Dodaj do ulubionych

PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój....

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 13:16
Witam Was!
Może przesadzam ale ja już dłużej nie mam siły.
Staramy się od 8 miesięcy-dla nas to dużo czasu.
To jest takie wkurzające uczucie kiedy cały miesiąc człowiek się stara i robi
test a tu nic....
Zero objawów, nic nie pomaga ani odpoczynek, ani tabletki nawet pozytywne
myślenie lub nie myślenie wciąż o dziecku.
Brałam przez ostatnie 3 cykle duphaston, bromocorn a w ostatnim cyklu
dostałam pregnyl. I nic..
Dziś jest 29 dc, wczoraj rano robiłam test i kicha....a wieczorem pojawiło
się plamienie (gęstawe i jasno brązowe). Mam tak od 3 miesięcy jak zaczęłam
brać duphaston. Zjem 1,5 opakowania duphastonu i już plamienia (trwające 3-4
dni) i pojawia się @. Cykle miałam zawsze regularne 28 dni (bolesne) ale od
momentu gdy się staramy dochodzą do 33 dni.
Od maja gin chce zacząć badać nas oboje. Już siebie widze będę drążyć
wszystkie wyniki, analizować, sprawdzać z normami i znowu uroję sobie na co
to ja mogę być chora.
I dlatego chyba pogadam z mężem i odpuszczamy sobie.
Trudno wszystkiego mieć nie można.
Widocznie nie pora jeszcze na nas abyśmy zostali rodzicami.

Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia!
Obserwuj wątek
    • samanta25 Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... 22.04.04, 13:21
      Wandzia ja staram się o dziecko od 25 cykli i nie poddaję się
      Ale to jest kwestia każdej znas.
      Też już nie raz zastanawiałam się nad przerwą w staraniach ale z drugiej strony
      to jest znowu zmarnowany czas sad
      Często jednak zdarza się, że jeśli odpuścimy sobie to wtedy się udaje smile

_________
      To już niestety 25 cykl starań
      www2.fertilityfriend.com/home/samanta
    • maretina Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... 22.04.04, 13:22
      odpocznij i dzialaj dalej! dziewczyny z tego forum zaciazaly po 2 lub wiecej
      latach staran. wiem, ze ten okres to pieklo, ale pozniej jest niebo. warto sie
      starac, tym bardziej, ze robisz to "dopiero" 8 miesiecy.
      pomysl o dobrej klinice, ostatnio dziewczyny dobrze mowia o novum, moze tam?
    • monisia801 Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... 22.04.04, 13:24
      Wandziu nie poddawaj sie,
      moze po prostu za duzo myslisz o tym.
      Wiem latwo powiedziec, ja staram sie od
      9m-ce i narazie nic , postanowilam 3 m-ce o tym
      wogole nie myslec , przynajmniej sprobowac .
      Powodzenia
    • martyna1231 Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... 22.04.04, 13:43
      To ja chyba jestem weteranką:0))
      Ja staram sie od 34 cykli czyli prawie 3 lata,w porównaniu z twoimi 8
      miesiącami to kropla w morzu.Ale każdy ma lepsze i gorsze dni -ty może masz
      dzisiaj taki dzień.A jutro wstanie słoneczko i ty nabierzesz ochoty do dalszej
      walki o cud macierzyństwa.
      Powodzenia
      • Gość: Agnieszka Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:53
        Ja strałam sie z mężem 1,5 roku kiedy dowiedzialam sie ze cierpie na chorobe
        przy której powinnam zrezygnowac ze staran bo moj stan moze zaszkodzic dziecku.
        Teraz przy "niepłodnosci" zabezpieczamy sie i czasem mnie to rozpierdala... a
        jednak mysle ze to słoneczko w koncu zaswieci... jakież to wtedy bedzie
        szczeście... nieprawdaż???
        • zzztop Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... 22.04.04, 14:10
          Agnieszko, na co chorujesz? Oczywiście, niemów, jeśli niechcesz, albo napisz mi
          krótkiego maila. Zrobię wszystko, żeby się dowiedzieć, czy można Ci jakoś pomóc
    • agat78 Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... 22.04.04, 13:55
      Cześć Wandzia,
      jak czytam Twój post to jakbym siebie widziała. Też 8 m-cy się staram. Pierwszy
      na duphastonie. I nie mam już siły. Dałam sobie na luz i nie myśle tak
      intensywnie - ale tylko na początku. Jak przychodzi termin @ to się zastanawiam
      czy przyjdzie czy nie. Co miesiąc test i ryk. Teraz też czekam.... Niew wiem
      kiedy dostanę. Ostatnie dwa cykle miałam 31 dniowe ale i owu miałam ok. 14 dc.
      W tym m-cu miałam owu wcześniej 12 dc więc @ powinna przyjść w weekend. Nie mam
      żadnych objawów ciążowych. buuuuuu
      Mój gin dał mi czas do lipca potem idziemy na badania.

Na pocieszenie cytat piosenki Natalii Kukulskiej
      "to nic że oczy pełne łez i tak nadejdzie nowy dzień"
      Pozdrawiam
      Aga
    • Gość: ala Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.04.04, 13:58
      Znasz pewno takie przysłowie; ''gdzie diabeł nie może tam babe pośle''
      dziewczyny mają racje 8 miesięcy to nie tak dużo, wiesz ja sobie tłumaczę w ten
      sposób, że Ono przecież tam czeka aż mi się uda i to mi pomaga jak już mam
      dosyć wszystkiego i wszystkich
      pozdrawiam
    • asw3 Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... 22.04.04, 14:36
      Wandziu - nie poddawaj się! To na pewno przyszedł gorszy dzień! Jutro będzie
      lepiej! Wiem coś o tym, bo co miesiąc przeżywam to samo!
      My staramy się 7 miesiąc! Od miesiaca obniżam prolaktynę, choć mój wynik 18,10.
      Na Duphaston na razie nie zdecydowałam się - dopiero w następnym cyklu wezmę! I
      męża wyślę na badania! W tym cyklu od 4 dni mam objwy, które można odczytać
      jako ciążowe - dzisiaj rano teścik i NIC .... Cóż za rozgoryczenie! Ale
      szybciutko pozbierałam się i do przodu! Postanowiłam, zrobię badanka które
      trzeba i luzik! Nie będę myślała czy to ten dzień, biegała na monitoring, a
      przede wszsystkim postanowiłam przestać analizować normy, zalezności, szanse i
      ich brak! Może to mi pomoże a może pomogłoby też Tobie?
      Wiem jest to trudne, często wręcz niewykonalne, ale cóż pozostało ... Trzeba
      walczyć, nie myślą tak bardzo o tym, nie skupiając się na tym...
      Nie chcę się mądrzyć, chciałąbym sama w to uwierzyć!Pozdrawiam
    • martini_very_bianco Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... 22.04.04, 14:39
      zakładam, że masz gorszy dzień, bo wszyscy miewamy gorsze dni i tygodnie, więc
      Cię nie zganięsmile nie daj się! przede wszystkim smuteczkom

16%VOL
      22%VAT
    • Gość: Wandzia Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 14:53
      Dzięki dziewczyny z całego serca, może faktycznie mam złe dni.
      Podziwiam Was wszystkie za wytrwałość.
      Poczekam na @.
      Jeszcze raz dziękuję za Wasze posty.
      Pa pa
      • maretina Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... 22.04.04, 14:58
        Wandziu, otrzyj lzy i do przodusmile
        uda sie, ale musisz szczesciu dopomoc.
        sciskam
        • maliniaq Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... 22.04.04, 16:57
          Wandziu,o czym Ty mówisz, o jakim poddaniu się????????? Zwariowałaś do końca
          czy co????? Przepraszam, że tak ostro, ale nie masz powodu tak nawet myśleć.
          Nie po 8 miesiącach starań. Jak chcesz to wygrzeb sobie w internecie moją
          historię. Na dziecko czekałam 5 lat i tylko wzglądy zdrowotne spowodowały, że w
          pewnym momencie musiałam powiedzieć stop. Ale też nie zrezygnowałam z dziecka.
          Zdecydowałam się na adopcję. Tylko że to było po 5 latach a nie 8 miesiącach! W
          momencie, kiedy na tę adopcję się zdecydowałam, okazało się, że jestem w ciąży.
          Wioerz mi, że kiedy zobaczyłam czerwoną krechę na teście to te 5 lat wydało mi
          się chwilką. I nie przejmuj się badaniami, może to jest jakieś wyjście, może Ci
          zdiagnozują przyczynę problemów i ją wyleczą. Aha, i nie porównuj z żadnymi
          normami... Każda kobieta jest inna, i te normy też są różne, to zależy od wielu
          czynników. Proszęm, nie poddawaj się, poddaj się raczej tym badaniom, im
          szybciej tym lepiej. Nie będę Ci dawała rad typu "nie myśl o dziecku", bo wiem,
          że to niewykonalne. Zrób wszystko co w Twojej mocy, żeby zajść w tę ciążę!!!!
          Powodzenia!. Jola.
        • Gość: nalo Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... IP: *.acn.waw.pl 22.04.04, 16:58
          Wandziu, nie poddawaj sie, uszy do gory! Nie wolno tak latwo sie poddawac, a
          juz na pewno nie po takim czasie. Znam kilka par ktore czekaly po kilka lat na
          upragnione dziecko i teraz sa najszczesliwszymi ludzmi na swiecie! Niestety,
          nie wszystkim sie udaje, to prawda. Kazdy ma jednak jakas szanse i nalezy
          zrobic wszystko zeby jej nie zmarnowac. A odpuszczenie, przynajmniej takie
          calkowite, to strata bardzo cennnego czasu. A pamietaj ze czas nie dziala,
          niestety, na nasza korzysc. Nigdy nie wiesz co Cie spotka, uwierz mi. Jeszcze
          trzy tygodnie temu ryczalam mojemu mezowi w rekaw ze na pewno skonczy sie na in
          vitro, a dzisiaj, ku zaskoczeniu wszstkich, jestem w ciazy! Musisz miec
          nadzieje! caluje!
    • Gość: iwka901 Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... IP: *.wroc.zigzag.pl 22.04.04, 17:47
      Wandzia! co co Ty!!!!
    • Gość: Wandzia Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 19:37
      Dzięki wszystkim.
      Ale mi wstyd, chyba naprawdę miałam dziś doła, zaznaczam MIAŁAM.
      Znów odezwał się mój charakterek, mam do wszystkiego w życiu słomiany zapał.
      Jak coś zaplanuje to chce to zrealizować odrazu-nie umiem czekać. Wiem że to
      mój błąd.
      Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi jest mi na duszy o wiele lepiej.
      Po pracy odwiedziłam mamę i siostrę. Też mnie pocieszyły (jak zawsze).
      Dzięki temu że zaglądam na forum znów mam nadzieję...
      W maju po @ pójdziemy z mężem do gina. I będziemy działać dalej.
      Jeszcze raz dziękujęsmile
      Pa pa
    • Gość: maksia Re: PODDAJE SIĘ!!!! Daje sobie spokój.... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 20:13
      "Trudno wszystkiego mieć nie można.
      Widocznie nie pora jeszcze na nas abyśmy zostali rodzicami"
      Nie dziwię Ci sie, że doszłaś do takiego wniosku, bo ja też tak sobie to
      wydumałam ale po ponad 7 latach starań, a nie po 8 miesiącach!
      Dobrze sobie odpocząć od intensywnych działań i myslenia wciąż o jednym.
      Odpocznij sobie miesiąc lub dwa i zacznij znowu. Na prawde - 8 miesięcy bez
      efektu moze nie być miarodajne. Chwila przerwy i do dzieła! Z nowymi siłami
      możesz osiągnąć sukces czego Ci życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka