ja niestety w tym miesiącu odpadłam, pojawiła się 4 cm torbiel którą muszę
      wyleczyć sad
      • aisak92 Re: Lipcowa IUI 08.07.10, 10:22
        Hej.Prosze poradzcie.od 20 stycznia bralam bromergon 1tabl i od poczatku maja po
        pol tabl bo w formie calej doktor mnie zablokowal ale chodzi mi o to ze 30maja
        podchodzilam do IUI i lekarz kazal mi odstawic bromergon i zaczelam przyjmowac
        luteine i duphaston.IUI niestety nie udala sie i potem miesiac odpoczynku i
        zapomnialam ze przyjmowalam bronka i za ponad tydzien podchodze do nastepnej IUI
        ale nie wiem czy powinnam juz wczesniej do niego wrocic?czy przez ten czas mogla
        mi znow podskoczyc za bardzo i czzy moze zaczac brac bronek teraz?dodam ze nie
        jestem teraz w stanie zrobic badan.
        • natasza-n1 Re: Lipcowa IUI 08.07.10, 12:11
          No i dupa sad Nie miałam inseminacji, pęcherzyki same tym razem nie pękly. Na
          darmo jechałam.Wzięłam dziś zastrzyk. Jutro już nie mogę odpuścić pracy sad Ale
          pęcherzyki taaakie duże że się trochę boję..
          • angel1333 Re: Lipcowa IUI 08.07.10, 13:07
            dziewczyny ja juz po wszystkim.
            Wczoraj mialam transfer. Podali mi 2 sliczne zarodki. Lekarz
            powiedzial ze byly najbardziej super. Troche mialam watpliwosci co
            do 2 bo do konca obstawalam przy 1 bo gdyby zdazylo sie ze oba sie
            przyjealy to znaczy ze blizniaki a troche mnie przeraza bo wiem ze
            to nie taka prosta sprawa z blizniacza ciaza. No poki co czekam.
            21.07 robie bede i bedzie wszystko jasne.Leze i nic nie robie, bede
            tu do Was zagladac bo lezenie dla mnie to kara no ale jak mus.
            Ogolnie czuje sie dobrze i nie doszukuj sie objawow bo najlepiej jak
            by mnie to ominelo ale kto wie jak moze byc. Wierze ze bedzie dobrze
            tym bardziej ze złe wspomnienia mam po narkozie i do dzis walcze
            zeby ja wypłukac z organizmu bo w dalszym ciagu dyskomfort.Brzuch
            powiekszony ale to po punkcji jajnikow ale z czasem dojde do siebie,
            najwazniejsze ze juz zaczelam jesc z czego bardzo sie ciesze smile

Dam znac jak zrobie bete smile

Buziaczki i trzymajcie sie.
            Aha jesli sie uda to bedziemy z mezem miec piekny prezent na 10-ta
            rocznice slubu bo tyle juz walczymy!
            • angel1333 Re: Lipcowa IUI 08.07.10, 13:11
              a no tak glupio wyszlo bo zapomnialam dodac ze pobrali mi 7
              pecherzykow z czego zapłodniło sie 5. Podali mi 2 wiec 3 nam
              zostały smile
              Przed podaniem lekarz zaprosil nas do labolatorium i zapytal czy
              chcemy zobaczyc swoje dzieci. Bylismy w szoku o czym on mowi a tu
              przez mikroskop zobaczylismy 5 naszych "pociech" smile
              Cudowne uczucie, nie moglam ochlonac do konca dnia. dzis wstalam o 4
              rano bo z wrazenoia spac nie moglamsmile

Trzymajcie kciuki!!!
              • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 08.07.10, 15:15
                Oczywiście trzymamy kciuki za powodzenie smile
                Tylko mam dziwne pytanie bo ty chyba nie piszesz o iui tylko o ivf?
                Punkcja i transfer są przy tego rodzaju zabiegu wink
                A teraz z innej beczki:Mam pytanie do dziewczyn,które już miały iui.
                Kiedy można spodziewać się ewentualnego "zapłodnienia" po iui
                tzn.chodzi mi o to,że przy ivf prawdopodobieństwo zapłodnienia jest
                od ok.6 dpt a przy iui kiedy?
                • angel1333 Re: Lipcowa IUI 08.07.10, 17:38
                  hah ale numer. no faktycznie sie zakrecilam.zaczelam pisac o ivf.
                  poprostu watki pomylilam smile
                  ale gapa z mnie a powinnam odroznic bo przeciez sama nie raz pisalam
                  o swoim IUI tu na forum wiec nie wiem jak to sie stalo ze takiego
                  byka strzelilam.
                  Juz uciekam od Was na inny wątek smile nie gniewajcie sie za pomylke
                  Trzymam za Was kciuki!
                  • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 08.07.10, 20:05
                    Spoko,nic się nie przejmuj.To w końcu żadna zbrodnia wink
                    Poprostu każda z nas bardzo pragnie i dąży to tego jednego celu i
                    nie ważne w jaki sposób byleby osiągnąć cel ,czyli małe,słodkie
                    bobo.... smile
                    • marturara Re: Lipcowa IUI 14.07.10, 14:00
                      Witam,

jutro, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, pierwszy raz podchodzimy do IUI (na naturalnym cyklu).

Myślałam, że jestem twarda i nie będę się stresować, ale jednak...

Pozdrawiam i trzymam kciuki!
                      • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 14.07.10, 14:17
                        Witaj,
                        Oczywiście mocno trzymam kciuki smileNapisz gdzie się leczysz i z
                        jakich przyczyn.

Pozdrawiam
                        • marturara Re: Lipcowa IUI 14.07.10, 15:07
                          Staramy się od 2,5 roku. Zdaje się, że to niepłodność idiopatyczna (mąż OK, ja
                          też: hormony, owulacja, drożność) - chyba że wrogość śluzu, ale lekarka, z którą
                          rozmawiałam mówiła, że obecnie odchodzi się od wiary w diagnostyczną przydatność
                          testów (kobiety z wrogim śluzem mają dzieci, a z kolei "przyjazność" śluzu tego
                          wcale nie gwarantuje). Leczymy się w klinice WUM na pl. Starynkiewicza.

• zuzka787 Re: Lipcowa IUI 14.07.10, 20:22
                            U nas niestety przypadek ciężki.Po zabiegu usunięcia żylaków
                            całkowity zanik plemników.Musiałam korzystać z banku nasienia bo nic
                            dobrego się nie wydarzyło od 2 lat.
                            My leczymy się w-wskim invimedzie.

Pozdrawiam
                            • marturara Re: Lipcowa IUI 15.07.10, 09:27
                              Zuzka - współczuję, na pewno niełatwo jest poradzić sobie z taką diagnozą.
                              Myślę, że warto jednak pokładać nadzieje w medycynie - ona naprawdę czyni cuda.
                              Jakie macie dalsze plany, co z tym bankiem nasienia?

U nas niepowodzenie. Wczoraj mieliśmy mieć inseminację, ale pociąg nie dojechał
                              (poprzednim razem nie było natomiast cewników - skandal). Poszliśmy dziś -
                              oczywiście już za późno, ciałko żółte. Następny termin we wrześniu, bo remont
                              oddziału.
                              Wystarczająco trudne jest samo pogodzenie się z niepłodnością i IUI - czy musi
                              do tego jeszcze dochodzić stres wywołany niczym więcej jak pechem?
                              • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 15.07.10, 11:20
                                Dziękuję smile Sprawa niepłodności jest bardzo trudna do pogodzenia
                                się.Nie mamy innego wyjścia i musimy z tym żyć.Na pewno mam
                                odczucie,że los postępuje niesprawiedliwie bo jednych ciężko
                                doświadcza a z innym obchodzi się bez żadnych problemów.
                                U nas IUI odbyła się 05.07.W poniedziałek będę testować ale nie
                                spodziewam się cudów.Nic nie czuję,nie mam kompletnie żadnych
                                objawów.Poprzednim razem kiedy byłam w ciąży to miałam uczucie
                                kłucia w podbrzuszu a teraz nic sad
                                Niedawco wyczytałam,że jednym z objawów ciąży może być swędzenie
                                piersi.A ja od pewnego czasu z przerwami nie mogę sobie z tym
                                poradzić.Na początku myślałam,że to pogryzienie przez komary ale nie
                                mam żadnych śladów.Co o tym myślicie?
                                Marturara nic się nie martw.Do iui na pewno w końcu dojdzie i los
                                dodatkowo Cię wynagrodzi,że uda się za pierwszym razem.Daj
                                koniecznie znać kiedy będziesz miała zabieg,będę trzymać kciuki wink
                                • aisak92 Re: Lipcowa IUI 15.07.10, 11:45
                                  Hej.Jesli wszystko bedzie dobrze to my za tydzien podchodzimy tez do IUI i na
                                  tej samej zasadzie co zuzka czyli bank.1 sie nie powiodla a teraz wierze ze
                                  bedzie dobrze.My tez w inwimedzie poznan.
                                • aisak92 Re: Lipcowa IUI 15.07.10, 11:47
                                  zuzka a ja mam nadzieje ze te swedzenie to jest jakis objaw.Trzymam kciuki za
                                  nas wszystkie.Pozdrawiam.
                                  • marturara Re: Lipcowa IUI 15.07.10, 13:39
                                    Dziewczyny!

Trzymam kciuki i chociaż ja z wątku IUI do połowy września odpadam, na pewno
                                    zajrzę w poniedziałek zobaczyć co u Was!

Co do objawów: jedno, co wyniosłam z mojej dotychczasowej historii
                                    ginekologicznej (zdaję sobie sprawę, że wcale nie najtragiczniejszej,
                                    przynajmniej na razie, więc nie narzekam, żeby innych nie wkurzać), to poznanie
                                    rytmu swojego ciała, co pozwala ufać samej sobie, wierzyć intuicji. Zuza - i to
                                    jest odpowiedź dla Ciebie!

• zuzka787 Re: Lipcowa IUI 15.07.10, 14:08
                                      He he smile Kochana,właśnie martwi mnie ta moja intuicja która
                                      podpowiada mi,że to nie koniec mojej przygody z iui sad
                                      Aisak92 ja bardzo bym chciała,żeby to był jeden z objawów smile
                                      • aisak92 Re: Lipcowa IUI 15.07.10, 14:52
                                        no dobrze to ja tez sie wypowiem...nie mysl kochana ze chce dolowac kazda sie
                                        starajaca ale wiem ze kazda z nas doczeka sie dzidziusia po prostu musimy
                                        troszke byc cierpliwe i czekac.
                                        wiec...staramy sie juz poltora roku i zdazylam poznac swoj organizm,bardzo
                                        dobrze i czasami jestem zla ze tak dobrze wiem kiedy nadejdzie @...po 1 IUI
                                        bylam swiecie przekonana ze sie udalo,poniewaz 1 raz od 14 dc(IUI byla w
                                        12)mialam takie bolesne i duze piersi ze az cieszylam sie z tego powodu bo
                                        piersi czesto sa nabrzmiale ale dopiero 2 dni przed @.ale po 2 tyg jednak
                                        przyszla @ i uswiadomilo mnie to ze moja intuicja nie jest az taka jak
                                        myslalam.te piersi to mogl byc wynik tabletek ktore zaczelam przyjmowac w 15dc.
                                        zuzka a miewasz w jakims cyklu swedzenie piersi czy to 1 raz??a ile juz jestes
                                        po IUI?
                                        • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 15.07.10, 15:37
                                          Swędzenie piersi odczuwam po raz 1.Nigdy wcześniej tego nie
                                          doświadczyłam wink
                                          IUI miała 05.07 czyli dziś jest 11 dzień po iui.
                                          W poniedziałek mam zamiar iść na krew ale wynik będzie dopiero po2-3
                                          dniach.Aż boję się rozczarować....
                                          • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 17.07.10, 15:24
                                            No cóż zdaje mi się,że tą próbę muszę spisać na straty.Zaczynam
                                            odczuwać bóle menstruacyjne a z tego co sobie wyliczyłam @ powinnam
                                            dostać ok.poniedziałku,więc chyba betę sobie daruję.A taką miałam
                                            nadzieję,że za 1 razem się uda crying

Pozdrawiam wszystkie starające się smile
    • alexiaanna Re: Lipcowa IUI 20.07.10, 12:25
      Ja też już po lipcowej iui, miałam w piątek 16.07. Na USG jeden
      pęcherzyk dopiero co pękł, drugi się szykował. Niby wszystko ładnie,
      ale pani gin tuż przed iui stwierdziął, że nasienie po preparatyce
      raczej słabe. Ja byłam jakoś zakręcona i nie dopytałam o szczegóły.
      Powiedzcie, czy jeżeli wyniki nasienia wykluczałyby uzyskanie ciąży,
      to czy powinni mi robić iui? To trochę jak wyciąganie kasy.
      • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 20.07.10, 15:39
        Dziewczyny,niedługo jadę po odbiór wyników bhcg.Nie mogę sie na
        niczym skupić,ciągle myślę o mojej reakcji na wynik.Strasznie się
        boję rozczarowania,@ powinna już być a jej nie ma więc mam strasznie
        mieszane uczucia sad
        Nie odczuwam żadnych dolegliwości,więc raz myślę,że może.... a za
        chwilę że chyba nic z tego.
        Naczytałam się,że 1 iui żadko kiedy się udaje,więc już sama nie
        wiem.... sad(((((
        • annajustyna Re: Lipcowa IUI 20.07.10, 15:47
          Ale komus sie udaje, prawda? Dopoki nie ma @, jest nadzieja!
          • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 20.07.10, 15:53
            Zgadzam się z Tobą.Dopóki nie mam @ to mam nadzieję.Co kilkanaście
            minut chodzę do łazienki i sprawdzam czy aby się nie pojawiła wink
            • marturara Re: Lipcowa IUI 20.07.10, 16:48
              Kibicuję, trzymam kciuki i paluchy u nóg nawet!
              • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 20.07.10, 21:10
                Dziękuję wszystkim za kciuki.Nie popsułam statystyk i pierwsza iui
                się nie powiodła.Beta <1,2.
                Jestem załamana ale byłam trochę na to przygotowana.Coś mi mówiło,że
                się nie udało.@ na razie nie przyszła ale to pewnie z innego powodu.
                Chyba trzeba będzie próbować w kolejnym cyklu.
                Życzę wszystkim powodzenia smile
                • zuzka787 Re: Błąd,pomyłka - czy możliwa? 21.07.10, 10:37
                  Dziewczyny mam pytanie,czy przy weryfikacji hormonu bhcg zdarzają
                  się pomyłki,wczoraj odebrałam wynik <1,2 ale @ do tej pory się nie
                  pojawiła (powinna być 19.07).Czy jest sens powtarzać betę czy
                  cierpliwie czekać na @ ?
                  Błagam doradźcie coś sad
                  • alexiaanna Re: Błąd,pomyłka - czy możliwa? 21.07.10, 10:42
                    Zuzka, ja wiem jak to boli, ale chyba nie ma sensu powtarzać
                    badania, ono jest jednak bardzo wiarogodne. Owszem pomyłki się
                    zdarzają, ale jak często? Na granicy błędu statystycznego chyba.
                    Lepiej poczekać na okres, popłakać sobie jedno popołudnie i od
                    nowego cyklu ruszyć do boju. Pozdrawiam
                    • alexiaanna Re: Błąd,pomyłka - czy możliwa? 21.07.10, 10:44
                      Ale oczywiście życzę Ci, żębuy w Twoim przypadku był to błąd smile
      • marturara Re: Lipcowa IUI 20.07.10, 16:51
        Hej alexiaanna.

Mi się wydaje, że właśnie po to w wielu przypadkach robi się IUI, żeby "dopomóc"
        słabym plemnikom pokonać naturalne bariery.
        • aisak92 Re: Lipcowa IUI 21.07.10, 19:28
          Hej kochane dawno mnie nie bylo,doczytalam wasze wiadomosci i
          przykro mi ze sie nie udalo ale nastepna sie uda.Ja jestem dzis po
          IUI no i teraz musze cierpliwie czekac jak Wy.
    • olesia301 Re: Lipcowa IUI 27.07.10, 09:41
      Ja dopisuję się do lipcowej IUI.
      Będę miała prawdopodobnie pojutrze, na naturalnym cyklu.

Czekałam na histero, by wyciąć polipa, a okazało się, że polipa nie
      ma a jest ładny pęcherzyk duży wink
      • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 27.07.10, 13:03
        Ja również miałam na cyklu naturalnym 05.07.Nie było żadnej
        stymulacji i nie wiem czy to dobrze bo niestety się nie udała.
        W sobotę przyszła @.Teraz znów będę próbować ale to już będzie
        sierpień smile
        Pozdrawiam i życzę powodzenia.
        • marturara Re: Lipcowa IUI 29.07.10, 09:31
          Dziewczyny!
          Udanych inseminacji życzę!
          Zuzka - szkoda, że do następnego razu... Ja do września czekam.

Pozdrawiam!
    • olesia301 Re: Lipcowa IUI 29.07.10, 15:55
      Witam
      Ja już wczoraj miałam inseminację.
      Rano miałam wysokie LH i Estradiol i lekarz zadecydował o
      inseminacji mimo, ze był to dopiero 11 dc.
      Poszło dobrze, nie bolało, trochę plamiłam potem, ale chyba normalka.

Teraz pozostaje czekanie wink
      • lillyput Re: Lipcowa IUI 29.07.10, 16:26
        Witam,

Ja również wczoraj miałam inseminację (moja pierwsza), też 11 dc :-
        ). Trochę plamiłam, podobnie jak Olesia301. U mnie przyczyną jest
        endometrioza, wiek też taki niezbyt sprzyjający i inne choróbska
        przy okazji, więc nie liczę na wiele. Nastawiam się psychicznie na
        kolejne IUI, choć jak zawsze jakaś nadzieja jest.

Zastanawiam się teraz nad wysiłkiem fizycznym. Chciałabym dzisiaj
        iść na jogę (dosyć intensywna), ale nie wiem, czy można, lekarz nic
        nie mówił... Macie jakieś doświadczenia z wysiłkiem fizycznym?
        Byłabym bardzo wdzięczna za radę.

Pozdrawiam!
        • olesia301 Re: Lipcowa IUI 29.07.10, 20:59
          Nie wiem, z tym wysiłkiem.
          Ja trochę się ograniczałam dzisiaj, nawet bezdomny wniósł mi
          zgrzewkę wody do samochodu. smile
          Trochę też senna jestem, więc nie mam ochoty na ruch wink

Myślę że trochę odpocznij sobie.
          • lillyput Re: Lipcowa IUI 29.07.10, 21:25
            Dzięki za pomoc, organizm sam dał mi znać, że nie ma siły na
            wysiłek wink, też zrobiłam się b. senna, od dwóch godzin leżę sobie
            na kanapie i prawie zasypiam.
            Widzę, że mamy podobne odczucia smile
            Trzymam kciuki za Ciebie i inne dziewczyny.
            • lillyput Re: Lipcowa IUI 29.07.10, 21:28
              acha, i też jak Ty miałam na naturalnym cyklu IUI. Tylko nie wiem,
              czy pęcherzyk pękł. Wydaje mi się, że tak smile
              • olesia301 Re: Lipcowa IUI 29.07.10, 21:32
                Ja miałam też na naturalnym cyklu, ale dostałam zastrzyk na
                pęknięcie ovitrelle

Może nasze odczucia senności są pozytywnym objawem wink
                • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 31.07.10, 11:00
                  Cześć dziewczyny smile
                  Już myślałam,że dziś będę miała kolejną iui ale niestety sad
                  Wczoraj byłam na usg i okazało się,że mój pęcherzyk ma 21 mm (a to
                  jest 7 dc).Trochę dziwne,że w tak wczesnym dc tak duży może być
                  pęcherzyk.Kazał mi się zgłosić dziś,żeby znów zobaczyć czy rośne ale
                  niestety okazało się,że nic nie urósł od wczoraj.Pan doktor
                  powiedział mi,że może się okazać że on nie pęknie a jeżeli pęknie to
                  może nie wydobyć się zniego dojrzała komórka zdolna do zapłodnienia.
                  Zrobiłam LH.Wynik będzie popołudniu i wtedy zobaczymy czy przy tak
                  wczesnym dc jestem przed owulką.Przyznam szczerze,że jeszcze nigdy
                  nie miałam takiego przypadku i zastanawiam się skąd się to mogło
                  wziąć.Czy któraś z Was może mi to wyjaśnić?
                  Miałam nadzieję,że jeszcze przed wyjazdem na urlop zrobimy iui.
                  Pozdrawiam Was wszystkie i życzę udanych IUI.wink

• olesia301 Re: Lipcowa IUI 31.07.10, 11:51
                    A chciałaś Zuzka teraz też na naturalnym cyklu zrobić IUI?
                    Zastanawiam się, jak mniejsze szanse są na naturalnym.
                    A może wcale nie mniejsze - mi po clo tak nabuzowały pęcherzyki, że
                    miały chyba ok 30 mm i być może były zawielkie i to aż 3.
                    • zuzka787 Re: Lipcowa IUI 31.07.10, 12:12
                      Tak,druga iui też miała być na naturalnym cyklu.Nie wiem czemu
                      lekarz tak zdecydował ale wydaje mi się,że tak bedzie lepiej.Podobno
                      na naturalnym są trochę mniejsze szanse bo jest tylko 1 pęcherzyk a
                      przy stymulowanym jest ich 2-3.
                      Ale u Ciebie ten 30 mm to chyba trochę przestymulowany ?
                      • olesia301 Re: Lipcowa IUI 31.07.10, 20:35
                        Nie wiem, czy miałą przestymulowane cykle - co to w ogóle znaczy?
                        Mi samoistnie też rosną tak duże pęcherzyki - ostatnio w dniu piku
                        LH, więc chyba już nie urósł - miał 26mm na naturalnym cyklu.
                        Myśle, żeby w następnej IUi - jeśli ta nie wydzie - tfu tfu! - będę
                        brać nie 5 a np 2-3 tabletki clo.
                        • lillyput Re: Lipcowa IUI 09.08.10, 14:05
                          Olesia, kiedy robisz test? Czy testujesz, czy czekasz może jeszcze?
                          Ja chyba nie testuję, czekam po prostu na okres, jeśli nie przyjdzie
                          w środę, to w czwartek zrobię test z krwi. Dzisiaj jest 13 dzień po
                          IUI, na niepękniętym pęcherzyku, bez żadnego zastrzyku na pękanie i
                          bez żadnego progesteronu w drugiej fazie. Mam straszny PMS, tak jak
                          co miesiąc, więc czarno to widzę. Trzymam kciuki za Ciebie i za inne
                          dziewczyny testujące w tym tygodniu.
                          • olesia301 Re: Lipcowa IUI 09.08.10, 15:49
                            Cześć. Nie testuję, bo dość mam już widoku 1 kreski.
                            Poczekam - termin @ mam na sobotę.
                            Kusi test, kusi, ale pewnie poczekam.
                            Ja dostała zastrzyk ovitrelle i biorę luteinę ale czuję, że moja IUI
                            była za wcześnie. Bóle owulacyjne miałam ok 13-14 dc, a IUI w 11 dc.
                            Inseminacja też na niepękniętym, ale nie chciało mi sie już iść na
                            sprawdzenia, tylko nabijanie kasy klinice. Co to da?
                            Powodzenia, czasem jak jest ciąża to też babki czują jakby zbliżał
                            sie okres! wink
                            • lillyput Re: Lipcowa IUI 09.08.10, 16:59
                              Cześć,

to będę trzymać kciuki w sobotę smile Ja na szczęście nie mam żadnego
                              testu w domu, więc przynajmniej to mam z głowy.

Ja bym się tak nie sugerowała bólami owulacyjnymi, pęknięty
                              pęcherzyk przekształcający sie w ciałko żółte też może dawać takie
                              dolegliwości. Ja w środę miałam IUI, a jeszcze w piątek czułam coś w
                              jajniku. Też zastanawiałam się czy nie za wcześnie była ta IUI,
                              czytałam gdzieś, że nasienie spreparowane do IUI żyje 24 godziny, w
                              innym z kolei, że może przeżyć aż 72 godz. I w sumie nic nie wiem,
                              obiecuję sobie, że nie będę się nad tym zastanawiać, no ale się nie
                              da.

To moja pierwsza IUI i jakby się udała to naprawdę bym się zdziwiła,
                              jestem dość trudnym przypadkiem wink pewnie jak niestety większość
                              kobiet na tym forum, powodzenia!
    • olesia301 Re: Lipcowa IUI 13.08.10, 09:30
      Moja 2 IUI nie udała się...
      • lillyput Re: Lipcowa IUI 13.08.10, 12:41
        sad
        U mnie w środę pojawiło się plamienie, więc nawet zrezygnowałam z
        kłucia ręki. Wczoraj wieczorem zrobiłam test sikany (16 dni po IUI),
        żeby upewnić się, że się nie udało i się upewniłam... Teraz czekam
        na okres i próbuję zebrać siły na kolejną próbę. Pozdrawiam, trzymaj
        się!
        • olesia301 Re: Lipcowa IUI 13.08.10, 15:18
          Trzymaj się!