Dodaj do ulubionych

wielkosc pecherzyka

IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.04, 18:58
wczoraj na usg w 11 dc mialam pecherzym 10mm. do tej pory owulacje mialam ok
18 dc. czy to dobra wielkosc?
Obserwuj wątek
    • Gość: adiw1 Re: wielkosc pecherzyka IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.04, 19:11
      ja w 13 cyklu mialam 16mm,a w 17dc mialam"dzialac".Zobaczymy co z tego
      ²dzialania "tym razem sie uda.Jestem po dwoch poronieniach.cykle mam 32 dni
      Pozdrawiam
      Adi
    • Gość: tania75 Re: wielkosc pecherzyka IP: *.visp.energis.pl 17.03.04, 19:15
      Maretinko! moim zdaniem to bardzo dobra wielkośc.
      Pęcherzyk zwykle rośnie ok. 2-3 mm na dobę (tak mi powiedział lekarz)więc
      napewno zdąży urosnąć do odpowiedniego rozmiaru. Nie mogę niestety doradzic Ci
      na podstawie własnych doświadczeń z monitoringu bo jak monit. to zawsze miałam
      cylke stymulowane dodatkowo, więc nie jest to miarodajne.
      Pozdrawiam Cię
      • Gość: maretina Re: wielkosc pecherzyka IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.04, 19:26
        dzieki za pociechesmile. nie wiem tylko czemu gin gledzi ze moglby byc wiekszy.
        • Gość: tania75 Re: wielkosc pecherzyka IP: *.visp.energis.pl 17.03.04, 19:35
          A Ty nie stymulujesz się clo lub innymi lekami?
          • Gość: maretina Re: wielkosc pecherzyka IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.04, 19:48
            nie stymulujesmile
            dwa razy bylam w ciazy. zachodze naturalnie. pierwszy raz poronilam w 7 tc, a
            ta ciaza byla biochemiczna. po tej ostatniej zrobilam badania hormonow i
            wyszlo, ze PRL za wysoka. gin mowi, ze pewnie ona byla przyczyna poronien.
            • Gość: tania75 Re: wielkosc pecherzyka IP: *.visp.energis.pl 17.03.04, 19:59
              Tak wiem o twojej prolaktynie, czytałam posty..
              Masz wielkie szczęście że nie musisz łykać tych tabletek hormonalnych, ja dwa
              miesiące temu jak zrobiłam hormony podczas cyklu bez owulacji to mało nie
              spadłam. Wszystko poniżej normy!!!
              Dlatego jadłam menogon. Teraz cały czas jem duphaston i od roku przytyłam juz
              ok. 10 kg. koszmar. Dobrze że zaszłam w ciąze bo wszyscy!!! znajomi i
              nieznajomi pytali już od roku w którym jestem miesiącu bo tak dobrze brzuszek
              mi wydęło po hormonach.
              Ale nie martw się za bardzo bo to tylko szkodzi!
              Pozdrawiam i trzymam kciuki za ok 8 dni....
    • Gość: nawia 24 Re: wielkosc pecherzyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 09:27
      maretino ja w 12 d.c mialam pecherzyk 12mm ,wiec tez nie za duzuy.rósl bardzo
      powoli. mialam wtedy póżna owulacje 18 d.c,nie martw sie moim zdaniem nie
      wszysko stracone, grund ze masz pecherzyk i jest duża szansa na owulacje.
    • Gość: Kasia Re: wielkosc pecherzyka IP: *.petrus.com.pl 18.03.04, 19:20
      Czesc Maretina! Ja w 9dc mialam 2 pecherzyki 14mm (od 5 dc biore Ovestin
      dopochwowo co drugi dzień 1 tabl. na noc dla zwiększenia ilości śluzu
      płodnego), 11dc - był już tylko jeden pecherzyk 19mm (to był piątek). Moj gin
      powiedzial, że pęknie w weekend, a najprawdopodobniej w niedziele i tak tez
      bylo, bo czulam ból w nocy z soboty na niedziele i wieczorem w niedziele znowu
      mnie bolal jajnik, więc prawdopodobnie w tym przedziale czasowym mialam
      owulację. W poniedzialek (14dc) na usg bylo cialko żółte i ślad płynu w Zatoce
      Douglasa. Od 16dc biore Duphaston (10tabl). Jutro wezmę wieczorem ostatnią
      tabl., ale chyba rano zrobię test ciążowy (będzie 12 dni od teoretycznego
      zapłodnienia), bo chcialabym wiedzieć czy przypadkiem nie dochodzi u mnie do
      zapłodnienia jajeczka, które niestety zostaje wydalone wraz z miesiączką.
      Myślę, że wtedy test powinien wyjść pozytywnie, a mimo to po kilku dniach
      przychodzi miesiączka i niestety znowu nic z tego - tak sobie kombinuję, ale
      czy słusznie to nie wiem.
      Zaznaczam, że ja mam krótkie cykle 23-25 dni; po duphastonie mi się wydłużają,
      ale zwykle i tak jest to nie więcej niż 26 - 28 dni.
      Baaaaaaaaaardzo bym chciala jutro zobaczyć 2 kreseczki, ale juz pomalu w to
      wątpię, bo zaczyna pobolewać mnie brzuch jak na okres. No ale nadzieje trzeba
      mieć zawsze! Pozdrawiam serdecznie, no i oczywiście trzymam wszystkie dwa
      kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka