Gość: maretina IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.04, 18:58 wczoraj na usg w 11 dc mialam pecherzym 10mm. do tej pory owulacje mialam ok 18 dc. czy to dobra wielkosc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adiw1 Re: wielkosc pecherzyka IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.04, 19:11 ja w 13 cyklu mialam 16mm,a w 17dc mialam"dzialac".Zobaczymy co z tego ²dzialania "tym razem sie uda.Jestem po dwoch poronieniach.cykle mam 32 dni Pozdrawiam Adi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tania75 Re: wielkosc pecherzyka IP: *.visp.energis.pl 17.03.04, 19:15 Maretinko! moim zdaniem to bardzo dobra wielkośc. Pęcherzyk zwykle rośnie ok. 2-3 mm na dobę (tak mi powiedział lekarz)więc napewno zdąży urosnąć do odpowiedniego rozmiaru. Nie mogę niestety doradzic Ci na podstawie własnych doświadczeń z monitoringu bo jak monit. to zawsze miałam cylke stymulowane dodatkowo, więc nie jest to miarodajne. Pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina Re: wielkosc pecherzyka IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.04, 19:26 dzieki za pocieche. nie wiem tylko czemu gin gledzi ze moglby byc wiekszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tania75 Re: wielkosc pecherzyka IP: *.visp.energis.pl 17.03.04, 19:35 A Ty nie stymulujesz się clo lub innymi lekami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina Re: wielkosc pecherzyka IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.04, 19:48 nie stymuluje dwa razy bylam w ciazy. zachodze naturalnie. pierwszy raz poronilam w 7 tc, a ta ciaza byla biochemiczna. po tej ostatniej zrobilam badania hormonow i wyszlo, ze PRL za wysoka. gin mowi, ze pewnie ona byla przyczyna poronien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tania75 Re: wielkosc pecherzyka IP: *.visp.energis.pl 17.03.04, 19:59 Tak wiem o twojej prolaktynie, czytałam posty.. Masz wielkie szczęście że nie musisz łykać tych tabletek hormonalnych, ja dwa miesiące temu jak zrobiłam hormony podczas cyklu bez owulacji to mało nie spadłam. Wszystko poniżej normy!!! Dlatego jadłam menogon. Teraz cały czas jem duphaston i od roku przytyłam juz ok. 10 kg. koszmar. Dobrze że zaszłam w ciąze bo wszyscy!!! znajomi i nieznajomi pytali już od roku w którym jestem miesiącu bo tak dobrze brzuszek mi wydęło po hormonach. Ale nie martw się za bardzo bo to tylko szkodzi! Pozdrawiam i trzymam kciuki za ok 8 dni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawia 24 Re: wielkosc pecherzyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 09:27 maretino ja w 12 d.c mialam pecherzyk 12mm ,wiec tez nie za duzuy.rósl bardzo powoli. mialam wtedy póżna owulacje 18 d.c,nie martw sie moim zdaniem nie wszysko stracone, grund ze masz pecherzyk i jest duża szansa na owulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: wielkosc pecherzyka IP: *.petrus.com.pl 18.03.04, 19:20 Czesc Maretina! Ja w 9dc mialam 2 pecherzyki 14mm (od 5 dc biore Ovestin dopochwowo co drugi dzień 1 tabl. na noc dla zwiększenia ilości śluzu płodnego), 11dc - był już tylko jeden pecherzyk 19mm (to był piątek). Moj gin powiedzial, że pęknie w weekend, a najprawdopodobniej w niedziele i tak tez bylo, bo czulam ból w nocy z soboty na niedziele i wieczorem w niedziele znowu mnie bolal jajnik, więc prawdopodobnie w tym przedziale czasowym mialam owulację. W poniedzialek (14dc) na usg bylo cialko żółte i ślad płynu w Zatoce Douglasa. Od 16dc biore Duphaston (10tabl). Jutro wezmę wieczorem ostatnią tabl., ale chyba rano zrobię test ciążowy (będzie 12 dni od teoretycznego zapłodnienia), bo chcialabym wiedzieć czy przypadkiem nie dochodzi u mnie do zapłodnienia jajeczka, które niestety zostaje wydalone wraz z miesiączką. Myślę, że wtedy test powinien wyjść pozytywnie, a mimo to po kilku dniach przychodzi miesiączka i niestety znowu nic z tego - tak sobie kombinuję, ale czy słusznie to nie wiem. Zaznaczam, że ja mam krótkie cykle 23-25 dni; po duphastonie mi się wydłużają, ale zwykle i tak jest to nie więcej niż 26 - 28 dni. Baaaaaaaaaardzo bym chciala jutro zobaczyć 2 kreseczki, ale juz pomalu w to wątpię, bo zaczyna pobolewać mnie brzuch jak na okres. No ale nadzieje trzeba mieć zawsze! Pozdrawiam serdecznie, no i oczywiście trzymam wszystkie dwa kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś