Dodaj do ulubionych

stymulacja Fostimon

05.06.12, 14:32
witajcie od najblizszego cyklu mam zaczac leczenie lekiem fostimon 75ui po 3 fiolki na dzien od 3 do 13dc. Chcialam zapytac czy moze ktoras z was ma doswiadczenie co do stymulacji tym lekiem czy mam byc na cos ostrozna czy sa jakies skutki uboczne piszcie co wiecie.
A i czy pomimo zmiany leczenia i wczesniejszym niepakaniem pecherzykow nawet po tym leku bedzie potrzebny pregnyl????
Dodam ze ufam mojemu lekarzowi jest wspanialy ale kolezanki z forum tez dodaja otuchy czasem
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rokitka00 Re: stymulacja Fostimon 11.06.12, 17:14
      Hej, ja byłam stymulowana fostimonem do IUI, skutków ubocznych nie miałam. Pamiętaj żeby zastrzyki robić powoli, bo mogą robić się siniaki i brzuch będzie bolał. U mnie też jest problem z pękaniem pęcherzyków dlatego zawsze dostaję albo pregnyl albo ovitrelle, który wolę bo nie jest taki bolesny jak pregnyl.
    • futerko72 Re: stymulacja Fostimon 11.06.12, 21:21
      Cześć,
      również potwierdzam, żadnych skutków ubocznych. Tego w postaci ciąży też nie.
      Dostam tę samą dawkę co Ty.
      Możesz podzielić się w jakim ośrodku prechodzisz procedurę?
      Zauważyłam, że fostimon jest głównie w użyciu przez pacjentki Parensa...
      • niunia.n123 Re: stymulacja Fostimon 12.06.12, 16:47
        Hej a czy któraś z was jest pacjentką Parensa obecnie jestem u nich u dr.Przybyćieńia
    • karmelek37 Re: stymulacja Fostimon 13.06.12, 19:26
      Ja mam synusia po Fostimonie. Żadnych innych skutków ubocznych nie obserwowałam. Powidzeniasmile
    • zoselin1987 Re: stymulacja Fostimon 04.04.13, 23:41
      No i ja mam zacząć brać Fostimon przez 3 dni (po gonalu f). Te zastrzyki to też w brzuch? Gonal się aplikowało super! No i nie miałam żadnych skutków ubocznych. Jakie trzeba kupić igły i strzykawkę do Fostimonu? Pomożecie?
      • kavainca Re: stymulacja Fostimon 08.04.13, 11:05
        tez w brzuch
        nie wiem jak gonal, ale merional i chyba fostinom trzeba sobie rozpuscić w rozpuszczalniku (jesli masz np.3 amp do rozpuszczenia to wystarczy, ze zrobisz to w jednym rozpuszczalniku) Igły najcieńsze.
        • zoselin1987 Re: stymulacja Fostimon 08.04.13, 15:08
          dziękuję kavainca smile
    • pandem-onium Re: stymulacja Fostimon 20.12.13, 13:10
      Odświeże ten temat tutaj, żeby nie zakładać nowego, skoro jest wątek o tym leku.

Nie orientujecie się może gdzie w Łodzi można kupić Fostimon najtaniej?
      • kavainca Re: stymulacja Fostimon 21.12.13, 06:50
        w salve
        • kavainca Re: stymulacja Fostimon 21.12.13, 07:20
          a jak nie leczysz się w salve to zadzwoń do apteki wrzosowej
          aptekawrzosowa.pl/pl/kontakt-z-nami.html
          - wszystkie leki kupowałam u nich
          • zoselin1987 Re: stymulacja Fostimon 21.12.13, 09:26
            a w jakiej cenie kupowałaś? Pamiętasz może?
            • pandem-onium Re: stymulacja Fostimon 23.12.13, 13:26
              Cześć dziewczyny, dzięki za podpowiedzi. Zgodnie z sugestią sprawdziłam w tej aptece, która znajduje się w tym samym budynku co klinika Salve Medica. Z sieci Kwiaty Polskie. Fostimon to tam koszt 73.90 PLN za jedną ampułkę. Chyba dalej nie będę szukała, bo wątpię, żebym znalazła taniej.
            • kavainca Re: stymulacja Fostimon 23.12.13, 20:11
              Chyba po 70, ale ja kupowałam w klinice, nie w aptece. Tylko salve sprzedaje jedynie swoim pacjentom
              Sprawdźcie we "wrzosowej" gonal kupiłam tam bardzo tanio inne leki w cenie zbliżonej do cen w klinice, a tam jest dość tanio. Generalnie jak kupujecie cały pakiet do in vitro to we Wrzosowej można się dogadać. Właścicielami są ludzie, którzy sami sego czasu walczyli z niepłodnością i kumają temat.
              • kavainca Re: stymulacja Fostimon 23.12.13, 20:13
                a może to było 65 - kurcze nie pamiętam.
                Ale w tej aptece o której piszę można dostać np. Dostinex (2 tabl) za 65 zł i duphaston po 28 i to sa bardzo dobre ceny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka