Dodaj do ulubionych

IVF listopad

• birgi Re: IVF listopad 12.12.12, 13:04
      Hej Dziewczyny,

Co u Was? Jak się czujecie?
      Endopech i Starajacasie dajcie znać, myślę o Was i trzymam kciuki smile.
      Ja mam straszną huśtawkę nastrojów. Cały czas mam wielką wiarę że się tym razem udało, ale coraz częściej pojawiają się myśli pesymistyczne uncertain. Chyba nie wytrzymam do soboty z testowaniem tak jak sobie założyłam i pójdę jutro. To będzie 10 dpt, więc już powinno coś się pojawić.

Ściskam Was
      Birgi
      • reni85 Re: IVF listopad 12.12.12, 15:18
        Hej! Witam serdecznie wszystkie dziewczyny! Jestem nowa, transfer miałam 6.12. dziś mój 6 dzień po i dziś mam plamienia (śluz razem z krwią) nie ma tego dużo ale się strasznie denerwuje sad
        Pozdrawiam wszystkie
        • birgi Re: IVF listopad 12.12.12, 15:52
          Witaj Reni,

Plamienie między 5 a 10 dniem po transferze to bardzo dobry znak smile zazwyczaj świadczy o tym że zarodek się zagnieżdża smile poczytaj na tej stronie, już o tym pisałyśmy.

Głowa do góry!
          Birgi
          • boskajola Re: IVF listopad 12.12.12, 18:01
            Birgi, 10 dpt pewnie coś wyjdzie smile czekamy smile
          • reni85 Re: IVF listopad 12.12.12, 19:08
            Wiem czytałam ale wiecie jak to jest .... ehh muszę poczekać do soboty i zrobię betę, wtedy będzie już coś wiadomo, bo miałam podaną jedną 5-dniową blastusię. Ciężkie te czekanie. Kibicuję wszystkim invitrówkom big_grin
          • kasiula2811 Re: IVF listopad 13.12.12, 17:37
            Mam plamienia od 13 dpt i nie wygląda żeby miało przejść a jestem w 15dpt. Prosze pomóżcie czy to może oznaczać najgorsze sad Robiłam dziś HCG i jest 222 tylko progesteron coś nisko 28 sad
        • starajacasie82 Re: IVF listopad 12.12.12, 16:01
          Dziękuję Birgi, że o mnie myślisz, miłe to.

Jestem już po punkcji, jest lepiej niż ostatnio, ale ogólnie tak sobie. Mam 2 dojrzałe komórki + kilka komórek z których jeszcze być może coś wyjdzie, ale szczerze to nastawiam się na te 2. Mimo wszystko cieszę się, że chociaż te dwie są, bo jakaś szansa jest. Teraz modlę się, aby się te dwie zapłodniły. Jeśli pójdzie zgodnie z planem, to w piątek transfer.

A to, że się boisz i myśli coraz bardziej pesymistyczne to w pełni zrozumiałe, ja też jak pomyślę o tym oczekiwaniu na wynik to oblatuje mnie blady strach. Głowa do góry, coraz bliżej do wielkiego dnia, głęboko w to wierzę smile
    • liveinhope IVF listopad 12.12.12, 23:35
      Dziewczyny u mnie chyba znow sie nie udalo sad 12 dpt zrobilam dzis rano test i wyszla jedna grubasna krecha ,wiec jutro beta tylko dla formalnosci zebym mogla odstawic leki . Uprzedzilam juz mezusia zeby sie nie nastawial na sukces i podjelismy decyzje ze zmienimi klinike i sprobujemy podejsc w PL bo u mnie na islandii jest tylko jedna klinika i nie robia zadnych badan podczas stymulacji i nawet przed ivf podchodza do tego bardzo rutynowo wiec teraz daje na luz probuje naturalnie i spontanicznie starac sie o malenstwo a jak nic sie nie wykluje to w czerwcu klinika Bocian u dr Mrugacza . 3 mam za was wszystkie kciuki ,w koncu musi sie nam kiedys udac smile
      • reni85 Re: IVF listopad 13.12.12, 07:01
        Hej, zrób betę koniecznie. U mnie niestety tragedia, od wczoraj (6 dpt) normalny okres - nawet wiecej niz normalny !!! Boze nawet nie moge doczekac do 10 dnia zeby zrobic bete crying((((((
        • reni85 Re: IVF listopad 13.12.12, 10:39
          dzwoniłam do kliniki po transferze nic nie zamrozili, nie wiem jak t wszystko możliwe - stymulacja super przebiegła 7 dni zastrzyków i ponad 25 pęcherzyków, punkcja - pobrali komórki tylko z jednego jajnika bo drugi był za macią i nie mogli podobno się dostać. 11 dojrzałych komórek, 9 się zapłodniło, po 3 dniach wszystkie 8-komórkowe, przedłużyli hodowlę do 5 doby - powstały 4 blastocysty - jedną podali ze względu na moją drobną budowę i chore serducho. A teraz się okazuje, że nic nie zamrozili i okres dostałam w 5 dniu po transferze crying(((((((((((((((((((((((((((( tak mi ciężko
          • liveinhope Re: IVF listopad 13.12.12, 11:29
            Reni sciskam cie mocno wiem jak sie czujesz u mnie po stymulacjach zawsze pobieraja 9 jajeczek a po 2 dniach mowia ze sa tylko dwa dobrze rokujace i tylko te zostawiaja (a co robia z reszta tak naprawde nie wiem ) nigdy nie mialam przedluzonej chodowli nawet do 3 dnia tylko transfer zawsze na 2 dzien i tez dostawalam krwawienia bardzo wczesnie ok 8 dpt mimo ze przy pierwszym razie mialam bete dodatnia 43 to krwawilam i zakoczylo siie to ciaza biochemiczna . Pisalam o tym ,przypadku z lekarzem i powiedzial mi zeby po transferze klinika przepisala mi estrofem i faktycznie krwawienia nie ma ale co z tego jak sie nie udalo sad
            • adormidera1 Re: IVF listopad 13.12.12, 12:44
              a zrobiłaś bete z krwi??? transfer 2 dniowych zarodeczkow i test sikany 12 dzien po transferze to moze nie wyjsc!!! idz na krew, testy sikane bywają baaaaardzo zdradliwe!, ja sama tak miałam, 5dp5dt sikaniec ujemny, beta 11, 6dp5dt beta 23 sikaniec ujemny, dopiero jak beta była 140 zaczęły ładnie wychodzić, idz na bete!!!
              • liveinhope Re: IVF listopad 13.12.12, 14:29
                dziś byłam na becie wynik za ok godzinę.
                • kamila500 Re: IVF listopad 13.12.12, 15:29
                  trzymam b. mocno kciuki
                  • endopech Re: IVF listopad 13.12.12, 15:59
                    dziewczyny róbcie bety ! a nie testy sikane !!!! one wychodzą jak beta jest powyżej 100 a nie jak piszą 25 ...bzdura ! a przy 10 dpt to zazwyczaj jest 40-80 smile tak wynika z moich badań na różnych forach smile Powodzenia
                • birgi Re: IVF listopad 13.12.12, 17:59
                  Trzymam kciuki i przytulam wirtualnie

Birgi
          • endopech Re: IVF listopad 13.12.12, 16:03
            współczuję sad a czemu ich nie zamrozili jak już były blastocystami ? u mnie był podobny wynik i żadnych problemów z mrożeniem ? nie mogę tego ogarnąć sad sad co ci powiedzieli że czemu nie ma mrozków ??? dla mnie to dziwne...
            • izulcia66 Re: IVF listopad 13.12.12, 16:33
              Hej dziewczyny dziś zrobiłam test ciążowy i wyszła druga kreska troche bledsza niż ta pierwsza ale wychodzi na to że jestem w ciążybig_grin big_grin big_grin tylko nadal utrzymuje mi sie te plamienie,ale dzwoniłam do lekarza i jade do niego na wizyte dopiero za 3 tygodnie,mówił że jak plamienia się nasilą to przyjechać wcześniej.Myśle że bedzie wszystko dobrze bo moja mama miała okres jak była z moim bratem w ciąży to może i ja tak mam po niej.Pozdrawiam wszystkie invitrówki
            • reni85 Re: IVF listopad 13.12.12, 16:39
              Nie mam pojęcia, z tego całego żalu nie zapytałam, jutro zadzwonię jeszcze raz i się dopytam. Lekarz też mi nic jeszcze nie odpisał odnoście tak wczesnego okresu...nie wiem co myśleć i co robić, czy od razu podchodzić drugi raz na gorąco czy dać sobie spokój na jakiś czas...boję się, że sytuacja się powtórzy - 9 zarodków a nic nie zostało .....
              • stokrotka2013 Re: IVF listopad 13.12.12, 17:47
                reni85 a gdzie się leczysz jeśli mogę zapytać ??
                • reni85 Re: IVF listopad 13.12.12, 18:10
                  Hej, leczę się w Białymstoku w Artemidzie u dr D.

stokrotka2013 napisał(a):

> reni85 a gdzie się leczysz jeśli mogę zapytać ??
              • birgi Re: IVF listopad 13.12.12, 18:04
                Reni, ogromnie mi przykro, że tak Ci się to źle poukładało sad. To co piszesz wzbudza we mnie wielką złość i niezgodę. Stasznie źle pokierowano Twoim zapłodnieniem. Współczuję i przytulam wirtualnie

Birgi
                • reni85 Re: IVF listopad 13.12.12, 18:12
                  Dziękuję Kochana, muszę zbierać siły na kolejny raz....
                  birgi napisała:

> Reni, ogromnie mi przykro, że tak Ci się to źle poukładało sad. To co piszesz wz
                  > budza we mnie wielką złość i niezgodę. Stasznie źle pokierowano Twoim zapłodnie
                  > niem. Współczuję i przytulam wirtualnie
                  >
                  > Birgi
    • birgi Re: IVF listopad 13.12.12, 18:12
      A ja mam dziś dobre wieści - jestem w ciąży!
      Beta wynosi coś ponad 50, ale w tej eufoii nie zapamiętałam dobrze wink. W sobotę powtarzam betę i jak będzie ok, umawiam się na wizytę.
      Powiem Wam, że mimo, iż od 10 miesięcy czekałem na tę wiadomość, to kompletnie to do mnie nie dociera smile. Mój M ma podobnie. Jesteśmy oszołomieni wink

Ściskam Was mocno
      Birgi

Ps zrobiłam dziś też test sikany (z czułością od 10) i oczywiście wyszedł negatywny
      • reni85 Re: IVF listopad 13.12.12, 18:14
        Gratuluję super ściskam smile
        birgi napisała:

> A ja mam dziś dobre wieści - jestem w ciąży!
        > Beta wynosi coś ponad 50, ale w tej eufoii nie zapamiętałam dobrze wink. W sobotę
        > powtarzam betę i jak będzie ok, umawiam się na wizytę.
        > Powiem Wam, że mimo, iż od 10 miesięcy czekałem na tę wiadomość, to kompletnie
        > to do mnie nie dociera smile. Mój M ma podobnie. Jesteśmy oszołomieni wink
        >
        > Ściskam Was mocno
        > Birgi
        >
        > Ps zrobiłam dziś też test sikany (z czułością od 10) i oczywiście wyszedł negat
        > ywny
        • reni85 Re: IVF listopad 13.12.12, 20:46
          Dziewczyny oto co odpisał mi dr na temat mojego nieudanego podejścia : "Niestety zarodki poza tym że dobrze wyglądają są w około 50% nieprawidłowe genetycznie i może to być przyczyną niepowodzenia Jest to naturalna selekcja występująca w naturze tylko część się zapładnia dzieli a tylko część osiąga etepa blastocysty i z tych tylko część ma szansę dotrwać do porodu Przykro mi bardzo akurat tutaj zardoki wyglądały dobrze co daje większa szansę na ciąże ale ciągle tylko szansę".
          Ja się nie poddam, w końcu się uda - wiele w życiu już przeszłam i wiem że cuda się zdarzają.
          Trzymam za Was wszystkie kciuki i te starające się i te już brzuchate smile
          • adormidera1 Re: IVF listopad 15.12.12, 12:28
            reni a nie slalas w nastepnym podejsciu zrobić PGD????
      • kamila500 Re: IVF listopad 13.12.12, 20:39

• birgi Re: IVF listopad 14.12.12, 10:20
          Dziękuję Dziewczyny smile Szok i oszołomienie nie mijają wink

Ściskam
          Birgi
          • starajacasie82 Re: IVF listopad 14.12.12, 19:17
            Widzisz Birgi, wiedziałam , że Ci się uda. Ogromne gratulacje smile

U mnie zaczyna się najdłuższe dwa tygodnie w życiu, dzisiaj miałam podany jeden zarodeczek, niestety nie było co mrozić. Mam jeden, ale głęboko wierzę, że to jest właśnie ten.
            • boskajola Re: IVF listopad 14.12.12, 19:39
              Birgi, cudownie :0 ja tez mialam bete 50 10 dpt. Koniecznie napisz, ile przyrosła. Trzymam kciuki, oczywscie smile
              • endopech Re: IVF listopad 15.12.12, 10:03
                birgi glatulacjiee ! niech ładnie przyrasta smile
          • birgi Re: IVF listopad 15.12.12, 17:15
            Dziewczyny, kochane jesteście, dziękuję za wszystkie miłe słowa. Dziś 12 dpt, betahcg wzrosła do 100 a progesteron 183,7 - nie za dużo? Wizytę mam w środę, więc muszę się uzbroić w cierpliwość. Ale i tak jest super!

Ściskam Was i wysyłam ciążowe fluidy smile
            Birgi
            • adormidera1 Re: IVF listopad 15.12.12, 17:25
              bosz!!!! cudneeeee gratulecje trzymam kciukiiii
            • boskajola Re: IVF listopad 15.12.12, 20:46
              100% smilesmile
            • birgi Re: IVF listopad 18.12.12, 15:37
              Witajcie Dziewczyny,

Cholera jasna, zrobiłam dziś znów badania, żeby mieć jak najbardziej aktualne przed jutrzejszą wizytą i wynoszą:
              Beta hcg - 165,7 (3 dni temu, w sobotę było 100)
              progesteron 155 (w sobotę 183)

No i się martwię sad.
              Za mały ten przyrost bety sad Najgorsze, że jak jutro pójdę, to na usg też pewnie jeszcze nic nie będzie widać - bo to będzie 16 dpt.
              ech, smutno mi...

Birgi
              • boskajola Re: IVF listopad 18.12.12, 22:23
                Birgi, mam nadzieje, ze bedzie dobrze, moze jutro zrob jeszcze bete przed wizytą... Na uzg nic nie bedzie raczej. Z tą beta roznie bywa podobno, czasem taka malo rokujaca potrafi sie rozkrecic
              • birgi Re: IVF listopad 20.12.12, 09:22
                Witajcie Dziewczyny,

U mnie jak u Hitchcocka wink Wczoraj, po 20 h, beta urosła tylko o 18. Malutko ale rośnie. Lekarka powiedziała mi że to może być spowodowane tym, że jeden zarodek przestał się rozwijać. Tak się czasami dzieje, że w momencie gdy jeden obumiera to beta zwalnia. Po kilku dniach wszystko powinno się uspokoić.
                W sobotę robię następne badanie.
                Wczoraj miałam straszny kryzys, ale dziś jestem dobrej myśli. Czuję się cały czas tak samo. Lekkie pobolewanie brzucha cały czas się pojawia. I zaczęły mnie trochę boleć piersi.

Więc następne wieści z pola walki w sobotę smile
                Ściskam Was mocno
                Birgi
                • jeza_bell Re: IVF listopad 20.12.12, 09:43
                  birgi

Niski przyrost Twojej bety jest niepokojący, ale skoro lekarka mówi, że jest ok, to należy się tego trzymać.
                  Powodzenia
    • anul_29 Re: IVF listopad 17.12.12, 22:25
      Birgi,
      Jak wygląda podejście na cyklu naturalnym? Gdzie się leczysz i u kogo?

Pozdrawiam
      • birgi Re: IVF listopad 17.12.12, 22:42
        Cześ Anul smile

Sporo wiadomości o naturalnym cyklu znajdziesz tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/w,191,140330485,,in_vitro_na_cyklu_naturalnym.html?v=2
        Ja jestem pod opieką (bo raczej się nie leczę wink) Novum w Wawie u dr Lewickiej.

Pozdrawiam
        Birgi
        • endopech Re: IVF listopad 18.12.12, 21:58
          birgi bądź dobrej myśli ! trzymam kciuki
          Mam pytanie do was co lepsze AH czy uraz endometrium ?????
          Bo ja nie wiem na co się zdecydować ... nacinania blastocysty się boje bo to jednak jakieś ryzyko uszkodzenia i w sumie jak czytam to przy kilku niepowodzeniach implantacji się robi, a ten uraz to kiedy się robi , można w tym samym cyklu co będzie transfer ??? bo ja na sztucznym cyklu będe mieć transfer u mnie jeszcze owulacji nie ma ...miałam długie wyciszenie przysadki i dr mówił że nawet 3 m mogę być wyciszona więc to wykorzystamy.
          • izulcia66 Re: IVF listopad 19.12.12, 17:32
            Hej dziewczyny byłam dziś u lekarza i jest mała fasolka,moja beta to 2600.Dziś mój 19 dzień po transferze.Jestem bardzo szcześliwa i trzymam za Was kciuki.Pozdrawiam
            • boskajola Re: IVF listopad 19.12.12, 23:05
              Birgi - jak po wizycie?
              Izulcia - gratulacje, wysoka beta :0 to było pierwsze podejscie?
              • boskajola Re: IVF listopad 19.12.12, 23:08
                no i jak u pozostałych dziewczyn? Kamila?
              • izulcia66 Re: IVF listopad 20.12.12, 09:01
                Tak to było moje pierwsze podejście,miałam 2 zarodki ale został tylko jeden.Pewnie tak musiało byćsmile tylko troche się martwie bo jeszcze krwawie i lekarz powiedział że musimy poczekać jeszcze 2 tygodnie żeby coś wiecej powiedzieć,ale ja myśle że bedzie wszystko dobrze poprostu ja to wiem smile.Pozdrawiam
            • birgi Re: IVF listopad 20.12.12, 09:09
              Wow, gratulacje! piękny wynik smile
              Daj znać jak usłyszysz serduszko.

Ściskam
              Birgi
          • birgi Re: IVF listopad 20.12.12, 09:14
            Hej Endopech,

Ale zadałaś pytanie ;/ No kompletnie nie wiem co odpowiedzieć. Nawet nie słyszałam o urazie endometrium. A nacinanie blastocysty, to to samo co nacinanie osłonki? Z tego co wiem to jedyne ryzyko z nacinaniem osłonki to ciąża mnoga jednojajowa smile Zdarza się dość często że zarodek przeciskający się przez otwór w osłonce dzieli się na pół. Znam przypadek, że po podaniu 2 zarodków dziewczyna urodziła trojaczki - dwie jednojajowe i trzecią inną same dziewczynki smile.
            Może załóż nowy wątek. Tutaj zaglądają tylko zainteresowane listopadowym invitro.

Ściskam
            Birgi
          • birgi Re: IVF listopad 20.12.12, 09:39
            poszperałam trochę. Znalazłam taki artykuł:
            artnewsletter.pl/artykuly/3/Skutecznosc-miejscowego-kontrolowanego-razu-endometrium-local-endometrial-injury-LEI-w-poprawie-wynikow-u-pacjentek-z-nawracajacymi-niepowodzeniami-implantacji.php
            Porównując "wagę" ingerencji zdecydowałabym się w pierwszej kolejności na zrobienie czegoś sobie, a potem zarodkom. Czyli z tego co na szybko poczytałam, jestem za urazem endometrium smile.

Ściskam
            Birgi
            • endopech Re: IVF listopad 20.12.12, 15:54
              birgi dzięki to mój dr pisał smile jestem zapoznana z tym na amen smile
    • kamila500 Re: IVF listopad 20.12.12, 06:52
      czesc u mnie 3 podejscie nie udane male zalamanie .nastepny termin 15 stycznia .dzieki za zapytanie cos ostatnio cicho u nas na forum ,moze 2013 bedzie szczesliwszy dla wszystkich starajacych sie
      gratulacje dla izulci dbaj o siebie i fasolke .
      birgi co u ciebie jak wczorejszy terminek u gin.
      • kamila500 Re: IVF listopad 20.12.12, 06:56
        boskajola jak sie czujesz ???
      • birgi Re: IVF listopad 20.12.12, 09:24
        Och Kochana, przytulam mocno...
        Odpocznij przez Święta i zobaczysz w styczniu ruszycie z nowym zapasem sił.
        A rozmawiałaś z lekarzem, żeby tym razem nie czekać na blastocysty, tylko żeby podawać i zamrażać wcześniej?

Ściskam
        Birgi
        • endopech Re: IVF listopad 20.12.12, 15:50
          dzięki birgi mamy podobne myślenie ...najpierw sobie coś zrobie smile . Napisałam do lekarza maila w tej sprawie. Pytam bo myślałam że uraz kontrolowany endometrium jest stosowany dość często ...ale widzę że nie. A u nas w klinice można ten Endometrial scratching jak i AH zrobić więc jestem w rozdarta no ale może się okazać że ani jedno ani drugie nie dla mnie. A to AH robi się zawsze na mrozkach??? ktoś miał robione pliss napiszcie jakie wskazania miałyście
          • adormidera1 Re: IVF listopad 20.12.12, 16:40
            tak na mrozaczkach ZAWSZE powinno się robić AH.
            Dziewczyny które kilka razy podchodziły - nie zastanawiałyścvie się nad PGD???? to jednak zwiększa znacznie możliwość powodzenia!!! co o tym myślicie??
            • boskajola Re: IVF listopad 20.12.12, 21:02
              Kamila - dziekuje, ja już doszłam do siebie smile dziś byłam u gin, zleciła badania po poronieniu i zaleciła dwa cykle odpoczac sad hmm, mysłalam, ze juz pod koniec stycznia bedzie krio. Zobaczymy jeszcze na kolejna wiztyte mam sie stawic 12 dc i wtedy bedzie decyzja. Birgi trzymam kciuki.
              • izulcia66 Re: IVF listopad 22.12.12, 08:37
                Hej dziewczyny wczoraj byłam znowu u lekarza bo przed wczoraj poleciały mi takie duże skrzepy krwi i okazało się że mam krwiaka i jest większy od mojego dzidziusia sad nie wiem co to bedzie,mam nadzieje żę sie wchłonie i nie bedzie zagrażał mojej dzidzi.Lekarz daje nam 5-10% szans na to że ciąża się utrzyma.
    • starajacasie82 :):):) 28.12.12, 12:00
      Beta 0.
      Dramat, rozpacz, wyć mi się chce....
      • izulcia66 Re: IVF listopad 28.12.12, 17:07
        U mnie też dramat,byłam dziś u lekarza po ciąży nie ma śladu sad
        • boskajola Re: IVF listopad 28.12.12, 17:32
          Przykro mi dziewczyny, naprawdę wiem, co czujecie, przeżywałam to samo trzy tygodnie temu, po poronieniu w 5 tc. Potrzeba czasu, zeby sie otrząsnąć... Przytulam Was .
          Birgi, a u Ciebie jakies dobre wiesci?
          • izulcia66 Re: IVF listopad 28.12.12, 17:49
            Ja też poroniłam w 5 tc ;-(
          • birgi Re: IVF listopad 28.12.12, 19:14
            Och Kochane,

Niestety i ja muszę dołączyć ze złymi wiadomościami. Przed świętami 22.12 beta spadła o połowę do 96. Jeszcze się wówczas łudziłam że może to ciąg dalszy zawirowań związanych z obumarciem jednego zarodka. W święta postanowiłam być w ciąży. Robiłam wszystko żeby myśleć pozytywnie. Niestety wczoraj z wielkim hukiem spadłam na ziemię... Beta 13,7. Odstawiłam leki. Czekam na krwawienie. Jestem zrozpaczona. Nie mogę w to uwierzyć. Wczoraj nawet poprosiłam lekarkę żeby mi zrobiła USG, żebym mogła jakoś sobie to poukładać. Pęcherzyk płodowy był pusty sad.

Kochane tak strasznie mi przykro, że i Wam się nie udało. Cóż widocznie musimy trochę tu jeszcze posiedzieć. Odzywajcie się i piszcie o Waszych następnych podejściach - będę trzymała kciuki.

Ściskam Was mocno
            Birgi
            • endopech Re: IVF listopad 28.12.12, 20:43
              birgi przykro mi sad ten rok nie był nasz ....listopad i grudzień blee ale trzeba dać sobie czas ...ja prawdopodobnie 5 stycznia mam mieć Endometrial scratching...i w lutym wracam po jednego blastka...narazie jestem na estrofemie i luteinie potem odstawiam i czekam na @ mam zrobić badanie LH i estradiolu w 3d.c i zobaczyć czy jestem jeszcze wyciszona...i podchodzę na sztucznym cyklu, wg moich obliczeń początek lutego criotransfer mnie czeka ...może wiosna będzie Nasza ? echhh
              • stokrotka2013 Re: IVF listopad 28.12.12, 22:00
                I ja dopisuje się do klapy co za czarna seria w tym listopadowo - grudniowym czasie u mnie beta 2 masakra !!! Tym razem uwierzyłam że może się udać tak bardzo że porażka jest jeszcze bardziej bolesna sad.
                Wszystkim bardzo współczuje i wiem doskonale co to znaczy bo sama to teraz przechodzę i bardzo boli crying(. Pocieszam się jedynie tym że mam 2 blastki i że gdzieś w lutym po nie pojedziemy ale to nasza ostatnia szansa i tak się boję że nie wiem jak ja to przetrwam sad.
                I cały czas brzmi mi w głowie DLACZEGO ?? sad
                • endopech Re: IVF listopad 29.12.12, 11:06
                  stokrotka mam to samosad co za pech też była przekonana że mam duże szanse bo byłam zaraz po laparoskopii z histeroskopią , na długim wyciszeniu żeby zaleczyć ewentualne ogniska endo, na diecie multiwitamina i białko...wydałam 7 tys zanim podeszłam do procedury ...podano mi 2 blastocysty 4AA i 4BB czyli super, grubość endo 13 mm czyli optymalne i co z tego ...nic dno zero sad te moje 3 blastki (4AA, 4BB, C) dają mi nadzieje. A jakie masz blastocysty stokrotko , bo ja mam crio tylko z tą 4AA bo jest oddzielnie zamrożona, a może by tak 3 od razu transferować ???chociaż mój dr się pewnie nie zgodzi bo mam 30 lat i jak on to powiedział jestem dobrze rokująca ....jakoś tego na razie nie odczułam sad
                  • stokrotka2013 Re: IVF listopad 29.12.12, 20:58
                    Hej ja niestety nie pamiętam jakie mi blastki zostały a w dok. tylko mam opisane te które miałam podane w ostatnim transferze. Pamiętam jak zadzwonili do mnie z wiadomością że mamy 2 blastki to ucieszyłam się jak nigdy dotąd i wielką miałam nadzieje że te co miałam podane to zostaną z nami ale los chciał inaczej crying
                    • starajacasie82 Re: IVF listopad 31.12.12, 08:35
                      Chyba najwyższy czas kończyć wątek listopadowy, bo coś nam nie przyniósł szczęściasad

Dziewczyny jak czytam Wasze historie o utraconych ciążach, to jednak stwierdzam, że moja sytuacja nie jest jeszcze najgorsza. Beta 0 i koniec złudzeń, więc chyba tak lepiej. Ja już dzisiaj trochę lepiej, trzeba się podnieść, , zbierać siły, kaskę i walczyć dalej.

Wszystkiego dobrego w nowym roku, oby te nasze marzenia w końcu się ziściły !!!
                      • boskajola Re: IVF listopad 31.12.12, 09:20
                        Wyjątkowo pechowy był ten listopadowy wątek...chyba nikomu się nie udało.
                        Birgi - przykro mi bardzo sad przytulam
                        Jakie macie plany moje drogie? (starajacasię82 - o Twoich czytałam na wątku wrzesniowym - trzymam kciuki smile
                        Ja czekam na @, ale poki co nie zanosi się, powinna być za jakieś 10 dni no i pozniej crio - mam jeszcze 5 mrozaczków. Nie wiem, czy crio w styczniu, czy w lutym, zobaczymy, co gin powie. Na pewno spotkamy się na niejednym wątku.
                        No i oby ten 2013 był dla nas wszystkich szczęśliwszy i zakończył się jednym, pięknym słowem: mama smile
                        • izulcia66 Re: IVF listopad 31.12.12, 10:28
                          Ja teraz czekam na @ odpoczne 2-3 miesiące i jedziemy po naszego jedynego mrozaczka.Wiem dziewczyny że w tym roku zostaniemy mamami smile,bo rok 2013 to rok płodności.Napewno nam się uda tylko trzeba w to mocno wierzyć i się nie poddawać.Trzymam za Was kciuki kochane.Życze wszystkim staraczkom w Nowym Roku wytrwałości,wiary i cudownego małego człowieczka big_grin.
                      • starajacasie82 Re: IVF listopad 31.12.12, 09:23
                        Mam jeszcze pytanie, co może powodować że nie dojrzewają komórki. Pytam, bo teraz miałam tylko 2 dojrzałe komórki z czego 1 zarodek i aż 6 niedojrzałych. Co może powodować że nie dojrzewają? Nadmieniam że miałam 12 dni stymulacji menopurem 225j, więc chyba sporo, amh badane w styczniu 2011 r. ponad 7 , fsh już nie pamiętam, ale na pewno jednocyfrowe. Macie jakieś pomysły?
                        • dagnes78 Re: IVF listopad 12.01.13, 12:35
                          hallo, czy tu ktoś jeszcze zagląda? jestem 9 dzień po transferze, przeglądam Wasze rozmowy dziewczyny, dziś zaczęłam lekko plamić, martwię się mega, nie mam z kim pogdać... sad
                          • endopech Re: IVF listopad 12.01.13, 22:51
                            jesteśmy na styczniowo lutowym wątku ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka