17.12.11, 07:03
. Witam. Staramy się z mężem o drugie dziecko. Ostatnią miesiączkę miałam 10 listopada, robiłam dwa razy test ciążowy. Pierwszy pod koniec listopada, drugi po spodziewanej miesiączce-oba ujemne. Nadal sucho ...więc zrobiłam test gonadotropinę w tę środę i wynik wyszedł 3,3. Nie wiem czy coś z tego będzie..sad Lekarz który robił mi usg stwierdził ze ,,pierwszy raz coś takiego widzi...? " i ze zarodek mógł ugrzązć w jakimś gruczole i dopiero schodzi i się osadza w ściance macicy. Musze powtórzyć badanie w poniedziałek czy gonadotropina się podnosi. Dodam jeszcze że córka urodziła się po dwóch wcześniejszych poronieniach... Mam pietra bo nie wiem czy rzeczywiście jest zle czy lekarz troche mnie nastraszył? w tej chwili to chyba tylko spokój mnie ratuje... Miałyście taką taką sytuację?
Obserwuj wątek
    • z_oe Re: Wynik HCG 17.12.11, 07:36
      Za male to hcg wedlug mnie.
      Ja swoja pierwsza weryfikacje robilam 2 dni po spodziewanej @ i wynosila 46...5 dni pozniej juz 460.Mam cykle 28 dniowe -jak w zegarku.

By hcg roslo embrion musi sie zaimplantowac- najlepiej w macicy-tam gdzie Jego miejsce
      Inaczej mowimy o ciazy pozamacicznej.
      Chcialabym sie zapytac jak dlugie masz cykle?
      • z_oe Re: Wynik HCG 17.12.11, 07:39
        Jeszcze chcialam dodac,ze przy ciazy biochemicznej,po icsi, mialam robiona weryfikacje hcg 2 dni po spodziewanej @ i wynosila 28...kilka dni pozniej przyszla @ buuuuu
        • 1asiunia80 Re: Wynik HCG 17.12.11, 07:55
          Cykle mam 28 dniowe. Według wyników z poprzedniej ciązy wychodziłoby ze to początki, bo w pierwszym tygodniu poziom powinien wynosić od 16 do 156. Zastanawiam sie jak to możliwe? jedyne co mi przychodzi do głowy to to że jajeczkowanie mogło się przesunąć i ciąża jest mniejsza niż mi się wydaje, albo płód się nie rozwija i znowu mi poleci i chyba Duphaston tym razem nie pomoże.....
          • z_oe Re: Wynik HCG 17.12.11, 08:02
            Wychodzi na to,ze 8-9 grudzien przypada na @ u Ciebie,ale piszesz,ze Jej nie masz. Masz plamienia czy jakies dziwne uplawy?

Moze byc tak,ze mialas pozna owulke, ale z tego co sie orientuje hcg powyzej 5 liczy sie jako pozytywne.
            No Ja przy biochemicznej mialam 28 i polecialo po kilku dniach, luteina nie pomogla):

14 grudnia robilas hcg? Idziesz na kolejna weryfikacje? Moglabys pojsc w poniedzialek-wtedy wiedzialabys wiecej.

Trzymam kciukasy, by sie okazalo,ze maluch bawi sie z Toba w chowanegosmile

• 1asiunia80 Re: Wynik HCG 17.12.11, 08:40
              nie mam plamień i idę na hcg w poniedziałek właśnie. Usg robiłam 14 we środę. Martwi mnie to niskie hcg mam nadzieję że zacznie rosnąć..sad
              • ziarenko-piasku Re: Wynik HCG 17.12.11, 10:05
                Oj niziutka ta wartość. ja w 5 tc miałam 400 z kawałkiem i tez lekarz powiedział, ze dość niskie i kazała się oszczędzać dając wspomagacze. Na szczęście pomogło i kolejne 3 wyniki rosły książkowo.
                A Ty może zrobiłaś za wcześnie badanie - ja robiłam 7 dni po spodziewanej @.
                Poczekaj do poniedziałku-moze się rozkręciwink
    • arpona Re: Wynik HCG 17.12.11, 10:30
      Koniecznie sprawdź jeszcze raz HCG - ten kolejny wynik powinien dać już pewność, czy jest ciąża. Wynik 3,3 jest póki co negatywny i ja również uważam, że gdyby zarodek się zaimplantował, to wynik byłby już co najmniej dwucyfrowy. Możliwe, że przesunęła Ci się owulacja albo nie pękł pęcherzyk i utworzyła się torbiel, która blokuje @.
      • madziulaz Re: Wynik HCG 17.12.11, 11:21
        zrób powtórke dla własnej pewności..
        ale jakoś nie rozumiem słów lekarza...przy beta HCG takiej maleńkiej nie mial prawa nic zobaczyc , moze za wyjątkiem poszerzonego endometrium..
        • ziarenko-piasku Re: Wynik HCG 17.12.11, 11:50
          Dokładnie - u mnie przy becie ponad 2000 nie było nic widać, dopiero po tygodniu "pikająca kropka" No i u mnie była późna owulacja.
          • asia-81 Re: Wynik HCG 17.12.11, 16:40
            Wynik poniżej 5 oznacza brak ciąży ....
            • 1asiunia80 Re: Wynik HCG 21.12.11, 12:36
              Witajcie. W poniedziałek byłam na powtórce Gonadotropiny. Wynik 156. smile
              • arpona Re: Wynik HCG 21.12.11, 14:51
                Ooo, no to serdeczne gratulacje! smile
                Widać zapłodnienie nastąpiło później niż się mogło wydawać smile
                • 1asiunia80 Re: Wynik HCG 22.12.11, 09:38
                  Witam. Chciałam się z Wami podzielić ostatnia opinią lekarza. Wynik bhcg z 13.12-3,3; powtórka 19.12- wynik 152,0 . Lekarz stwierdził że zbyt duży przyrost, jakby były to wyniki dwóch różnych osób. Wczoraj robiłam badanie na bhcg trzeci raz, wynik dziś wieczorem.Na USG lekarz po "długich poszukiwaniach" znalazł powiększone endometrium o grubości 18,7 mm z drobnymi przestrzeniami płynowymi . Oprócz tego w przedniej ścianie macicy ognisko adenomiozy z przemianą doczesnową o średnicy 11,8 mm; istnieje podejrzenie że to może być zaśniad graniasty. Mój ginekolog stwierdził że "będzie z tym problem". W przypadku gdybym ciążę poroniła, można ją wyłyżeczkować ale w przypadku tego ogniska potrzebny będzie zabieg chirurgiczny ponieważ znajduje się on w środku przedniej ściany macicy.. Mam pytanie i prośbę... Czy to forum jest eksperckie, zaglądają tu lekarze ginekolodzy. Może ktoś to przeczyta i podniesie mnie trochę na duchu. Nie wiem czy mam szanse donosić te ciążę.....
                  • marygirl Re: Wynik HCG 22.12.11, 11:11
                    zadaj pytanie na forum www.nasz-bocian.pl odpowiadaja lekarze z kliniki leczenia niepłodności w Białymstoku
                    • marygirl Re: Wynik HCG 22.12.11, 11:13
                      patrz tu o zasniadzie www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=21&t=78753
                  • ana_pe Re: Wynik HCG 22.12.11, 11:12
                    Na naszym bocianie jest forum eksperckie. Na pytania odpowiada dr Szamatowicz miedzy innymi.
                  • arpona Re: Wynik HCG 22.12.11, 11:34
                    Eksperci są faktycznie na forum na Naszym-Bocianie, tutaj raczej specjaliści nie zaglądają, przynajmniej nie oficjalnie, więc zapytaj tam, ale dlaczego od razu zaśniad groniasty? Przecież to 6 dni różnicy, a HCG na początku rośnie w szybkim tempie. Zresztą te 152 to wcale nie jest bardzo dużo jak na tydzień po zapłodnieniu. Możliwe, że wtedy tego 13.12. zarodek dopiero się implantował i jak już to się stało, to nastąpił wyrzut HCG do krwi i stąd taki wynik kilka dni później.

Niepokój budzi to ognisko w przedniej jamie macicy sad

No, ale to tylko moje domysły, a Ty rzeczywiście potrzebujesz zdania specjalisty. Oby wszystko poszło dobrze, trzymam kciuki!
                    • 1asiunia80 Re: Wynik HCG 21.01.12, 18:35
                      Witam. Chcę podzielić się ostatnimi wieściami....... dziewiąty tydzień ciąży, bijące serduszko..moje maleństwo ma ponad centymetr; ognisko andenomiozy do obserwacji,zabieg usunięcia (po ciąży oczywiście) może być o wiele poważniejszy w skutkach niż samo ognisko. trzeba obserwować i trzymać rękę na pulsie. Istnieje możliwość że się wchłonie. Trzymajcie kciuki żeby się udałosmile
                      • arpona Re: Wynik HCG 21.01.12, 22:29
                        Gratulacje i kciuki za spokojną ciążę! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka