madzia23lubin 21.06.11, 09:49 To która się jeszcze ze mną inseminuje się w lipcu ? W maju miałam zrobić przerwę, w czerwcu się nie wyrobiłam znów zrobiła mi się torbiel z pecherzyka mająca 6 cm No i w piątek 24.06 mam wizytę i zobaczymy czy do IUI dojdzie czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingadpl Re: lipcowe IUI 22.06.11, 18:57 to ja sie dopisze. nasza 6 proba, wiecej ubezpieczenie nie pokrywa, wpisalismy sie tez na liste do ivf. bedzie nie wczesniej jak we wrzesniu, chcemy troche odpoczac i zebrac sily. a 6 iui robimy ot tak, bo juz tyle przeszlismy to i to chcemy wykorzystac, a nuz sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
corraa Re: lipcowe IUI 25.06.11, 11:47 Witam dopisuję się to będzie moje pierwsze iui. Były pewne przeszkody techniczne, więc usg miałam wczoraj, w ostatnim dniu cyklu. Niestety, na skutek przeszkód technicznych następne usg będę miała dopiero w 10 dni cyklu i po 5 dnich brania Gonalu. Uprosiłam takie rozwiązanie, bo w przeciwnym razie musiałabym czekać z IUI do nastepnego cyklu. Czy 5 dni brania gonadotropin bez usg może być szkodliwe? Czy może stać się coś, np.przestymulowanie? Na razie zaczynam od dawki 37. I jeszcze jedno pytanie- czy pierwszy dzien @ liczycie od dnia pojawienia się krwawnia, czy od pierwszego dnia silnego krwawienia? U mnie zaczęło się dzisiaj, ale podejrzewam, że jutro będzie silniej. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: lipcowe IUI 26.06.11, 14:17 corraa napisała: czy pierwszy dzien @ liczycie od dnia pojawienia się k > rwawnia, czy od pierwszego dnia silnego krwawienia? U mnie zaczęło się dzisiaj, > ale podejrzewam, że jutro będzie silniej. Ja liczę od plamienia zresztą moja @ to jak plamienie a nie jakieś tam mega krwawienie A tak po za tym myślę że skoro gin się zgodził na takie dawkowanie to i pewnie nic się nie stanie. Ja tym razem clo biorę po pół tabletki ale między 7 - 11 dc 30.06 podgladanko i decyzja czy dojdzie do IUI i kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
kingadpl Re: lipcowe IUI 26.06.11, 18:34 no to trzymam kciuki za wszystkich wczoraj IUI mialam, jutro poprawka, mam piekne 2 jajeczka, oczywiscie po stymulacji Puregonem. Pregnyl wczoraj wziety i zobaczymy co nam los przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: lipcowe IUI 26.06.11, 22:38 I ja i ja się dopisuję! Drugie podejście,majowe nieudane,a w czerwcu owulacja wypadła akurat na wyjazd wakacyjny.Tak mnie słonko rozgrzało,że pierwszy raz w życiu nie czułam w ogóle,że mialam jajeczkowanie (ogólnie zawsze bolą mnie jajniki ok.2-3dni). Ja na cyklu naturalnym,więc się niczym nie szprycuję tylko czekam aż łaskawie pęcherzyk dojdzie do 21mm Odpowiedz Link Zgłoś
corraa Re: lipcowe IUI 27.06.11, 08:42 no to jedziemy dziewczeta lam, na naturalnym? nie wolalbys sobie troche pokluc i zwiekszyc szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: lipcowe IUI 27.06.11, 09:07 Przy stymulacji zwiększa się jednak ryzyko ciąży mnogiej,a ja się takiej obawiam,bo po pierwsze w rodzinie zarówno z mojej jak i męża strony były bliźnięta,po drugie moje gabaryty nie pozwoliły mi urodzić naturalnie pierwszego dziecka z wagą 2800g,więc ciąża mnoga to po prostu byłby u mnie jeden wielki strach,że nie donoszę. No i na naturalnym mogę sobie trochę tych inseminacji porobić i niczym nie ryzykję,co najwyżej utratą kasy.Ogólnie u mnie wszystko jak w zegareczku,u męża terato. Odpowiedz Link Zgłoś
januszka29 Re: lipcowe IUI 01.07.11, 16:05 jak tam IUi, ja dziś po pierwszej, trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: lipcowe IUI 01.07.11, 14:43 Ja odpadam. Wszystko sprzeciwia się przeciwko mnie. Dziś 14dc pęcherzyki 12mm i co mogły by podrosnąć, we wtorek miała być IUI, ale M idzie na kurs od poniedziałku no i wolnego nie dostanie, miałam zamrozić zarodki aby poczekały do wtorku ale to koszt 560 zł niestety nie wyrabiam już z kasą więc odpuszczamy kolejny cykl to przerwa mój gin robi IUI co drugi cykl aby się nie przestymulować, no a kolejny cykl jade na urlop ehhhh może na zimę uda się zaciązyć mam MEGA doła i nie umiem sobie z tym poradzić i czuję że wali mi się psycha wyżaliłam się i troszkę mi lepiej Pozdrowionka i trzymam kciuki za WAS Odpowiedz Link Zgłoś
nie_diabelek Re: lipcowe IUI 01.07.11, 23:57 Kurcze Bardzo Ci kibicowałam. Ostatnio nie udzielam się na forum, ale wątek IUI śledziłam. Coś nam nie wyszło A tak ładnie wystartowałyśmy w kwietniu. Ale może nie będzie tak źle, co? Damy radę? Tak sobie policzyłam, że jak zaciążysz na zimę to akurat w następne wakacje będziesz śmigać z wózkiem. Super termin na poród Ja przygotowuje się do IMSI. Pobranie komórek będę miała we wtorek bądź środę ale też mam już tego dość. Straszna kasa na to idzie i już zapomniałam o co w tym wszystkim chodzi. Jakieś to wszystko "wyrachowane". Chętnie bym ze wszystkiego zrezygnowała... Trzymaj się dzielnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: lipcowe IUI 02.07.11, 08:54 nie_diabeleku : Też o Tobie ostatnio myślałam i zastanawiałam się co u Was Trzymam mocno kciuki aby udało Wam się za pierwszym razem. Ja pocieszam się tym że na luzie do jesieni na rowerku będę mogła jeździć i staram się troszkę wyluzować, bo czuję że psychika mi siada i zblokowałam się maksymalnie Ale co damy radę, musimy dać Odpowiedz Link Zgłoś
carolina01 Re: lipcowe IUI 19.07.11, 22:36 Hej. Podnoszę wątek do góry. W poniedziałek w 9dc byłam na usg i miałam po 2 pęcherzyki w każdym jajniku. Jutro czyli 11dc znowu idę sprawdzić czy te z lewej strony podrosły (prawej nie biorę pod uwagę bo nie mam tam jajowodu). Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w tym cyklu będę mogła podejść do IUI, co pewnie wypadnie w sobotę. Dziewczyny, które miały IUI na początku lipca piszcie czy się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
januszka29 Re: lipcowe IUI 01.07.11, 16:00 więc i ja się dołączam, dziś o 10 miałam insemkę, i wracajac z wrocka widziałam dwa bociany, moze to jakis znak? narazie od 3.07 dnia mam brać duphaston, w piatek za tydzien test, a za dwa tygodnie beta Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: lipcowe IUI 20.07.11, 09:59 No chyba "przelecę" na sierpień,bo mi się cykl przesunął,o ile można tak powiedzieć. Opisałam moją historię w wątku o lipcowym in vitro.Dziś 3dc,jeżeli wszystko będzie ok to inseminację powinnam mieć w okolicy 1 sierpnia.Ale teraz się cholerka boję,że jak mi się udało zajść w ciąże naturalnie i szybko sobie poszła to jednak ta terato mojego męża może miec duże znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
carolina01 Re: lipcowe IUI 20.07.11, 14:45 lamciad czytałam twoją historię. Może to był przypadek akurat z tą ciążą, tzn. to, że się tak szybko zakończyła. Trzymam kciukasy żeby jednak się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: lipcowe IUI 20.07.11, 16:24 ja w tym cyklu naprawdę zgłupiałam,pierwszy raz straciłam panowanie nad tym wszystkim.Może to i dobrze,bo jak widac słuzy mi to i moge zajść w tę upragnioną ciąże.Z drugiej zaś strony,jakbym wiedziała,co i jak to pewnie bym się do tych dwóch kresek na teście przywiązała,a tak bardziej nie dowierzałam i przynajmniej nie złapałam doła z powodu @. Każda z nas ma tu dziwne historie... Ciekawa jestem,co doktorek na to wszystko powie,ale wizyta dopiero koło 12dc. Odpowiedz Link Zgłoś
magdafiolka Re: lipcowe IUI 20.07.11, 21:28 A co z dziewczynami z gory??Udalo sie czy nie??Ja jeszcze czekam w piatek rozmowa z lekarzem,potem oczekiwanie na @ i mysle,ze okolo 16 sierpnia bedzie nasze drugie IUI Moze ktoras zalozy watek sierpniowy?? Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
carolina01 Re: lipcowe IUI 20.07.11, 22:39 No to ja chyba założę wątek sierpniowy, bo u mnie wielka blada dupa. Pęcherzyki na lewym jajniku nie urosły, a nawet już zaczęły się zmniejszać, a oczywiście na prawym jajniku urosły pięknie. Niestety to kolejne potwierdzenie tego, że mój lewy jajnik (tam gdzie mam jedyny jajowód) nie dział tak jak trzeba. W następnym cyklu w sierpniu ostatnia próba podejścia do IUI i tym razem będę stymulowana gandotropinami, ajk się nie uda to podchodzimy do IVF (już o tym rozmawiałam dr). Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.re Re: lipcowe IUI 24.07.11, 13:13 to jeszcze ja, jeszcze ja 22.07 miałam drugą inseminację, 3 piękne jajeczka ponad 20mm. nie lubię tego czekania.. trzymam kciuki za wszystkie "lipcówki" Odpowiedz Link Zgłoś
kingadpl Re: lipcowe IUI 26.07.11, 19:41 u nas nieudane 6 podejscie. byly 2 jajeczka, moj maz mial 10mln zolnierzykow, i niestety. teraz odpuszczamy i z koncem sierpnia mamy spotkanie w sprawie ivf. a teraz jeszcze szwagierka w 1. ciazy jest i caly swiat wokol tej ciazy sie kreci. nawet nie mam ochoty na spotkania z nimi... trzymam kciuki za reszte! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: lipcowe IUI 28.07.11, 08:02 kingadpl napisała: > u nas nieudane 6 podejscie. byly 2 jajeczka, moj maz mial 10mln zolnierzykow, i > niestety. teraz odpuszczamy i z koncem sierpnia mamy spotkanie w sprawie ivf. > a teraz jeszcze szwagierka w 1. ciazy jest i caly swiat wokol tej ciazy sie kre > ci. nawet nie mam ochoty na spotkania z nimi... > trzymam kciuki za reszte! Przykro Mi bardzo że się nei udało, więm co czujesz odnośnie szwagierki u Nas było tak samo, ja walczyłam 3 lata, a Ci bach wpadkę zaliczyli była zła, płakałam i nie chciałam na nich patrzeć po 3 miesiącach po IUI zaszłam w ciążę Trzymam kciuki aby i u Was tak było teraz nasze dziewczynki razem dorastają aż miło Odpowiedz Link Zgłoś
anga1976 udalo się.... 30.07.11, 14:29 Dziewczyny - 2 lipca miałam 3 iui tym razem na cyklu naturalnym. Dwie poprzednie nieudane - pierwsza dwa dni przed owu - nie miałam wyjścia i wolalam spróbować niż stracić teramin, druga iui stymulowana - pęcherzyki nie pękły mimo wzięcia ovitrelle a jeden nawet urósł do 30 mm. i bałam się że zrobi się z niego torbiel, ale na szczęście pękł. Trzecia iui na cyklu naturalnym, testy owulacyjne zawiodły - rano przed zabiegiem test wskazal że owu za 24-36 h. ale poszłam. Na usg okaząło sie ze pęcherzyk właśnie pękł!!! Zabieg się odbył i poszlam do domu. A 12 dni później beta 81!!!! Po 3 dniach beta 270. byłam na usg bo nie moglam wytrzymac - w maciciy widac tylko pęcherzyk malutki. Jestem taka szczęśliwa) Mam juz jedno dziecko tez po iui, ciąża była zagrożona, miałam krwawienia. Teraz biorę progesteron, bo mam niedmogoę lutealną, ale plamień nie ma jak poprzednio Prawdę mówiąć nie wierzyłam że sie uda, bo to 3 podejście... A tu taka niespodzianka. To 6 tydzień, jeszcze 6 tygodni niepokoju (który staram się minimalizować,a le tyle utrat ciąży jest wokól mnie, że nie mogę o tym nie myśleć). Dziewczyny, jestem najlepszym przykłądem że iui się udaje. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: udalo się.... 30.07.11, 17:09 Super!!!Gratulacje! Ja się załapałam na lipcowe IUI,chociaż sie tego zupełnie nie spodziewałam. Co do testów owu...u mnie wczoraj po usg,które wykazało 22mm pęcherzyk test był pozytywny,czyli w ciągu 24-36godz.miała się pojawić owulacja.Dzien wcześniej kreska testowa była ciut jasniejsza niż kontrolna,dziś podobnie - rano na usg pęcherzyk pękł,czyli można powiedzieć,że testy się sprawdzają,ale ja bym raczej stawiała na owulację w przedziale 12-24godz.od pozytywnego testu,a nie do 36. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.re Re: udalo się.... 31.07.11, 12:20 anga1976 ogromnie się cieszę! pewnie wszystkie tu trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze muszę przyznać, że bardzo pozytywnie mnie nastroiłaś, tez mam szansę na powodzenie lipcowej iui, ale jeszcze kilka dni czekania.. a tu taki świetny post od Ciebie!! super Odpowiedz Link Zgłoś
liwia23-to-ja Re: udalo się.... 31.07.11, 16:28 Anga , gratuluję! Ja miałam IUI 13 lipca , w 12 dc. ponoć na chwilę przed pęknięciem 2 pęcherzyków , po 23 - 25 mm.Ja mam krótkie cykle tak po 26-27 dni , w 25 dc robiłam sikańca i wyszedł negatywnie a @ nie mam do dzisiaj , jak do jutra nie będzie ide na betę , co prawda czuję się tak jakby za chwile miała przyjść @ ale nie ma, więc może się udało...Zastanawiam się czy cykl mi się przedłuża po stymulacji gonadotropinami ,dziewczyny co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
audrey2 Re: udalo się.... 31.07.11, 16:34 Zastanawiam się czy cykl mi się przedłuża > po stymulacji gonadotropinami ,dziewczyny co myślicie? pewnie jest to możliwe, bo wszystko jest możliwe ale może pocieszy Cię, że mnie się cykl, w którym miałam IUI na gonado drastycznie się skrócił więc jeśli nie masz @, to wiesz... 3mam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
liwia23-to-ja Re: udalo się.... 01.08.11, 07:30 Zrobiłam sikańca ... dwie grube krechy , jadę potwierdzić do doktorka )) Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: udalo się.... 01.08.11, 13:20 Wow!Dobry ten lipiec,może to szczęście,że się ostatnim rzutem na taśmę załapałam Zaciążonym GRATULUJĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.re Re: udalo się.... 10.08.11, 21:14 ja niestety przenoszę się do wątku sierpniowego ale lipiec faktycznie szczęśliwy dla szczęściarzy Odpowiedz Link Zgłoś