Dodaj do ulubionych

dr Sowińska z Novum-opinie

IP: *.gorzow.mm.pl 29.03.04, 19:55
Witam wszystkich. Zarejestrowaliśmy się w Novum do dr Sowińskiej. Proszę o
jakieś informacje na temat tego lekarza. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: dr Sowińska z Novum-opinie 29.03.04, 20:43
      jestem u dr Sowińskiej drugi cykl,miła,ale mało delikatnie bada,poza tym to i
      tak dla mnie "niebo",bo do tej pory miałam "ziemię"-ginów którzy poza
      wypisaniem recepty na tabletki nie umieli nic poradzić
    • Gość: cetka Re: dr Sowińska z Novum-opinie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.03.04, 23:45
      z opinii zebranych w necie, jest to najgorszy lekarz, na jakiego mogliscie
      traficsad nie dosc, ze powtarza sie, ze jest niemila, to jeszcze dziewczyny
      wypisywaly tu takie jej niekompetencje, w wyniku ktorych dochodzilo np. do
      poronienia, ze dziekuje bardzo. dlatego wybralam lekarza, do ktorego bylo
      najwiecej zachwytow-czyli dr. taszycka i nie zaluje. fajna jest tez dr.
      staroslawska. sowinska omijam z daleka.
      • larvva Re: dr Sowińska z Novum-opinie 29.03.04, 23:51
        nie podwazalabym kompetencji i wiedzy pani doktor. co najwyzej podyskutowalabym
        na temat jej charakterku, a i to ostroznie.
        • Gość: cetka Re: dr Sowińska z Novum-opinie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.03.04, 07:20
          larwa, ja tez nie podwazam, bo jej nawet nie znam. napisalam tylko, ze po tym,
          co przeczytalam w necie, za nic w swiecie bym do niej nie poszla. cos w tym
          musi byc, ze wielu dziewczynom chce sie negatywnie o niej pisac, a np. o dr.
          zamorze pieja z zachwytu?
    • Gość: Dotti Re: dr Sowińska z Novum-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 08:11
      Byłam u dr Sowińskiej na kilku pierwszych wizytach. Nie wywarła na mnie dobrego
      wrażenia. Faktycznie mało delikatna podczas badań, mało rozmowna, wszystko
      trzeba było z niej wyciągać, praktycznie nieosiągalna po godz. 16.00. W
      rezultacie było tak, że mimo, iż ona była moim lekarzem prowadzącycym to
      chodziłam cały czas do innych lekarzy. Aż wreszcie trafiłam na dr Zamorę i już
      u niego zostałam.
    • femalespirit Re: dr Sowińska z Novum-opinie 30.03.04, 11:16
      Nieprzyjemna, niegrzeczna, opryskliwa, lekcewazaca. Bardzo bolesne badanie. No
      i powiedziala mi, ze w tym cyklu to na pewno "schrzanilismy sprawe" i ciazy nie
      bedzie, a byla. Co prawda pozniej ja stracilam, ale byla. Odradzam.
      • agakra Re: dr Sowińska z Novum-opinie 30.03.04, 11:27
        właściwie to ona swoim wyglądem odstrasza,
        najlepsi to Zamora, Wojewódzki(ja chodzę i polecam bo jest bardzo delikatny,
        Starosławska, Tyszycka.
        • singer1 Re: dr Sowińska z Novum-opinie 30.03.04, 13:22
          Dziewczyny! Czytam wasze posty i własnym oczom nie wierzę. Od roku chodzę do dr Sowińskiej i mam
          o niej jak najlepsze zdanie. Bada zawsze bardzo delikatnie, jest miła, odpowiada na najgłupsze pytania
          a poza tym... własnie kończę 17 tydzieńsmile)) Co do dr Wojewódzkiego, to aż nie chce mi się
          komentować. byłam u niego na pierwszej wizycie w Novum i jedyne czego się dowiedziałam to to, że
          na ciążę praktycznie nie mam szans. Tyle tylko, że jeszcze nie wiedziałam wtedy, że byłam w ciąży
          (niestety poroniłam). Tak więc moje przeniesienie do dr Sowińskiej to sama przyjemność chodzenia do
          gina. Ale, co pacjentka -to różna opinia. Ja w każdym razie polecam dr Sowińską. pozdrawiam
          PS A czego Wy chcecie od jej wyglądu? Pojąć nie mogę
          • agakra Re: dr Sowińska z Novum-opinie 30.03.04, 13:33
            więc, wychodzę z wnioskiem, żeby nie oceniać lekarzy. Bo co pacjentka to inna
            opinia, ja bardzo lubię Wojewódzkiego natomiast nie lubię Zamory. Myślę, że
            musisz pójść do lekarza i sama ocenić czy ci pasuje czy nie. Nigdy natomiast
            nie pójdę do kobiety ginekolog bo są sadystkami, a inne dziewczyny uważają że
            kobiety nie są sadystkami.
            Dlatego idź i przekonaj się, nie pytaj o opinię, bo ja będę ci zachwalała
            Wojewódzkiego a ty pójdziesz i będziesz miała pretensje, że posłałam cię do
            debila.
            GENERALNIE W NOVUM SĄ SAMI DOBRZY LEKARZE!!!!!!!
            Oprócz dr Jagusia, które prowadzi ciąże.
        • Gość: cetka Re: dr Sowińska z Novum-opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.04, 18:29
          a co ma takiego w wygladzie? bo na zdjeciu na stronie novum wyglada
          normalnie?...
    • lidek0 Re: dr Sowińska z Novum-opinie 30.03.04, 17:07
      A ja wam powiem, że w życiu nie posżłabym do Novum. Tak sie składa, że w
      Warszawie poza nimi są jeszcze super specjaliści z prywatnych gabientów nie
      pracujący na statystyki kliniki. Sama tam byłam, na szczęscie moja wizyta
      skobnczyła się na opersonelu pielęgniarskim ale to i tak za dużo. Ja wiem, że
      invitro czy inseminację w końcu trzeba gdzieś zrobić, ale po tym jak zostałam
      potraktowana i jak dzielnie kibicoawałam mojej przyjaciółce leczącej się tam i
      jak w końcu poroniła bo wszystkich badań jej nie zrobili /tak na marginesie u
      Sowińskiej/ to włosy mi deba stanęły. W końcu posżła do lekarza w swojej
      miejscowości i za 2 miesiące rodzi.
      Mogę polecić swoja lekarkę Dr Marzena Padzik Moczydłwoska, przyjmuje we wtroki
      i czwartki od 16 do ostatniej pacjentki czyli nawet do 22 ul.Marsa 101/103 tel
      611 87 43
      • Gość: cetka Re: dr Sowińska z Novum-opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.04, 18:28
        >A ja wam powiem, że w życiu nie posżłabym do Novum. Tak sie składa, że w
        >Warszawie poza nimi są jeszcze super specjaliści z prywatnych gabientów nie
        >pracujący na statystyki kliniki.

a ja wiecej nie pojde do lekarzy, ktorzy na I rzut oka wydaja sie cudowni, a
        potem okazuja sie bezdusznymi biznesmenami, ktorzy tylko wyciagaja latami kase
        bez pomyslu i kompetencji na leczenie...

ale jak ciebie tam potraktowali w tym novum, bo nie zrozumialam?
    • agakra Re: dr Sowińska z Novum-opinie 30.03.04, 20:03
      dziewczyny, nie ma co się licytować, każdy ma różne odczucia co do lekarza i
      kliniki, mi się Novum podoba a innym się nie podoba i mają do tego prawo, każdy
      jest inny po prostu. Trzeba spróbować, jak się lekarz nie spodoba to się idzie
      do innego
      • Gość: Libra Re: dr Sowińska z Novum-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 21:05
        Lidek0,
        Za reklamę jakiejś tam pani dr dziękujemy! Twoje zdanie na temat Novum, którego
        nie znasz, jest tu chyba wszystkim znane. A dr Sowińską znam i bardzo lubię, a
        te opinie na temat wyglądu lekarza uważam za conajmniej nie na miejscu!! Moje
        dwie bliskie koleżanki, prowadzone przez drSowińską, są od 3 miesięcy mamusiami
        - jedna bliźniaków zresztą, więc to chyba jest ważniejsze niż czyjaś opinia na
        temat wyglądu. Sporo było opinii, że nOvum zleca za dużo badań, a Ty jak zwykle
        masz inne zdanie... Na Bocianie można poczytać sporo opinii dziewcząt, którym
        udało się najpierw zajść, a potem utrzymać ciążę głównie dzięki pomocy Novum! I
        to się liczy!
        Libra
        • Gość: cetka Re: dr Sowińska z Novum-opinie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.03.04, 00:04
          to nie zawsze tak jest. ja nie dostalam duzo badan do zrobienia. ale nie jestem
          lzejszym przypadkiem, bo efektow brak.
        • lidek0 Re: dr Sowińska z Novum-opinie 31.03.04, 09:09
          Tak się składa, że Novum znam, byłam i nigdy tam nie wrócę, ajk mnie ktoś
          będzie pytał to odradzę. A Tobie płacą za reklamę? Bo ja tylko ktoś złe słowo
          napisze to zaraz go atakujesz? Jeżeli ktoś pyta to niestety może dostać dobre i
          złe opinie.
          • agakra Re: dr Sowińska z Novum-opinie 31.03.04, 12:08
            masz rację, każdy może wyrazić swoją opinię. ja np. nie polecam dr Skórzewską z
            Karowej a inne ją zachwalają.
          • Gość: cetka Re: dr Sowińska z Novum-opinie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.03.04, 21:31
            chmmm, lidek0-to bylo do mnie?...
      • Gość: cetka Re: dr Sowińska z Novum-opinie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.03.04, 00:05
        a ja jestem wdzieczna za wszystkie opinie, choc wiadomo, ze sa subiektywne.
        dzieki nim znalazlam fajna lekarke, ktora lubie i mam do niej zaufanie, co jest
        waznesmile
        • agakra Re: dr Sowińska z Novum-opinie 31.03.04, 02:18
          może dajmy sobie spokój z oceną lekarzy. Właśnie moja koleżanka poszła do
          ginekologa, którego jej polecałam w CM w W-wie i jej się nie spodobał, poszła
          do innego, którego jej nie polecałam. Ja myslę, że w końcu znajdziesz lekarza,
          któremu zaufasz, ja wiem, że to kosztuje, ale człowiek uczy się na błędach. Na
          pewno bardzo dobrze robisz, że idziesz do kliniki leczenia niepłodności, takie
          kliniki się w tym specjalizują i myślę, że na pewno ci pomogą i niedługo
          napiszesz, że jesteś w ciąży.
          POWODZENIA.
    • Gość: asiakasia Re: dr Sowińska z Novum-opinie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 00:22
      hm, nie uważam, by wygląd miał wpływ na kompetencje lekarza, ale osobiście
      podoba mi się wygląd dr Sowińskiej wink

leczyłam się u niej rok*, zawsze odpowiadała na wszelkie pytania, zawsze była
      miła, uprzejma, kompetentna, delikatna, empatyczna, i to zarówno w kontakcie
      osobistym, jak przez telefon - mój mąż ma podobne odczucia
      co prawda raz zapomniała o moim uczuleniu i dała mi receptę na zły lek
      (zorientowałam się w aptece), ale po telefonicznej konsultacji wypisała mi nową
      receptę (która odebrałam sobie w recepcji, bez konieczności kolejnej wizyty)

* moją ciążę prowadziła do ok. 10 tygodnia, teraz "przejął" mnie inny lekarz
      (ona ciąż już raczej nie prowadzi)

pozdrawiam wink

PS. uważam, że nie na miejscu jest polecanie lekarza A. w wątku, w którym ktoś
      pyta o lekarza B.
      • singer1 Re: do Asiakasia 01.04.04, 09:46
        Jak miło tu usłyszeć, że ktoś lubi i ceni dr Sowińską! Ale dziwi mnie jedno. Dlaczego mówisz, że nie
        prowadzi ciąż? Na wczorajszej wizycie zadałam jej pytanie czy mogę liczyć na współpracę do końca
        ciąży i w odpowiedzi usłyszałam, że oczywiście. A ponieważ to dopiero 17 tydz, mam nadzieję, że
        jeszcze wiele spotkań z miłą Panią doktor mnie czeka.
        • agakra Re: do Asiakasia 01.04.04, 09:55
          singer1 napisała:

> Jak miło tu usłyszeć, że ktoś lubi i ceni dr Sowińską! Ale dziwi mnie jedno.
          Dl
          > aczego mówisz, że nie
          > prowadzi ciąż? Na wczorajszej wizycie zadałam jej pytanie czy mogę liczyć na
          ws
          > półpracę do końca
          > ciąży i w odpowiedzi usłyszałam, że oczywiście. A ponieważ to dopiero 17
          tydz,
          > mam nadzieję, że
          > jeszcze wiele spotkań z miłą Panią doktor mnie czeka.

Oni teraz mają nowego lekarza od ciąż dr. Jaguś, ale on mi wcale nie
          podpasowała, miał problemy ze zrobieniem usg i badanie bolało, a po za tym
          kazał mi czekać aż poronienie samo przestanie zamiast od razu dac skierowanie
          do szpitala.
          • Gość: asiakasia Re: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 22:14
            agakra napisała:
            > Oni teraz mają nowego lekarza od ciąż dr. Jaguś,

oraz dr Kunicki
        • Gość: Dotti Re: do Asiakasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 09:58
          Kiedyś w Novum prowadzili ciążę tylko w I trymestrze.
          Ponoć teraz to się zmieniło, prowadzą ciążę do końca, ale do porodu
          polecają "zaprzyjaźnionych" lekarzy z różnych szpitali.
          Nie wiem jak jest naprawdę, jeszcze nie miałam okazji sprawdzić smile
        • Gość: asiakasia do singer1 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 22:21
          singer1 napisała:
          > Dlaczego mówisz, że nie prowadzi ciąż?

powtarzam za nią i za broszurką nOvum
          wszyscy lekarze od niepłodności zajmują się tylko niepłodnością i ewentualną
          ciążą tylko w I trymestrze - chyba wynika to głównie z braku czasu tychże
          lekarzy, pacjentek z niepłodnością jest tak dużo (i coraz więcej)

być może są wyjątki od tej reguły

od niedawna pracują w nOvum dwaj lekarze (dr Jaguś i dr Kunicki), którzy
          prowadzą ciąże po I trymestrze

pozdrawiam wink
      • Gość: zosia Re: dr Sowińska z Novum-opinie IP: *.bmj.net.pl 02.04.04, 14:07
        Leczę sie u dr. Sowińskiej i jestem zadowolona. Nie zauwazyłam, żeby była
        niemiła, czy miała jakies inne potworne wady o których piszecie. Nic jej nie
        mogę zarzucić. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka