Dodaj do ulubionych

cysty- czym leczyc?

25.08.11, 16:06
Witam

przygotowuje sie do Ikolejnej IUI, ale niestety mam juz doswiadczenie z cyklami, kiedy nie mozna bylo nic robic, poniewaz na jajnikach byly cysty. Jutro ide na kolejne usg, po ktorym bedzie decyzja, czy robimy IUI, czy nie.
Jesli znowu okaze sie, ze sa cysty, jakie mam opcje? Bylby to juz drugi cykl z rzedu, a ktorys juz generalnie. Dotychczas nie dostawalam nic; mialam czekac cierpliwie na kolejny cykl.
Czy pomoglyby np. srodki anty? A moze sa jakies inne rozwiazania?
bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • dagmara-k Re: cysty- czym leczyc? 25.08.11, 23:06
      zalezy co to za cysty? srodki anty jesli to torbielki w postaci niedojrzalych pecherzykow. progesteron jesli to niepopekane pecherzyki z poprzednich cykli. a moze one sa endoemetrialne? wtedy wyciszacze zdaje sie. albo dermoidalne - wtedy chyba laparo..
      • audrey2 Re: cysty- czym leczyc? 25.08.11, 23:15
        hmmm, wielkie dzięki koleżankosmile

problem tylko polega na tym, ze nie mówia jakie to cysty; co najwyżej, jakiej wielkosci i na ktorym jajniku
        ale przynajniej wiem, o co zapytac tym razemsmile
    • anusiadanusia Re: cysty- czym leczyc? 26.08.11, 12:56
      optymaln.republika.pl/dz276.html
      optymaln.republika.pl/dz174.html
      optymaln.republika.pl/dz215.html
    • magdafiolka Re: cysty- czym leczyc? 26.08.11, 13:07
      Ja dostalam na cyste tabletki anty...dzis wzielam ostatnia i teraz czekam na @.Lekarz robil ekstra badania,aby sprawdzic jaka to cysta,ale nie zadzwonil wiec chyba nic zlegosmile
      audrey2 daj znac co lekarz powiedzialsmile
      • audrey2 Re: cysty- czym leczyc? 26.08.11, 13:09
        magda, chodz zakladamy watek wrzesniowy - jajniki czysciutkie, zero cystywink
        • magdafiolka Re: cysty- czym leczyc? 26.08.11, 14:09
          No to super czyli powoli idziesz w kierunku IUI smile
          Oj zeby u mnie tez tak bylosmile
          Watek bedzie trzeba zalozyc,ale ja sie w niego wpisze dopiero jak lekarz mi powie tak jak Tobie bo nie chcem zapeszycsmile
          Wiesz juz mniej wiecej kiedy IUI??Czy dopiero przed @ jestes??
          • audrey2 Re: cysty- czym leczyc? 26.08.11, 15:04
            ide, ide, mam juz @, wiec od niedzieli zaczynam menopur
            ale zawsze jest jakies prawdopodobienstwo, ze nie zareaguje i nie bedzie na czym robic zabiegu
            trzymam kciuki za pomyslny telefon od doktora i nadejscie @ smile
            • dagmara-k Re: cysty- czym leczyc? 26.08.11, 15:19
              trzymam za ciebie kciuki audrey. gdzies w jakims watku pisalam do ciebie, ale to bylo dawno i juz nie moge odnalezc. ja teraz sie nie staram, wiec bardzo rzadko zagladam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka