anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 28.08.12, 19:36 Darka.ka i Kwiatek macie fajną ilość komórek i duże szanse na mrozaczki. Mi z 3 zapłodniły się 2 i obie będą podane więc nic nie zamrozimy, niestety. boję się jak to będzie. Nie wiem czy jestem gotowa na kolejne niepowodzenie. Z mrozaczkami w zapasie może byłoby łatwiej. Darka.ka czyli jutro obie mamy transfer, z tego co wyczytałam też będziesz miała dwudniowe. Dziewczyny którym nie wyszło - przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
frankowazona Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 28.08.12, 22:37 nie ważne ile zarodków powstanie, ważne żeby jeden z tobą został. Kciuki za szcześliwy transfer i pozytywną betę. Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 11:16 frankowazona-tak z ciekawości- masz już @ Ja czekam i zaczynam mieć obawy. P. dr powiedziała, że w ciągu dwóch dni powinna się pojawić, a tu na razie ani śladu... Odpowiedz Link Zgłoś
frankowazona Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 19:42 Nie, jeszcze nie dostałam okresu, ale z tego co dziewczyny mówią, to różnie bywa. Jedne dostają @ jeszcze podczas brania leków i nie doczekują nawet testu, inne czekają dość długo po ich odstawieniu. Ale 3 dni to chyba taki standard. Jak dostanę to ci napiszę, ty też daj znać. Przy poprzednim transferze miałam betę pozytywną, więc nie wiem jak to będzie. Jak się trzymasz? Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem frankowazona 29.08.12, 21:22 Dostałam @ po południu. Jeśli chodzi o samopoczucie to tak: największy kryzys w dniu bety wieczorem i następnego dnia po przebudzeniu. Dzisiaj już nieco lepiej. Nie mniej jednak cały czas o tym myślę... Nie wiem jak uporam się z oczekiwaniem na wynik następnego transferu, który chcemy zrobic we wrześniu (ostatnia szansa!) Jakoś za pierwszym razem byłam gdzieś tam w głębi pełna nadziei, a teraz raczej stawiam na negatyw, więc skoro wcześniej przy pozytywnym w miarę podejściu nie wyszło to jak ma byc teraz.... echh. Ciężko będzie się przestawic i myślec ze tym razem się uda Napisz jakie Ty masz nastawienie i jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
frankowazona Re: frankowazona 29.08.12, 21:53 No, boję się bardzo, że nic z tego nie wyjdzie. Teraz na pewno będę przed transferem brała końską dawkę magnezu, bo wydaje mi się że nie wyszło przez skórcze jakie miałam po transferze. Wiesz tak naprawdę nastawienie wielkiego wpływu na wynik nie ma, więc się tym nie martw. Po prostu chodzi o to żeby trafić na właściwy zarodek i właściwy moment Ale nie patrz na to jak na ostatnią szansę. Przecież jeszcze wiele rzeczy może się zdarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
frankowazona Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 21:42 No to ja już mam @, a leki odstawiłam w poniedziałek wieczorem. Trochę wspomagaczy zastosowałam - przytulanki i czerwone wino, ale zależy mi na czasie. W tym cyklu jeśli endo będzie ok, też spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
aaagaaa4 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 28.08.12, 23:11 Dziewczyny moze ja troche nie na temat ale poniewaz widze jak duzo przeszlyscie i jak dobrze znacie temat prosze Was o rade... Ja mam niedrozne jajowody...zrosty na macicy ( ostatnio mialam histero i jakies ttam usuneli teraz maja mi zalozyc wkladke na kilka cykli i ponowic histeto i dopiero wtedy powiedza czy w ogole podejmia sie in vitro... Moze Wy polecicie mi jakiegos super lekarza ktory takie ciezkie przypadki traktuje jako wyzwanie i dziala. Bo jestem totalnie zalamana ....Dzieki. I ZYCZE WSZYSTKIM WAM TYCH PIEKNYCH DWOCH KRESECZEK Odpowiedz Link Zgłoś
sylviza Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 21:48 A leczysz się już w jakieś klinice jak nie to proponuje zgłosić się do Invimedu do dr Karwackiej bądź Ziółkowskiej lub jakiegoś innego lekarza z tej kliniki mi pomogli Odpowiedz Link Zgłoś
dar.ka0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 09:02 anm-a Tak dzisiaj o 12 mam transfer. To razem startujemy. Trzymam kciuki. Bedzemy razem odliczać dni Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek19884 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 09:47 Anm-a i dar.ka0 w takim razie trzymam kciuki za udany transfer.Ja w piatek mam.Anm-a to ze nie masz mrozakow to troszke szkoda ale musisz byc dobrej mysli ze sie uda bo to przeciez polowa sukcesu ja dopiero dzis bede dzwonic do swojego lekarza i o 11 bede wiedziec ile tak naprawde mam zarodkow juz nie moge spokojnie wysiedziec.Odnosnie spaceru po punkcji to jakos sie zle nie czulam nawet mnie zbytnio brzuch nie bolal ale dostalam ketonal i po nim ledwo zdarzylam do toalety,czulam sie jakbym wypila 3 piwa doktor stwierdzil ze najlepszy bedzie spacer.Powodzenia dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 14:22 trzymam kciuki za szczęśliwy transfer dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 14:50 Witajcie dziewczyny po przerwie, ja poki co nie moge dojsc do Siebie po wynikach bety ...w poniedzialek mialam badanie, i wynik 77 w 10dpt Udalo sie, i teraz tylko sie modle i chodze jakbym ze szkla byla ...powtorka bety 5.09 mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze! Gratuluje tym ktorym sie udalo i sciskam mocno te ktore zbieraja sily na nastepny raz!Przesylam mase sily i energii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 15:02 gratulacje lady-em-em )))) ja sie jakos soba nie przejmowalam do dzisiaj, mialam rano malusienkie plamienie takie tyci, tyci, ledwo widoczna rozowa plamka, ale ja ja widze... zrobilam dzis powtorke bety i od razu progesteron, jutro wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 16:02 Ta plamka to moze nic wielkiego,czytalam ostatnio,ze u niektorych kobiet pojawiaja sie takie plamki w czasie spodziewanej miesiaczki.Moze jeszcze organizm nie do konca sie przestawil.Nie martw sie i dowiedz sie czy wszystko ok. Ja mimo tego,ze hcg+prg wyznaczone przez lekarza mam dopiero na przyszly tydzien, to jednak zrobie chyba dla pewnosci jeszcze w tym tygodniu,zeby jakos wewnetrznie sie uspokoic. Ściskam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dar.ka0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 16:12 Ja jestem juz po transferze. Ale jakaś smutna. Coś kiepsko poszła ta stymulacja. Tylko 2 zarodki się uchowały i nie mam mrozaczków. Tylko się martwię bo po dwóch dniach jeden miał 3 komórki a drugi 2. nie wiem czy coś z tego bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 16:41 Trzymaj sie aja potrzymam kciuki za powodzenie!Ja tez mialam 2 zarodki transferowane i 2 zostaly do obserwacji, po 7 dniach dowiedzialam sie,ze zaden z tych 2 pozostalych nie wykazywal rozwoju.Dowiedzialam sie 6 dni po transferze i bylam zalamana....ale nie mozemy sie poddawac i musimy wierzyc,ze wszystko sie uda.Takze glowa do gory i duzo spokou oraz odpoczynku.Trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 16:49 darka, odpoczywaj i sie nie smuc, teraz czas na relaks i myslenie o sobie. proces zaplodnienia jest tak skomplikowany, ze jak zaczynam o tym myslec to dziwie sie ze codziennie na swiat przychodzi nowy maly czlowieczek, przeciez przy tych wszystkich warunkach, ktore sa niezbedne do spelnienia, powinno byc nas na swiecie wiele razy mniej. a jednak jakas magia tam sie dzieje i powstaje nowe zycie. wierz w te magie, masz wszczepione dwa zarodki, wiec podwojna szanse! tule mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 18:47 Dzisiaj miałam transfer dwudniowych zarodków i podobnie jak Darka jestem trochę podłamana bo ten B w momencie podania był 4komórkowy a ten A tylko 2komóreczki. I to czekanie, i strach czym to czekanie się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 19:53 anm-a- to samo co do darki- relaks, uwierz w magie, czekanie jest najgorsze ale nie przeskoczysz tego. mysl pozytywnie! sciskam! Odpowiedz Link Zgłoś
dar.ka0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 20:28 anm-a a kiedy masz wykonać test? Ja 10.09. Od dzisiaj odliczamy Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 29.08.12, 23:19 spokojnie z tymi klasyfikacjami zarodkow. ten co ma 2 moze ruszyc szybciej i bedzie pieknie sie rozwijal. nie ma reguly. to nie matematyka. kciuki zaciskac i szybko niech mija do bet. ja od transferu mam skurcze i cienko jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dar.ka0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 13:55 anm-a powiedz mi jaka jest u was przyczyna niepłodności i ile masz lat? Jakie masz AMH i czym byłaś stymulowana? Moje to jest drugie podejście i byłam stymulowana merionalem i fostimonem. Ja mam AMH 3,2. Teraz czekam i tak sobie mysle i mysle Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 14:56 dostałam wyniki powtórzonej bety, wiec w 16 dpt to 3353 a progesteron 60 czekam na wizyte z usg potwierdzajacym bicie serduszka chyba dopiero wtedy uwierze.. Odpowiedz Link Zgłoś
adormidera1 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 15:09 cudownieeeeee!!!!! gratulki z całego serca!!!! które to było twoje podejście? mrozaczki czy swieże? jeszcze raz ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 15:12 miałam to szczęście, że podejście było pierwsze, ale staraliśmy się wcześniej 5 lat.. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 16:00 kretowinka78 no,no,no gratuluje pieknych wynikow Widac,ze wszystko latnie toczy sie swym torem Slicznie,trzymam kciuki, za kolejna weryfikacje.Ja mam kolejna bete dopiero za tydzien, troche mnie to dziwi,ze 10 dniowe przerwy i chyba sama sie jutro wybiore i zrobie dla pewnosci Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 16:11 no, ja sama się wybralam to doktor skad_jestem albo frankowazona mi zalecila powtorke badan i zrobienie sobie progesteronu, moj dok mi nic o progesteronie nie mowil, chyba wroce do swojej zaufanej pani doktor, bo ten juz zrobil swoja robotke i wcale nie jestem nim jakos zachwycona (pisalam juz wczesniej ze brakowalo mi informacji zwrotnej od niego), wszystko roztrzygnie dzien jutrzejszy, bo dostane plan lekcji na przyszly rok (jestem nauczycielem) wiec wyjdzie czy moge do niego chodzic (on przyjmuje tylko rano oprocz srod) czy tez nie. zdam sie na los. Odpowiedz Link Zgłoś
moni456 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 16:38 hej ja miałam transfer 22 sierpnia 2 zarodków 4i 6 komórkowych , to moje drugie podejście do invitro w pierwszym miałam 9 zarodków z tego 5 sie zapłodniło dwa dostałam a trzy uległy defragmentacji i niestety nie nadawały sie do mrożenia teraz zostały nam trzy zamrozone bete mam zrobić 5 września w 14dpt , nie moge sie już doczekać gratukuje pozytywnych wyników bety Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 16:45 To widzę , że razem testujemy. Ja miałam transer 24ego, mam testować w środę, ale myśle bardziej o wtoreku. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
moni456 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 16:53 ja poprzednim razem testowałam wcześniej i niestety nie było pozytywnie więc sobie teraz obiecałam ze zastosuje sie do zaleceń))doktorka) mam nadzieje że wytrzymam )) Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 16:35 Mam 32 lata, AMH niskie 0,7 (pół roku temu), mam endometriozę. Stymulowana byłam podobnie jak Ty merional, fostimon, gonal i clo. Boli Cię brzuch po transferze? Bo mnie trochę tak i nie wiem czy się tym martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
dar.ka0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 16:55 Trochę boli, ogólnie po punkcji trochę bolał i teraz też boli ale nie tak mocno. Samopoczucie mam dzisiaj trochę lepsze, ale ciągle albo się podnosze i wierzę albo spadam i mówię że nic z tego. Chociaż dobre że są dwa zarodki i mogły iść razem.Ja mam 29 lat i nic u mnie nie stwierdzono. Wszystkie hormony w normie. Miałam podaną dużą dawkę fostimonu i merionalu bodajże łącznie 40 ampułek. No i do tego gonapeptyl i horagon na pęknięcie. Z 9 komórek powstały tylko dwa zarodki, trzeci pod obserwacją ale prawdopodobnie nic z niego nie będzie. A kiedy masz wyznaczoną datę testowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
aprimus Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 17:53 Hej! Czytam Wasze wpisy i cieszę się ogromnie razem z tymi, którym się udało, ale jednocześnie żałuję tych dziewczyn, które muszą jeszcze poczekać. Ja jutro mam punkcję i zobaczymy jak to będzie ze mną. Póki co jestem optymistycznie nastawiona. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki! Odpowiedz Link Zgłoś
moni456 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 17:55 Ja mam 31 lat druga stymulacja i też meridol, i fostimon i też sporo poprzednio miałam inne leki ale zarodki niestety nie przetrwały. po transferze poprzednio bolała strasznie , teraz nic nie czuje .Przez dwa dni po transferze bolało ale terz juz nie, mysle że niema czym sie martwić Odpowiedz Link Zgłoś
aprimus Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 30.08.12, 19:16 Trzymam kciuki!!!I koniecznie daj znać, jak już będziesz coś wiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 08:31 Hej anm-a! Ja mam 29 lat,amh 0.4 i endometrioza.Jestem po laparotomii i usunieciu torbieli endo.Stymulacja doslowanie tak samo,procz clo.Brzuch bolal mnie i po punkcji(mialam ucuzcie jakbym miala balonw brzuchu) i po transferze,bole,klucia,podwyzszona temperatura,wzdecia i zaparcia....Mowiac w skrocie, dzis moj 14 dzien cyklu i od 3 tygodni czuje sie tak sobie czesto na wieczor wzdyma mi mocno brzuch i robi sie doslownie balonik...az sie balam,ze moze amm hiperstymulacje...ale nie mam zadnych objawow procz tego wzdetego brzucha ...a i rano wstaje to brzuch mniejszy ...wiec sama nie wiem.Zmiany tocza sie w organizmie, do tego luteina kazdego dnia po 6 tabletek...ufff!Nie martw sie, brzunio troche poboli i przestanie.Mnie ostatnie kilka dni bolal bardzo jak podczas miesiaczki ale wynik bety dobry a miesiaczka nie przyszla Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 15:10 Dzisiaj to się już zaczynam martwić . Wczoraj w nocy miałam takie delikatne skurcze i dzisiaj też, wzięłam nospę i trochę lepiej. Boję się że to może być objaw odrzucenia zarodka. A może u Was też coś takiego się działo? Lady-em-em mamy podobne dolegliwości, który dzień po tranferze jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 16:01 tak i tak samo sobie myslalam, teraz juz skurczy nie mam, a mialam mnostwo pierwsze dwa dni. naczytalam sie i pytalam lekarza. nic to nie znaczy. to moze znaczyc i to i to, wiec nie pozostalo nam nic jak tylko siasc i plakac ze do bety daleko. ja chyba dopiero w srode pojde Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek19884 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 17:57 no i ja mam to juz za soba,dzis mialam transfer podali 2 zarodki dwa nie przetrwaly i zamrozili aby dwa.Teraz dziewczyny wielkie oczekiwanie ja niestety tylko sikanca bede mogla zrobic bo bety nie robia tam gdzie mieszkam i to mnie martwi.Ale pomyslalam ze moze zrobie w pon myslicie ze moze troche wzrosnie jesli bedzie ok iczy to nie ma sensu.Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
dar.ka0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 18:08 Jak dzisiaj miałaś transfer to najwcześniej test z moczu wykryje ciążę po 7 dniach od transferu, ale to rzadko się zdarza. Jak zrobisz za wcześnie to wynik bedzie nie wiarygodny, ja miałam transfer w środę i testuje dopiero 10 września. Podobno zagnieżdzenie zarodka dwudniowego następuje w 5-6 dzień od transferu, a blastocysty 1-2 dnia od transferu Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek19884 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 18:13 tak myslalam ale ja naleze do osob upartych i pewnie zrobie w pon nawet jesli nic nie wykryje to bede sie lepiej czuc,moze ja jestem inny przypadek i cos pokaze heh Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 18:32 Dagnmara kiedy testujesz? To czekanie jest dobijające. A mocne miałaś te skurcze? bo ja lekkie ale i tak mam stresa. Jakie bierzecie leki po transferze i w jakich dawkach? Ja biorę kwas foliowy, 3x dz utragestan magnez, 2x dz acard, encorton i 3x progynowę bierze to może któraś z Was bo tak naprawdę nie wiem w jakim to jest celu, aha i raz dziennie zastrzyk w brzuch -fraxiparyna. Tyle tego że się gubię. Odpowiedz Link Zgłoś
dar.ka0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 18:46 Ja biorę folik,metypred, estrofem i luteine. Przy transferze mrożonych zarodków brałam fraxiparyne (to jest na rozrzedzenie krwi, strasznie miałam siny brzuch po niej). Te leki to praktycznie eksperymentowanie i większe szanse na zagniezdzenie. Właściwie na każdym z nich nie ma w ulotce napisane ze je się stosuje po in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 20:22 Masz rację, czasami czuję się jak królik doświadczalny. Dziewczyny jak samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
moni456 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 20:59 hej dziewczyny widze ze bierzecie sporo leków ja biore tylko dufaston i luteine no tak nie liczac magnezu i folika. A samopoczucie jakoś super poprzednim razem byłam nastawiona bardzo pozytywnie ale napięcie i stres chyba zrobiły swoje i niestety nie udało sie teraz jest zupełnie inaczej chodze na spacerki więcej sie usmiecham i staram sie nie myslec o tym .w sumie to i tak nie moge sie doczekać środy Trzymam kciuki za wszystkie)) Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 21:18 Ja tez biore tylko luteine i kompleks dla ciazowych Trzymam kciuki za to by wam tez sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 23:02 bardzo mocne to nie, ale dosc konkretne i czeste co 15-20 minut przez oba pierwsze dni, od razu po transferze sie zaczelo, jakies moze 10 minut. ide dopiero w srode, to bedzie moj 9dpt, bo boje sie malej bety, ze bede sie stresowac niepotzrebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 31.08.12, 21:03 Hej!Nie martw sie na zapas!Mnie tez chwytaly skorcze.Pamietam jak w ktorejs dobie mialam straszne skurcze i bole,zadzwonilam do lekarza a on do mnie "to prawdopodobnie implantacja" U mnIe dzis 14dpt,wczesniej zle napisalam,ze dzien cyklu.Wybija dzis u mnie rowno 2 tydzien od transferu.W 8dpt zrobilam test na micz i wyszla bladziutka kreska,cien cienia jak to sie mowi nastepnie 10dpt beta 77 i dzis beta 834 Martwilam sie tak jak ty,bylam zalamana,endo,slabe amh,nie mam mrozaczkow i dodatkowo moj m. Ma slabsze parametry...ale udalo sie za pierwszym podejsciem a wiec uwierz,ze i wam moze sie udac a endo pokonamy raz na zawsze,kiefys w koncu znajda lek na to cholerstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.09.12, 09:51 Gratuluje bety. A pamiętasz może w którym dniu po transferze miałaś te skurcze, było ich dużo? Ja miałam je w 2 i 3 dpt więc chyba trochę za wcześnie na implantację. Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.09.12, 09:52 Sorry, w 1 i 2, bo dzień transferu jest przecież zerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.09.12, 17:30 to ja mialam w takim razie 0 i 1 dzien Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 02.09.12, 22:12 Dzisiaj mija piąty dzień od transferu. Jestem ciekawa czy rozwija się we mnie nowe życie? A jak wy się czujecie po transferze. Tak bardzo się boje, jeszcze tydzień do testu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 02.09.12, 22:49 no to ja sie czuje tak samo, bez sensu sie w siebie wsluchuje, a przeciez wiem, ze kazdy objaw jest na dwoje babka wrozyla... Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 03.09.12, 08:29 No właśnie to jest najgorsze. Ta nie wiedza jest wykańczająca Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 03.09.12, 09:18 Ja testuje jutro (11 dpt) i generalnie to już świruje. Mam objawy raczej okresowe, pobolewa mnie brzuch, lędźwie, piersi...Ehh. Więc na wiele się nie nastwiam. Planowałam zrobić dzisiaj rano test sikany, ale odpuściłam. Muszę się czymś dzisiaj solidnie zająć Czekanie jest faktycznie wykańczające. Odpowiedz Link Zgłoś
moni456 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 03.09.12, 12:59 trzymam kciuki za wysoką bete jutro)) Ja testuje w środe , też mam takie same dolegliwości jak ty .ale to różnie bywa a do środy musze sobie porządne zajęcie znaleść bo chyba zwariuje) Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 03.09.12, 18:22 Dłuży nam się ten czas, i ta niepewność. Dziewczyny jak spędzacie czas po transferze, więcej odpoczywacie, macie urlop czy pracujecie, a czy w domu robicie wszystko normalnie mam namyśli sprzątanie, zmywanie, wieszanie prania? Ja tylko w dzień transferu polegiwałam ale to dlatego, że po lekach które mi dali byłam trochę zakręcona. Tak staram się jakoś normalnie funkcjonować, unikam większego wysiłku i podnoszenia cięższych rzeczy. A jak to wygląda u Was? Napiszcie to może nam szybciej zleci do testowania. Odpowiedz Link Zgłoś
moni456 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 03.09.12, 18:40 ja trzy dni po transferze odpoczywałam tzn . wylegiwałam się do góry brzuszkiem później duzo spacerów ) Jestem na l4 do dnia testu czyli do środy ,a później zobaczymy co dalej mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 03.09.12, 19:00 Ja bym bardzo chciała żeby się udało, ale jakąś straszną pesymistką jestem. Już planuje kiedy może być następne in vitro, szukam jakiś objawów, których nie mam po prostu zwariowałam. Mam natarczywe myśli, nic mi się nie chce, trochę sprzątam, ale moja głowa ciągle jest przy tym. nawet jak próbuje się rozluźnić, iść na spacer lub cokolwiek to mam natarczywe myśli. Ten tydzień wydaje mi się że będzie jeden z najdłuższych w moim życiu. Cały czas do momentu punkcji wierzyłam, a od punkcji po transferze przychodzi załamanie. Czy wy też tak macie? Czy ja już straciłam rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
moni456 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 03.09.12, 19:53 Też tak miałam za pierwszym razem do punkcji byłam nastawiona super później przyszły wątpliwości a zarazem cicha nadzieja że wszystko bedzie oki: teraz to mam problem właśnie wróciłam ze spaceru i mam jakieś dziwne brązowe plamienia to jest mój 12 dpt i nie wiem co mam sobie myśleć chyba nie wytrzymam i jutro pojade na bete... Odpowiedz Link Zgłoś
aprimus Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 03.09.12, 19:56 Dziś miałam transfer i leniłam się cały dzień jeśli chodzi o L4 to lekarz mi nawet nie proponował, a poza tym ja nawet nie pytałam - chyba szybciej czas minie jak będzie co robić trzymam kciuki za nas wszystkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem atram_w 04.09.12, 14:10 atram_w jak jest?? Jest dobrze? Cały czas myślę jak Tobie poszło. Ze względu na to, że ta sama klinika. Ja chcę we wrzesniu podejść do kolejnego transferu naszego jedynego z resztą, ale jak jest u Ciebie z betą? Testowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: atram_w 04.09.12, 16:23 hej testowałam dziś rano, 11 dpt i beta 75 w czwartek do powtórki. jestem w głebokim szoku, bo miałam objawy absolutnie okresowe. ściskam mocno, kibicuje i trzymam kciuki - trzeba wierzyć. chociaż u mnie z ta wiarą w ostatnich dniach było krucho. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: atram_w 04.09.12, 16:30 no pieknie! gratulacje niech rosnie wysoko wysoko ja jutro ide Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: atram_w 04.09.12, 16:33 wow! gratulacje atram! witam w gronie! ja dzis wieczorem mam pierwsze usg, juz sie nie moge doczekac trzymam kciuki za pozostale dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
aprimus Re: atram_w 04.09.12, 17:29 Super takie wpisy dają nadzieję Gratuluję z całego serca!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: atram_w 04.09.12, 20:41 Dzięki dziewczyny. Powoli do mnie dociera, bardzooo powoli Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: atram_w 06.09.12, 17:11 Wow!Gratuluje! Widze,ze mamy podobna bete, ja w 10dpt mialam 77 Jeszcze raz wielkie gratulacje i moc sily i energii sle Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 04.09.12, 23:33 u mnie dzis usg potwierdzilo ciaze blizniacza 5tydz 2 dzien, wiec za wczesnie na prace serduszka, ale wszystko na razie wyglada ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 08:45 wow bliźniaki. gratulacje ! ja nadal mam lekkie pobolewanie brzucha i lędźwi. czy objawy potransferowe/okołotestowe utrzymywały się u Was jeszcze przez jakiś czas po testowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 08:50 Gratulacje, a przed testem czułyście się jakoś inaczej? Czy tak jakby wogóle nie było ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 09:05 Tak jak pisałam, mnie cały czas po transferze pobolewał brzuch, lędźwie , piersi bardzo bolały, od ok 8 dpt czułam się jakbym miała dostac @, co zupełnie zbiło mnie z tropu Odpowiedz Link Zgłoś
aprimus Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 15:22 Brawo!!!!! Gratuluję!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 16:02 Dziewczyny gratulacje! Jak to jest z tym bólem brzucha, cały czas Was pobolewa tak samo, czy może teraz jest słabszy albo mocniejszy niż po transferze, a piersi czy zauważyłyście jakieś zmiany w wyglądzie czy to jeszcze za wcześnie. Sorry, że tak wypytuje ale od wczoraj mam jakiegoś doła. Darka wytrzymasz z testowaniem do poniedziałku? Kwiatek coś się nie odzywa od transferu. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 16:19 dziekuje dziewczynki za cieple slowa i wsparcie maluchy nie sa za duze, jeden ma 1,6 a drugi 1,5mm bardzo sie mecze w pracy, po ok. dwoch lekcjach nie mam juz fizycznie sily mowic, chociaz mam naprawde luksusowe warunki pracy i grzeczne dzieci. wracam do domu i nie wiem co ze soba zrobic. nie mam sily gotowac obiadu, na nic do jedzenia nie mam ochoty, ale czuje glod, tylko jem cokolwiek, bo i tak po 2 gryzach odechciewa mi sie. to jedyny objaw jaki teraz mam, no i moze juz powiekszony dol brzucha (mozliwe ze tak predko? jestem szczupla osoba). piersi nie rosna, troche nabrzmialy przed transferem i stanely w tym samym stanie. a brzuch mnie ciagnie kilka razy dziennie caly czas tak samo od kilku dni przed terminem @ do teraz. no i jeszcze mam od jakiegos tygodnia albo nawet troche dluzej zatkane uszy, co mnie bardzo denerwuje, i nie wiem czy to od ciazy, czy moze lekkie przeziebienie (nie mam kataru czy kaszlu...) Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 19:01 a ty mialas duzo pobranych komorek? zmierz sobie cisnienie jesli duzo, ale wydaje mi sie ze gdyby byla jakas hiperstymulacja to na usg dzis lekarz by widzial. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.09.12, 17:17 Witaj! Z całego serca gratuluję dwóch bąbelków!!!Ależ cudowne wiadomości czytam po czasie nieobecności!To piękne!!! Ja miałam pierwsze USG wczoraj i na razie 1 pęcherzyk ciążowy 8,6mm za 10 dni kolejne USG i wtedy będzie wiadomo na 100% czy ten drugi gdzieś jeszcze krąży.Jednak, mój lekarz mówi,że ciąża pojedyncza na 90%. Czuję się równie dziwnie co ty, niby jestem głodna ale jak jem,to czuje,ze chyba jednak nie tak bardzo chce jeść.Cały czas mam na coś smaka ale jeszcze nie jestem w stanie określić o co dokładnie chodzi Jestem zmęczona i czasami senna, choć nie zasypiam w dzień.Brzucho ciągnie systematycznie od dnia transferu.Na początku strasznie mialam wydęty brzuch,prawie jak w trzecim miesiącu.Z dnia na dzień jest lepiej, brzucho mniejszy,tylko na wieczory jeszcze robi sie balonik.Odnoszę wrażenie,ze to efekt uboczny Luteiny.Wczoraj z badań wynikało,ze mam dośc wysoki i zmniejszono mi dawkę... Trzymam kciuki za Twoje maleństwa , Pozdrawiam-ja i mój maleńki cud ! Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 16:25 Anm-a ja już zaczynam mieć jakiegoś doła, chyba psychicznie siadam. Już chyba krechę polożyłam nad ty transferem. Nie ma minuty kiedy o tym nie mysle. poprostu zwariowałam już totalnie nigdy się jeszcze tak nie czułam. juz nawet bym wolała wiedzieć że nie wyszło, niż to czekanie i czekanie..... Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 17:42 Mi też jest ciężko, wczoraj wieczorem jak sobie uzmysłowiłam że może być porażka to poczułam się strasznie, prawie się popłakałam. Im bliżej testowania tym bardziej się boję. Dlatego pytam te dziewczyny z pozytywną betą o jakieś objawy, bo to mi jakoś dodaje nadziei. A Ty Darka czujesz coś czy nic. Odpowiedz Link Zgłoś
aprimus Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.09.12, 14:53 Jeśli chodzi o mnie, to piersi nabrzmiały mi już podczas brania hormonów - takie też są nadal, tylko jeszcze przed punkcja zaczęły być bardzo wrażliwe na dotyk i bolą mnie. Dziś to mój 3dpt i jak na razie nie nakręcam się szukając jakichś objawów, ale cały czas jestem dobrej myśli pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katiko Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 17:54 Kretowinka! Podwojne gratulacje Dbaj o Was dobrze. Atram_W dla Ciebie tez gorace gratulacje! Ciesze sie ze sie Wam udalo! Dziewczyny, nie poddawajcie sie. Tym bardziej jesli wciaz nie macie wynikow. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 18:59 suuuper:oby tak dalej gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 18:34 Ja nie mam żadnych objawów, podchodze do in vitro poraz drugi, mimo że byłam w ciąży za pierwszym razem(którą straciłam) nie pamietam ze miałam jakies objawy, dopiero pozniej co sobie przypominam bolały mnie piersi. Teraz nie mam żadnych, oprócz doła. Ale może nam się uda? Musimy zakończyć ten watek pozytywnie no nie? A kiedy testujesz? W poniedziałek tak jak ja? Czy wczesniej? Ja się wczesniej boje, szczegolnie testu z moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 19:03 moja beta 5.3. i wiez czlowieku i nie zwariuj... albo biochemiczna albo leniwy zarodek, ale to chyba musialby byc baaardzo leniwy.... Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 05.09.12, 20:21 Darka no to testujemy razem, bo ja też się boję wcześniej. W poniedziałek się wszystko okaże. A do tego czasu jakoś trzeba wytrzymać. Dagmara a może za szybko badanie zrobiłaś, powtórz jutro i zobaczysz,a jak się czujesz? Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
fija22 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.09.12, 00:29 gratuluje dziewczyny!!! chcialabym byc juz po tym tak jak wy. A tak transfer mam dopiero w piatek i to bedzie poczatek oczekiwan i nerwów. nikt kto tego nie przezyl nie wie z jakimi emocjami sie to wiaze. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.09.12, 08:53 nie, nie tak za szybko, mam blastocyste. zobaczymy jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek19884 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.09.12, 13:25 witajcie anm-a dziekuje za pamiec wczoraj przyjechaliscmy do UK i nie mialam dostepu do neta,czasu zbytnio tez nie wiec teraz nadrabiam zaleglosci,u mnie ok tak mi sie wydaje dzis 6dt boli mnie glowa,kregoslup,brzuch objawy jak na @na jutro przypada mam nadzieje ze nie przyjdzie no i mam straszne zaparcia kal z krwia podejrzewam ze to hemorojdy mam nadzieje ze to nie zaszkodzi dzieciaczkom jak sadzicie?i cholerne skurcze nog kakoa pomagaopostanowilam ze test sikany zrobie 10dt jesli bedzie pozytywny ide do polskiego gina a ty jak sie czujesz?kiedy robisz sikanca? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.09.12, 14:11 kakao moze i pomaga na skurcze ale umacnia zaparcia Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.09.12, 14:44 Powtórzyłam betę po niecałych 48h i rośnie. aktualnie 115. szału nie ma, no ale rośnie. zobaczymy w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.09.12, 17:22 Pięknie gratuluję!Najważniejsze,że rośnie Jejku ależ duzo szczęścia wokół nas Trzymam kciuki za kolejną betę! Odpowiedz Link Zgłoś
kretowinka78 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.09.12, 20:22 atram: wow! super!!!!! gratulacje!!! trzymam kciuki !!! lady_em_em: ja mam dokladnie to samo co Ty fajnie ze ktos ma tak jak ja dzis juz powiedzialam szefowej w pracy i reakcja byla zaskakujaco mila i przyjazna juz mam luzik i nie jestem tez taka zmeczona, dzis juz bylam bardziej w formie, ale zobaczymy po weekendzie, bo jade na wyjazd integracyjny... dziewczyny: nieustajaco trzymam za Was kciuki, 40% szansy w in vitro to naprawde bardzo duzo, ja tak sobie caly czas myslalam i sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
aprimus Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.09.12, 14:47 Nie denerwuj się-będzie wszystko dobrze trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 06.09.12, 20:24 Fajnie że tyle dobrych wiadomości. Dziewczyny mam pytanie. Otóż w zaleceniach po transferze jest żeby się powstrzymać od większego wysiłku fizycznego, a co z tańcami? Idę w sobotę na wesele a lubię potańczyć tylko nie wiem czy to czasem ewentualnie nie zaszkodzi. Jak myślicie. Testuję dopiero w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 14:26 cześć dziewczyny. Ja podejdę do kolejnego transferu we wrześniu, piszę bo pierwszy transfer miałam- niestety bez powodzenia - w sierpniu. Mamy jeden zamrożony zarodek i wczoraj na wizycie dowiedziałam się, że tylko 15% szans na zapłodnienie. Przyczyna naszej niepłodności leży w słabej morfologii nasienia męża Czy znacie może kogoś, komu udało się w drugim podejściu z niskimi parametrami nasienia męża i tak kiepskich procentowo rokowaniach?? Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 14:50 hej cieszę się, że podchodzisz w najbliższym cyklu. u nas też był problem morfologii, ale wyniki udało się w ciągu roku poprawić. Mieliście robione badanie MSOME? Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 15:02 Tak mieliśmy MSOME i tam wyszło nieciekawie. Niewielki procent prawidłowych. A co twój mąż robił, że mu się poprawiły? My mamy witaminy i Koenzym Q10 to wszystko. zastanawiam się co jeszcze zapodać mężowi żeby nastąpiła poprawa. Oprócz tego mój małżonek nie pije gazowanych napojów, alkoholu w ogóle nic!!! biega i pływa, a jak u Was wyglądał program naprawczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 15:08 U nas MSOME rok temu wyszło źle - typ A - 1%, typ B - 18%, po 3 miseiącach koenzynu Q10 i wit E oraz brania orthomol fertil - jeszcze gorzej - typ A - 0%, ty B - 4 %. Miesiąc po odstawieniu biegania , przy kontynuowaniu leków - typ A - 16% , obecnie 8%. Pani dr była sceptycznie nastawiona do pomysłu, że odstawienie biegania = zmiana morfologii. Ja jednak wierzę, że to jednak bieganie. Była to jedyna zmiana w trybie zycia i nawykach. wcześniej mąż biegał regularnie 3-4 razy w tyg od paru lat. Oczywiście może to być przypadek, ale może i Wy spróbujecie? Ściaskam mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 15:10 Trzymam kciuki za wrzesień! Oby się udało! Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 15:15 O cholera!!!! To mój mąż biega żeby poprawić!!!! Jezu to może lepiej żeby jednak odstawił to bieganie. Dobra to witamina E + Koenzym i zero biegania! tak zrobimy. Ale i tak nasz zarodek czekający na wrzesień jest z tej morfologii kiepskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
atram_w Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 15:21 No warto spróbować. Spróbuj podejść z optymizmem do wrześniowego crio. Łatwo mi teraz mówić, ale trzeba wierzyc że się uda. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
any-time Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 15:22 'Skąd jestem' czy wiesz dlaczego tylko 15% szans, wiem ze piszesz o słabej morfologii, ale przecież do zapłodnienia wybierają plemniki o najlepszej budowie... Czy wcześniej słyszalas coś o tym, ze szanse są tak nieduże? U nas głównym problemem tez jest słabe nasienie - wszystkie parametry: ilość, budowa, ruchliwość - a dodatkowo okazało sie ze moje AMH tez nie najlepsze. Mieliśmy tylko 2 zarodki, oba podane i nie udało sie. Pewnie będziemy próbowali ponownie, ale nigdy od lekarza nie usłyszałam, ze przy słabym nasieniu szanse są tak niewielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 15:29 atram_w dzięki. Cieszę się, że Tobie się udało - to daje nadzieję!!! Chociaż ja starsza jestem bo 35 na karku i mimo, że czuję się jak dwudziestka to widać organizm już nie ten Rzeczywiście 15% szans dostaliśmy przy słabym nasieniu. Pani dr dawała nam 30% przy podaniu 2 zarodków, które to mieliśmy w sierpniu. Teraz zmniejszyła szanse o połowę ze względu na to, że będzie podany jeden zarodek. Moje AMH to 1,2 czyli też niby poniżej normy, ale podobno to nie jest tragiczne AMH. Odpowiedz Link Zgłoś
frankowazona Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 08.09.12, 21:03 15 proc? No nie wiem. Są dziewczyny, których mężowie mają kilka plemników pobieranych w biopsji i się udaje, Chyba że problem z genetyką, to już nic nie poradzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 19:46 u mnie koniec, beta spada Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 20:11 Przykro mi. Ja dzisiaj miałam skurcze takie dosyć mocne i złapałam kolejnego doła. W poniedziałek się okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 08.09.12, 11:10 anm-a jak się trzymasz? Mnie dzisiaj głowa strasznie rozbolała. Wczoraj miałam takie objawy jak przed okresem. Odpowiedz Link Zgłoś
audrey2 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 20:27 dagmara, czekalam na wiesci od Ciebie bardzo, bardzo mi przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 20:56 caluje audrey ja na tym koncze i dziekuje calemu swiatu za moja corke. nad reszta jeszcze pewnie czasem gorzko zaplacze, a teraz czas na zycie Odpowiedz Link Zgłoś
forcella Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 07.09.12, 22:12 Cześć Dagmara. Śledziłam po cichu Twoją historię i kibicowałam najmocniej jak mogłam. Jestem w podobnej sytuacji. Mam synka z ICSI, teraz podchodzę do crio. Bardzo się boję rozczarowań. Wydawało mi się, że jak próbuje się drugi raz, w sensie "po drugie dziecko" jest łatwiej. A tu zonk. Nie jest łatwiej, jest gorzej. Mąż tłumaczy mi że nie powinnam się denerwować, tylko skupić na tym co mam, ale to nie jest takie proste Pozdrawiam Cię i życzę Ci wspaniałego życia z Twoją córeczką Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 09.09.12, 23:09 ano wcale nie latwiej... duzo inaczej. mi jest potwornie smutno teraz bo okazalo sie ze ivf nie jest lekiem na moj problem. mialam wczesniej naturalna biochemiczna i naturalne 2 puste jaja. myslalam ze ivf plus clexane i bedzie dobrze, jesli bedzie. a tu znana historia... mam nadzieje, ze los juz nie bedzie sie mnie staral obdarowac kolejnym psztyczkiem w nos i wole miec jedno dziecko niz kolejny raz dac sie nabrac. powodzenia forcella, daj znac jak bedziesz po i nie panikuj. kazda historia jest inna. a na swiecie jest mnostwo dzieci z krio. Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 09.09.12, 17:42 Dagmara, przykro mi. Darka, moje samopoczucie słabe. Dzisiaj boli mnie brzuch okresowo, także złapałam doła. Jutro beta. Skusiłaś się na sikańca? Ja nie, głównie ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 09.09.12, 18:21 Nie skusiłam, boję się. Mnie też boli brzuch okresowo i do tego głowa. Chyba to już ze stresu bardziej. Mam wrażenie, że jutro dostanę okres. A które to jest Twoje podejście? Bo moje drugie, boje się porażki bo nie mam mrozaczków Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 09.09.12, 20:27 Ja cały czas latam do kibelka sprawdzić czy już jest, bo brzuch boli tak jak przy okresie, masakra boję się że to klapa. Jest to nasze pierwsze podejście (nie licząc inseminacji), nie mamy ani mrozaczków ani pieniędzy, siły też na wyczerpaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 10.09.12, 15:14 anm-a nie boj sie na zas! ja mialam tak ogromny bol brzucha tydzien po transferze,ze tez myslalam,ze klapa ....zrobilam test 8dpt, wyszla leciutka kreseczka ale pomyslalam,ze to niemozliwe ....wiec czekalam na okres, w 10dpt ...beta 77 ...okres nie przyszedl do dzis...bylam na usg - widzialam pecherzyk ciazowy ....w piatek kolejne usg i mam nadzieje,ze uslysze bicie serduszka .... U nas tez bylo pierwsze podejscie i nie mamy zadnych mrozaczkow ...Trzymam kciuki za Ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 10.09.12, 19:50 Moje przeczucie okazał się niestety prawdziwe. W 12 dpt beta 0,3. Jestem załamana, nie mam pojęcia co dalej. Dziewczyny dzięki za wszystkie dobre słowa. Darka co u Ciebie? Napisz jaki wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
pularda Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 10.09.12, 20:08 Wiem, jak Wam ciężko. Ale trzeba walczyć dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 10.09.12, 21:19 przykro mi. ja juz dzis mozna powiedziec jestem w nowym cyklu i kilka dni po zalamaniu jest troche lzej.. trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
illa785 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 10.09.12, 21:54 przykro mi anm-a, kibiciwałam ci mocno cały czas, miałam nadzieje że chociaz tobie uda się To prawda,czas goi rany i teraz po kilku tygoniach od niepowodzenia potwierdzam. Nawet potrafię o tym mówic bez łez w oczach. Ja czekam na wyniki badan genetycznych, moze w piatek bedą. Trzymaj się cieplutko!I my kiedys tez bedziemy mamusiami Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 11.09.12, 14:32 Nie jesteś sama. Mi też się nie udało . Wczoraj miałam dzień żałoby. Musimy walczyć dalej. Zebrać siły i od nowa. Czujemy to samo.Teraz pustka i pytanie co dalej. Życie się toczy, a najgorsze to poddawać się. Gratuluje wszystkim dziewczynom, którym się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 11.09.12, 15:58 Ja też wczoraj miałam dzień smutku i łez. Przepłakałam całe popołudnie i wieczór (rano byłam popuchnięta jak żaba). Ból jakiego jeszcze w życiu nie czułam i jakiego poczuć bym już nie chciała. Ja nie wiem co dalej. Moja psychika już mocno naruszona, ale najgorzej z finansami, w tej chwili mnie po prostu nie stać na dalsze leczenie i to mnie najbardziej wkurza w tym naszym prorodzinnym kraju. Darka gdzie się leczyłaś, ja w Salve. Napisz jak sobie radzisz. Lady-em-em dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 11.09.12, 16:35 slabo wyszla ta nasza sierpniowa kampania.... musimy daty porodow zmienic... ja to moze na jakis inny maj.. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek19884 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 12.09.12, 08:58 a u mnie wszystko fajnie sie zapowiadalo tyle objawow i wszystko poszlo na marne wczoraj dostalam okres dzis jestem umowiona do lekarza na bete zastanawiam sie czy wogole isc?dla mnie nie ma juz nic sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
lady-em-em Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 12.09.12, 11:47 Przykro mi dziewczyny Tak liczylam,ze sie wam uda .... Trzymam kciuki za was i wasze samopoczucie ...musicie walczyc dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.09.12, 08:32 Ja też jestem w kiepskim stanie i nie wyobrażam sobie co będzie dalej, jest bardzo ciężko. Mam pytanie odnośnie @. W poniedziałek odstawiłam leki, więc kiedy powinnam dostać, bo jeszcze jej nie ma. Nie żebym tęskniła, jak to wyglądało u Was? Trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.09.12, 08:40 ja mialam malutka bete ale @ dostalam chyba 3 dnia po odstawieniu lekow Odpowiedz Link Zgłoś
any-time Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.09.12, 09:08 U mnie trzeciego dnia po odstawieniu luteiny Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek19884 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.09.12, 10:57 anm-a wiem co czujesz bo ja przezywam ten horror razem z toba to strasznie boli dlaczego jedne moga miec dzieci inne nie jak czytam ile matek porzuca swoje dzieci co gorsza zabija to serce mi sie kraje ja bardzo kocham dzieci wlasnie dlatego skonczylam studia wlasnie w tym kierunku ale co sie stalo juz sie nie odstanie trzeba walczyc dalej z tego co pamietam to ty nie masz mrozakow wszystko od nowa musisz ja mam 2 ale mam czarne mysli czy przezyja rozmrazanie nie wiem kiedy podchodze do nastepnego transferu musze sie dopasowac do szkoly syna chcialabym jak najszybciej ale boje sie kolejnego rozczarowania,ja okres dostalam w 31 dc spoznil mi sie 4 dni mimo iz bralam luteine,dziewczyny czy wy tez mocno krwawicie i czy macie tez takie skrzepy bo u mnie okropnie to wyglada. Darka a co u ciebie jak sie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.09.12, 12:17 n ja tym razem bardzo mocno, mocniej niz jak ronilam puste jajo z beta grubo ponad 1000, ale moze to wina tego, ze szlam na sztucznym cyklu na estrofemie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek19884 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.09.12, 13:02 dziewczyny a powiedzcie mi jak wyglada transfer na naturalnym a jak na sztucznym cyklu no i ktory skuteczniejszy i czy wasze mrozaki przezyly rozmrozenie i czy to prawda ze wieksze szanse sa z mrozakow?czytam czytam i nie wiem co myslec dzwonilam do swojego lekarza kazal duzo odpoczywac i zaprasza w 10-11dc do siebie pytalam sie czy jakies dodatkowe badania bedziemy robic powiedzial ze nie ma potrzeby mialam hsg laparo i na tym sie skonczylo no i oczywiscie hormony.nie wiem co sadzic,stracilam zaufanie do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.09.12, 13:25 Witajcie, u mnie z samopoczuciem już trochę lepiej. Okresu jeszcze też nie dostałam. Ale czuje ze to lada dzień nastąpi. Wczoraj dzwoniłam do lekarza i mnie trochę podniósł na duchu. Jedno dobre, że uczestniczę w programie, który umożliwia kilkakrotne podejście. Ale mimo wszystko to są dalsze koszty(leki +dojazdy i ewentualne mrożenie)-ok 5000zł. Powiedział mi że jeszcze pod koniec września mamy się spotkać. Prawdopodobnie będę miała zmienione postępowanie co do dawkowania i ewentualnie zmiany leków. Od nowa może podejdę w listopadzie albo w grudniu. Anm nie mamy niestety zarodków i musimy zaczynać od początku. Wiem że kwestia finansowa jest chyba najgorszą. Ja musiałam przedyskutować to z moim mężem co dalej robimy. Najlepiej ułożyć sobie plan. Ja też się strasznie boję następnego podejścia. Strasznie wykańcza to wszystko psychicznie. kwiatek jeśli chodzi o mrożone zarodki to wygląda to podobnie jak przy inseminacji. Jeśli masz swoje cykle dobre to czekasz do dnia owulacji a potem w zależności od hodowli zarodków np dwa dni póżniej masz transfer.Po nim postępujesz tak samo jak w poprzedniej procedurze. Jeśli chodzi o to czy się uda, to szanse są trochę mniejsze, bo podobno zawsze najpierw idą lepsze zarodki. Mrożenie może też mieć wpływ,ale większość przeżywa. Z tego co wiem to też bardzo dużo kobiet zachodzi w ciąże po transferze z mrozaczków. Moim zdaniem in vitro to trochę loteria, jednym się udaje innym nie. Ja mam niepłodność idiopatyczną. Wszystkie wyniki ok, żaden lekarz nie zna przyczyny, a jenak nie jestem w ciąży. Niektórzy mają fatalne wyniki, a wciąże po in vitro zachodzą. Oprócz wyników i staanu zdrowia trzeba mieć też odrobinę szczęścia. My go z mężem mamy mało. Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.09.12, 20:37 Z tym szczęściem to masz rację, nam go chyba po prostu zabrakło. Tylko dlaczego po raz kolejny. W głowie mnóstwo pytań bez odpowiedzi, w sercu ból i pustka. My na razie nie podejmujemy decyzji co dalej. Ja sama muszę trochę od tego odpocząć, bo inaczej zwariuję. Ostatnie lata to tylko kliniki, lekarze, badania. Choć na chwilę chcę zapomnieć, bo czuję, że zwariuję. To trochę tak jakbym goniła króliczka. Zastanawiacie się dlaczego nie wyszło, bo ja tak. Chciałabym wiedzieć jaka była przyczyna. Czy zarodki były za słabe, a może ja coś zawaliłam. Wiem, że nikt mi nie odpowie, ale mnie to męczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 13.09.12, 21:42 najlepiej na naturalnym jesli masz wlasne owulacje i endometrium prawidlowo rosnie w fazie owulacyjnej. wtedy wieksza szansa ze organizm odpowiednio przygotowany na przyjecie zarodka. wiekszosc zarodkow po rozmrozenu ma sie dobrze, ale mrozony zarodek ma mniejszy potencjal niz swiezy. z drugiej strony ciaz po krio tez jest mnostwo. powodzenia, nie panikuj masz 2 zarodki, szansa jest. idz po nia. do krio robi sie tylko usg i hormony w polowie cyklu, jesli kobieta ma cykle owulacyjne. jesli nie masz w wywiadzie poronien, klopotow z endometrium, tarczyca, to do krio nie tzreba nic wiecej badac. Odpowiedz Link Zgłoś
fija22 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 17.09.12, 14:58 Dziewczyny śledzę Wasze historie ... Jest mi bardzo ale to bardzo przykro, że tak sie stało Mam nadzieję, że sie nie poddacie i wystarczy wam sił na walkę. Ja w piątek (tj. 14dpt) badam Bete i całą drżę... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 18.09.12, 19:31 trzymaj sie dzielnie, dawaj znac w piatek i niech ci sie poszzcesci Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 19.09.12, 07:44 witam. Miałam podchodzić do transferu we wrześniu po niedudanym seirpniowym. Okazuje się, że w tym cyklu nie mam owulacji..... Zaczynam się zastanawiać czy to możliwe. Z tego co wiem po in vitro kobieta jest bardziej płodna niż normalnie, dlatego dobrze jest podejśc do kolejnego (w naszym przypadku ostatniego) transferu jak najszybciej, a tu coś takiego.... Macie może jakieś informacje odnośnie owu po transferze? Teraz zaczynam się bać czy w ogóle będę miała owulacje..... Odpowiedz Link Zgłoś
fija22 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 19.09.12, 13:19 Nie mam pojęcia czy jest wymagana owulacja przy transferze. W sumie wg mnie nie powinno mieć to wpływu, najważniejsze aby parametry hormonalne wskazywały na to że macica jest gotowa do przyjecia zarodka, ale hmmm jest to powiazane z owulacja , nie wiem. Pewnie są mądrzejsze głowy na tym wątku. Ja oczywiście nie wytrzymałam do piątku i już jestem po teście ciążowym i są dwie krechy. W piątek beta. Zobaczymy jak dalej. Boję się cieszyć (miałam tylko jeden zarodek po stymulacji, wiec jak sie nie przyjmie to wszytko od nowa)- cały czas oczekiwanie i stres. Najpierw czekanie na pecherzyki, poźniej na ilość zarodków, teraz na bete , pożniej na serduszko, kolejna sraczka będzie aby I trymestr minął, i jeszcze aby w tej mojej wadliwej jednorożnej macicy donosić kruszyne. Paranoja i jak tu sie cieszyć jak cały czas strach, że może sie skończyć. Chyba przesadzam ale nie mogę pozbyć sie tego lęku (za dużo człowiek już przeszedł) Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 19.09.12, 18:14 no to pieknie, oby beta rosla wieeeelka skad-jestem, nie wiem skad ta informacja bo po stym,ulacji rownie dobrze cykl moze byc spaprany, a nawet mowi sie, ze lepiej odczeklac ze 2-3 cykle i dopiero cos dalej dzialac. natomiast kriotransfer mozna miec tez na cyklu bezowulacyjnym ale to trzeba zaczac od poczatku cyklu lekka stymulacje endoemtrium. kriotransfery robi sie na cyklach naturalnych i na sztucznych. ja miaalm teraz na sztucznym. Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 19.09.12, 21:12 Mi lekarka powiedziała, że jak teraz nie będę miała owu to stymulacja w przyszłym miesiącu i wtedy transfer. Czyli po inv może się spaprać cykl tak totalnie?? Szczerze mówiąc nie wiedziałam, jasny gwint to w sumie byłam ok a teraz oprócz męża jeszcze ja będę miała problemy....na krio nie liczę, nie udało się z dwoma świeżymi to co tu mówić o jednym zamrożonym zarodku. Znowu mnie czeka deprecha. żyć się nie chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 21.09.12, 22:16 podstawowa zasada - ivf to loteria. ten jeden zamroony moze miec wieksze szanse niz dwa swieze. zalezy od wielu czynnikow. a jesli beda jakies klopoty z cyklem po ivf to przejsciowe, nie panikuj. jestes mloda, zdrowa, nie ma co popadac w czarnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 19.09.12, 18:16 a takie strachy nie dziwne. trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
illa785 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 21.09.12, 12:34 a ja juz po genetyce i wszystko okale pozostał dylemat co dalej... w pierwszym cyklu po nieudanym ivf urosły mi aż trzy pęcherzyki ,nie wiem po co, bo oczywiscie wszystkie nie pękły wiec znów mam problem. Trzy małe torbieliki Gratulacje dla dziewczyn którym udał się i powodzenia dla reszty! Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 21.09.12, 17:49 Ja zawsze myślałam, że po stymulacji do in vitro organizm w kolejnych cyklach troszkę korzysta na tych hormonach. A okazuje się że może być w drugą stronę. Obawiam się że przy moim AMH to ja już się wystrzelałam, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 22.09.12, 16:23 Dziewczyny jak to jest z tą betą. Od wczoraj dręczą mnie wątpliwości, że może za szybko zrobiłam badanie i wynik był fałszywy. Betę robiłam w 12 dpt, miałam podane 2-dniowe zarodki, wynik 0,3 więc klapa, ale okres dostałam dopiero po 4 dniach. I tak sobie myślę że moze mogłam powtórzyć po 2 dniach, bo może była późna implantacja i beta jeszcze nie wyszła a ja odstawiłam leki i przez to nie wyszło. Wiem że to chore, ale napiszcie czy beta wychodzi tylko po implantacji czy już wcześniej. Zdrowe myślenie u mnie w tych sprawach już przestało funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 22.09.12, 17:33 w 12 dniu musialaby byc chociaz malutka beta, ale ciazowa. no chociaz taka jak ja mialam (5 i cos tam po przecinku). nie mysl juz o tym co bylo. idz dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
forcella Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 22.09.12, 17:50 hej dziewczyny. dzisiaj 11dpt i beta 34. Na teście blada kreska. Wiem, że muszę powtórzyć betę w poniedziałek, ale śledząc różne podobne historie w necie nie znalazłam ani jednego dobrego zakończenia co o tym myślicie? O szczerość proszę Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 22.09.12, 19:12 a zarodki ilu dniowe? znam osobiscie zakonczenie bety 18 w 11dpt 2 dniowych. ma prawie 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
forcella Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 22.09.12, 19:27 2dniowe to pierwsza taka historia o której ja słyszę dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
fija22 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 24.09.12, 14:03 anm-a jak robiłam test w 12 dpt to druga kreska też była ledwo widoczna, ale w 14 dpt była już piękna różowa. zrobiłam bete 14dpt i wynik 450. Teraz czekam do wizyty za dwa tygodnie. Piersi już mnie zaczeły boleć i żadnych innych objawów jak narazie nie mam. Póki co jestem na zwolnieniu. Doszłam do wniosku, że zbyt dużo mnie to wszystko kosztowało aby teraz powrót do pracy to zaprzepaścił. Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 23.09.12, 18:24 Dagmaro dzięki za odpowiedź. Z jednej strony wiem, że czasu nie cofnę z drugiej tak trudno pogodzić się z niepowodzeniem. Różne myśli się kłębią w głowie. Forcella, oby się powiodło. Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 23.09.12, 21:26 anm-a ja miałam bete 1,05 i też dostałam okres dopiero po 4 dniach po odstawieniu leków. Jak się czujesz? Ja powoli godzę się z tym co się stało. Trzeba walczyć dalej, niezależnie jak ale trzeba mieć nadzieję. Na trochę trzeba odpuścić, obrać plan. U mnie też ciężko finansowo i jak trzeci raz nie wyjdzie to już naprawdę nie będę wiedziała co robić. My z mężem jesteśmy przypadkiem gdzie lekarze nie mają pomysłu jak leczyć i co jest nie tak. już prawie 4,5 roku się staramy, wyniki są naprawdę dobre i nic. Nie wierzę w cuda że, jak wszystko jest w porządku i efektu nie ma to wszystko jest w porządku i potrzeba czasu. Psychika? Przez 4,5 roku i nic? Może rzeczywiście już jestem chora psychicznie? Wiecie co, po ostatnim in vitro coś we mnie pękło, zobojętniałam jakoś zupełnie, wiem że muszę walczyć ale nie wiem jak. Zaczęłam siebie pytać,a co jak nie będę miała dzieci? Co jeśli za 3 razem nie wyjdzie? Nawet jak nie będę miała dzieci nigdy, to nawet nie będę wiedziała dlaczego? Czy po prostu Bóg mówi nie bo nie i już. Odpowiedz Link Zgłoś
frankowazona Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 23.09.12, 21:52 Darka a gdzie się leczysz? Może powinnaś zmienić klinikę, lekarza, żeby spojrzał na sprawę świeżym okiem? Wiem że wielu dziewczynom to pomogło. Pewnie mnie nie pamiętacie, ale podchodziłam z wami w sierpniu - beta 0,5 w 13 dpt. W październiku znowu spróbuję, ale tym razem na estrofemie Odpowiedz Link Zgłoś
forcella Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 24.09.12, 17:07 i dzisiaj już BETA 110 (13dpt). Dr powiedziała, że to bardzo dobry przyrost. W środę kolejne badanie, oby się udało, oby... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 24.09.12, 23:23 no widzisz moze byc ladnie nawet jak sie od malej bety startuje. to nie matematyka Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 25.09.12, 18:43 Czuję się nie najlepiej. I podobnie jak Ty mam doła połączonego z obojętnością, złością i bezradnością. Nie wiem co dalej, kolejne podejście na razie nie wchodzi w grę ze względów finansowych, poza tym mam już tego dosyć, jestem tym już zmęczona. Od 8 lat nic tylko lekarze i kliniki. Ale z drugiej strony jak sobie pomyślę że nie mam już szans na własne dziecko, Ze będziemy sami jak kołki to czuję straszny ból i żal i pytam "dlaczego?". Ten świat jest tak cholernie niesprawiedliwy i okrutny. Ale już wiem, że niewiele niestety zależy ode mnie samej. Przepraszam za te gorzkie żale, ale tak mnie to gryzie od środka. Gratuluję dziewczynom którym się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 25.09.12, 19:58 bardzo ci wspolczuje. ja tez czuje sie fatalnie, chociaz taki mialam piekny plan, ze nie bede czula nic... aha... mimo, ze mam dziecko, to zakonczenie leczenia bardzo mnie duzo kosztuje emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
anm-a Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 26.09.12, 17:07 Kończysz definitywnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 26.09.12, 17:27 definitywnie to chyba bym musiala sie gdzies zaprzysiadz zamykam temat. moze za 3,czy 5, albo 6 lat, bo potem to bedzie za pozno, pomysle, ze chce jeszcze sprobowac. moze... ale poki co po prostu wybieram sie do zwyklego ginekologa, zeby ulozyc w organizmie pewne hormonalne rzeczy, insulinoopornosc ustawic lekami i nie bede robic nic! poza seksem ale bez liczenia dni. mezowi dam witaminy. klinike pozegnalam i przez najblizsze pare lat ie zamierzam wracac ani myslec o ivf. mam nadzieje ze za jakis czas bede mogla zupelnie przestac o tym myslec. wyprzedaje corki ubranka, oddaje potrzebujacym lozeczko, wozek, male buty i sprzety. bardzo chce miec drugie dziecko... ale nie kosztem pierwszego. za dzuo mnie to kosztuje emocji, szczegolnie te biochemiczne ciaze. jak juz taki moj los, to chociaz niech to sie dzieje samo, a nie po ivf. Odpowiedz Link Zgłoś
forcella Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 26.09.12, 19:26 Dagmara-k Ty moja wyrocznio! beta przyrasta, dostałam gratulacje od lekarza i zaproszenie na usg w przyszłym tygodniu A Tobie życzę duużo spokojności i kto wie, może jak właśnie wrzucisz na luz to się wtedy uda Odpowiedz Link Zgłoś
illa785 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 26.09.12, 21:29 gratulacje! u mnie dzis dołek, a nawet bym napisala głęboki rówlekarz zaproponowal mi teraz długi protokół, zaczełam brac nawet tabletki anty od dzis, ale jeszcze nie jest przekonana czy isc tym protokołem, mam przeczucie ze nie zareaguje na leki. Chociaz kolejna torbielka nie urosnie mi Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.10.12, 09:06 Cześć dziewczyny. Byłam na tym wątku miesiąc temu- niestety nieudany transfer. Teraz podchodziłam do crio-jeden zarodek Dziś-6dpt- zrobiłam test- wyszła II blada kreska ale jest! Powiedzcie czy to może juz oznaczać ciążę? Tak wcześnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 01.10.12, 22:13 a podchodzilas na cyklu naturalnym, stymulowanym, sztucznym? mialas zastrzyk na pekniecie pecherzyka? jesli nie, to mozliwe ze cos drgnelo, tylko lepiej zrobic bete niz wierzyc testom. Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 02.10.12, 08:50 dagmara-k. Kurcze miałam przed transferem zastrzyk domięśniowo Choragon. Zastrzyk był w sobotę 22 wrzesnia, a transfer 25 września. Myślisz, że to choragon powoduje że pokazuje się blada kreska w 6-7dpt?? Na cyklu naturalnym podchodziłam. Napisz coś jeszcze bo widzę , że jesteś maks zorientowana w temacie. W sierpniu tez mialam domięśniowo ten sam zastrzyk ale test nie pokazywal kompletnie nic... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek19884 Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 02.10.12, 11:00 czesc dziewczyny ja tez chce teraz podejsc do crio na naturalnym tylko zastanawiam sie czy nastapi owulacja bo ostatnio nie bylo a wczesniej mialam w 14dc jak myslicie mozliwe to zeby jej nie bylo zawsze rozpoznawalam po sluzie i powiedzcie mi jakies wskazowki co robic bo ja szaleje i mam jeszcze pytanie ja mam nadwage tak z 13 kg glownie brzuch i biodra czy to moze byc glowna przyczyna ze transfer sie nie udal?i jakie tabletki bralyscie przed i po transferze Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 02.10.12, 18:13 skad jestem, choragon sie utrzymuje we krwi jakis czas, nie pamietam jaki, ale na pewno moze sie utrzymywac z 8-10 dni. dlatego sie mowi o becie dopiero 12-14 dni po. Odpowiedz Link Zgłoś
skad_jestem Re: Kto przystępuje do in vitro w sierpniu? 03.10.12, 08:17 dagmara-k Ty to jednak jesteś skarbnica wiedzy. Skąd Ty to wszystko wiesz?? Rzeczywiście kreski to efekt choragonu Dzisiaj już nie ma śladu po nich Zero objawów-i mimo , że niektóre kobiety też nie mają- ja jakoś czuję, że znowu będzie klapa ....dagmara-k pociesz... może być jeszcze ta druga krecha???? Odpowiedz Link Zgłoś