Gość: maretina IP: *.ols.vectranet.pl 28.05.04, 06:43 bralyscie podczas staran? jak on wplywa na sluz? czy stosujac go mozna kierwoac sie sluzem, aby oznaczyc dni plodne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beza12 Re: lactovaginal 28.05.04, 08:04 najpierw zaznacze ze czesniej 0co prawda bardzo zadko pojawialam sie jako monia1. teraz jestem beza12. lactovaginal to nic innego jak pałeczki kwasu mlekowego. nie wpływają one na śluz, przynajmniej u mnie, tylko zakwaszaja środowisko- pomocne w walce z bakteriami i grzybami. spotkałam się z teorią, żeby nie stosować w dni płodne bo plemniki nie przezyja w tak kwaśnym środowisku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: lactovaginal 28.05.04, 08:10 ooo dzieki! nie wiedzilam, ze pchlopakom meza cos grozi dzieki wielkie, wielka gafe bm zrobila!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doloressa Re: lactovaginal 28.05.04, 14:46 Jezeli bierzesz lactovaginal z powodu czestych infekcji to może spróbuj zamiast niego płynu do higieny intymnej o nazwie "Lactacyd femina". Zawsze to chyba troche bezpieczniejsze, bo lactovaginal to o ile sie nie myle pigułki do łykania , a płyn jednak stosuje sie zewnetrznie. Mnie naprawde pomogł - uzywam od kilku miesięcy i clotrimazol poszedł w odstawkę. A przy okazji biocenozy pochwy a także w wymazie z szyjki wyszły mi ładne liczne pałeczki kwasu mlekowego. A dodatkowo wychodzi to sporo taniej. Pozdrowienia. D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina Re: lactovaginal IP: *.ols.vectranet.pl 28.05.04, 16:03 lactovaginal to kapsulki dopochwowe. stosuje je po kuracji antybiotykowej. a plyn sobie dzis kupie drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti87 Re: lactovaginal IP: *.atm.com.pl 28.05.04, 16:10 To dobry płyn, stosuję go, ale nie wiem czy tak samo skuteczny jak Lactovaginal. Raczej Lactovaginalu nie zastąpi. Ja codziennie stosuje płyn, a od czasu do czasu Lactovaginal (np. raz w tygodniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina Re: lactovaginal IP: *.ols.vectranet.pl 28.05.04, 16:53 dzis wezme jeszcze lactovaginal, potem bedzie ten plyn, a po owulacji znowu lactovaginal Odpowiedz Link Zgłoś