Dodaj do ulubionych

do Maretiny i Ilony

IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.04, 21:19
Witam was serdecznie,
dzis bylam znowu na usg.moje dwa kochane pecherzyki znowu urosly.oba maja po
20mm.Endometrium jest 10,5mm.dostalam rowniez zastrzyk to bylo okolo 14
godziny.Dziwie sie troche bo owulacje miewalam zwykle w 18,19dc a teraz po
stymulacji w 13dc juz sie zaczyna.mam nadzieje ze cos z tego bedzie.Ale czy
to normalne ze oba pecherzyki sa tej samej wielkosci?przed dwoma dniami mialy
po 16mm.jak myslicie rano bedzie dobry moment na przytulanie??i
przepraszam za to intymne pytanie ale chcielibysmy"wcelowac"jak najlepiej.Czy
szanse na blizniaki sie zwiekszaja??Moja lekarka twierdzi ze za bardzo jestem
przewrazliwiona i niedostalam od niej jakies konkretnej odpowiedzi i
rady.Slaszalam ze 12 godz.po zastrzyku mozna juz Probowac.Ale czy wczesniej
czy pozniej...?mam nadzieje ze sie nie bedziecie z mojego glupiego pytanka
smiac.Bede wam wdzieczna za odpowiedz.Pozdrawiam.
Adi
Obserwuj wątek
    • ikrol1 Re: do Maretiny i Ilony 19.05.04, 22:26
      Witaj,
      To wcale nie jest głupie pytanie. Co najwyżej ja po tym doradzaniu też nabiorę
      ochoty na przytulanie. Najlepiej przytulać się zaraz po zastrzyku i potem
      powtórzyć następnego dnia. Ja sama na tym forum pisałam, że doba po jest
      optymalna, ale przy założeniu, że pęcherzyk pęknie pod wpływem zastrzyku czyli
      ok 36 godzin po podaniu. A zdarza się, że pęka wcześniej z powodu samoistnego
      piku LH i szkoda by było taką okazję przegapić. Plemniki moga przeżyć 2 doby a
      jajeczko czeka tylko ok 12 godzin. Jeśli czytasz to rano to sie nie martw. To
      też świetny moment i dobe poźniej jeszcze raz.
      A co do twoich wątpliwości to nie ma nic dziwnego, w tym że są dwa pęcherzyki
      tej samej wielkości jak również w tym, że owulacja jest wcześniej. To naturalne,
      że stymulowane pecherzyki rosną szybciej. Szanse na bliźniaki są, ale z tym
      naprawdę różnie bywa. Zobaczymy. Poki co życzę ci rychłego zobaczenia
      bliźniaczych kresek na teście. Ilona
      • Gość: do Ilony Re: do Maretiny i Ilony IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.04, 23:28
        Witaj,
        Ciesze sie ze mi tak szybko odpowiedzialas.Jestem okropna panikara.Jeszcze raz
        dziekuje Tobie za odpowiedz.Bedziemy w kontakcie.
        Pozdrawiam pasmile
        Adi
      • Gość: adiw1 do Ilony IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.04, 23:29
        przepraszam zle sie podpisalam
      • maretina Re: do Maretiny i Ilony 20.05.04, 09:34
        sorry, wczoraj juz nie bylo mnie w kompiesad, na szczescie Illona czuwala!wink
        • Gość: adiw1 Re: do Maretiny IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.04, 13:28
          Dzieki Maretinko i trzymaj prosze za mnie kciuki.Ja za ciebie trzymam .Wiem ze
          tez mocno pragniesz miec dzidziusia.Bedziemy w kontakcie.
          Pozdrawiam Cie serdecznie.
          Adi smile

Ps.lekarka przepisala mi progesteron.Wiesz moze co ma za zadanie ten lek?mam go
          zarzywac od 17dc 2x dziennie.Wsumie wypada przez 15 dni.przedczym on chroni?
          wiesz moze?Wiesz jak to z lekarzami.Wszystko zalatwiaja w pospiechu i nawet nie
          zdazy sie o nic wypytac.
          • maretina Re: do Maretiny 20.05.04, 13:36
            Gość portalu: adiw1 napisał(a):

> Dzieki Maretinko i trzymaj prosze za mnie kciuki.Ja za ciebie trzymam .Wiem
            ze
            > tez mocno pragniesz miec dzidziusia.Bedziemy w kontakcie.
            > Pozdrawiam Cie serdecznie.
            > Adi smile
            >
            > Ps.lekarka przepisala mi progesteron.Wiesz moze co ma za zadanie ten lek?mam
            go
            >
            > zarzywac od 17dc 2x dziennie.Wsumie wypada przez 15 dni.przedczym on chroni?
            > wiesz moze?Wiesz jak to z lekarzami.Wszystko zalatwiaja w pospiechu i nawet
            nie
            >
            > zdazy sie o nic wypytac.

powiem Ci jakie podejscie do progesteronu ma moj gin, a ja podzielam jego
            zdaniesmile

jesli wystepuje niedobor progesteronu w II fazie to nalezy go brac, jesli nie
            ma niedoboru to lykanie progesteronu na nic nie wplynie. wtedy ten lek jest
            zwyklym placebo, w niczym nie pomaga, nic nie utrudnia.
            z progesteronem jest tez tak, ze jedni lekarze uwazaja, ze podanie go przed
            owulacja moze ja zaklocic, a sa tacy medycy, ktorzy mowia, ze progesteron
            podany przed owu w niczym nie przeszkodzi.
            najczesciej ginekolodzy daja progesteron kobietom z zaburzeniami II fazy cyklu
            ( niedomoga lutealna).
            niedobor progesteronu w II fazie sprawi, ze zaplodniona komorka jajowa moze sie
            nie zagniezdzac, lub zaraz po zagniezdzeniu nastapi plamienie, albo od razu
            poronienie jesli niedobor jest znaczacy.
            • maretina ps. 20.05.04, 13:38
              jesli bedziesz brala progesteron, to pamietaj, ze w trakcie jego brania moga
              pojawic sie plamienia i @. wtedy nie musisz brac kolejnych tabletek, tylko
              odstawiaszsmile.
              • Gość: adiw1 Re: do maretiny IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.04, 13:55
                jak moze w takim razie lekarz wiedziec ze mam niedobor??moje hormonki sa ok
                oprocz niskiego esradiolu.Myslisz,ze jezeli u mnie progesteronu jest dosc i
                jesli bede mimo to zarzywac te tabletki to moga býc jakies komplikacje gdyby
                doszlo do ciazy??czy moge je spokojnie zarzywac??
                • maretina Re: do maretiny 20.05.04, 13:58
                  Gość portalu: adiw1 napisał(a):

> jak moze w takim razie lekarz wiedziec ze mam niedobor??moje hormonki sa ok
                  > oprocz niskiego esradiolu.Myslisz,ze jezeli u mnie progesteronu jest dosc i
                  > jesli bede mimo to zarzywac te tabletki to moga býc jakies komplikacje gdyby
                  > doszlo do ciazy??czy moge je spokojnie zarzywac??

progesteron nie szkodzi ciazysmile, wrecz podobnie, ale nawet w ciazy jest tak, ze
                  jesli masz go ok, to nic on nie polepszysmile. pomoze, kiedy jest go za malo.
                  nie wiem dlaczego gin dal Ci progesteron, jesli hormony masz ok ( zakladam, ze
                  progesteron tez).sa tacy medycy co zbaezpieczaja sie na wszystkich frontach,
                  nawet jesli na ktoryms z nich panuje totalny spokojwink
                  moj gin uwaza, ze nie nalezy interweniowac tam, gdzie wszystko jest ok.
                  popieram go w 100%wink
                  • maretina blad w poscie 20.05.04, 14:04
                    mialo byc, ze progesteron nie szkodzi w ciazy, a wrecz przeciwniesmile, sorrysmile
                  • Gość: adiw1 Re: do maretiny IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.04, 14:07
                    dziekuje Tobie za odpowiedz
                    Pozdrawiam raz jeszcze
                    Adi smile
    • Gość: adiw1 Re: do Maretiny i Ilony IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.04, 13:56

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka