Gość: Bobas1705 IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 22.06.04, 22:09 Mąż ma coś takiego wykryte w badaniu nasienia. Co to jest i co powoduje, może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie. Pozdrawiam, Bobas1705 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urbanchaos Re: Eschericha Coli... 22.06.04, 22:46 pewnie oboje dostaniecie coś na wybicie www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14816&highlight=eschericha+coli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIA1 Re: Eschericha Coli... IP: *.fwfin.fwc.com 23.06.04, 13:41 WITAJ, bakteria ta może pogarszac parametry nasienia. trzeba ja leczyc z tego co wiem to u mezczyzn antybiotykami z antybiogramu. tak na wszelki wypadek zrób sobie posiew z szyjki, choc podobno bakterie nie przenoszą sie droga płciową ale mogłas mieć osłabione srodowisko i mogły się przyczepic. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Eschericha Coli... 23.06.04, 14:01 Trzeba bardzo uważać i kontrolować to paskudztwo. Źle leczona e.coli bardzo pogarsza parametry nasienia i aglutynację. Antybiotyk z posiewu, badanie kontrolne w 2 tygodnie (nie wcześniej) po zakończeniu leczenia. Najlepiej od razu pójść do androloga. Gini chętnie leczą chłopaków i skutki bywają opłakane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobas1705 Re: Eschericha Coli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:37 Dzięki Dziewczyny, Wasze informacje są bardzo cenne - rozja śniło mi to bardzo w głowie. Niedawno odebraliśmy wyniki badania nasienia męża i niepokojąca była (mimi ogólnej liczby plemników bardzo dużej) mały procent o ruchu szybkim postępowym oeaz dopisek o aglutynacji postępowej - teraz widzę że może to być sprawka tej paskudnej bakterii,trzeba ją jak najszybciej zwalczyć i już. Raz jeszcze dzięki, Pozdrawiam, Bobas1705 Odpowiedz Link Zgłoś