Dodaj do ulubionych

Ruchliwość plemników

IP: *.derbynet.pl / 217.153.152.* 28.04.04, 07:30
Czy słabą ruchliwość plemników można wyleczyć, czy jest to poważny problem i
czy są szanse na naturalne zapłodnienie. Proszę o odpowiedź i z góry
serdeczne dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa34 Re: Ruchliwość plemników IP: *.polkomtel.com.pl 28.04.04, 08:58
      Jeśli chodzi o problemy z płodnościa mezczyzn (w tym słabe parametry nasienia)
      to jest duzo mniej skutecznych metod leczenia niz w przypadku kobiet.
      Zalecany jest ogólnie zdrowy tryb życia, właściwe odżywianie, wspoamaganie
      preparatami witaminowymi, zero alkoholu i papierosów. znam przypadek z mojego
      otoczenia, w którym facet rzeczywiscie miał słaba ruchliwość plemników, do
      tego ponizej normy była liczba żywych i jakies problemy z kształtem. Ale przez
      dłuzszy czas małżonka pilnowała jego trybu zycia, przede wszystkim rzucił
      palenie, witaminy i widac sie parametry nasienia poprawiły bo doczekali sie
      dzidziusia. A naprawde wyniki badań nasienia były duzo ponizej normy. Ale jak
      to mu lekarz optymitycznie powiedział wystarczy jeden i widac miał racje i
      jeden wystarczył
      • maretina Re: Ruchliwość plemników 28.04.04, 08:59
        a oprocz normalnego leczenia u androloga..... przed przytulaniem kofeinki
        troszke, podobno dzieki niej plemniki sa zwawszesmile
    • Gość: ewa69 Re: Ruchliwość plemników IP: *.wszia.opole.pl / *.wszia.opole.pl 29.04.04, 13:12
      Zrob mezowi posiew nasienia, bo jak ma jakies bakterie to moze miec slabe
      nasienie
    • Gość: Arra Re: Ruchliwość plemników IP: *.rect.uni.torun.pl / *.rect.uni.torun.pl 29.04.04, 13:21
      czy palenie bardzo zle wplywa na jakosc nasionek??

napiszcie prosze bo jak ja apeluje to skutek minimalny....nalogowiec
      jeden!!!! ;-((
    • karolinka903 Re: Ruchliwość plemników 22.02.16, 11:59
      Da się! Ale trzeba się do tego przyłożyć i pilnować. My z mężem od kilku miesięcy staramy się o dziecko, zmieniliśmy diety na zdrowsze, bieliznę też kazałam kupić mu luxniejszą, więcej sportu (tego małżeńskiego także) i suplementacja navitinem - właśnie na słabą ruchliwość i żywotność plemników. Jeśli wy wcześniej zażywałyście antykoncepcję, warto brać leki i kwas foliowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka