Dodaj do ulubionych

zanik miesiączki

IP: *.tuczno.sdi.tpnet.pl 04.06.04, 19:57
Ostatni przez 2 miesiące schudłam ponad 7 kg. Stosowałam dietę około 1500
kalori i do tego dużo się ruszałam. Efekt jest taki, że od około 3 miesięcy
nie mam okresu. Boję się, że coś ze mną nie tak. Jeśli ktoś może mi pomóc to
plis napiszczie. Dieta przecież nie była rygorystyczna i spadek wgi też nie
duży no to co się ze mną dzieje?
Obserwuj wątek
    • Gość: maretina Re: zanik miesiączki IP: *.ols.vectranet.pl 04.06.04, 20:03
      "duzy" to pojecie wzgledne, zalezy ile masz wzrostu, jaka masz budowe ciala
      itd. 7 kg dla osoby otylej to nie duzo, ale dla twz sredniej krajowej to
      kolosalny spadek wagi. zdrowe odchudzanie to ubytek wagi ok 1-2 kg maksymalnie
      w miesiacu.
      jesli @ nie ma, a robilas testy ciazowe to 2 tygodnie po opoznieniu do gina.
      zatem lekarz.
    • ewa.analityk1 Re: zanik miesiączki 05.06.04, 22:11
      to jest bardzo duży spadek wagi i jak najbardziej może powodować zanik
      miesiączki, musisz poczekać aż organizm odpocznie
      • Gość: kasia Re: zanik miesiączki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.04, 00:53
        Mnie też się wydaje, że nie ma na co czekać, trzeba odwiedzić lekarza. Jeśli @
        nie ma a do tej pory była regularna to może, ALE NIE MUSI być coś złego.
        Rozumiem, że ciążę wykluczasz. Tylko lekarz rozstrzygnie to na podstawie badań.
        • bloodykisses Re: zanik miesiączki 07.06.04, 19:58
          Cześć, mam ten sam problem. Ja intensywnie uprawiam sport. Zrzuciłam rok temu
          ok. 8 kg, bez żadnej diety, tylko sport. Ale miesiączka mi zanikła dopiero 4
          miesiące temu. Biorę duphaston i dalej nic. Już nawet zmniejszyłam ilość
          treningów i nawet przytyłam 3 kilo i dalej cisza... Wkrótce kolejna wizyta u
          gina. Stresuję się tym bardzo. Dioda, jeśli chcesz wiedzieć więcj i powymieniać
          się spostrzeżeniami to pisz do mnie na priva bloodykisses@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka