Dodaj do ulubionych

gdzie INVITRO? jakie ceny?

15.06.04, 23:42
Prosze o inforamcje gdzie można taniej niż 5tys. zrobić zabieg Invitro?
Zupełnie sie w tym nie orientuje, dlatego nawet nie wiem jak o to fachowo
zapytać. Moja bratowa miała już jedno i nie udało sie, a ponieważ to nie mały
wydatek zależy im na znalezieniu tańszego zabiegu (razem z leczeniem i
przygotowaniem do zabiegu zapłacili ponad 10tys.). Proszę napiszcie rownież za
którym razem Wam sie udało. Oni są załamani...
Pozdrawiam Aga i Oskarek w brzuszku
Obserwuj wątek
    • rafal_md Re: gdzie INVITRO? jakie ceny? 16.06.04, 00:57
      Zapytaj o skutecznosc i uczciwosc, dopiero w drugiej kolejnosci - o ceny. IVF
      to nie jest gotowy produkt, do ktorego jeden osrodek dorzuca mniejsza, inny
      wieksza marze.
    • juna7 Re: gdzie INVITRO? jakie ceny? 16.06.04, 19:47
      Stosunkowo tanio jest w Białymstoku na Akademii Medycznej. Około 5 tysięcy a
      profesjonalizm ogromny.
      Ja robiłam raz w Kriobanku ok 10 tyś, raz w Inviccie ok 8 tyś.
      W Novum jest drożej. Moim zdaniem to są 4 najlepsze ośrodki w kraju.
      • Gość: Ya Re: gdzie INVITRO? jakie ceny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 20:05
        proponuje popytac lekarzy o darmowym IVF wiem ze takie istnieja od dziewczyny
        ktora wlasnie taki zabieg przeszla w Bialostockim PSK. Mowila ze nastepna lista
        kobiet jest tworzona i na jesien maja byc robione zabiegi
        Niestety o szczegoly trzeba dowiedziec sie u lekzrzy chociaz ci niechetnie o
        tych 'akcjach' mowia
    • Gość: aga_n1 Re: gdzie INVITRO? jakie ceny? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.04, 23:38
      Boze, 8-10 tys! Ja do tej pory jak patrzylam na ceny np w Novum czy w
      Invimedzie to bylo ok 4-5 tys! Czy oni na stronach nie podaja pelnych kosztow?
      Aga
    • Gość: Olivka Re: gdzie INVITRO? jakie ceny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 00:07
      Przygotowuje sie do zabiegu In vitro i w Bytomiu - według ceny o jakiej mnie
      poinformował lekarz prowadzący - kosztuje 6000. Więc moze tam?
    • Gość: juna7 Re: gdzie INVITRO? jakie ceny? IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.06.04, 09:21
      Za napisałam koszt całości in vitro (tzn in vitro plus leki)tak to wychodzi.
    • agap26 Re: gdzie INVITRO? jakie ceny? 17.06.04, 15:04
      Bardzo dziekuje za wstępne informacje, zaraz dzwonię do bratowej i daje jej
      namiary. Słusznie nakierował mnie Rafał z zapytaniem o skuteczność. Proszę
      napiszcie jak to z tą skutecznością w tych klinikach o których piszecie.
      Wszystkim przed i po zabiegu życzę powodzenia i trzymam kciuki za Wasze sukcesy
      w tej kwestii.
      Pozdrawiam Aga
    • Gość: Wanda Re: gdzie INVITRO? jakie ceny? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 15:36
      W dobrych klinikach ceny są podobne 5000 zl+ koszty leków chyba że ktoś
      odstawia chałupnictwo jak we Wrocławiu
      • tekla12 Re: gdzie INVITRO? jakie ceny? 30.06.04, 21:08
        A ja pozwolę sobie zarekomendować łódzką Gametę. Zmieściłam się w 5 tys
        wszystkich kosztów - leki do krótkiego prot., monitoring i icsi. Nie ma
        dodatkowych opłat, nie płaci się również za mrożenie zarodków. Dobre warunki,
        dostępność. Świetnie wyposażone laboratorium i skuteczne na dodatek - wszystkie
        zamrożone zarodki nadawały się do krio-transferu. Skuteczność realnie pow. 30%
        (czyli standardy europejskie), a nie jakieś absurdalne 50% Invicty. No i co
        najważniejsze jestem szczęsliwą mamą.
        • aniulekq Re: gdzie INVITRO? jakie ceny? 30.06.04, 22:05
          To faktycznie imponujaca cena i warto się zastanowić! Nie chciałabym krytykować
          Invicty ale w cenie 1 invictowego zabiegi inv mozemy sobie pozowolic na 2 w
          Gamecie, a realia są takie że nie zawsze za pierwszym podejście się udaje
          niestety.
          Tekluniu ile razy podchodziałs do inv? Jakie są Twoje wrazenia po leczeniu w
          Gamecie? Jestem ciekawa Twoich opinii!
          • tekla12 do Aniulekq 30.06.04, 22:57
            Mam za sobą 4 stymulacje, z tego dwie ciąże - za pierwszym razem poronienie w
            10tc, dwie porażki, no i ta czwarta zakończona pełnym sukcesem. Wrażenia z
            Gamety - bardzo oki, dlatego polecam. A najważniejsze, że tam właśnie udało się
            wykryć przyczyny wcześniejszych niepowodzeń - zaburzenia immunologiczne.
            Zajrzyj na forum bociana znajdziesz tam aktualny wątek założony przez
            gametowiczki. Jeśli jesteś zainteresowana bliższymi informacjami pisz na
            tekla12@gazeta.pl - chętnie podzielę się doświadczeniami. Pozdrawiam T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka