Dodaj do ulubionych

dwurożna macica

17.06.04, 14:17
Gdzie można znaleźć jakies informacje na ten temat? Bo to co znalazłam w necie prosi o pomste do nieba!!!
Obserwuj wątek
    • eduro Re: dwurożna macica 17.06.04, 14:23
      Może napisze chociaz o co mi chodzi smile
      Moja koleżanka właśnie urodziła, no i podczas cesarki okazało się, że ma dwurożna macice. Przez 4 lata próbowała zajść w ciąże, wcześniej poroniła "cuda na kiju" tam były sad Tylko żaden lekarz tego wcześniej nie odkrył no ale oczywiście leczył uncertain Teraz ona zastanawia się co bedzie jeśli będzie chciała za jakiś czas drugie dziecko? Lekarz w szpitalu (po porodzie) powiedział, że on nie widzi zbytnich szans na drugą ciąże i że to że urodziła (zaszła i donosiła) teraz to jest cud.
      No i właśnie co z tym fantem robić dalej?
      • lidek0 Re: dwurożna macica 18.06.04, 08:14
        Ja mam taka macicę. Dwurożność nie jest przyczyną poronień wczesnych ciąż.
        Wszystko zależy od tego na ile ta macica jest patologiczna. Koleżanka powinan
        zrobić HSG lub usg 3D z kontrastem. Pierwsza ciąża jest najlepszym dowodem, że
        może mieć kolejne dziecko. Lekarz, który to powiedział nie zna się na tym. U
        mnie jak stwierdzono dwurożną macicę też nie dawano mi szans. W końcu znalazałm
        lekarke /z Warszawy/, która miała ciąże w takich macicach w swowjej praktyce i
        dzięki niej mam dziś dziecko. Poza tym po pierwszej ciąży macica koleżanki
        rozciągnęła się. Grunt to dobry lekarza. Jak chcesz to pisz na priva
        lkabat@wp.pl
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka