Dodaj do ulubionych

JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21.03.04, 22:20
Kochane,
udało się. Jestem po isci. Pierwszy zabieg i bingo!!!!!!!! Podano mi jeden
zarodek. Jestem taka szczęśliwa!!!! 14 dni po transferze bHCG był 207, 17
dnia wynosiło 709 , zaś 19 dnia 1498. W piątek w 36 d.c byłam na usg -
pęcherzyk 7 mm. Lekarz stwierdził , że wielkośc prawidłowa i umiejscowienie
również. Tak się cieszę ...ale również boję się czy będzie ok. Nie zaglądałam
tu na forum zbyt często, ale kiedy już miałam jakiś problem pocieszałyście
mnie i dodawałyście otuchy. Bardzo dziękuję i przesyłam wiruski!!!!
Buziaki
Obserwuj wątek
    • ewa.analityk1 Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.03.04, 22:51
      Niedługo forum opustoszeje wink Wielkie Gratulacje !!! Prezent na gwiazdkę będzie
    • Gość: tekla Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 22:58
      Gratulacje dla przyszłej mamy i dzielnego zarodeczka, który ładnie rośnie i
      dobrze się umiejscowił. Na pewno będziesz miała obawy czy wszystko w porządku
      przez całą ciążę, po kłopotach z zaciążeniem to normalne. Moja ciąża też z icsi
      przebiegła bez najmniejszych komplikacji. Jako doświadczona matka przewiduję,
      że czekają Cię teraz przepiękne chwile. Całuję i cieszę się razem z Tobą T.
    • martini_very_bianco Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.03.04, 23:02
      Ponieważ wszystkie forumowiczki najprawdopodobniej w tym momencie słodko śpią w
      ramionach męzów lub też - o zgrozo! aktywnie starają się o potomstwo*, ja, jako
      osoba bez pary, spontanicznie utworzyłam jedoosobową delegację, która
      niniejszym w imieniu wszystkich forumowiczek, które co
      prawda nic o tym nie wiedzą, ale telepatycznie czuję, że się nie zbuntują
      składa na Twe ręce serdeczne gratulacje od wszystkich forumowiczek!
      Strachowi i zmartwieniom mówimy stanowcze NIE! Dbaj o swoją fasolkę, a skoro
      już weszłaś na plantację fasolek, zostaw kluczyk po drugiej stronie bramy, żeby
      dziewczyny też mogły z niego skorzystać! Jeszcze raz gratuluję we własnym
      imieniu. I pamiętaj, że martini to doskonały nawóz dla fasoleksmile

Martini

*zgnilizna moralna w tym towarzystwie mnie po prostu dobija...
      • Gość: kation Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.04, 08:47
        Kortis, przyjmij i moje gratulacje! Kiedy mialas OM? Bo zdaje sie, ze z hodowla
        naszych Fasolek idziemy leb w leb....!
    • swireek Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.03.04, 08:54
      Super! Gratulacje!!! Takie wiadomosci sa najpiekniejszesmilesmilesmile Odpoczywajcie i
      jak najwiecej leniuchujcie. Usciski dla ciebie i malej istotki, ktora jest w
      tobiesmile
    • kortis Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.03.04, 09:03
      Dziękuję Kochane za tak dużo miłych słów. Mam nadzieję, żę wiruski dotarły do
      wielu z Was, tym bardziej że wysyłałam je w nocy , kiedy może
      byłyście "aktywne" w łóżeczkach ze swoimi mężulkami.
      Kation - OM 13 lutego, moja fasolka od dnia zapłodnienia ma 26 dni.
      Całuski. Trochę mnie dziś mdli i nie wiem jak wysiedzę przy biurku tyle godzin.
      Pa pa
    • Gość: nawia 24 Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 09:28
      faktycznie mozna tylko pogratulowac bthcg pieknie rosnie.koris jestem bardzo
      ciekawa napisz o pierwszych objawach jakie zaobserwowalas.
    • Gość: edith Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 09:36
      Ojej, cudownieeee!!!!!!!! Bardzo gratuluję rodzicom i życzę wszystkiego
      najlepszego! Całuski smile
    • kortis Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.03.04, 10:01
      Co do objawów to zauważyłam:
      1. bóle brzucha takie jak przed miesiączką, cos się w brzuchu rozciągało,
      skręcało, raz bolał lewy jajnik, potem prawy, czułam że cos się dzieje w dole
      brzucha ,
      2. Zawroty głowy - dokładnie pamiętam - zaczęły się 24 d.c i pojawiały się przy
      zmianie pozycji, kiedy po przebudzeniu próbowałam podnieść głowę oraz kiedy
      kładłam się do łóżka - ściany wirowały mi przed oczami przez parę sekund
      3 często biegałam do toalety
      4. piersi, może nie powiększone ale pełniejsze i dotyk sprawiał mi ból,
      Dzisiaj mnie lekko mdli, bóle brzucha nie są takie dokuczliwe, chce mi się
      spać, ponieważ budzę sie ostatnio o 5-6 nad ranem, to po paru godzinach
      jestem śpiąca . I ta gorsza wiadomośc- pojawiła się grzybica - podobo często
      sie to zdarza. Lekarz przepisał mi Clotrimazolum. Czytałam różne opinie na ten
      temat ale postanowiłam zaufać mojemu lekarzowi. Zresztą na forum eksperckim
      Pani Doktor wypowiedziała się, że trzeba brać jesli jest taka konieczność. I ja
      im wierzę.Biorę Duphaston i Luteinę podjęzykowo. Ta ostatnia przyprawia mnie o
      mdłości. Jest okropna i czuję długo po zażyciu gorzki smak w ustach. Bardzo
      chciałabym ,żeby mój bejbik rozwijał się świetnie, więc staram się prawidłowo
      odzywiać. Rano zjadłam płatki z mlekiem , przed chwila trochę migdałów( podobno
      pomagaja na mdłości), mam ze sobą jogurcik i bananka. Mój lekarz powiedział, że
      mam jeśc dużo ryb, białego mięsa, owoców i warzyw. Nie objadać się jednorazowo,
      tylko posilać się małymi porcjami. Jakie Wy dostałyście zalecenia i jak się
      odżywiacie?
      Pozdrawiam
      Kortis
    • Gość: Miśka Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 5.2.* / 212.157.1.* 22.03.04, 10:21
      kortis, serdeczne gratulacje! Cieszę sie tym bardziej, że prawdopodobnie u mnie
      też skończy się na ICSI (mój mąż ma azoospermię, ale jesteśy jeszcze przed Jego
      biopsją, więc jak to będzie zobaczymy). Dodajesz mi więc otuchy, że u nas też
      będzie ok, a na to liczę. Czy mogłabyś w kilku słowach streścić jak dużo czasu
      minęło od wykrycia przyczyny niepłodności do ICSI (czyli wszelkie badania,
      zabiegi itp.). My w sobotę mamy biopsję, potem w zależności co z tego wyjdzie
      badania genetyczne itd. Więc tak naprawdę to początek, a ja chciałabym się
      przygotować psychiczne do oczekiwania na zabieg ICSI. Będę wdzięczna za info!
      Jeszcze raz wielkie gratulacje i nie bój się! Wszystko będzie ok! A wiruskami
      (płodności) bardzo chętnie się od Ciebie zarażę i to natychmiast, a potem
      przekażę je mężowi. M.
    • kortis Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.03.04, 11:06
      Miśka, jesteśmy małżeństwem od 7 lat. O dzidzi myślimy od 2-3 lat. Od momentu
      podjęcia decyzji o powiększeniu rodzinki oczywiście się nie zabezpieczaliśmy. W
      zeszłym roku bylismy u lekarza od badania niepłodności. Zalecił badania
      plemniczków, gdyz mężulek chorował w dzieciństwie co mogło mieć wpływ na
      płodność. Miał robione badanie nasienia w wieku 17 lat aby sprawdzic czy jest
      ok. Było ok. Ale dzidzi nie było więc mieliśmy zrobic badania powtórnie . U
      mnie wszystko wyglądało ok. Potem wydarzyło się mnóstwo różnych sytuacji w
      naszym życiu i o dzidzi przestalismy mysleć aż do stycznia tego roku. Mąż
      poszedł na badanie i okazało się , że to oligozoospermia. Plemniki były dobre,
      ruchliwe o parwidłowej budowie tylko mało. Koncentracja wynosiła 4,5 mln. Przed
      tym badaniem podawałam przez kilka miesięcy mężulkowi salfazin. z wynikami
      poszlismy do lekarza. Powiedział, że taka koncentracja daje niewielkie sznse na
      naturalne poczęcie, można zacząc jakoś leczyć ale nie ma pewności że wyniki się
      poprawią , a my czasu nie mamy ze względu na mój wiek. Tak do końca też nie
      mogliśmy wykluczyć, że po mojej stronie nie ma jakiś problemów. Na pierwszej
      wizycie (w połowie cyklu ) podjęliśmy decyzję o in vitro. Było wystarczająco
      duzo czasu by do następnego cyklu wykonać niezbędne badania, podleczyć
      grzybicę, której znowu się nabawiłam. Pierwszego dnia cyklu pojawiłam się u
      lekarza w klinice i dostałam recepty na leki. Brałam Decapeptyl w brzuszek i
      Menogon w pupcię. Zastrzyki w brzuch robiłam sama. Pierwszy wykonała
      pielęgniarka z kliniki,ale muszę przyznać że było mi coraz trudniej wbijac igłę
      w brzuch. Podczas przyjmowania zastrzyków byłam 3 razy na usg, żeby sprawdzic
      jak jajniki pracują. Niestety , dawki leków były spore, a jajniki prawie się
      nie odzywały. W końcu pobrano mi 4 komórki, z czego jedna była na wstępie
      odrzucona. Ponieważ w dniu punkcji wyniki męzulka były gorsze zrobiono isci. W
      efekcie tylko jedno zapłodnione jajeczko prawidłowo się podzieliło i mam je w
      brzuszku i coraz bardziej przypomina bejbika. Przyznam, że była zrozpaczona.
      Zdawaliśmy sobie sprawę z tego, że mamy mniejsze szanse - tylko jeden zarodek-
      podaje sie przeciez zwykle dwa - i nic w "zapasie". Już mysleliśmy o tym kiedy
      przystąpimy ponownie do stymulacji. A tu taka niespodzianka!! Tak naprawdę to
      jeszcze chyba to do mnie nie dotarło. Miska będzie dobrze!!! Mam nadzieję, że
      moja historia trochę optymistycznie na Was zadziała. Różne cuda się zdarzają ,
      czasami tak bardzo nieprawdopodobne!!!!!! Mi się udało za pierwszym razem i to
      z jednego zarodka i uwierzcie byłam przekonana, że nie może się udać. Dziwczyny
      mnie pocieszały i kazały wierzyć i w końcu uwierzyłam ,że może jednak. Teraz
      muszę dbać o siebie i wierzyć, że moja dzidzia będzie pięknie rosła .
      Buziaki
      • Gość: Miśka Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 5.2.* / 212.157.1.* 22.03.04, 14:28
        Dzięki kortis za miłe słowa. Pocieszyłaś mnie tym, że tak naprawdę
        to "wyrobiliście się" od stycznia do lutego czyli od podjęcia ponownej decyzji
        o dzidzi, aż do ICSI. To dobrze, bo juz się bałam, że czekają nas kolejne,
        idące w kilkanaście miesięcy badania itp. Wiadomo, że jeszcze nie wiadomo, co
        tam wyjdzie z tymi plemnikami, a i u mnie zapewne zalęgły się jakieś grzybki,
        ale to już nie lata. Jeśli wszystko będzie ok. to można się wyrobić w 2
        miesiące. Super. Gratululę raz jeszcze i życzę zdrowia, bo to najważniejsze!. M.
    • Gość: magdalll Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.03.04, 11:28
      GRATULAACJEEEEE!!!!mi tez się udało. To trzecie ICSI i miało być ostatnie! nie
      ma jeszcze pewności że zarodek jest na swoim miejscu ale MUSI tak być!!
      pozdrawiam i cieszę się razem z tobą.
    • Gość: Kaja Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mil.net.pl / *.milnet.silesianet.pl 22.03.04, 11:45
      KOrtis ! Serdeczne GRATULACJEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!
      Bardzo się cieszę Twoją fasolką, dbaj o nią i o siebie oczywiście !
      Powodzenia
    • kortis Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.03.04, 13:08
      Bardzo bardzo Wam dziękuję. Nie wiem co ja bym bez Was zrobiła. Przez ostatnie
      tygodnie moja wiedza na temat niepłodności, zaciążenia, objawów oraz wielu
      praktycznych aspektów nieporównywalnie wzrosła. Jesteście lepsze od poradników
      a do tego wszystkie macie zacięcie psychologiczne - wiadomo rady i pocieszenia
      od osób , które to przeszły sa bardziej wiarygodne.Ja tylko mam nadzieję, że
      jeśli cos kiedyś komuś napisałam to zostało pozytywnie odebrane i chociaż
      trochę mogłam pomóc w trudnych chwilach, tak jak Wy mi pomogłyście. Wiem tylko,
      że będę Was pytać, kiedy będe miałą jakieś wątpliwości. Pozdrawiam
      Kortis z 6 tygodniową fasolką.
      • Gość: tania75 Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.visp.energis.pl 22.03.04, 20:38
        Witaj kochana Kortis!! A więc nastepna kobieta tak bardzo szczęśliwa jak ja!!!!
        Strasznie się cieszę że z dnia na dzień jest nas coraz więcej, a Tobie z całego
        serca GRATULUJĘ smile)))))))))
        Ja OM miałam 8 lutego więc dzisiaj mam 44 dc - czyli będę rozpoczynać 7 tydzień
        mojej ciąży. Będziemy więc obie mamami listopadowymi!!!!!
        Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i wszystkie dziewczynki które juz niedługo
        dołączą do nas......
        Tania

• Gość: Wandzia Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 08:40
      Serdecznie gratuluję!!!
      Mam pytanie, jestem początkująca w sprawach niepłodności tzn. w tych wszystkich
      nazwach badań bo o dzidzię staramy się już 7 cykl. Chodzi mi o ICSI?
      Za miesiąc mamy z mężem rozpocząć badania. Gin mówi że jest to kosztowna
      batalia (pod względem psychicznym i finansowym). Wogóle nie mam pojęcia co to
      za badania, ale chce je rozpocząć bo to ciągłe faszerowanie tabletkami mnie
      wykończy. Jeśli możesz to napisz jakie mieliście badania? Pozdrawiam Was!!!!
    • kortis Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.04, 10:15
      Wandziu,
      rzeczywiście sporo nas to kosztowało, ale czytałam na forum o większych kwotach.
      Tak więc:
      badania plemniczków 90 zł
      moje badania ( grupa krwi, płytki, morfologia, badanie moczu, HIV, wirus
      żółaczki, zapalenia wątroby, czystośc pochwy)250 zł
      leki do stymulacji 1500 zł
      wizyty w trakcie stymulacji 300 zł
      zastrzyki w przychodni (menogon i pregnyl) 260 zł ( w brzuch robiłam sama)
      punkcja i icsi 4500 zł
      transfer 1000 zł
      leki po punkcji i transferze 140 zł
      ...
      i 5 testów ciążowych z apteki 70 zł
      i 3 badania bHCg 88 zł
      Trochę tego się uzbierało. Na szczęście nie musiałam dojeżdzać do kliniki z
      innego miasta, bo doszłyby jeszcze koszty przejazdu i noclegu.
      Jeśli będziesz miała jakieś dodatkowe pytania , to służę pomocą
      Trzymaj się
      • Gość: Wandzia Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 10:28
        Dziekuje bardzo za odpowiedź!
        Pozdrawiam gorąco.
        Teraz musimy nabrać dużo siły żeby to przejść
    • Gość: Katunia Re: JA TEŻ BĘDĘ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bat.gdynia.sint.pl 23.03.04, 14:46
      Gratulacje , mi tez udalo sie za pierwszym razem , nie zagladalam tu juz
      dawno , bo moj dzidzius ma juz roczek ale wiem jaka jestes szczesliwa.
      Powodzenia smile, wszystko bedzie ok ,mi podano trzy zarodki ale tylko on
      jedyny walczylo silnie o zycie (a bylo ciezko ) twoj tez bedzie walczyl pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka