17.03.11, 18:26
Witajcie!
Od 10 lat staramy się o dziecko. Wreszcie dojrzeliśmy do decyzji o In Vitro no i ... nic z tego sad
właśnie dowiedziałam się, że jeszcze nie będziemy rodzicami. Nie będę pisała co czuję, bo z pewnością nie jedna z Was wie...
Pozostały nam jednak zamrożone 3 zarodki. Proszę powiedzcie której z Was udało się po transferze "Mrozaczków". Czy może lepiej nie łudzić się, bo szanse są marne?
Obserwuj wątek
    • edytka8080 Re: Mrozaczki 17.03.11, 18:31
      witaj ! ja przeszlam 3 pełne programy in vitro i 1 krio i nie udało sie i tez juz 10 lat walcze
      • edytka8080 Re: Mrozaczki 17.03.11, 18:32
        a jeszcze wczesniej mialam 2 inseminacje
    • ana_pe Łudzic sie i miec nadzieje!!! 17.03.11, 18:48
      Statystycznie wiecej ciaz jest z mrozakow.. ALE w zyciu bywa roznie.
      Ja jestem po 2 programach, z czego dwa razy ze swiezynek i 3 crio wszystkie nieudane...
      Ostatecznie udało sie z mrozaczkow.
      Głowa do gory i do działania smile musi sie udac i koniec smile
      Z całego serca zycze Wam powodzenia.
      • misskaffee Re: Łudzic sie i miec nadzieje!!! 18.03.11, 19:25
        A ja jestem właśnie w ciąży po crio. Świeżynki najlepszej jakości nie chciały z nami zostać. Po crio (dwóch zarodków, w tym jeden ciut gorszy) jeden się zadomowił. Ja sobie tłumaczę, że jak przeżyły zamrażanie i rozmrażanie, to znaczy, że są silne smile
        • coco7710 Re: Łudzic sie i miec nadzieje!!! 18.03.11, 19:31
          zawsze to jakis cien nadziei...
          • asia-81 Re: Łudzic sie i miec nadzieje!!! 18.03.11, 21:40
            Mnie się z crio nie udało, ale były tu na forum dziewczyny jak starałam się o pierwsze dziecko którym się udawało,a teraz to nie wiem, nie jestem na bieżąco póki co wink
            • gabi-81 Re: Łudzic sie i miec nadzieje!!! 19.03.11, 12:03
              ja jestem w tej samej sytułacji w kwietniu bende mniała prawdopodobnie transfer z mrozków ale nie wiem czy już w cokolwiek wirze podobno nadzieja umiera ostatnia ja wiencej myśle teraz o tym jak bendzie wyglondało moje życie bez dzieci czarna dziura normalnie.
    • ulaula Re: Mrozaczki 20.03.11, 11:04
      hej,

przeszłam 3 pełne programy in-vitro i nic, z tego wszystkie pozostał mi jeden zamrożony zarodek - teraz cieszę się synkiem wink

https://www.suwaczki.com/tickers/3i49sg18z2pq6604.png
    • 5.anika Re: Mrozaczki 20.03.11, 20:34
      Jednak udaje się smile Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, bo wznieciłyście malutki płomyczek nadziei. Ulaula gratuluję synka, szczęściaro !!! Za miesiąc pójdziemy po Mrozaczki, chociaż potwornie boję się kolejnego rozczarowania. Mam nadzieję że doczekam się tego największego szczęścia smile
      • zosia9 Re: Mrozaczki 21.03.11, 19:46
        Ja mam dziecko z mrozaka! Też mi się wydawało jak tobie z tymi mrozakami, ale statystyki mówią coś innego. Z mrozaków na prawdę się udajęwink
    • bubcia75 Re: Mrozaczki 01.04.11, 02:30
      Ja mam synka z "mrozaczka" smile Pierwsza ciąża, ze "świeżaczka" niestety obumarła w 6 tygodniu, a po pół roku zrobiliśmy tansfer 2 zarodków - jeden się rozwinął i mamy cudownego, 2 letniego synka. Wam też się uda, musi smile
      • eva-braun Re: Mrozaczki 01.04.11, 10:48
        bubcia, a prosiliście o nacięcie otoczek w tych dwóch mrozaczkach? Ilu komórkowe były? Właśnie w kwietniu czeka nas pierwszy kriotransfer, ale wiem też, że to już raczej nasza ostatnia szansa na posiadanie dziecka, bo na więcej nas po prostu nie stać. Też będziemy transferować dwa zarodki (o ile dwa się rozmrożą) z nadzieję, że choć jeden się zadomowi.
        • bubcia75 Re: Mrozaczki 01.04.11, 16:42
          Nie, nie prosiłam o nacinanie otoczek, nawet nie wiedziałam, że jest taka możliwość. Co do tego, ile miały komórek, to nie pamiętam. Próbowałam właśnie znaleźć dokumentację z kliniki, ale nie mogę znaleźć. Postaram się jeszcze poszukać.
    • elisabeta75 Re: Mrozaczki 01.04.11, 23:32
      Witaj. Jestem w 33 tygodniu ciąży.po 3 IVF za 6 razem udało się z ostatniego mrozaczka. Cuda się zdarzają.Pozdrawiam
    • 5.anika Re: Mrozaczki 02.04.11, 20:10
      Wszystkim SZCZĘŚCIAROM gratuluję smile
      Mam nadzieję że dołączę do Was, trzymajcie kciuki smile
      • eva-braun Re: Mrozaczki 02.04.11, 21:31
        anika, a kiedy Twoje podejście do krio?
        • zosia9 Re: Mrozaczki 03.04.11, 18:43
          Ja miałam nacięcia. Podany 5cio dniowy zarodek, a właściwie 2. Jeden sie przyjął. Ciąże miałam podręcznikowąwink Mój synek ma ponad 2 lata.
          • eva-braun Re: Mrozaczki 04.04.11, 16:51
            Zosiu, a nacięcia miałaś, bo...? Grube osłonki? Wiek? Nieudane wcześniejsze IVF?
            • zosia9 Re: Mrozaczki 11.04.11, 22:06
              Ja mam endometrioze, pewnie dlatego. Lekarz coś wspomniał że to najlepsze rozwiazanie ten "heczing", chyba z powodu grubych osłonek. Myśmy się na transfer SPÓŹNILI. Bo mój M zawsze ma czas. Lekarz powiedział że może właśnie to zadecyduje że się uda i się udałowink
        • 5.anika Re: Mrozaczki 03.04.11, 19:45
          Mieliśmy zamiar zaraz po nieudanym ivf ale jednak jeden miesiąc przerwy i w maju nowa nadzieja. Mój lekarz wyliczył że około 5 maja kriotransfer. Na cyklu naturalnym, później tylko luteina. Pytałam go o nacinanie otoczki ale mnie zbył, powiedział że nie ma potrzeby i rzadko się to wykonuje. A tak sobie myślę czy przypadkiem przy nacinaniu nie ma ryzyka uszkodzenia zarodka? Mam nadzieję, że będzie O.K bo potwornie boję się kolejnego rozczarowania
          • ewinka22 [...] 04.04.11, 16:34
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • chantal10 Proszę o zmniejszenie wielkości sygnaturki do 15.04.11, 15:38
              regulaminowych 4 linijek. Dziękuję.
    • agni71 Re: Mrozaczki 11.04.11, 10:32
      Mnie sie na świeżo nie udało (pewnie dlatego, że byłam nieco przestymulowana), a póżniej dwa razy po rząd udało sie z mrozaczkami. Tak, że nie trać nadziei - szanse na pewno są!
    • iza30 Re: Mrozaczki 11.04.11, 17:41
      Ja miałam 2 programy jeden we wrocławiu drugi w Pradze niestety nie udało się.Trzeci program novum ze swieżych zarodków 4 letni synek , trzy lata pózniej z mrożonych drugi synek .Jeżeli dobra klinika na pewno uda!!!!
    • miceel Re: Mrozaczki 13.04.11, 11:25
      Też staraliśmy się 10 lat. Dawno nie pisałam na forum bo moja 2.5 letnia córeczka skupia moją całą uwagę. Przeszłam 6ivf. Ostatni transfer był z crio(wcześniejsze były ze świeżych zarodków) bo byłam przestymulowana i właśnie z niego mam śliczną mądrą córeczke. Życzę powodzenia i trzymam kciuki.
      • coco7710 Re: Mrozaczki 13.04.11, 11:31
        super jest czytac takie wieści by nie tracic nadziei...jestem właśnie przed Isza próbą z mrozaczkami moje swieżynki nie przyjeły s licze wiec na powodzenie za tym IIgim podejsciem...dzieki za wsparcie i prosimy o jeszczesmile
    • eva-braun Re: Mrozaczki 15.04.11, 15:32
      no i niestety, w tym m-cu kriotransfer nie dojdzie do skutku, bo endo niezadowalające (mimo Estrofemu) i już wiadomo, że nie przyrośnie tyle ile trzeba. W przyszłym cyklu będziemy próbować innej metody.
      Dziewczyny, które dajecie w tym wątku nadzieję, napiszcie proszę, czy do kriotransferu podchodziłyście na cyklu naturalnym, czy delikatnie wspomaganym Clo, czy może na cyklu bezowulacyjnym (który chyba u mnie zastosujemy)?
      • agni71 Re: Mrozaczki 16.04.11, 19:42
        Ja byłam na cyklu naturalnym, ale u mnie nie było problemów z niepłodnością.
        • ewinka22 [...] 17.04.11, 21:45
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • chantal10 ewinka - zmniejsz proszę podpis. 17.04.11, 23:40
            Około 7 linijek wyżej prosiłam Cię o to samo - regulaminowa wielkość podpisu nie powinna przekraczać 4 linijek tekstu.
            • 19kasia Re: ewinka - zmniejsz proszę podpis. 29.04.11, 14:15
              Ja właśnie opłakuję pierwszą klęskę i z niecierpliwością czekam na czerwiec kiedy to prawdopodobnie podejdę do crio, bo na szczęście mam jeszcze 4 mrozaczki. Miałam dokładnie te same wątpliwości i szczerze mówiąc mile mnie zaskoczyłyście. Więc z mrozaczków się udaje! Super, szkoda że tyle jeszcze muszę czekać sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka