Dodaj do ulubionych

BARDZO PROSZE DORADZCIE inseminacja czy tylko inv

25.05.04, 13:13
Bardzo prosze o odp. mój mąz swego niedawno bo 2 miesiące temu miał po
leczeniu antybiotykiem chlamydi powtórne badanka, chlamydia wyleczona,
leukocyty sie pojawiły,ale pani androlog mówi,ze tak moze byc po kuracji
antybioitykiem.
Chodzi nam o to,ze parametry sa nastepujące:
czas upłynnienia 30min
obj. 3,2ml
konsytsencja -prawidłowa
liczba plem. : 43,7mln/ml
liczba plem. w ejak.: 139,8 mln/ml
Ruchliwość: a : 25%, b:15%, c: 25%
plemniki nieruchome 35%
Zywotność (żywe): 65%

plemniki o prawidł. budowie : 15 % (!!!!)
plemniki o patolog bud. 85 % (!!!!)

dziewczyny czu inseminacja tutaj może być wskazaniem, czy tylko inv..patrząc
na te plemniki o patologicznej budowie...bardzo sie martwimy,ze nie ma sensu
inseminacja...
Prosze dajcie cynk...nie miałam jeszcze ins, dodam,ze ze mną wszystko
wporządku

Amelia
Obserwuj wątek
    • Gość: Paola Re: BARDZO PROSZE DORADZCIE inseminacja czy tylko IP: 82.139.13.* 25.05.04, 14:41
      Mój mąż ma podobne wyniki. Mamy 16% prawidłowej budowy. Żaden lekarz nam nie
      proponował in vitro. twierdzili, że wyniki nie są takie złe, bo najważniejsza
      jest ruchliwość. Miałam 2 inseminacje i pani w labolatorium mówiła, że nasze i
      tak są bardzo ładne w porównaniu z innymi wynikami facetów oddających nasienie
      do insemi. Inna sprawa, że te insemi się nie udały, podejrzewam, że to wina
      mojej psychiki, bo byłam bardzo spięta.
      Ja myślę, że przy tych wynikach in vitro to ostatecznośc. Tu i ówdzie czytałam,
      że nawet z gorszymi niż nasze udało się naturalnie, ale dopiero wtedy, gdy
      przestali się starać. Coś jednak w tej psychce siedzi.....
      Życzę powodzenia
      • Gość: amelia Re: BARDZO PROSZE DORADZCIE inseminacja czy tylko IP: *.komputerowe.com 25.05.04, 22:48
        czyli IUI ma szanse przy takim stanie plemnikow prawidłowych jaki mają nasi
        panowie.???
        a ile IUI sie zaleca?
    • Gość: kasia Re: BARDZO PROSZE DORADZCIE inseminacja czy tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 16:17
      Mój mąż miał gronkowca, po seri antybiotyków pojawiły się leukocyty bardzo
      dużo. Dwie insemicje nie pomogły. Pomimo odsiania nasienia nadal leukocyty był
      bezpośrednią przyczyną niepowodzeń. Kolejne serie antybiotyków i nic. W końcu
      udał sie do chematologa dostał sterydy i po leukocytach nie ma śladu. Okazało
      się, że ten rodzaj bakteri i leukocytów nie powinien być leczony antybiotykami
      tylko sterydami. Teraz jest ok. Czekam na trzecią insemincje.
      • Gość: Kwiatek Re: BARDZO PROSZE DORADZCIE inseminacja czy tylko IP: *.uml.lodz.pl 25.05.04, 17:09
        Kasiu czy twój mąż miał jakieś dolegliwości które wskazywałyby na gronkowca czy
        wyszło to przy badaniu nasienia.
    • Gość: amelka Re: BARDZO PROSZE DORADZCIE inseminacja czy tylko IP: *.komputerowe.com 25.05.04, 22:46
      czyli IUI jest na????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka