monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 09.12.13, 16:37 wySpanowana jestem i już do domu wróciłam. Mam nadzieję, ze borowiny zadziałały. Weekend mieliśmy balllllowy, mielismy rocznicę swoją i bal przebierancow. Wygraliśmy konkurs na strój. Ubawiliśmy się do rana, aż fazę zabrali i poszliśmy spać. Rozpoczal się tydzień pracy, co mile się skończyło. Na 19-go czekam na wizytę do lekarza. Pozdrawiam serdecznie Monruper Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 09.12.13, 16:56 monruper witaj ,jakaś teraz wypoczęta,odmłodzona,wyrelaksowana-tego trzeba było Wam tęskniliśmy ,już myślałyśmy że będziesz całe życie w tych borowinach Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 09.12.13, 17:37 Kiziamizia; co Ty wypisujesz? Po pierwsze: jaki rozwód? mam nadzieję, że przesadziłaś . Po drugie: moja deprecha wcale nie przeszła na Ciebie bo nadal ją mam , po trzecie: jak będziesz szukała chętnych współtowarzyszy do tego czekoladowego spa w alpach to ja chętnie . Mam nadzieję, że jajnik chociaż przestał Cię boleć. Podnawka; możesz napisać w jakim wieku Ty jesteś? Bo o wszystkich dziewczynach mam jakąś tam wyobraźnię tylko nie o Tobie. No oprócz tego, że jesteś krótkowłosa ruda No i powodzenia na wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 09.12.13, 18:09 Czesc. A tak odnosnie swiat, to ja tez sie ich boje. Czy nie rozrycze sie przy wigilii. Wszyscy beda skladac zyczenia - spelnienia marzen, spokojnych swiat. A moim juz od dawna marzeniem jest dziecko. Kolejny juz rok za nami a u mnie ciale ta sama postka w secu... Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 09.12.13, 20:21 Hej. Ja ciągle w nieczasie Podnawka - trzymam kciuki za Twoją fasolkę. Niech rośnie zdrowo. Kiziumiziu - ty mi tu rozwodami nie strasz. Oby Wam się wszystko ułożyło. To kto ma w planach podejście w styczniu? Ja, Leosia i? Ja od jutra (pojutrza, kiedy okres przyjdzie) ruszam z antykoncepcją i w styczniu kolejne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 09.12.13, 20:42 Holliwood i ja mam zamiar w styczniu... Kiziamizia rozwód nie przejdzie, nie ma przesłanek Znam się trochę na tym Podnawka, będzie dobrze. Trzymam kciuki A ja dzisiaj mam urodziny... I to chyba najgorsze urodziny w moim życiu.... Rano obudzila mnie gorączka 39 stopni, potem okazało się, że mój M musi zostać w delegacji do jutra i zamiast romantycznej kolacji samotny wieczór z gorączka i chusteczkami Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 09.12.13, 21:13 Gatewa wszystkiego, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dzidziusia w najbliższym czasie. Jestem duchowo z Tobą, zdrówko kochana !!!! Kiziamizia nosz kurde ja to Ci chyba spiore dupę na kwaśne jabłko !!! Musisz ochłonąć i z dystansem spojrzeć na tą sytuację - będzie dobrze Monruper gratuluje i zazdroszczę brakuje mi takiego powera ja to ostatnio nic tylko kimam po kontach. Podnawka trzymam kciuki za Twoją fasolcię, myśle o Was ciepło, wizytę masz w środę będzie dobrze Ja jutro mam wizytę u mojego doktorka Pozdrawiam wszystkie forumowiczki Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 09.12.13, 23:41 Gatewa - 100 lat i dużo zdrowia No i dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 07:31 Monkask pomyślności u lekarza. Ja się zregenerowałam, wyprasowałam gdzie trzeba ale powera mi zabrali po drodze. Troszke wyeksploatowano nas, także też podsypiam. Bylismy na zajęciach adopcyjnych i mało nie usnęłam, zaraz po powrocie do domu odpłynęliśmy z M. Brakuje nam stanowczo snu, praca nas wytrąca z niego. Ja też mam nadzieję w styczniu zacząć. 19.12.2013 mam wyzytę u B. i jestem pełna nadziei. Jak się powiedzie, to od 1-go 2014 będzie stymulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 08:52 gatewa dołączam się do życzeń...100 lat w zdrowiu i spełnienia marzeń monruper fajnie że do dr.B idziesz moje samopoczucie dzisiejsze zdeczka lepsze,praca mnie uspokaja,znaczy moje myśli potargane,bo generalnie to stresująca jest,jak to w handlu Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 08:59 flisa w nowym roku możemy jechać,tylko sponsora najpierw musimy znaleźć hehe... monkask i podnawka dajcie znać jak po wizytach Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 09:01 Przechodzi 2 facetów obok sejmu, a tam słychać: Sto Lat! Sto Lat! Jeden do drugiego: - Ktoś ma chyba urodziny. - Nie. Wiek emerytalny ustalają. Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 07:23 Gatewa nie martw się, my przyjedziemy z torbą husteczek a serio to wszystkiego co dla Ciebie najlepsze życzę. Nie zajmuj główy bólem, spędz dzień z małym facetem udanej imprezki. Odpowiedz Link Zgłoś
leo-sia Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 10:49 Czesc Gatewa Wszystkiego NajlepszegoŻycze Ci z całego serduszka małego skarbka Holliwood fajnie ze się odezwałaśJa mam 4 stycznia wizytę i w drugiej połowie stycznia transfer. Kurcze ja chciałabym się z Wami spotkać i pogadać tak na żywopozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 11:12 flisa3 ruda z metra cięta 36 latka,szczecinianka Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 11:22 Gatewa wszystkiego najlepszego ...ale tak na pierwszy sort maluszka pięknego dziękuje dziewczyny za słowa otuchy,jutro lecę do kliniki,wcześniej badanka a koło 15 usg...już mam stresa.... trzymam kciuki za transferowiczki -teraz na pewno się uda-no żeby kurka mol doszło do spotkania naszego monkask a Ty robiłaś mocz,krew,glukozę w klinice?/////////////////////////// widzę że krzaki wycięli i powróciła stara gwardii na forum,pozdrawiam wszystkie serdecznie wczoraj byłam na oddziałowej wigilii w Santorini,żarcia fulli to takiego świątecznego,już u mnie wszyscy wiedza co i jak-muszę udusić moja dobra koleżankę bo to jej sprawka ,no i był opłatek i życzenia ....najlepsze było to że mój kolega gej złożył i tak: życzę ci byś nie wróciła po środzie do pracy -i to jest pozytywne myślenie Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 11:23 piękny opis podnawka ...to może wszystkie się opiszemy ja...wysoka,szczupła aktualnie blondynka lat 37 hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 11:29 kiziami.zia2013 jak to pisałam to tak się uśmiałam,konkretnie nie do zdarciano własnie ja tez nic nie wiem jak dziewczyny wyglądają ,co porabiają-to dlatego że te spotkanie zakulało i trzeba je wznowić ale tak konkretnie tylko wiem jak wygląda monkask-super i nawet jej rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
leo-sia Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 11:39 Hihi to ja jestem filigranowa,malutka włosy długie,czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 11:45 ja cały czas jestem bardzo za spotkaniem,tylko ze mnie słaba organizatorka,czekam na sygnał od was Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 11:49 leosia a czemu smutna minka prz 31 ? Odpowiedz Link Zgłoś
leo-sia Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 11:57 Kiziamizia bo nie dochodzi do mnie ze ten czas tak szybko leci...wydaje mi sie ze dopiero moj slub był a to juz ponad 8 lat.Niestety czasu nikt nie zatrzyma i najwazniejsze zeby zdrówko było... Odpowiedz Link Zgłoś
leo-sia Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 11:52 Ja tez jestem za spotkaniem dziewczynkiPrzyjade chetnie nawet jeszcze przed świętami.Tylko najlepiej w tym miejscu które ostatnio proponowalyscie bo wiem jak tam dojechac hihi Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 12:01 to fajnie że reflektujecie-trzeba dopasować dzień,wiem że monkask ma zjazdy i u niej to tylko weekend,ale byłoby super jeśli chodzi o wiek wiecie kobieta czym starsza tym lepsza jak winonie ma ludzi starych są za wcześnie urodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 12:07 no to kombinujcie dziewczynki,a ja znowu do pracy uciekam ...papaśki Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 12:12 ppapapap dziewczyny podajcie termin i kiedy możemy się spotkać,liczę na Wasze propozycje-każda jest dobra byle tylko się w końcu spotkać Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 14:20 Ja również przyłączam się do życzeń urodzinowy. Spełnienia tego jednego najważniejszego marzenia. No i goràco kibicuje fasolka. hmmm... Następne święta będziecie już razem. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 16:13 Babiszony zabierzcie się w ten piątek lub sobotę, olać wszelkie obowiązki i licznie przybyć na spotkanie grupy wsparcia pod hasłem " invitro NFZ Szczecin" !!!!! Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 16:26 ja jestem za monkask gdzie robiłaś badania krwi,moczu i glukozy? Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 16:51 Podnawka u siebie i kosyrzynie nad Odrą Fajnie że jesteś za !!! Po wizycie wszystko super maluch na 32 mm Kolejnie badania 20 grudnia ( pierwsze prenatalne). Dziewczyny mobilizujcie się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 18:26 To widzę, że ja najmłodsza...z najgorszymi wynikami amh (0,32 przed ivf)...jak widać nie wiek mówi o płodności. Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 10.12.13, 22:34 Ja jestem chętna na spotkanie. Jak zawsze. Postaram się dopasować (ale only popołudnie wchodzi u mnie w grę) Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 08:38 no super,super poprostu ...w piątek i sobote pracuje do 22...fantastycznie ale duchem będę z wami podnawka trzymam kciuki dziś za ciebie i krasnoludka Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 09:36 krewka i sikacz oddany,jeszcze po południu chwila prawdy kiziami.zia2013 nie dziękuję ,napisze wsio jak wrócę Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 16:21 nic mi w życiu nie wychodzi......nie ma fasolki........ Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 16:58 Podnawka jak to nie ma? przecież nie znika. Nie zobaczył lekarz, a jak wyniki krwi? proszę napisz. Zasmuciłaś mnie ...........przytulam Cię serdecznie. monruper Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 18:48 Podnawka, jak to nie ma????????? O co chodzi???? Jak usg? Jak wyniki krwi? Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 19:26 Cholera jasna . Podnawka. Aż mnie dreszcze przeszły. Udowodniłaś tylko, że faktycznie nie warto się za wcześnie cieszyć Wyobrażam sobie co musisz teraz przechodzić. Nie wiem co Ci ten lekarz powiedział, ale szczerze mówiąc zaczęłam się obawiać o Twoją fasolkę już jak pisałaś wtedy o plamieniach ( to było chyba trochę późno jak na implantacyje ). Tydzień temu po wizycie już w ogóle zaczęłam się martwić jak pisałaś, że zarodka nie widać. Wpisałam wtedy ten problem w wyszukiwarkę i wyskoczyło mi coś o "pustym jaju płodowym". Nie chciałam wtedy tego wypisywać i być może niepotrzebnie Cię martwić. Ale jak widać ŻYCIE JEST BRUTALNE. Trzymaj się, jestem duchem z Tobą. No i napisz co Bączkowski powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 21:53 jestem w wielkiej rozpaczy....tak daleko dojść aczkolwiek blisko...gdzie ten Bóg.....monkask wcale Ci się nie dziwię że wystąpiłaś z szeregu tego zakłamanego gangu........ na usg wyszło że jest jajo płodowe ale nie ma zarodka,dokładnie puste jajo płodowe i niestety ciąża nieprawidłowa...... teraz ostawiłam luteinę,czekam na naturalne poronienie,jeśli nie to mam iść do dr i wziąć receptę na antyki które w 80% powodują krwawienie-bo normalnych poraniaczy nie może przepisać bo by się kontrola od razu zjawiła miałby pozamiatane-ostatnia ewentualność to skrobanka w szpitalu.... jeśli naturalnie będzie krwawienie,to przy następnej miesiączce można próbować w naturalnym cyklu...... a ja już mam to w dupie,już mi nie zależy....bo będzie znowu lipa i kur.... znów będę to przeżywała jak cholera...teraz jestem na uspakajających to jakoś funkcjonuję Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 21:55 dziękuję za wsparcie,dlatego wiecie jaka jestem racjonalistka,dalej do mnie to nie dociera że mogło wyjść od razu że nie i inaczej się to odczuwa .... jeśli chodzi o info to ja tez czytałam ,tylko liczyłam że 1 % to nie mnie dotyczy...... Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 22:04 weszłam z pracy od razu na forum a tu taki dramat ...nawet nie wiem co mam napisać podnawka,nie mam słów ,żeby cię pocieszyć,cholernie to niesprawiedliwe odezwe sie jutro ...przytulam Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 22:14 Podnawka; to okropne co piszesz. Mam nadzieję, że masz porządne wsparcie. Dobrze, że się wspomagasz prochami. Mi tego brakowało, choć to była inna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 22:42 Podnawka !!!! Każde niepowodzenie napędza człowieka do dalszej walki, zobaczysz chęć bycia matką pozwoli Ci znieść wszystko, sięgnąć psychicznego i emocjonalnego dna, lecz nie pozwoli Ci zrezygnować. Tak było z nami mój M dosłownie mnie opie...ł bym przestała wyć i zabrała się za kolejny etap i tak ciagle, aż tu nagle za piątym razem udało się. To co dziś Ciebie spotkało jest niewyobrażalną tragedią współczuje Ci z całego serca i nie pozwolę byś popadła w depresje i prochy daj sobie pare dni na beczenie, a potem wytrzyj nos i szykuj się do walki, która nie jest łatwa jak wiesz ale cel jest zacny. Przytulam Cię mocno i pamiętaj gdybys coś potrzebowała możesz na mnie liczyć. Śpij Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 22:02 wyniki z krwi były prawidłowe,nie ma sensu nawet bhcg robić bo dr powiedział że będzie nawet 20 tys wynik to i tak nie ma co ,bo tak bywa..... powiedział że mu przykro i żeby teraz wszystko naturalnie się zrobiło i przystąpić do następnej próby z mrozaków...... Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 11.12.13, 22:55 Podnawko - bardzo mi przykro. Trzymaj się. Dobrze, że czekają na Ciebie mrozaki Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 09:03 monkask ty aż pięć razy podchodziłaś ? myślałam ,że trzy ,wiesz...tak sobie myslę,że dla nas tu na forum to dobrze,że udało Ci się za piątym,nie za pierwszym (choć brzmi to irracjonalnie),bo jestes dla nas takim przykładem,że naprawde warto próbować i jak mówisz walczyć do skutku podnawka biedactwo popłacz ile wlezie,wypłacz wszystkie łzy i wracaj na ring Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 10:12 a mi się dziś śniło,że grałam z dr.B w lotki w pubie...mi to w głowie wszystko siedzi bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 10:39 Podnawka, bardzo mi przykro . Dreszcze mnie przeszły jak przeczytałam Twój post. Aż mi się płakać zechciało. Ściska Cię mocno, tak jak piszą dziewczyny teraz wyplacz się, a od stycznia startuj ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 16:37 dziękuję za wsparcie Kochane,już wypłakałam ocean łez i nadal lecą.....ale jest lepiej i za każdym dniem będę silniejsza oczywiście że stanę na ring i dalej będzie następna runda...może teraz był nokaut ale następną wygramy..... dzisiaj wypłakałam żale całego świata, ponieważ byłam na pogrzebie kuzyna synka Kubusia który miał niecałe 3 latka.....odszedł od nas nie wiadomo dlaczego...nie chorował....tak strasznie to boli podwójnie...... Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 16:45 wiecie dlaczego tak pisałam wcześniej bo to niewyobrażalne ,żeby tyle przejść ,mieć pozytywny test,usg no takie sobie..jak się to mówi nadziej umiera ostatnia,to tak bardzo boli kiedy jesteś w takim etapie dobrze że mam wolne to pozbieram się ,oczywiście mam wsparcie w moim M.w rodzinie i przyjaciołach którzy wiedzieli.... dlatego startuję ponownie z Wami Drogie Staraczki byśmy mieli porządną energię w sobie i spotkały się z brzuszkami Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 17:40 Podnawka tak trzymaj kochana, współczuje Tobie i całej Twojej rodzinie. Sercem jestem z Tobą, jak byś miała potrzebę to pamiętaj, że od jutra jestem w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 18:05 monkask o której będziesz w Szczecinie? Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 18:25 Podnawka, aż słów mi brak na tą niesprawiedliwość świata i losu............... Przytulam Cię bardzo mocno i wierzę, że kolejne podejście zakończy się victoria! Pomysl, że nie będziesz sama (bo my wszystkie w zasadzie podchodzimy do dogrywki), więc będzie silna grupa wsparcia Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 18:29 wiem dlatego jest mi raźniej,że nie jestem sama...jakie to niesprawiedliwe że niektóre to się kocą jak zwierzaki ,mordują,molestują i nie dbają ...a my normalne nie możemy dać maleństwu tyle miłości i ciepłego domu Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 19:17 Cześć dziewczyny. A ja ostatnio policzyłam statystyki, że na 7 dziewczyn z tego forum, które podeszły do transferu 2 się powiodło co daje 30 % skuteczności in vitro. To teraz już nie ma tych 30 %. Jezu jak mi też te święta nie na rękę. Jestem zmęczona pracą i tym wszystkim. Nie tak to miało być Kiziamizia; a Ty to pracujesz jak mój M. od 14 - 22 Pisałaś, że w handlu, ciekawe w jakim markecie można Cię znaleźć. W Biedronce, Realu, a może w Carrefourze.........tak po prostu zaczęłam się zastanawiać. Wiem, że to forum publiczne i pewnie i tak nie odpiszesz, tak jak Podnawka nie napisze w którym banku na Placu Rodła jej szukać Nie obawiaj się, w spotkaniu trzeba koniecznie Ciebie przecież uwzględnić. Się zrobi jak będziesz miała 1 zmianę Albo nocki Pozdrawiam wszystkie dziewczyny: Podnawkę, Monkask, Monruper, Kizięmizię, Gatewę, Leosię, Hollywood, Blondi, Martynę. Wasz wiecznie żywy Kubus Fatalista Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 19:24 masz rację ,każda z nas pisze ogólnikowo,bo kto wie kto nas podgląda...WIELKI BRAT Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 20:31 Podnawka będę o 17 wykład kończę o 20:15 Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 20:53 30% to niezły wynik jak na jedno podejście. Mam nadzieję że drugie zakończy temat Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 21:21 Flisa - a ja z Twojego posta wyliczyłam, że jest nas 10. Udało się 2, więc 20%. A swoją drogą,jak powiedziałam M. o kolejnym niepowodzeniu na forum to stwierdził, że trzeba sprawdzić, czy któryś z lekarzy z Vitro nie jest właścicielem Magnolii, bo może nie za bardzo im zależy na powodzeniu. W końcu niepowodzenie to kolejne recepty na leki do stymulacji... Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 21:23 Leo-siu - przypomniało mi się, że pytałaś mnie o bliźnięta. Kiedyś o nich marzyłam. Teraz wolałabym ciążę pojedynczą, ale jeżeli jest możliwość podania 2 zarodków, przyjmę ryzyko ciąży mnogiej na klatę Wole bliźnięta niż kolejne niepowodzenie. I tak do tej kwestii podchodzę. Nie zastanawiam się, co będzie, jeśli przytrafi się dwoje. Jak Scarlett mówię sobie: "Pomyślę o tym jutro", czyli jak już ten fakt zaistnieje Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 21:31 Podnawka, tak bardzo mi przykro Trzymam kciuki za każdą z Was. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 21:49 Brałam pod uwagę tylko w miarę stałą ekipę poza tym Kiziamizia nie miała transferu więc nie liczę. Brałam pod uwagę: Monruper, Monkask, Leosię, Hollywood, Gatewę, Podnawkę i siebie. Z 7 wyszły 2 powodzenia, teraz odpadła Podnawka więc w ogóle lipa. Co do Magnolii też mi to przeleciało przez głowę. A poza tym inne kliniki na swoich stronach chwalą się statystykami, Vitro nie, bo może nie ma czym. Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 22:05 Fliso, jak patrzę na nasze forum, to faktycznie wyniki Vitro są bardziej niż mierne, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 22:33 Kiziamizia ja miałam trzy pełne procedury czyli 3 transfery ze świerzych i 2 z mrożonych razem 5, crio też liczę jako kolejną próbę. Pamietam pierwsze podejście nie miałam namacalnych dowodów, że komuś żywemu się udało, ale wierzyłam, że mi się uda. Odbierając betę uszło ze mnie wszystko, potem kolejna i następną za 4 razem straciłam nadzieje. Zadzwoniłam do przyjaciółki i ona skontaktowała mnie z osobą, która ma dziecko z invitro. Ta kobieta poleciła mi dr B nie wiem co ale coś to mi pomogło 5 transfer i pierwszy u dr B udany. Była to wiadomość tak ogromna, że jak M przeczytał mi wynik to odrazu łacina poszła w ruch bo ja go nie usłyszałam porostu sądziłam, że znów klapa. Wierzcie mi cuda się zdarzają jedyne co to nie wolno wypadać z ringu. Dobranoc Staraczki zabierajcie siły do kolejnej rundy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 08:55 no i super monkask,super ...wierze,że wszystkim na tym forum sie uda prędzej czy później ,może nawet mi uda się zacząć hehe ,może nawet w grudniu hehe... co do statystyk to powodzenie invitro waha sie w granicach 30-40 %,więc chyba wszystko się u nas zgadza,norma jest utrzymana ...niestety...bo mogło by być lepeij flisa ,ty sie nie baw w detektywa,tylko przyjdź na spotkanie,to się wszystkiego dowiesz ; ...dziewczyny a w niedziele,nie możemy sie spotkac do południa?,monkask ,ciebie już nie ma wtedy w szczecinie?...bo do kościoła to już wiemy,że żadna nie chodzi ...więc teoretycznie godzinka by się znalazła bardzo wszystkie pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! podnawka a ty jesteś bardzo dzielna dziewucha Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 12.12.13, 22:18 bo statystyki są takie jak po Czarnobylu,powoli odpada każda ..jak emalia od nocnika i ja już doszłam do rdzy..... mój mąż czyta czasem Wasze posty ze mną i się uśmiał z Magnolii bo to jakieś ziarnko prawdy może być....a statystyki to wiecie nie da się tego tak wyliczyć,każda z nas jest inna ale problem jest wspólny...... monkask może uda nam się spotkać w weekend...bo marzę o Naszej Ekipie wspólnie ale wszystkie a nie że któreś z Nas zabraknie pozdrawiam ....lecę spać bo mnie emocje odpuszczają,dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 10:06 dziewczyny a nie wiecie gdzie w oklicach Szczecina można kupić choinke od leśnika ?...bo podobnież są tam po 25 zł za drzewko,a nie tak jak u tych zdzierców ze stoisk po 25 za metr choinki ...??? Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 10:25 wiesz co ja się zastanawiam czy na ZUT-ie nie kupisz taniej,w końcu to była Akadamia Rolnicza ma swoje komórki leśnictwa Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 10:42 hmmm...wynalazłam w internecie ,że gdzieś w Tanowie podobno,a tak ogólnie napisali,że w leśniczówkach i nadleśnictwach będą sprzedawać ,nic...będę szukać podnawka na zwolnieniu jesteś jeszcze ?...jak samopoczucie dziś ? ...lepiej wracaj do pracy,nie będziesz miała czasu na myslenie Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 10:44 ...bo jak wiadomo...od myślenia głowa boli Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 10:45 flisa a ty jesteś ze Szczecina czy okolic ? Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 10:51 ja mam dwa dni urlopu i wracam do pracy....gdyby to jeszcze byłą praca do której chce się wrócić...to jest jakiś koszmar....powoli dochodzę do siebie,dzisiaj idę na babski wieczór z przyjaciółkami to się odstresuję i pośmieję Tanowo to kawał drogi,ale jak co to zawsze jest wyjście..... Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 11:06 kurcze,zdawało mi się ,że mówiłas ,że masz fajnie w pracy no idź sie odstresuj,a najlepiej zrestartuj (czyt. golnij co nie co) a do tanowa to rowerem dojeżdżam,wiec chyba nie tak daleko ...z centrum moje dwie najlepsze koleżanki wyjechały daleko i ja nie mam z kim pogadać na żywo o problemach,więc te forum jest dla mnie zbawienne Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 11:12 aaaaaaaaaaaa to rozumiem teraz dlaczego Tanowo.... a wiesz co ja teraz robię ?czytam całe forum od początku,bo jak się tutaj dostałam czytaj znalazłam Was to nie czytałam wszystkiego tylko kilka postów i wydawałoby się że jesteście hermetycznie zamknięte w Ekipie a golnąć no teraz mogę, idę z winkiem ...martwię się czy poronienie będzie naturalne ..tyle jeszcze przede mną.... jak czytam początkowe posty to tyle wyjaśnianą- to wiesz co ,ja szłam na pałę na punkcję,na transfer -nie wyedukowana-ale człowiek jakiś sprytny jest i powiem Ci że jak wywnioskuję że dałam świetnie sobie radę-kobieca intuicja Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 11:59 nic nie rozumiesz podnawka :p...piszę ci,że z centrum na rowerze jade,a czasem nawet z pomorzan do tanowa,...ale spoko,pojedziemy kiedyś razem to zobaczysz ,ze to nie tak daleko jak by sie wydawało forum jest rzeczywiście kameralne i tak mi sie podoba ,a jak sie poznamy w realu czy w biedronce to juz wogóle zaje...fajnie będzie najgorzej czekać teraz z tym poronieniem ...współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 12:08 kochana jak sobie pomyśle że rowerkiem to co powiesz na nasze eskapady po 80-100 km np. pod Kołbaskowo lub szlak wokół całego Miedwiazza stoczni szczecińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 12:10 a no widzisz,no isuper i będziemy jeździć razem teraz ...szacun za odległości ...uciekam do pracy znowu ,do wieczora pa Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 12:23 pppapaapa,aby nam dupki nie odpadły na rowerkach Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 17:20 No nie wiem kiedy Wy będziecie na tych rowerach jeździć W zimie trochę nie bardzo, a potem w ciąży to też ciężko będzie . Co do tego, że praca pomaga nie myśleć ciągle o wiadomym to potwierdzam. Można wręcz psychicznie odpocząć od tego. Podnawka mówię Ci Tobie też pewnie pomoże jak przyjdzie taki jeden z drugim i powie, że ma za mało środków na koncie, albo, ze nie takie odsetki zostały naliczone Oczywiście, że ja jestem ze Szczecina, myślałam, że wiecie to. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 17:54 Ja mam w niedziele wykład ;do 11:30 moze skończę wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 18:45 W niedzielę rano chcecie się spotykać? czemu tak dziwacznie? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 19:23 Jeszcze ja zaniżyłam statystyki. Dziewczyny tak dla oderwania się od tematu jadłyście kiedyś w Trattorii na pl. Orła Białego? Jak lubicie włoskie żarcie, to polecam. Uwielbiam tam jadać i dzisiaj byłam z kumpelą na późnym lunchu. Obżarta jestem jak za przeproszeniem świnia, ale warto Polecam! Jutro z kolei otwierają Dziką Gęś też na tej ulicy i też zamierzam spróbować. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 21:26 Dziewczyny, ja chętnie się spotkam Niestety odpadam z grona podchodzących do kolejnej próby w styczniu, bo... JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po 2 latach i 8 miesiącach starań, 3 inseminacjach i jednej domowej, nieudanym ICSI zaszłam w ciążę naturalnie. Ciągle nie mogę w to uwierzyć, ale rano zrobiłam aż 3 sikańce - kreski pojawiały się od razu. Po pracy zrobiłam betę - wynik 2149!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakoś to do nas nie dotarło. Wy wiecie pierwsze. Rodzinkę powiadomimy dopiero w wigilię - ot, taki prezent im zrobimy. Najgorsze, że w tym miesiącu wcale o siebie nie dbałam. I potwierdza się fakt, że pierwszym objawem ciąży może być przeziębienie. Smarkałam przez 3 dni w poprzednim tygodniu. Przeszło, bo naszprycowałam się tabsami, jakie mi do ręki wpadły. W dodatku piłam winko i nosiłam moją 17-kilogramową córeczkę. Ciepiela stwierdził, że zarodek musi być silny, skoro to wszystko przetrwał. A najlepsze, że pierwszy sikaniec nie wyszedł - dałam za mało kropelek moczu. Był pusty. Zrobiłam kolejny i odczekałam 15 minut - 2 krechy. Potem jeszcze 2 - 2 kreski pojawiały się właściwie od razu, nie musiałam czekać. Monkask ma rację - nie można się poddawać. Na razie szukam jakiegoś dobrego gina do prowadzenia ciąży na NFZ. Najlepiej, żeby przyjął mnie przed świętami, bo od jutra zaczynam 6. tydzień. Nie znalazłam na razie żadnego. Ciepiela przyjmuje już tylko prywatnie Do pracy na razie będę normalnie chodzić i nikomu nic nie powiem. Poczekam, aż najgorsze minie, czyli do końca 1. trymestru. O ile będzie dobrze ciągle będę pracować. Trzymam za Was wszystkie kciuki. UDA SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 21:33 Hollywood GRATULACJE !!!!!!!!!! Kurczaki ale się cieszę to niesamowite i do tego naturalnie BOSKO!!!!!!!!!!!!!! Piękny prezent świąteczny Zobaczysz wszystko będzie dobrze. Yupiiiiiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 11:20 wczoraj byłam na babskim wieczorze było tak świetnie że odeszły wszelkie troski i zaglądam tu a to Nasza Kochana Hollywood zrobiła nam prezent pod choinkę -JEJKU JAKA JESTEM SZCZĘŚLIWA ŻE UDAŁO CI SIĘ Moje Drogie.....chyba zaczyna się dobry czas i zaraz inna zaserwuje tyle radości i będzie się działo Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 21:45 Jezu Hollywood gratuluję. Tylko nasuwa mi się jedno 2 lata i 8 m - cy przecież to jest prawie nic. W ogóle mieliście jakiś problem konkretny? Przez taki czas to wielu parom nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 21:50 O kurcze holliwood - informacja dnia. Ogromne gratulacje, to niesamowita wiadomosc, taka niespodzianka. Tego to sie chyba na tym forum nikt nie spodziewal. A tak przy okazji Czesc Dziewczyny. Nie wytrzymalam i musialam pogratulowac. Jestem sasiadka z forum poznanskiego, ale czytam Was regularnie i kibicuje kazdej oby Nowy Rok byl dla nas wszystkich szczesliwy Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 21:58 Holiwod!! WOW!! Ale wiadomość!! HIT!!! Cudownie, gratuluję z całego serca! To są właśnie takie sytuacje, które cieszą mnie najbardziej i to jest to, o czym ja już wiem i Ty pewnie już też...co ma się zdarzyć, to się wydarzy bez ingerencji!!! PIĘKNIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 21:58 Hollywood Ty babo! A wczoraj jeszcze tak niewinnie narzekałaś na Magnolię a pewnie już wiedziałaś co się kroi . No i niestety nie podniosłaś statystyk skuteczności in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 22:15 o maj gudnes ...ale fantastico :d...gratuluje holiwood suuuuuuuuuuper news !!!!!!! co do niedzieli to mam wolne cały dzien,może byc po poludniu,myslalam,że dla monkask będzie lepiej...więć co ? spotykamy sie??? Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 08:23 Kizia ja chętnie się spotkam tak jak proponowslas przed południem Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 17:28 calineczka 11...pozdrawiam forum poznańskie w takim razie ,również życzę powodzenia w 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka_11 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 19:43 dzięki i zazdroszcze wam takiej zażyłości. Fakt, jesli tyle miesiecy sie juz pisze i wytrwalo czynnie na forum, to spotkanie w realu jest juz tylko "formalnoscia" - musi byc fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 19:46 Nie w Realu tylko w Pizzy Hut to było Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 19:49 Hollywood to super wiadomość już tylko takich Ci i wszystkim forumowiczką życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 13.12.13, 22:28 I ja I ja musze pogratulować !!!!!!! Holliwood rewelacyjnie się zachowałaś. Pewnie odpuściłaś i poleciały plemniki gdzie trzeba . Super, super, super. 3maj się zdrowo i za nas zaciskaj kciuki. pozdrawiam monruper Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 07:33 Noooooooooooooo! Nie ukrywam że ten news mnie zatkal Holliwood, gorące gratulacje!!! Holliwood, powiele pytanie Flisy: jaki był u Was problem? Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 09:05 Gatewa; znalazłam wspis Hollywood z 30.10.13, 22:50 - i tak jak myślałam żadnego poważniejszego problemu - niepłodność idiopatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 09:47 dziewczyny która chętna na spotkanie jutro ???...oprócz mnie i monkask Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 11:24 ja jestem tez chętna na spotkano,napiszcie gdzie i o której...to nie może się w nieskończoność ciągnąć niedoszłe spotkaniazaraz zmykam ale potem Was odczytam nie ważne czy to vitro czy in vitro czy z kosmosu ważne że udało się naszej koleżance,yuuuuuuuuuupi Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 12:44 super...już 3 jestesmy,monkask ustal godzine,my sie dostosujemy ...cafe 22 ?...mam ochote na pyszny deser z wiśniami Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 12:58 Mi by pasowało o 10:30 bo jedzie ze mną koleżanka, by nie musiała czekać to ja zwieje z części wykładu Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 13:03 hmmm...nie wiem czy lokal jest juz czynny ,tak wcześnie ...spoko to najwyżej do kaskady pojdziemy Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 13:09 To odrazu umowmy się w kaskadzie Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 13:15 ok wybierzcie mijsce Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 13:30 Nieludzki dzień, nieludzka pora Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 16:42 Ale czad !!! Holliwod gratulacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 22:34 flisa widze,że maruda znów sie w tobie odezwała ,mam nadzieję ,że przyjdziesz jutro...ja będę napewno ...a mają tam chocuaż jakąś kawę w tej pizzy hut ? Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 06:34 Maja kawę i jakieś ciastko tez się znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 08:49 no hejka ...czyli blondynki i rudej mam szukac ? frekwencja widzę nie dopisze ,a dwa dni temu wszystkie pisaly ,że chcą s ie spotkać Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 09:45 Tak ja blondynka w okularach w sukience góra czarna a dół w krateczkę czarno biała Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 10:10 szczecinianki mają się stawić w komplecie ...a gorzowianki też będą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 10:11 ustlacie tylko godzine Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 18:58 czyli wejściówka do Kaskady pizza hatgodzina 10:30 ,dobrze zrozumiałam? Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 19:17 monkask będę siedziała koło ciebie i się przytulała aby poskutkowało na dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 20:23 OK macanie brzuszka jak najbardziej jest wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
leo-sia Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 21:18 Holliwood dopiero teraz zobaczyłam na forum a tutaj taaaaka wiadomosc!!!!Boze kochany to jest cudowna wiadomosc dla Ciebie ale i również dla Nas bo bardzo się cieszymya poza tym Twoj przykład daję mi wiarę że wszystko będzie dobrze Dziewczynki mi pasuje wtorek lub środa Odpowiedz Link Zgłoś
leo-sia Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 21:20 Kurcze dla mnie jutro to za wczesna poraMoze następnym razem Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 21:24 Mi też wtorek by pasował, ale sskoro dziewczyny spotykają się jutro to ja piszę się na następny raz... Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 14.12.13, 22:19 Dziewczyny, cudnie się czuję wiedząc, że się cieszycie. Do nas to jednak jeszcze nie dotarło i jakoś w ogóle tego nie świętowaliśmy. Zycie toczy się jak dawniej, tylko córci nie dźwigam. I kosza z praniem. Koniec zmian. Jutro powtórzę po południu betę i zobaczę, jak przyrasta. Jakoś boję się cieszyć. Choć z drugiej strony zarodek jest chyba silny, skoro przetrwał moje ekscesy Fliso - tak, zdiagnozowano u nas niepłodność idiopatyczną. Widzisz, zakwalifikowano nas w Vitro do grupy, której powinno się udać ICSI na 75% i co? Nie udało się. Teraz staraliśmy się jak zwykle (seks co drugi dzień, czuję, kiedy mam owulację) i za bardzo nie odpuszczaliśmy (tzn nie dałam sobie na luz). I nie wiedziałam, że jestem w ciąży, gdy pisałam o MAgnolii. Dowiedziałam się dopiero w piątek trzynastego Czy podejrzewałam, że mogę być w ciąży? Nie dopuszczałam tej myśli do głowy. Nawet specjalnie nie liczyłam, który to dzień cyklu. Dziwiło mnie tylko to, że przez 5 dni brzuch mnie bolał, jak na okres, a @ nie nadchodziła. Tak miałam w pierwszej ciąży. Po porodzie ból przed okresem zniknął i to był pierwszy raz od 4 lat, gdy znowu go czułam. I to przez tyle dni. Gdzieś tam z tyłu głowy przelatywała myśl, że jest jak za pierwszym razem, ale nie pozwalałam sobie wypowiedzieć ją głośno. Testy ciążowe miałam w domu stare, o miesiąc przeterminowane (dostałam je od zaciążonej sąsiadki, a ona ma już 5-miesięczne dziecko), ale 2 kreski pokazały bezbłędnie Ja również uważam, że jak ma coś być, to będzie. Po in vitro dbałam o siebie, chuchałam, leżałam i nic. Teraz miałam dużo stresu w pracy, dużo pracy w domu. Spać chodziłam o 1-2, pobudka o 6. W ogóle o siebie nie dbałam, dźwigałam, piłam, jadłam leki na przeziębienie, przeciwbólowe, farbowałam włosy i beta piękna. Robiłam betę 3 razy w życiu i właśnie ta trzecia okazała się szczęśliwa. Teraz czekam na jutrzejszą betę i pierwsze USG. Niestety nie mogę się dostać do żadnego lekarza na NFZ, a w Vitro też nie mają przed świętami wolnych miejsc. A ja muszę przed świętami zobaczyć, czy z fasolką wszystko ok, żeby być pewną, gdy powiem o niej rodzinie. Muszę się jakoś zakręcić. Wtedy pozwolę sobie na radość i skoki szczęścia. Jeśli wsio pójdzie dobrze, to życie znowu się postarało, żebyśmy nie mieli dylematów moralnych, co zrobić z mrozakami. Jeden naturalny zarodek, jedna ciążą i koniec powiększania rodziny. Trzymam za WAs kciuki i na pewno nie zamierzam wynosić się z forum. A na wątek założony przez chyba Monruper zajrzałam raz i stwierdziłam, że nie będę na nim pisała, bo wolę nasze małe szczecińskie grono. Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 10:07 jednak cuda istnieją ja bee zaraz wychodziła na Nasze spotkanko jestem rudzielec ubrany prawie na zielono jak żaba Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 10:19 do zobaczenia dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 10:51 Udanego spotkania dziewczyny, na pewno będziecie nieźle się bawić i zarażać wirusem ciążowym. Kolejne spotkanie będzie liczniejsze zapewne. Holliwood dobrze czułaś nie wstępując na wątek staraniowy 2014. Teraz musisz starać się stworzyć jak najlepsze warunki dla rozwoju dzidzi. Ja jestem na obu wątkach, wiadomo, że tu jest inaczej, bo się bardziej znamy i mało przypadkowych osób. Choć zauważyłam, że sporo osób jest z Vitrolive, pewnie z czasem i tu się grono powiększy. monruper Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 11:34 Jezu dziewczyny jak mi jest przykro, ze mnie tam nie ma Ale cóż, widocznie tak miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 11:35 Czy bardzo mnie tam brakuję? żartuję, po co Wam zresztą maruda w niedzielny poranek Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 14:21 dziewczyny siedzicie tam jeszcze ??? super było was poznać,mam nadzieje,że jeszcze nie raz sie zobaczymy i może w szerszym gronie flisa nie wiem jaki był powód ,że nie przyszłas,ale żałuj,zarąbiaście było poprostu z wrażenia zapomniałam wziąć od was nr.telefonów ...nic to... next time Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 14:34 dziękuje dziewczyny za spotkanie, było cudnie. Fajnie,po tylu miesiącach wpisów na forum, poznać Was osobiście. Teraz to już zupełnie inna znajomość, myśle że stworzymy super paczkę Kiziamiziam następnym razem wymienimy się telefonami i myśle, że będzie nas więcej. Ja już w domku, po obiedzie kładę się obok męża i urządzam sobie drzemkę Miłej niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 14:41 no odpoczywaj,odpoczywaj kochana,kawał drogi masz za sobą ja jestem taka nabuzowana energia,że chyba za sprzątanie sie wezmę a jeszcze nie napisałam,że niespodziankę zrobiła nam holliwood i też przyszła Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 18:05 monkask,kiziamizia,holliwood-dzięki bardzo KOCHANE BABY i przepraszam jak za dużo gadałam ale to z tej radościteraz to już nie ma anonimowości ale są imiona-no i oczywiście też pomyślałam że jesteśmy wielkie dooopy, bo nikt nie dał telefonów....... mam tylko od monkak i było tak dla pozostałych forumowiczek dwa na dwa :dwie ciążowe i dwie niei pyszneeeeeeee ciacho mniam mniam ale następny raz to osobiście przekopie Szczecin i pierniczę tym szczeciniankom którym się nie udało przybyć...i innych gorzowiankom-jasne że o Was też rozmawiałyśmy: Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 18:54 Cześć dziewczyny Fajnie, ze się dobrze bawiłyście A numerami telefonów zawsze można się wymienić na forum Żartowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 19:18 Flisa, nosz kurde udał Ci się ten żarcik Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 19:28 A imion tez się domyślam. Co najmniej dwie Moniki są tu no i Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 19:38 Dziewczyny, fajnie, że już się poznałyśmy. A ja miałam wejście smoka )))))))))))))) Wiecie,że dopiero koło 17 zjechaliśmy do domu? Spotkałam się z mężem i córeczką po ich kinie, córcia piekła jeszcze i dekorowała pierniczki w Galaxy, później zdjęcie z mikołajem, lody i w drodze do domu zahaczyliśmy o laboratorium. Beta 4095, więc przyrosła 91%. Ciepiela każe się już cieszyć Jeszcze tylko muszę się dostać do jakiegoś lekarza przed świętami, żeby ciążę potwierdził i prezent dla rodziny na wigilię gotowy Obmyśliłam plan, że każdy dostanie od nas kopertę, a w niej zdjęcie z SG. W szalonych planach jestem dobra Baaardzo fajnie było Was spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 19:49 Hmmmmm........ zazdraszczam: bety, córeczki, rodziny, spotkania z dziewczynami, zdjęcia z Mikołajem, lodów . Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 19:52 Flisa - następnym razem zapraszamy na spotkanie i już jeden punkt z tego, co napisałaś, będzie spełniony Będzie dobrze. Mam nadzieję, że moją ciąża z zaskoczenia przełamie złą passę. Będzie dobrze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 20:39 dziewczyny krewka @ się pokazała,jestem uratowana Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 21:35 Podnawka - widzisz, nie spodziewałaś się pewnie, że będziesz się cieszyła z @ Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 21:36 To pewnie wpływ koleżanek z forum Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 21:38 no jasne jasne ,też tak myślę Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 15.12.13, 21:40 jeszcze dostałam koński apetyt jakbym miała za chwile jakieś zapasy porobić...a wiecie co jest istotne to zanim @ przyszła to taka się poczułam zmęczona że padał do łóżka i zasnęłam na dwie godziny .....wykończyła mnie Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 16.12.13, 08:27 holliwod gratuluje raz jeszcze podnawka ciesze sie,że sie obejdzie bez tablet i innych paskudztw...a emocje spotkaniowe zzrobiły swoje ...kiedy nast. spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 16.12.13, 19:08 a co tu tak cichutko wszystkie siedzą jak myszki kto tam w grudniu ma wizyte jezcze ??? nic sie nie dzieje,cisza spokój...przed burzą Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 16.12.13, 19:54 Mnie rozłożyło na maxa!!! Gorączka, katar, kaszel leze i zdycham! No a w końcówce grudnia wizytka, która mam nadzieję nastroi mnie pozytywnie, bo coś flisowy nastrój mnie dopadł Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 16.12.13, 19:56 oooooooooo to kuruj się kochana,umorduj wirusy i bakterie byś zaczęła zdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 16.12.13, 20:19 gatewa osłabiona byłaś pot tych lekach może i jak dopadło choróbsko to rzeczywiście na maxa ...nic dziwnego ,że nastrój podły...szybkiego powrotu do zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 16.12.13, 19:55 hej hej ja idę w środę do Bączka..... ale to wiecie kontrolnie........ cisza przed burzą czy wszystkie trenują naturalne fiku miku z M.,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 16.12.13, 20:20 ja nie ukrywam,trenuje ...ale ja zdrowotnie, w ramach pozbycia się torbieli Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 16.12.13, 20:35 Ja nie trenuje, bo niedrozne jajowody nic nie dadzą. Ja celebruje A swoją droga to bardzo się cieszę że nasze forum ozylo. Bardzo mi tego brakowało jak byłam po transferze, a tu wiało pustką Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 07:37 Cześć dziewczyny - miłego dzionka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 08:48 Ja 19-go mam wizytę, u B. Dziewczyny miałyście histeroskopię robioną? Ja zamierzam sie zapytać lekarza i wykonać przed in vitro. Czytałam, że w niektórych klinikach jest wręcz zalecana przed in vitro a poza granicami naszego RP jest powszechna. Się zastanawiam dlaczego dobre zarodki sie nie zagnieżdżają, ja miałam 8AA w 3dc (embriolog mówiła, że to książkowe). Nie miałam nigdy tego badania a wydaje mi się, że to wiele wyjaśni, na pewno będę spokojniejsza w koljenym in vitro. Ja cały czas próbuję a właśnie mam płodne, jajnik mi daje się we znaki, że owuluje. Kto w styczniu zaczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 09:35 monkask spać nie możesz ? ...dzieki i wzajemnie miłego ! monruper jak miałam robioną laparoskopie w vitro,to wyszło ,że jeden jajowód niedrożny,gdzieś przy macicy,że może polip tam rośnie jakiś i że może histeroskopia mi zrobia,żeby lepiej zobaczyć - tak powiedział sienkiewicz,potem przy wypisie brelik mówił,że histeroskopia bez sensu,na wypisie nic o polipie nie ma,więc jak powiedziałam bączkowi to sie bardzo zdziwił,bo na wypisie nie wyczytał nic,po za tym podobno by to widział na usg a tam nic nie ma i też nic o histeroskopii juz nie mówił,więc oni chyba niechętnie to robią ten zabieg,takie odnisłam wrażenie mnie też bolą jajniki,ale cały miesiac juz,raz jeden raz drugi,aż sie boje co tam sie dzieje i choróbsko chyba też mnie dopada powoli ,tylko mi na zatoki od razu idzi,ale nie dam sie łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 09:57 Kiziamizia tylko, że histeroskopia to porządne obejrzenie, badanie macicy. Ja miałam usuwane mięśniaki z macicy, więc w jednym miejscu mam na usg czarną dziurę, dziwnie nawet dla lekarzy to wygląda. Poza tym czytałam, że to badanie wiele wyjasnia, zakłądając, że jest problem z zagnieżdżaniem zarodka a u nas to występuje. Popytam na wizycie i się dowiem, postaram się zbadać. Zdaję sobie sprawę, że to opuźni in vitro, ale może tylko o miesiąc. Dziewczyny co z Wami, nie dawać się choróbstwom. To ja mam obnżoną odporność przez moją hashimoto i mnie nie bierze, musice uważac z kim się zadajecie monruper Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 10:06 no i ja tez myslałam,że będą chcieli porządnie mnie obejrzeć ,ale oni nie chcą hmmm... co do chorowania,to raz w roku chyba można,a nawet trzeba wypytaj monruper koniecznie i napisz jak było i co powiedział nasz doktorek cudotwórca Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 10:08 Kiziamizia Ty kiedy masz wizytę, bo pamietam, że w grudniu miałaś. Też masz problem z zagnieżdżaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 10:11 monruper ja nie wiem z czym mam problem,chyba z głowką przypominam ci ,że nie zdążyłam sie przekonać czy sie zagnieżdża,czy nie ,gdyż,ponieważ,nie podeszłam jeszcze do invitro z powodu dręczącej mnie torbieli,która sie pojawiła i pokrzyżowała moje plany daleko posunięte i uczy mnie cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 10:13 wizytę mam 23.12 i moja cierpliwość jest bardzo nadwyrężona grrrrrrrrr...... Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 10:21 Kiziamizia ja znam Twój los od starań in vitro........... i wsio pamiętam. Pytam czy też masz problem z zagnieżdżaniem ciąży, bo przecież przed in vitro się staraliście, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 10:29 no raczej ciąży nie stwierdziłam nigdy,więc naprawde nie wiem jak z tym zagnieżdżaniem u mnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 10:35 ALe zapewne jesteś innym przypadkiem, bo już masz dziecko, więc budowa macicy musiała wtedy odpowiadać a u mnie nie wiadomo. Może inne dziewczyny coś wiedzą o histeroskopii. Proszę napiszcie, ja tak czy inaczej dopytam B. Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 10:33 Część dziewczyny. Takie wyciszenie pewnie przed świętami. A od stycznia kolejne podejścia... I wtedy będzie sie działo. Super się czyta o Waszych spotkaniach, szkoda ze mam tak daleko do Szczecina. A ja zaczynam od lutego kolejne podejście , jeśli wszystko będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 10:42 Popytaj się o to histeroskopie. U mnie może być podobny problem, bo wszyscy lekarze mówili mam bardzo duże szansę na powodzenie InVitro. Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 11:25 A przypomnij Blondi z czym się borykasz? poza amh 0,6 (niską rezerwą) masz inne problemy, ile miałaś komórek i jaka stymulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 14:03 Hej dziewczyny! Monruper ja miałam histeroskopie diagnostyczna przed pierwszym invitro, dlatego, że podczas HSG nie wycieniował mi się lewy róg macicy. Moim zdaniem jest to potrzebne bo żadne inne metody nie dają tak dokładnego jej obrazu. Przy okazji lekarz też nacina błonę macicy i za jednym zamachem, a przede wszystkim bezboleśnie, masz załatwiony scratching macicy, co prawdopodobnie ułatwia zagnieżdżanie. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 14:40 blondi ile km dojeżdżasz do szczecina ? flisa,podnawka co u was ? gatewa sprzedałas mi wirusa przez internet Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 15:25 Do Szczecina mam jakies 230km. W sumie sama nie wiem z czym się borykam.niepłodności idiopatyczna. Miała krótki protokół monopourem ( nie wiem czy dobrze napisałam :-\ ) ledwie 5 komórek z tego dwie dojrzałe i tylko jedna się zaplodnila. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 15:52 Blondi czy Ty czasem nie jesteś z okolic Krosna ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 15:54 o to rzeczywiście masz kawał drogi Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 16:48 Blondi. Ja także miałam 5 komórek, ale wszystkie dojrzałe, z tego 2 się zapłodniły, bo miałam IVF. Teraz mądrzejsza jestem i będę żądała ISCI. OOOOooo i jak monkask pisze to badanie może wiele korzyści przenieść. Zobaczę co o tym myśli B. Zamierzam zrobić ją u swego lekarza, chyba, że mi w ramach NFZ zaproponują. W końcu zdiagnozuję się porządniej, bo być może tu jest problem i niepotrzebnie in vitro zawracam (_!_) Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 17:42 To zależy o jakim Krośnie piszesz . Jeśli o Odrzanskim to tak. Jestem prawie z Zielonej Góry, prawie bo dzieli mnie 500 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 17:59 Blondi to moje strony ja jestem spod tego właśnie krosna, a w ZG uczyłam się w ekonomiku . Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 19:11 Cześć dziewczyny Ja przed laty tuż przed pierwszą inseminacją miałam robione HSG zalecone przez Profesora K. Później przy jakiejś przypadkowej wizycie u Sienkiewicza ten coś wspomniał, że powinnam mieć histeroskopię. Potem K. powiedział, że w moim przypadku to całkowicie zbędne. Więc sama nie wiem co o tym myśleć. Może wyszli z założenia, że problem jest typowo męski i już. Może faktycznie warto o to popytać. Co do chorowania, to taki czas teraz chyba. U mnie w pracy w moim dziale jedynie ja jestem zdrowa, tylko czekam, aż coś załapię ( znając moje szczęście to na święta ). Póki co to wcinam witaminy i piję moją miksturę Ja kolejną wizytę mam dopiero 19 lutego i jakoś mi specjalnie nie tęskno do niej. Jak sobie pomyślę, że znowu tyle zachodu to mnie dreszcze przechodzą ( w sumie podczas procedury miałam siedem monitoringów , nie mieli już skąd pobierać krwi ) brrrr... No ale czego nie jestem w stanie poświęcić to osiągnięcia wiadomego.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 20:24 Monruper - u nas zdiagnozowano niepłodność idiopatyczną. K. na pierwszej wizycie, gdy powiedziałam mu, że okres trwa u mnie 4 dni, a później 5 plamię, powiedział, że podejrzewa endometriozę i zaleca histeroskopię. Zapytałam, co to da, a on, że w przypadku, gdy chcemy podejść do in vitro, nic. Więc stwierdziłam, że nie zgadzam się na ten zabieg, bo nie rozłączę się na 3 dni z moją córeczką. Kiziumiziu - Podnawka nie sprzedała Ci wirusa przez internet, tylko kropelkowo - przecież z pyszczkiem do całowania się rzucała, hiiii..... W piątek mam wizytę potwierdzającą ciążę. Mam nadzieję, że już zobaczę serduszko i będę spokojniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 20:56 U mnie było tak, że dr C na pierwszej wizycie wspomniał o hsk z uwagi na to, że miałam cesarke, ktora mogła zostawic zrosty na macicy. Potem już jednak o tym nie wspomniał, więc o ja nic się mówiłam. Co do wirusów to jakieś chyba z kosmosu są, bo żadne leki nie pomagają. Na dodatek przez dwa dni znów jestem sama i Maluchem, więc wszystko na mojej glowie Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 21:53 Podpytam ale więcej przemawia za tym, by iść i zrobić histeroskopie. Pooglądają i może poprawią warunki do zagnieżdzania - takie meblowanko z tapetowaniem zamówię a może się okaże, że pozamiatane i nie da się nikogo wprowadzić. Wolę nie robić sobie złudnych nadziei, badanie pewnie wyjaśni dlaczego się nie zagnieżdża. Jak na gardło (górne drogi) coś potrzebujecie to polecam LaryngUp, całkowicie inny lek i b.skuteczny. Gatewa nadal do C., nie zmieniasz lekarza? Tylko ja taka odważna? monruper Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 17.12.13, 22:57 cmokaski Vitraszki ja siedzę cicho bo skąpa ta krewka i jutro idę do dr B..... już mnie trzęsie że dostane tabletki za jedną szt.150 zł kiziamizia kurka wodna chciałam ci przysługę zrobić ,byś sobie odpoczęła od pracy i dlatego kropelkowałam.......może trzeba gardziołko podleczyć % ja sobie zaserwuje coś mocniejszego by się wzmocnić przed choróbskiem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 18.12.13, 09:25 oj dziewczyny ...napisałam ,że gatewa mnie zaraziła ...jedna nie doczytała,druga coś dodała i plotka gotowa ...w każdym razie już mi lepiej dziś co do hsk to wychodzi,że sienkiewicz chętnie ogląda a inni nie bardzo podnawka ty nie żałuj na tablete,tylko bierz jak ma ci pomóc,wolisz szpital ?a kanapy dźwigałaś?a seks ostry był? ale w sumie to znaczy,że sie mocno zagnieźziło,to może dobrze wróży na przyszłość,że jak będzie normalny zarodek to z zagnieżdżaniem nie będzie problemu napisz jak po wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 18.12.13, 18:15 Ooo! No proszę jaka tu cisza się zrobiła. Chyba wszystkie w przerwach naturalnych fiku miku zabrały się za lepienie pierogów zamiast na forum pisać Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 18.12.13, 18:28 Flisa, a Ty już masz wszystko ogarnięte na święta? U mnie wszystko w czarnej D. M się wścieka, ze to wszystko tak długo trwa, a ja generalnie większość czasu śpię, gotuje i śpię . Oby tylko dali radę ten remont skończyć do piątku Jeszcze te badania w piątek przezierność karkowa maluszka, oby wszystko było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 18.12.13, 19:08 Monkask; Ty się lepiej skup na ciąży, a nie na świętach i nie miej żadnych wyrzutów sumienia w związku z tym. Długo się z tym remontem bujacie, ale trudno w Waszym przypadku nie ma co szaleć przecież. Ja do świąt podchodzę w tym roku trochę też z przymrużeniem oka. Spożywkę już całą mam, mieszkanie jeszcze ogarnę w weekend, choinka leży na balkonie ( mam nadzieję, że to ostatnia bez dzidzi ).I od niedzieli zacznę pichcić, ale to, to ja akurat lubię ( o ile presji nie mam ). A co to jest przezierność karkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 18.12.13, 19:38 NO właśnie monkask ty nie musisz sie wysilać w tym roku i tak najlepszym prezentem jest ciąża i wszystko z ią związane,reszta to pikuś ja takiej wymówki nie mam,a też wszystko w czarnej d....aczkolwiek część prezentów chociaż zapakowana ,choinka w piątek,jedzenie w poniedziałek,sprzątanie nie wiem kiedy a mówiłaś flisa ,że choinki nie będzie, dobrze,że zmieniłaś zdanie smutasku monkask będę trzymać kciuki w piątek,ale na pewno wszystko będzie dobrze cholewa...podnawka gdzie zaginełaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 18.12.13, 20:01 Flisa i Kiziamizia remont to kur....wa jakis koszmar miał być 2 tygodnie a jest już ponad 3. Skupiam się jedynie na ciąży i na maluszku . Źle zrobiłam, że z dobrego serca powiedziałam, że będę w miarę możliwości przychodzić do pracy popołudniu. Myślałam, ze jakoś zorganizują zastępstwo, ale to tylko moje marzenie. Dzwonią do mnie kiedy będę i kiedy będę bo terminy, bo pisma ..... Jutro mój M jedzie tam i powie, że nie mogę przyjeżdżać, żeby mnie nie stresowali, że wrócę za nieco ponad rok i koniec. A ja mam wyrzuty . Dziś mnie "fisowatość" dopadła !!!! Przeziernosc karkowa to pomiar fałdu karkowego, nie moze być grubszy niż 3 mm bo wówczas istnieje duże prawdopodobieństwo chorób np down, wady serca ...... Boje się jakoś Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 18.12.13, 20:19 jestem jestem...... no i Bączek przebadał usgiekiem i wiedział że proces krwawienia zatrzymał się i dostałam dwie tablety ....już jedną zażyłam a za 12h następną ą i chce mnie widzieć w Policach w piątek lub w sobotę na kontrolę....a wiecie jakiego hita się w końcu dowiedziałam ,że ten niewypał z zarodkiem jest najprawdopodobniej od wysokiego progesteronu...niestety nie pomogła diferelina i powiedział że puste jajo to głupota bo nie ma czegoś takiego to inaczej funkcjonuje......tak się zamyśliłam że nie słuchałam jego kilku zdań które były na pewno znaczące Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 18.12.13, 20:24 ehhhhhhhh tak musiało być...czekam na potop,gang @@ widać że każda z Was ma daleko ....ja idę do mojego brata i robię dwie potrawy i jest gitu mnie są zawsze jajeczne to tam się na wyginam ,aczkolwiek może mnie się upiecze bo może druga próba będzie dłużej owocna monkask trzymam kciuki będzie dobrze ,tylko spokój ,bez nerwów,choć wiem z autopsji że to jest inaczej reszta staraczek szykuje gniazda na 2014 to tak jak ja-będziemy wysiadywać młode tylko cierpliwości..trzeba bo Zus pada hiihihhhiih kiziamizia-no własnie to było dobre,jak głuchy telefon ale się uśmiałam Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 18.12.13, 20:38 Podnawka; Ty to się masz.... choć nie bardzo rozumiem tego co napisałaś o tym za dużym progesteronie i pustym jaju. Widać nieźle to wszystko zakręcone. Monkask; myślałam, ze Ty już do pracy nie chodzisz, przecież jesteś na zwolnieniu, płacą Ci za to chociaż extra? Przecież na pewno liczą się z tym, że w końcu przestaniesz przychodzić. To naturalne, że obawiasz się wyniku, ale wszystko będzie w najlepszym porządku na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 18.12.13, 21:00 Dziewczyny dziękuje, jeszcze się z M pokłóciłam a w piz......du. Jutro będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 07:57 Witajcie w ten czwartkowy poranek, do świat tylko kilka dni i w końcu trochę wolnego od pracy, ja mam aż do końca roku Monkask na pewno wszystko będzie dobrze. Odpoczywaj jak najwięcej a praca nie zając nie ucieknie Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 08:41 Dziś wizyta, wieczorkiem po powrocie sie podzielę z Wami informacjami pozdrawiam monruper Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 08:44 podnawka mam nadzieje,że tablety pomogą sie rozbujać,wyczyszczą co trzeba i będziesz gotowa do startu '_" ...a ztym progesteronem to też dziwnie,za niski źle,za wysoki też nie dobrze dzisiaj chyba monruper ma wizyte,a potem w poniedzialek ja,ciekawa jestem co tam znowu będzie,czy tak samo,czy coś nowego hehe monkask a ty sie nie kłoć,ty lepeij idź spać ...a co ogórków nie chciał kupić ...a w sumie to sie kłóć,masz prawo,w ciąży jesteś,teraz ci wszystko wolno,wszystko !!! tylko sie nie denerwuj za bardzo monruper napisz jak było na wizycie miłego dnia dziewczyny,ja po nocce jestem,więc idę spać aaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 12:18 Kiziamizia dzięki wkładam sobie do głowy, że teraz ciąża najważniejsza i dzięki waszym wpisom jakoś zaczyna mi to w ten durny łeb wchodzić, wcześniej to przeżywałam ze wszelka korespondencja od początku zwolnienia jest kierowana na moje nazwisko i że nowa dziewczyna (będzie od stycznia) nie da sobie rady, a teraz myśle tylko o naszym najważniejszym celu . M pojechał do mojego szefa i powiedział, że chociaż ja chce to nie ma możliwości bym przyjeżdżała do pracy popołudniami, był niepocieszony Monruper czekam niecierpliwie na wieści!!! Podnawka jak tam Twoje samopoczucie ? Flisa dzięki za dobre słówa, dziś już lepiej. Hollywood jutro Wasz dzień trzymam kciuki !!! Pozdrawiam wszystkie forumowiczki. Aaaaaaa i niespodziewana wiadomość jutro koniec remontu Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 18:35 no i podziałały tablety...leci leci krewka,a sobotę pojadę do dr B na kontrolę.... kurczę za 270 zł za dwie tablety żeby się tak cieszyć że jest @-chyba mam nierówno pod sufitem... jeśli chodzi o samopoczucie raz że czasem mam mdłości i troszkę brzuch boli a tak jest ok monkask będzie gicior to tylko zwariowane hormony które robią z nas paskudy flisa ja mam wysoki progesteron,który spowodował patologiczną ciąże czyli nie pozwolił rozwinąć się zarodeczkowi kiziamizia odpoczywaj byś była w formie-a tablety zrobiły swoje,teraz jestem gwiazda na czerwonym dywanie...tylko oscara brak holliwood trzymam kciuki pozdrawiam dziewczyny-wyłazić z krzaków Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 18:47 hejka ja juz drugi raz dzisiaj spałam i zaraz znowu ide spac podnawka to rzeczywiście jest irracjonalne co my musimy przezywać,ale ciesze sie razem z tobą a holliwood ma jutro usg tak? Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 19:01 tak ma usg no kiziamizia to jest straszne a ja to tym bardziej bo jeszcze mnie ogląda w czasie @ usg-to już dyskomfort totalny..... Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 19:16 Cześć dziewczyny. Pragnę zwrócić Waszą uwagę, że na wątku monruperowym jednej z naszych szczecińskich koleżanek się udało. Checka ona miała też ciężką stymulację jak ja. Tylko dwie dojrzałe komórki. I dzisiaj ma betę ponad stówę Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 19:30 no właśnie czytałam,super,czyli to znaczy flisa ,że nic nie jest z góry przesądzone i każdy ma szanse Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 19:36 Na to wygląda. Szok jak jej się fartnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 19:39 flisa i tobie się w końcu pofarci Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 19:47 Szczerze mówiąc jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Ale nadzieja umiera ostatnia Będę trzymała za Ciebie kciuki w poniedziałek Dzisiaj przejeżdżałam obok Vitrolive. Choinkę jakąś tam postawili w wejściu Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 20:25 Czesc Dziewczyny. U mnie masakra. Ja mega chora, mój M również ledwie dycha, tylko Babel jak gejzer energii! Flisa cieszę się z Twojego coraz bardziej pozytywnego myślenia. Wierzę, że ten nowy rok przyniesie same dobre wiadomości Monruper, Monkask dajcie znać jak po wizytach Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 20:46 Byłam, dałam się zbadać i już piszę. Od nowego roku zaczynam antykoncepcję - wyciszenie. Potem dostanę do stymulacji prawie max. dawkę gonal 375 (w każdym razie duża), bym wyprodukowała więcej niż 5 komórek a na tym mi zależy. To moja 2 ostatnia stymulacja. Ale.... Zaraz po @ mam skierowanie do szpitala na histeroskopię +ewentualnie stratching. Będzie to około 7.01.2014 (dzwonię, by się wbić do szpitala) w trakcie wyciszania antykoncepcją. Po tym już wspomniana stymulacja i około 10 lutego pobranie komórek. Wszystko wyjaśnił mi B. jak mam endometriozę, będę miała ISCI, no i po mięśniakach czyli operacji na macicy należy mi zrobić histeroskopię, bo mogą być zrosty. Lekarz niechętnie z tą histeroskopią, jednak jak usłyszał o laparotomii mięśniaków to sam stwerdził, że wskazane u mnie. Muszę tylko wypisy ze szpitala dostarczyć, bo w mojej historii nie ma. Nawet nie ma u mnie w karcie jak wyglądała stymulacja, pobranie i dalszy los komórek. Lekarz odnotował braki i dał karteczkę do uzupełnienia. rozpisałam się tyle u mnie, długi i ciężki dzień monruper Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 20:48 Kiziamizia jaką miałaś antykoncepcję? na wyciszenie, bo się też trochę obawiam. Ja dostałam madinette. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 21:08 monruper to samo co ja dostałaś,ja źle sie po nich czułam,ale u ciebie może ebyć inaczej i tego ci zycze Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 21:08 monruper trzymam kciuki madinette to każdemu przepisuje doktorek Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 21:26 podnawka też miałaś ?, jak się czułaś Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 22:05 Monruper zaintrygowałas mnie ta histeroskopią! No cóż, biorąc pod uwagę moja cesarke też będę musiała się o to dopytac. Jedyne do mnie przeraża to trzy dni w szpitalu w związku z tym... Monkask jak badania? Podnawka bardzo się cieszę, że wszystko w porządku i że się ruszyła wredna @ Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 22:23 Monruper cieszę się, że będziesz miała histeroskopie, co B to B , Gatewa kochana badania mam jutro i marzę by wszystko było ok. Dobrej nocki dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 22:32 Monkask nie było łatwo przekonać B.. musiałam dużo podawać powodów, dobrze, ze się przygotowałam i wiedziałam kiedy są wskazania. Tak samo było z ISCI, początkowo nie chciał, dopiero jak powiedziałam, że mam kwity na endometriozę to powiedział, że oczywiście należy mi się ISCI. Mąż na suplementach ma dobre plemniki i kręcą nosem. Tym razem musi być wszystko jak nalezy się przygotowuję. Nawet z tym jak macierzyński pociągnąć lepszy. Dawaj Gatewa na łóżko obok do Polic. pozdrawiam monruper Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 07:09 Monruper, ja @ mam planowo w pierwszy dzień świąt więc sylwestra raczej nie chcę w szpitalu spędzić. No nic, zobaczymy co powiedzą na wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 08:58 Monkask udanego badania Gatewa koniecznie podpytaj i rozważ co dla Ciebie/Was najlepsze. Najciekawsze jest to, że wszystko musi wyjść od nas. Trzeba się pytać samemu i zadbać o siebie. W innym przypadku polecimy schematem. pozdrawiam, dnia miłego życzę i do pracy (intensywnej) zmykam. monruper Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 19.12.13, 22:27 Gatewa kiedy masz @, pisz szyfrem. Może razem pójdziemy na 3 dni Jak miałaś cesarkę to i ciętą macicę, zawsze mogą być zrosty utrudniające zagnieżdżanie. Ja przewiduję w Sylwestra, więc zaraz po @ powinnam się meldować. Wiesz, zakładając, że to badanie może wyjaśnić przyczyny niezagnieżdżania to myślę, że warto przebadać. Oczywiście liczę na wynik pozytywny, że wszystko jest ok, ale może w pakiecie zafundują mi stretching a to już duży + i zwiększone szanse na powodzenie. Nawet się doktorek ucieszyłam że wtedy zdecydowanie lepiej będzie. Nie dopytałam, mam skierowanie do Polic, chyba z NFZ będzie. Oby Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 10:49 monruper tą antykoncepcją to sie nie przejmuj i mną nie sugeruj,bo to ja jestem w tych pięciu procentach kobiet ,co źle reagują na tablety,jak poprzednio nie miałaś dolegliwości to teraz też tak będzie,to po prostu ze mną coś nie tak a jednak dobrze mówiłam,że nie chcą na tą histeroskopie kierować,podejrzewam,że jak byś do dr.S poszła to od razu by zrobił trzymam kciukasy za wizyty ciążowe dziś zakupiłam choineczkę ...jutro ubieram i bigos gotuje Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 14:06 monkask jak u Ciebie? Od wczoraj się rejestruję do Szpitala. Można tylko 13-15 i (_!_) podany telefon nie odpowiada. Jest informacja od razu, że przepraszamy wybrany telefon nie odpowiada, prosimy spróbować później. no i jak mam się zarejestrować? a mnie się spieszy i mam skierowanie w ręku. Ma ktoś wiedzę jak wygląda rejestrowanie do Polic. Chyba wyślę sms do lekarza i prośbą o pomoc. monruper Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 14:57 Monruper wyślij do niego SMS nic się nie denerwuj. Kochana wizytę mam o 17:40 odrazu dam znak. Takie nerwy, że ledwo oddycham Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 16:44 Wysłałam sms i błyskawicznie się odezwał lekarz. Podał mi namiar na sekretarkę w Szpitalu i nią miałam umówić wizytę, super, czyli wszystko można Świetny kontakt jest z B. 07.01.2014 idę do szpitala, już umówiona. monkask pisz jak się coś dowiesz, będzie dobrze gatewa zostaw wisusy! w spokoju pozdrowionka monruper Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 18:41 Monruper-ja tez sie przekonalam, ze jak o siebie nie zadbasz, potraktuja cie sztampowo.ja ICSI tez musialam sobie wywalczyc. Trzymam za Ciebie kciuki.Walcz o swoje. Jestem po wizycie u gina.Jest juz serduszko i bije.Wszystko ok, ale lekarz zaznaczyl, ze z nasza historia wszystko sie moze jezcze zdarzyc. Dostalam luteine, zeby pomoc maluszkowi i 2 tyg.zwolnienia-wiecej nie chcialam, tylko na swieta UDA SIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 19:03 Hollywood gratuluje - UDA SIĘ, Nasze usg genetyczne wykazało, że z maluszkiem na tym etapie WSZYSTKO DOBRZE: przezierność karkowa 1,5, kość nosowa jest, przepływ w żyłach ok i budowa też prawidłowa,długość 58 mm Machał do nas rączką. Jestem spokojna Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 20:47 monkas bardzo się ciesze że maluszek zdrowy ,ruchliwy ,a mamuśka tez już bardziej spokojna Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 19:00 w sumie pamiętam że byłam nerwowa tak ,żebym w łeb waliła każdego kto mi się nawinie,a poza tym było ok Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 20:20 Podnawka kogo chcesz walić po łbie? O co chodzi? Dziewczyny cieszę się, że wszystko u Was w porządku Widzisz Monkask teraz możesz w spokoju przystąpić do czczenia świąt w nowej kuchni zresztą. Hollywood; a co ma się wydarzyć w waszej historii? Przecież to naturalna ciąża więc o wiele mniej zagrożona niż z in vitro. Ja tam jestem przekonana, że wszystko będzie ok. Gatewa; a kiedy Ty rozpoczynasz akcję z kriotransferem? Do Ciepieli idziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 20:46 flisa ja napisałam że po lekach madinette byłam nerwowa i stąd był zamach na wszystkie głowy w pobliżu Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 20:53 Aaaaa, ja tez byłam nerwowa i to w czasie całej stymulacji i jeszcze długo po. Teraz jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 21:05 ale zobacz tyle w siebie władować hormonów i takie męki ...... człowiek zabiłby w pierwszym odruchu Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 21:12 Monkask - gratuluję. Teraz się ciążowo-świątecznie relaksuj Flisa - chodzi o to, że leczyliśmy się z niepłodności, mamy nieudane ICSI za sobą i ciężką stymulację. W dodatku "podejrzewani" jesteśmy przez Kurzawę o słabe zarodki. O wszystkim powiedzieliśmy lekarzowi prowadzącemu i wspomniałam jeszcze o zagrożonej pierwszej ciąży z odklejoną kosmówką. Zaproponował, żebym na wszelki wypadek pomogła dziecku luteiną. Nie zaszkodzi, a może pomóc. Posłuchałam. A maleństwo raczej silne, bo na tym etapie zazwyczaj nie widać jeszcze serduszka, a u naszego kruszka już bije Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 20.12.13, 21:28 holliwood to bardzo się ciesze że serduszko bije dla Was 5pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 00:23 Flisa muszę stwierdzić, że z Ciebie optymstka, moja nowa kuchnia w sensie meble to będzie na święta ale wielkanocne ha haha, jedyne co mam zrobione to pomieszczenie właśnie jeszcze robią i jutro w sensie dzisiaj skończą . Relaksuje się bo z maluszkiem wszystko dobrze, drugie powoli orywam się od cierpień psychicznych na punkcie pracy, trzecie ciut ciut widzę i czuje, że idą święta, jutro koniec remontu i i sprzątanie w niedziele zakupy a w pn gotowanie - moze nawet choinkę ubiorę, Dobrej nocy Staraczki Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 08:46 Chorobsko mi już powoli odpuszcza, ale mój M koszmarnie chory, dziś go do lekarza wioze. Najgorsze, że jest całkiem wyłączony z świątecznych prac, a mój elf-pomocnik to więcej psoci niż pomaga Co do wizyty, to mam 30.12 u prof. K, bo ani B ani C nie ma, a to będzie 5 dc, więc muszę mieć ta wizytę. Jakoś spokojniej podchodzę teraz do tematu na który przecież nie do końca mam wpływ. Wszystkim szczęśliwie zapaczkowanym gratuluję i cieszę się, że wszystko jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 18:38 monkask a ty spać nie możesz,że o 00.30 na necie siedzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 18:32 monkask i podnawka cieszą mnie dobre wieści od was ...nie przemęczajcie się moje drogie przy pracach przedświątecznych a ja dziś ubrałam choineczkę,śliczna jest i nawet pachnie lasem ...i bigos się gotuje pozdrawiam wszystkie forumowiczki Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 18:34 przepraszam...miało być monkask i holliwood ...ciężarówki nasze Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 19:17 Kiziamizia; ja też dzisiaj ubrałam A widziałyście jak dzisiaj nasi czadosko skakali? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 19:30 a też akurat widziałam ...super sie chłopaki spisali ...na medal,że tak powiem Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 19:30 A ja nie mam choinki tylko stroik. Nie gotuję Na święta idziemy do teściów a cd. u mojej mamy. Przygotujemy małe conieco i już. W poniedziałek jeszcze intensywnie pracuję, nie ma lekko. Co fajnego gotujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 19:34 oj monruper idziesz na łatwizne,choinki sie ubierać nie chciało ja dzis gotuje bigosik,bo dawno nie jadłam,to niech będzie na święta,a co do pracy to ja intensywnie we wtorek jeszcze pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 19:39 I ja w poniedziałek też intensywnie pracuję, również za koleżanki na urlopach ( jak się chciało zwolnienia to teraz trzeba pokutować ). Wigilie też mamy dwie do zaliczenia niestety. Zbyt dużo też nie pichcę niby, ale wiecie jak to jest coś przygotować przecież trzeba. I raptem cały dzień w kuchni zejdzie, ale ja to rozkładam stopniowo Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 20:27 też mam dwie wigilie,ale za to w święta to już siedzę kołem w domu,leniuchuje na maksa,co najwyżej na spacerek błooooogie lenistwoooo a z tym gotowaniem to też tak zawsze mówie,że mało zrobie i też sie nazbiera i cały poniedziałek spędzę w kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 20:30 Flisa, jednak idziecie na wigilię? Zatrzymalam sie na info, że spędzacie sami. My dziś ubraliśmy choinkę. W poniedziałek wyjeżdżamy na cale święta nad morze, więc chociaż chwilę chcieliśmy mieć domową świąteczną atmosferę. Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 20:42 Ja mam 1 wigilię, w tym roku u teściów. Nie widzę sensu biegać na 2 wigilie. My rozdzielamy, jak wigilia u teściów, to na świeta u mojej mamy i odwrotnie. Rok temu my robiliśmy. Wszyscy się przystosowali i jest dobrze. Martyna i super wyjazdowe święta też mi się marzą. Dokąd jedziecie i jak dużą gromadką będziecie? W tym roku chcieliśmy też wszystkich na wyjazd namówić, jednak pies (teściów) popsuł plany, bo tam gdzie byliśmy nie można ze zwierzętami. Ja choinki nie mam corocznie kupowane więdną, i mimo, że z doniczki nie chcą wytrwać w ogródku. Mamy teraz mini tuję Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 20:58 Ja też świat nie urządzam. Na wigilię jadę do teściów a drugi dzień świat u rodziców. Jutro mam zamiar zrobić rybę po grecku i bigos a w pon sernik. A choinkę ubrałm już tydzień temu, na święta mnie nie będzie w domu to przez ten tydzień się napatrzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 20:46 Martyna; nie będę robiła wszystkim przykrości, zresztą czulibyśmy się okropnie gdybyśmy mieli sami spędzać wigilię. Drażliwe tematy nie maja być poruszane podobno. Jest jak jest, ale przecież nie chcielibyśmy zostać całkiem sami. Tak to chyba jest, że my całkiem bezdzietni musimy latać po kilku wigiliach, jak takie żebraki, ja tak to odbieram. Moim marzeniem byłaby wigilia u nas razem z naszymi dziećmi. Ale skoro już mamy jakoś przeżyć te święta w obecnej rzeczywistości to niech będzie jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 20:54 Flisa, rozumiem! Monruper, jedziemy do Międzyzdrojów z moimi rodzicami, M i moją siostrą z 2 dzieci (3 w drodze). W sumie 10 osób i pies. W zeszłym roku byliśmy w Kołobrzegu. Nasz pies jedzie z nami oczywiście i pod nią szukaliśmy hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 21:02 Całkiem ciekawie się zrobiło. Wreszcie nie ma o niepłodności Reszta dziewczyn wychodzić z krzaków i pisać jak ze świętami u Was Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 21:11 No i na świąteczne już psa wykapalam. Bo póki co on jest nasza pociecha Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 21:14 chciałabym Wam pokazać mojego psiaka, ale zapomnialam jak się wstawia foty Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 21:26 a ja do brata 10 minut drogi,obie dwie potrawy i dwa ciasta i lecę ,moja mam przyjeżdża i moja teściowa tez będzie,oraz dziewczyna z rodzicami mojego brata-super a choinka ma 20 cm taka malutka w doniczce aby koty się nie dobrały:0 )a mój M będzie w szpitalu po operacji na artrospokpii Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 21:49 Ależ nadrobilyscie za cały dzień milczenia My w wigilię idziemy do mojej siostry. Będzie moja mama, nasza trójka, siostra z mężem i synem, jej teściowa i szwagierka. W tym roku robię sledziory w dwóch wariacjach, tort bezowy, sernik i babke herbaciana. W pierwszy dzień świąt do mojej teściowej, a potem słodkie nicnierobienie Choinka stoi od tygodnia bo mały wiercil dziurę w brzuchu że Mikołaj musi mieć gdzie prezenty schować. Podnawka współczuję M po artroskopii. Mój miał dwa lata temu... Przez prawie miesiąc całkiem na mnie zdany Flisa takie chodzone święta też mają swój urok, chociaż Twoje argumenty też rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 21:58 A co to są śledziory w dwóch wariacjach? A ja robię: rybę po grecku, bigos, sałatke śledziową, makowiec, piernik Lubię pichcić Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:00 W dwóch wersjach: pod pierzynka i w pomidorach z rodzynkami. Ja też lubię, ale przez te chorobska niezbyt mam siły... Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:07 flisa aja zawsze robiłam rybę po grecku ale jak dostałam przepis ryby po japońsku to już nie robię tamtej Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:25 RYBA PO JAPOŃSKU!!!!!! 1 kg ryby(filet np może być dorsz) 3-4 cebule(w kostkę pokroić i zeszklić na patelni) 1 słoik korniszonów i 1 słoik papryki konserwowej-pokroić w kostkę Zalewa: 1 szklanka oleju,8 łyżek cukru,8 łyżek wody,8 łyżek octu,8 łyżek keczupu,1 słoiczek koncentratu-zagotować na jednolita masę (można dodać sól i pieprz do smaku) 4 jajka roztrzepać z wegetą ,otoczyć rybę w mące ,w jajku i znów w mące i smażyć układać w salaterce warstwami:ryba,papryka,ogórek,cebula i zalać sosem-super życzę smacznego -na prawdę to bardzo prosta potrawa i bardzo smaczna Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:29 No ciekawe może być, może zrobię na Nowy Rok Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:34 spróbuj,jeśli lubisz potrawy sodko kwaśne to jest coś dla ciebie-,różnica wielka i powiem ci jedno że nigdy nie wrócę do ryby po grecku chociaż bardzo lubię-taka mała zmiancoś innego polecam Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 21:58 gatewa mój M pond rok temu miał artroskopie teraz jest powtórka i wiem na co mam się nastawić czyli będę biła i mi nie ucieknie hhihih-żartuje;;;;;; dzisiaj byłam w Policach i jest wszystko ok,ale że mnie zalało nad ranem to maskara-jej gdzie ta krew -wszystka mi wypłynęła Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 21:16 Martyna super i wszystko pod nos podane. I urok świąt i rodzinnie. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 21:17 Taak! Fajne to jest, jak w wigilię zamiast siedzieć w kuchni masz np robiony masaż albo peeling Tak mialam w zeszłym roku. Cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:04 A ja przez ostatnie tygodnie nadrabiam zaległości towarzyskie. W tym tyg. spotkałam się z 3 koleżankami ze studiów. Nie widziałyśmy się od roku. Dwie z dzieciakami dopiero wyszły Flisa - ja od zawsze wigilię miałam wyjazdową. Najpierw całą rodziną zjeżdżaliśmy się do babci. Gdy ta umarła, wszystkie wigilie spędzamy z M. na 2 domy - najpierw u mojej mamy i u rodziny m. I tak od 14 lat. I nic nie zmieniło się, mimo iż mamy dziecvko - na wigilię zjeżdżamy do rodzinnego miasta.I ja, i mój m. nie wyobrażamy sobie, że moglibyśmy spędzać wigilię co roku u jednej tylko rodziny. Jak to, miałabym nie widzieć mojej mamci, sióstr, siostrzeńców? W życiu!!!!!!!!!!!!!! Mąż podchodzi to tego tak samo. Do tej pory nawet 1 i 2 dzień świąt spędzaliśmy na 2 domy. W tym roku 1. dzień świąt u mojej mamci, a 2. w domu rodzinnym męża. Nawet moje siostry (2) i bracia mojego męża (3) choć mają swoje rodziny też spędzają wigilię na 2 domy i podejrzewam, że to się nigdy nie zmieni. A wigilia jest dla mnie ważniejsza niż święta. Ja w końcu czuję się ciążowo, bo do tej pory w ogóle zapominałam o swoim stanie Cycuszki nawalają. Powiedzieliśmy córci, bo akurat w bajce Dorze urodziło się rodzeństwo i mało ją to obeszło. Wcześniej mówiłam, że nie mogę jej nosić, bo lekarz zabronił, bo mam w brzuchu fasolkę. Gdy dziś wspomniałam o dzidzi, zapytała mnie: "To w końcu masz w brzuchu dzidzię, czy fasolkę"? Zatkało mnie. Stanęło na dzidzi-fasolce. Ja zacznę gotować w poniedziałek: 4 potrawy do jednej rodziny i 3 do mojej Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:11 to kochana pamiętaj o bobasku-byś nie przedźwigała się,bo tyle ciotek czeka na przyjście na świat-ja zaczynam magazynowanie lizaków( jeśli mój M mi nie wyliże( Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:21 No właśnie u nas też tak się utarło, że wigilia najważniejsza i nawet nie śmiemy jednej z rodzin odmówić przyjścia. Moglibyśmy zrobić wspólną u nas, ale mamy za małe mieszkanie Zresztą to przecież i tak już ostatnia wigilia we dwoje....... Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:27 flisa małe małe własne-a masz rację niedługo troje -dacie rade Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:27 a macie jakiś fajny przepis na ciacho ? proszę o przepis Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:47 Flisa - i powiało optymizmem Cudne przepisy na ciasta znajdziecie na tej stronie: mojewypieki Mnie wszystko z tej strony wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:53 Hollywood ; moja fryzjerka mówiła dokładnie to samo co Ty o tej stronie mojewypieki, też, że zawsze jej wychodzi. A może Ty jesteś moja fryzjerką Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:58 Kochana - gdybym ja Cię obcięła, nikt nie przeszedłby obok Ciebie obojętnie Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 23:01 żartowałam, ale naprawdę tak mówiła, zbieg okoliczności Wiem, że to nie Ty, ona ma dwójkę dzieci i jest grubo ponad czterdziestkę. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 07:02 Dzień dobry koleżanki, dziś dzień zaczęłam od lektury wpisów wow, co tu się działo ja tez niezwłocznie donoszę, że u mnie tez już troszkę widać święta remont się skończył, dom z ciężkich robót ( czyli szlifowania po remoncie ) ogarnięty. Dziś drobne poprawki i ubieramy choinkę, bo prezenty już kupione. M poleci po zakupy i jutro będzie wielkie gotowanie, nareszcie uff. Cieszę się, że każda z Was obchodzi te święta one mnie jakoś tak nastrajają, że w głowie mam tylko same dobre myśli i wierze, że wszystko się spełni i Wam i nam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 07:38 hej,hej ja też własnie zasiadłam i czytam przy kawusi a niedługo do pracy lecę i tak do 21 hehe,to będzie ciężki dzionek zaintrygowały mnie dwie potrawy: podnawki ryba chińska i gatewy śledzie w pomidorach z rodzynkami GATEWA PRZEPIS NA TO PLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIISSS !!! fajnie ,że możemy tu gadac o wszystkim,a nie tylko o tych lekach,stymulacjach,a to sie i tak zacznie od nowego roku,no i niech sie dzieje wtedy u mnie z nie-tradycyjnych smaków będzie rolada łsosiowo-serowa,śledzie na jabłkach z kaparami i tatarek hihi a i tak wszyscy rzucaja sie najbardziej na pierogi mojej mamci z grzybami i z kapustą,moj synuś lat prawie 16 i 190 cm wzrostu to 25 na dzień dobry zjada,masakra ,mówie wam lepiej go ubierać niz żywić Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 07:48 a jeszcze apropo's artroskopii to czego mieli wasi M ?...bo ja na 6 lutego mam artroskopie kolana i sie zaczynam bać ...mam nadzieje,że zaciąże i nie będę musiała isc Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 10:51 Kiziamizia, mój M miał właśnie kolano.... Powiem szczerze HORROR!!!!!!!!!!! Pierwsze trzy tygodnie z dwiema kulami, potem 6 tyg z jedną. Na początku nic nie był w stanie zrobić sam, do wszystkiego potrzebował mojej pomocy. Synek miał wtedy 1,5 roku więc w ogóle ledwo dałam radę. Potem codziennie wozilam na rehabilitację. Co do sledziorków, to przepis na oko, ale: śledzie w slonej zalewie kroimy w kostkę, sporą ilość cebuli kroimy w polksiezyce i podsmarzamy na oleju z dużą garścią (ile kto lubi) rodzynek, aż speczneja, potem dodać przecier pomidornowy, trochę pomidorów z puszki, doprawic solą, pieprzem, cukrem i gorącym zalać sledziory. Wymieszac i najlepiej na noc do lodówki Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 11:03 Oczywiście "podsmazamy" pisze z tel Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:49 Podnawka, ja robię orzechowca z kaszą manną na wyjazd. Lubię sernik? www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_wiosenny/przepis.html www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wigilia/piernik_wilgotny_szybki/przepis.html Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 21.12.13, 22:53 super dzięki dziewczyny,polecam rybę po japońsku jeśli lubicie takie potrawywcześniejszy mój post Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 11:57 same smaczki,już ślina nacieka w poliki...śledziory superowe ,u nas od lat rodzina rybna to wiem jak smakują -pychotka kto nie jadł niech robi i spróbuje bo bardzo smaczne kiziamizia artroskopia kolana u mojego M.trzy miechy wyjęte z życiorysu:0) Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 15:25 Hej dzewiczymy. Ja nie przepacam za rodzynkami, ale sledzie w rodzynkach sa rewelacyjne. Juz zrobilam rybe po grecku i bigosik pichcę. - 3 lata starań, 10.2013r. nieudane IVF (vitrolive Szczecin), brak mrozaczków, AMH 0,6 2014 - nowy rok, nowe nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 16:34 A ja poza świętami i pichceniem wyjatkowo w tym roku. Bigosik ugotowaliśmy i zrobimy zawijance z łososiem i na tym się nasza rola kończy. Aaaaaaaaaaa i prezenty trzeba popakować. Jeszcze dziś rano samochód z M. sprzedaliśmy, pewnie ktoś prezent sobie kupił. Te śledziki gatewy mnie zaintrygowały, może wyczaruję ja lubię śledzie (ryby) M. nie. Niestety nie mamy największego prezentu - dziecka, ale wszystko idzie w dobrym kierunku. ku przyszłym świętom. Wczoraj dotarło do nas, że to na 99% ostatnie nasze święta bez dziecka. Jak nie naturalnie urodzone, to z adopcji......albo 2-ka Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 17:05 Monruper, sciskam Cię reniferkowo i z całego serca życzę spełnienia tego marzenia. Ja też sobie dziś w duchu przysieglam, że za rok w powiekszonym gronie. A sledziory gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 19:54 A tak odnośnie adopcji, byłaś już w ośrodku? Jak wygląda całą procedura? Ile się czeka na dziecko ? Też się nad tym zastanawiam, ale słyszałam ze aż 3lata trzeba czekać a i tak nie ma pewności, ze dadzą dziecko, a ja bym chciała niemowlę - i boję się ze to są tylko marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 20:09 Blondi, moja znajoma z innego forum zaadoptowała 5 m-czne dziecko. Czekali 2,5 roku. Inni chcieli się starać o adopcję, ale ze względów finansowych powiedzieli im, że nie mają szans. Jeszcze inna koleżanka (mając 35 lat) dowiedziała się, że nie mają co liczyć na malucha, ewentualnie 4-5 letnie. Przykre to bardzo!! Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 20:23 Bardzo to przykre tym bardziej, zr jest mnóstwo dzieci czekających na ciepło domowe i mnóstwo par, które czekają na mały cud w swoim domu.. Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 20:24 Jak dane mi będzie się kiedyś z Wami spotkać, to opowiem Wam jedną historię Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 20:39 Co do tego obiecania sobie, że to ostatnie święta bez dziecka to ja już to praktykuję od 10 świąt W tym roku też. Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 20:48 Flisa ja wierzę w siłę wiary! Zobaczysz, ten rok przyniesie przełom Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 21:43 gatewa dzieki za przepis a co im naprawiali w kolanach,bo u mnie łąkotka siadła i lekarz mówił ,że po miesiącu będę skakać juz Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 21:55 Blondi ja już uczestnicze w procedurze, obecnie na etapie szkolenia 40 h, 2-3 miesiące potrwa. Składa się sporo dokumentacji, począwszy od pita, przez opinie znajomych, z zakładu pracy, zaświadczeniu o niekaralności, badania psychiatry, zyciorysach skończywszy. Potem jest kwalifikacja, ocena w domu, badanie psychologiczne i szkolenie. Założenie jest takie, ze potrwa to rok- półtora, zależy czy dziecko będzie spełniało twe wymogi i odwrotnie. To złożona procedura. My szybko, bo od razu na szkolenie, bo już grupa była. Dlatego mam nadzieję, ze kolejne święta już mnogo . Co do wieku to każdy ośrodek ma swoje zasady, w lubuskim jest 40+. Czyli w wieku np.42 dostaniesz 2latka i więcej. Ponoć chcą zgodnie z naturą. 35 lat to młoda kobieta, tu nie byłoby problemu z niemowlęciem. Ważne. Można sobie wybrać ośrodek. Trwa to trochę, jednak czas mija szybko, ja już kolejny etap mam. Blondi idź dowiedzieć się jak u Ciebie to wygląda, na niemowlęcia czeka się dłużej i jest ich mniej. Dzieki gatewa za ciepłe słowa, jakby co liczę na Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 22:14 Monruper, dzięki za informacje. Ja również jestem z lubuskiego. Tak sobie myślę, że jutro zadzwonię do ośrodka i umówię się na wizytę. Mówisz, że półtora roku, to nie brzmi strasznie. A jakie są wymogi finansowe? Jak stwierdzają czy mnie stać na dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 22.12.13, 22:29 Nie pamietam. My spełniamy, jednak nie chcę w błąd wprowadzic. Najlepiej zadzwoń, daj znać co powiedzieli. Na wizytę nie trzeba się umawiac, to taka informacyjna, ta 1 Powodzenia. Monruper Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 09:40 Monruper możesz na mnie liczyć! To bardzo dojrzałe, co robicie! Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 11:13 i jak tam gospodynie domowe ?...w garnakach siedzicie ? ...bo ja tak Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 11:47 Ja w pracy a nie w garnkach Kizia a Ty nie u Bączka powinnaś być? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 12:01 no za niedugo sie wybieram,ale mi sie nie chce ,tak dobrze mi sie pichci przy światecznej muzyczce Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 12:57 Hej. Ja na zwolnieniu pichcę sobie Rano rozmawiałam z szefową z pracy. Powiedziałam jej o ciąży i bardzo się ucieszyła. Gratulowała mi, ściskała i mówiła, żebym się nie spieszyła z powrotem do pracy, bo dziecko najważniejsze. Ustaliłyśmy, że na razie nie będzie nikomu mówić, ja też nie. Powiem, gdy będę już chciała. Pozamykałam swoje sprawy, złożyłyśmy sobie życzenia i wróciłam do domu. Kamień z serca. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 16:41 no dziewczyny...zaskocze was ...dostałam w d...zastrzyk z d... taki oto prezencik na święta zrobił mi mój lewy jajnik hehe i się oczyścił 7.01 mam badania i wizyte i zaczynam menopur (u dr.S )...a potem juz wróci B i mam nadzieje,reszta u niego jestem baaaaaaaaaardzo haaaaaaaaappy a szanse na powodzenie mam wyliczone na 30 % ,ale wiadomo,że mam te wyliczenia gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 16:54 Ojej gratuluję Wreszcie się doczekałaś Najdłużej teraz na wszystko muszę ja czekać Tak dupowo na tym wyszłam. A z drugiej znowu strony jak sobie pomyślę, że znowu........... Najlepiej chciałabym mieć mrozaczka. No ale, ledwo się obejrzę i będzie przecież luty i znowu o ile nic nie stanie na przeszkodzie zacznę i zdążę do tego czasu już na pewno odpocząć. Jeszcze tylko Nowy Rok, najgorętszy okres w pracy trzeba będzie przetrwać a potem to skupię się już głównie na jednym Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 17:19 Kiziamizia SUPER WIADOMOŚCI z całego serca się cieszę - nareszcie. Będziesz miała super święta bo Twoje wyczekiwanie się skończyło, zaczynasz działać kobieto !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 17:29 pamiętaj flisa,że ostatni będą pierwszymi...ja byłam ostatnia a teraz jestem pierwsza dziewczyny ciesze sie jak dziecko z takiej niby pierdoły,od razu zapytałam doktorka czy mi to teraz nie odrosnie,znaczy ta torbiel,ale powiedział,że nie ma mowy,ale i tak sie boje,bo gdzieś kiedys wyczytałam ,że komuś odrosła i sama jestem ciekawa jak to u mnie będzie wszystko wyglądało po waszych doświadczeniach ......punkcja jest przewidywana na 18-20,czyli za ok.miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 18:00 Teraz czas na Ciebie Kizikmizia My stopujemy i 3mamy kciuki za Twoje szczęście. Ja ja dziś tez troszkę pichcilam i finale skończyłan u chirurga. Trochę rozcielam sobie dłoń końcówka blenderowa do miksera. Cała kuchnia i łazienka we krwi. No i teraz mam 3 szwy i tak mnie piecze ze chwilami nie daje rady. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 18:08 matko,blondi niezły horror Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 18:36 No i ryba grecka gotowa Kiziamizia; jedyne co Ci może teraz odrosnąć to ciąża sprzed 16 lat Blondi; no faktycznie koszmar jakiś. A przypomnij kiedy Ty zaczynasz?Z mrozaka czy od początku? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 19:00 ...ja już skończyłam pichcić,jutro mężuś tatara zrobi tylko,ale jeszcze sprzątam ...półdupek mnie boli po tym zastrzyku Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 19:18 dziewczyny powiedzcie ile mam kasy szykować na ten menopur ? mam jeden 1200 i drugi 600 i ovitrele Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 19:36 Kiziamizia dałaś radę, M się widać postarał I na Ciebie przyszedł czas. W internecie masz ceny 1500+800+80. Nie ma się co cieszyć, bo od USG zależy jakie leki będziesz miała stosowane. Zadzwoń do apteki i będziesz miała wiedzę dokładnie. Prezenty zapakowane? holliwood informujecie rodzinkę podczas świąt? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 19:46 prezenty zapakowane po co ja mam do apteki dzwonic,mam was Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 20:00 Ale nie my Tobie sprzedamy Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 20:01 Blondi, niezła masakra! Kiziamizia super wiadomości, bardzo się cieszę. Ja też już niedługo startuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 20:29 Monruper - podczas wigilii nasza córeczka poinformuje wszystkich, że będzie starszą siostrą. Już nie mogę się doczekać A ja w trakcie pichcenia jestem. Jutro zrobię sałatkę gyros i 2 ciasta tiramisu. Zaraz zabieram się do pakowania prezentów i nas, na wyjazd... Nie ma szans, żebym przed północą poszła spać. Miałam sobie jutro spokojnie gotować, a tu mąż wziął urlop i córeczki do żłobka nie puszczamy. Mam nadzieję, że mały czort pozwoli mi szykować Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 20:40 Super sposób holliwood, już widze jak w wejściu Was sprzeda Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 24.12.13, 01:14 kochana około 2200 zł-niestety,albo stety byle pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 20:32 Flisa, startuje od początku pewnie wyjdzie początek lutego. W aptece pod Maglolia za 1200 placilam 1620zł. A za ovit. 125ZŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 20:56 Kiziamizia; ja dokładnie mam paragony z Magnolii i tak: Menopur 1200 -1620,00 zł Menopur 600 - 815,00 zł Ovitrelle - 80,00 zł ja sporo opakowań tego wzięłam a dodatkowo kupę kasy wydałam jeszcze na codzienny Gonapeptyl, którego Ty nie masz szczęściaro Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 23.12.13, 21:00 fliska ,blondi dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 24.12.13, 01:26 blon-di co to barszcz na bazie krwi,na co my jesteśmy narażone...brrrrrrrrr kiziamizia super,bardzo się ciesze że to cholerstwo znikło holiwood hehhe żeby niespodzianka wyszła flisa,gatewa-kobitki zaczynamy kolejny raz-damy radę monruper trzymam kciuki monkask buziolki a ja bez męża bo dziś po 21 miał operację kolana...jest mi smutno,ale cóż i na dodatek nadal @ się wlecze i nie odpuszcza...ja niedługo zostanę bez krwi-może pożyczę od kogoś..... Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 24.12.13, 07:25 Dziewczyny kochane,moje powierniczki doli i niedoli jako matka tego wątku życzę Wam zdrowych,spokojnych i radosnych świąt,a dzieląc się wirtualnym opłatkiem życzę spełnienia marzenia o dziecku (ewentualnie o gromadce dzieci )....wielkie buziaki dla Was !!!!! ...a ja jeszcze do pracusi spadam Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 24.12.13, 08:39 I ja składam Wam najserdeczniejsze życzenia świąteczne zdrowia, szczęścia, ciepła domowego, miłości osób najbliższych, a co najważniejsze, aby najbliższy czas przyniósł spełnienie marzenia, które połączyło nas... A w tej świątecznej atmosferze powiem jeszcze jedno: dziękuję, że jesteście! Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 24.12.13, 09:40 Radosnych Świąt przy rodzinnym stole. Dużego bałwana nie życzę podzrawiam serdecznie i dziękuję za życzenia monruper Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 24.12.13, 10:06 Dziewczyny; ja również życzę Wam i Waszym bliskim wszystkiego co najlepsze, miłej rodzinnej atmosfery, wspaniałych przeżyć i spełnienia wszystkich życzeń i marzeń. Przy okazji dziękuję Wam ŻE JESTEŚCIE Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 24.12.13, 10:09 Kurcze Gatewa; ja wcale tego nie odgapiłam, dopiero teraz doczytałam, że za to samo dziękowałaś Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 24.12.13, 11:24 Ja również życzę wszystkim zdrowych, spokojnych świat. Niech naladuja nas siłą, energia i na przyszły rok, w którym spełnia się nasze marzenia o dzidzi. Buziaki dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 24.12.13, 13:27 Dziewczyny życzę Wam zdrowych i radosnych Świąt, z całego serca przekazuje Wam wiruska ciażowego, by spełniło się Wasze największe marzenie. Holliwood życzę Ci szczęśliwego zakończenia i może się uda byś miała chłopca . Dziękuje za życzenia i oczywiście za to, że jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 24.12.13, 14:44 Kochane,życzę Wam i sobie tego najważniejszego!!!!!! Dla Holliwood i Monkask-aby dzieciaczki były zdrowe!!!!!! Dla Waszych rodzin cierpliwości o dopingu z dobrą energią by się w Nowym Roku powiodło!!!!! Dziękuję że mnie zaadoptowałyście -i czekam na kolejne w 100% frekwencyjne spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 24.12.13, 16:10 Flisa to tylko dowodzi, że czujemy podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 25.12.13, 08:54 Dziewczyny, brzuchy zapełnione po Wigilii? Mikołaj był? Holliwood jak udała się niespodzianka? A ja mam pytanie techniczne: czy po nieudanym transferze dalsze miesiaczki mieliście już regularnie? Bo ja już w opóźnieniu, co się wcześniej nie zdarzało, i nie wiem, co z tą moją wizytą 30.12. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 25.12.13, 09:28 Hej Gatewa, brzuszek napełniony przysznymi potrawami, co do Mikołaja to był i potwierdził , że ten rok jest dla nas wspaniały . Jeśli chodzi o miesiączki to ja po stymualcjach zawsze miałam z opóźnieniem. Pozdrawiam i życzę spokojnego dnia w rodzinnej atmosferze Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 25.12.13, 15:45 hejka...mój brzusio się napełnia regularnie co jakis czas od wczoraj i wyglądam na 3 miesiąc co najmniej ...od mojego M dostałam tzw.amulet,który odczyni zły urok i w tym roku sie uda...ale nie powiem wam co to takiego ,dopiero jak sie uda zdradze tajemnice poza tym leniuchujemy i jest fantastic Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 25.12.13, 22:15 witajcie, brzusio napełnia się jak balonik mój M.miał 23 grudnia artroskopię i już dzisiaj przed południem powróciła na łono rodzinne...bidny taki ale jak dwa dni po operacji chłopaka się trzyma najważniejsze że mrozaki czekają i już nie muszę M.męczyć ,kiedy teraz taki niedysponowany Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 25.12.13, 22:42 Ja też od M dostałam prezent-talizman na dobrą passę i też w swoim czasie powiem co to ... Ja też od tego świątecznego jedzonka pecznieje jak szalona Podnawka trzymaj się z inwalidą w domu Pozdrawiam Was świątecznie Koleżanki Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 25.12.13, 22:51 Cześć Obżartuchy ! Ja też już się prawie toczę. A co to za tajemnicze talizmany i amulety? Gatewa; u mnie też @ ni widu ni słychu. I do tego nic kompletnie nie wskazuje na to aby miała być. Nie zauważyłam też w mijającym cyklu u siebie owulacji Chyba wszystko we mnie zwariowało Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 26.12.13, 09:10 Ja dostałam @ oczekując po transferze i liczyłam, że wszystko będzie ok, ale jak widać stymulacja zrobiła swoje i organizm musi oo niej dojść do siebie. A w związku z tym poślizgiem chyba wizyta z 30 nieaktualna... Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 26.12.13, 11:40 Witam świąteczne. Oczy jedzą jak oszalałe. Ja dostałam @ 2 dni po terminie, miałam co 26 dni a teraz od 2 cykli mam co 28 dni. Co do zmian w organizmie,to przy badanie usg, w połowie 2cyklu miałam aż 4 pęcherzyka, ale owulacje wyczuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 26.12.13, 15:43 Z tego jak ja pamiętam miałam o czasie @. Gatewa chcesz ze mną jednak w Szpitalu poleniuchować, tak to wygląda. Przestawiaj wizytę na zaraz po nowym roku skoro @ figle płata. Holliwood jak poszła niespodzianka? Martynka udany pobyt nad morzem? Już odpoczywam po Świętach, trudny to czas. pozdrawiam monruper Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 26.12.13, 17:05 Dziewczyny ja dziś cały dzień leżę, głowa mi pęka to jest coś strasznego nic nie pomaga ani zimny ręcznik, ani świeże powietrze nic. Mam nadzieje, że jutro będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 26.12.13, 18:10 A my dzisiaj po dwóch dniach łażenia po rodzinie i objadania się wymknęliśmy się do "Laguny" w Gryfinie Rozruszałam zastane kości i stawy Wymasowałam się w jacuzzi i jutro jak nowo narodzona pójdę do pracy Na @ już nawet nie czekam. A mój M. powiedział, ze na pewno obie jesteśmy w ciąży i dlatego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 26.12.13, 20:05 Monkask - ja tam marzę o drugiej córeczce. No i niespodzianka się udała. U mnie w domu rodzinnym córeczka powiedziała to bardzo cicho. Tak, że tylko siostra usłyszała. I to ona wykrzyknęła: "Czy ktoś w ogóle słyszał, co powiedziała P? Będzie starszą siostrą"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I radość ogromna. W rodzinie m. czekaliśmy na oświadczyny jego brata, ale ponieważ te nie nastąpiły, córcia wystąpiła z newsem. Wszyscy usłyszeli i bardzo nam gratulowali. Nie wiem dlaczego w obu naszych rodzinach podejrzewali (błędnie), że podczas ostatniej wizyty byłam w ciąży. No byłam, ale sama nawet się o to nie podejrzewałam My już wróciliśmy do domku, ale do pracy wracamy w nowym roku Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 26.12.13, 20:32 Uroczyście oświadczam, że od jutra kończę z obzarstwem! Przez te święta pekam w szwach, więc od jutra ścisły post! Flisa, pobożne życzenie (przynajmniej w moim przypadku), chociaż tak bardzo chciałabym... Monkask, współczuję! Holliwood, no ti radosne święta z radosną nowiną Monruper, jak tak dalej pójdzie, to Twoje wróżby się spełnią i faktycznie w sanatorium razem wylądujemy Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 27.12.13, 08:53 Ja wczoraj zjadłam jeszcze lody, świątecznie Jutro mam imprezkę, we wtorek kolejną. Dobrze, że mam futryny szersze, a jak coś to bokiem wejdę. Od 2014 będę na diecie , chyba cały rok. Monkask jak z Twoją główą, jest poprawa. Gatewa chętnie , i spotkanie na oddziale zorganizujemy, dziewczyny nas odwiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 27.12.13, 08:54 Monkask, o głowę pytałam, nic innego Może napięcie świąteczne dopadło Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 27.12.13, 09:05 Święta,święta i po świętach ...następne będziemy miały z małymi dziećmi ;*...pozdrawiam was dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 27.12.13, 10:50 Kizia co racja to racja Monruper głowa ok zaraz lecę na spacer i obiecuje sobie codziennie godzinny spacer, a nie kiszenie się w domu Pozdrowionka dla pełnych brzuszków Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 27.12.13, 18:48 I ja z opaslym brzuchem witam poswiatecznie. Pierwsze znaki @ dziś się powoli pojawiły, więc jest szansa że się uruchomi Zadzwonili dziś z vitrolive, żeby przesunąć wizytęz 30.12 na 02.01 Jak to się dobrze złożyło Może to dobry znak na ten nowy rok?! Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 28.12.13, 11:33 gatewa czy tają w Twoich myślach pozdrawiam przyszłe i obecne mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 28.12.13, 20:22 zakupiłam słaawetny menopur,mam nadzieje,że nie będzie leżał w lodówce 3 miesiące jak dipherelina ...dwa i poł tysiaka poszło lekką ręką...nie moją na szczęście hehe (żarcik) co tam u was dziewczynki?szykujecie sie na sylwka? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 28.12.13, 20:42 cześć poświątecznie! natrzaskałyście postów po świętach Co robicie na sylwestra? Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 28.12.13, 22:52 kiziamizia ja mam jeszcze jeden zastrzyk menopuru w lodówce,jak ci zabraknie to oddamoby tylko pomógł abyś napuchła jak pączek oczywiście ciążowy na sylwka idę z mężusiem do kuzyna na domówkę-towarzycho będzie fajne zatem nie siedzimy w domu:0) mężuś wraca do zdrowia ,chodzi o kulach i tylko ma,, myśli nieuczesane''nóżka chora ale reszta sprawna hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 00:02 Podnawka, mój też tak miał Co do sylwestra, to że stała paczka (około 30 osób) wynajmujemy lokal, didzieja, catering i robimy impre. Mam nadzieję, że ostatnia, na której piję w ciągu najbliższych 2 lat Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 16:40 A co tutaj taka cisza?! Czyżby wszystkie się już na impreze sylwestrowa szykowały ?! Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 17:49 Hej, cisza straszna!!!! Dziewczyny u nas dziś rozpoczęliśmy II trymestr czyli jak wskazują statystyki najgorsze niebezpieczeństwo za nami . Maluszek daje się we znaki, jego rozwój cały czas zmusza mnie do snu. Idę spać o 22 wstaje z przerwami na siusiu o 9, potem śniadanie i sen 2 godziny, coś posprzątam, coś ugotuje, po obiedzie spacer i tak wyglada mój dzień. Straszne muszę się zmobilizować do nauki, nad którą nie mogę się skupić, a raczej która mnie usypia . Co do Sylwestra to my siedzimy sami w domu, jak widać z opisu moja impreza skończy się o 22 . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 19:15 Ja na sylwestra idę do Gatewy bo zapowiada się przednia impra ( żartowałam ). Zazdroszczę tak dużej i zgranej grupy znajomych. Wszystko wskazuje na to, że zostaniemy w domu sami U mnie dalej @ brak. To już chyba menopauza Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 19:29 mam pomysł zwalmy się wszystkie do Gatewy jak będzie nas 40 to lepsza zabawa,no i w końcu spotkamy się osobiście ale byłyby jajca Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 21:18 Monkask, dopiero co gratulatowalysmy Ci duże bety a to już 2trymestr się zaczął. Teraz życzę spokojnej ciąży. Co do sylwestra ja też wybieram się do znajomych dwie klatki obok. Mój M zastanawia się czy nie wołać taxi na powrót . Przez święta przejadlam się i przepiłam. Ale od nowego roku finito z drinkami - same witaminy. I szykuje się do kolejnego podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 21:23 blondi trzeba odreagować i po nowym roku do dzieła monkask buziolllllllllllllllleeeeeee i dużo wypoczynku przy maluszku-a to dopiero początek ,co za śpioszek Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 19:32 podnawka dzieki,ale zatrzymaj zastrzyk dla siebie,na pewno zaraz sie przyda ja chyba też zostane w domu na sylwka,jakaś leniwa się zrobiłam i mi się nie chce wychodzić nigdzie ,a poza tym ciekawych propozycji brak,nudy jakieś a okres też mi sie spóźnia po tej dipherelinie,też tak miałyscie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 19:35 O, to ja ze swoją grupą ok 20 osób też wpadniemy. A swoją drogą Gatewa, nie robiliście przed 1,5h zakupów w makro? Jakaś ekipa 10 osób robila mega wielkie zakupy i pomyślałam o Tobie Rozkminialiśmy z mężem, czy to nie na sylwka. Mój wpadł na pomysl, zeby do Berlina podjechać zobaczyć jak tam witają nowy rok. Wszyscy nasi znajomi czekają na propozycję (zapewne naszą, jak 2 lata z rzędu), a my się wypinamy. To, że mamy dom, nie znaczy, że każdego roku będe gościła 20 osób, bo nie mam na to już ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 19:39 podnawka zapomniałam,że ty po mrozaki wracasz ,w takim razie życzę,żeby sie nie przydawał już zastrzyk Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 19:44 Czyli wszystko już wiadomo. 31 grudnia wszystkie spotykamy się u Gatewy Będzie taki forumowy sylwester po prostu. Hi.... Z tym Berlinem to któregoś roku też mieliśmy taki pomysł, ale w końcu stwierdziliśmy, że to byłaby męczarnia ze względu na beznadziejną pogodę i brak noclegu. Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 19:45 kiziamizia jadę za miesiąc po swoje maleństwamam nadzieje że jedno zostanie z nami na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 20:06 Laski, zapraszam, damy radę zawsze więcej znaczy lepiej przekimac też mam Was gdzie, najwyżej ktoras wyląduje w łóżku z czteroletnim przystojniakiem Mi @ też się spóźnia, dała lekkie znaki i dalej nic. Chyba czeka, aż dr C z wolnego wróci chyba muszę kolejna wizytę przekładać A z berlinem super pomysl! Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 20:33 Gatewa ja na Ciebie czekam, wiesz z czym. Tylko musisz mieć zlecenie Ja po przyjęciu w domku w domku mam bol głowy, zamieszanie i duuuuuuużo śmieci do wyrzucenia. Wstęp do Sylwestra. Tyle alkoholu co w grudniu to dawno nie przelaliśmy, za cały rok, na cały kolejny rok. Trzeba teraz odbudowywać plemniki, M ma miesiąc na to. Na sylwestra jedziemy do znajomych, więc będzie wesoło. Do Gatewy za rok, na niemowlęcy Sylwester ja się wybieram. Dziewczyny bez @ testy robić ! a nie czekać. ps. na allegro mnie gość wysterował (chyba) zrobiłam zakupy 18-go i miał zaraz nadać przesyłkę, dzwonię do niego 23-go mówi, ze wszystko wysłane, poprosiłam by mi podał nr nadania, wysłał mi następnego dnia - nieistniejący nr, pojechałam na pocztę 27 i przesyłki nie ma. Sprzedający umilkł, nie odpowiada na sms i email. Założyłam na all.. spór i czekam. Przyjdzie mi na Policje zgłaszać. Miałyście kiedyś podobny przypadek? - Vitrolive Sz-n. w styczniu kolejne podejście, długi protokół. 10.2013 IVF (-). ~ Gdyby nie nadzieja, serce dawno by pękło. Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 19:43 martyna jasne że nie jesteś zobligowana ciągle zapraszać...a gdzie vice versa? każdy jest wygodny,jedź zwiedzaj i poznawaj kiziamizia ja nie będę przechodziła stymulacji ,jadę na naturalnym cyklu...chyba że coś wypadnie to wtedy jakieś leki ale nie menopur-hehe to taka pamiątka która ma swoje miejsce w lodówce ja dostałąm dwie propozycje sylwka-od kuzynostwa,korzystamy z jednej opcji ,robimy jakieś jedzonko,mamy alkohol i zapitkę-trzeba się odchamić ,bo potem znów dbanie o organizm aby maleństwo wyszło:0) Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 20:25 Gatewa; myślałam, że @ do Ciebie już przylazła. No i jak się spotkamy 31 i Twoi znajomi będą się pytali co to za jedni, to powiemy, że miałyśmy razem stymulację do in vitro Także Podnawka przeproś ładnie kuzynostwo i powiedz, ze 31 to Ty masz akurat wyjazd do Gorzowa Kiziamizia Ty tez szykuj kreację Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 20:31 FLISA JA NAWET UCZESANA NA DOLE NA MAŁEJ ,KUZYNOSTWO JEST WYROZUMIAŁE ZATEM NALOT NA GORZÓW :0) Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 20:37 Fliska, ja też tak myślałam, ale chyba nad laponia utknęła albo huragan ksawery ja porwał. Co do sylwestra to dla zainteresowanych podaję, że jest pod hasłem Casino Royale. Więc Koleżanki, szykować się na dziewczyny Jamesa Bonda Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 20:41 Monruper, koniecznie na policję, gość ewidentnie Cię oszukał. A z tym testem przeszło mi przez głowę, chyba zainspirowana historią Holliwood, ale przecież to niemożliwe.... Co do kindersylwestra w przyszłym roku... Bezwzględnie absolutnie TAK Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 20:43 O to będzie kinder sylwester vitrolive Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 20:58 Niestety klasyczny schemat idź na wyszyńskiego zawiadomienie złożyć Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 21:05 Pójdę tylko nie wiem jak szybko można. Nie trzeba poczekać itd. Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 21:12 Pamiętaj, że skladasz zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia,a nie o popełnieniu przestępstwa. Ten fałszywy nr przesyłki i brak kontaktu wskazuje na jego źle intencje. Nie musisz czekać, idź od razu Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 21:13 Już wiem, nawet allegro druk udostępnia do wypełnienia. Jeśli miała któraś z Was doświadczenia to proszę o info. pozdrowionka monruper Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 29.12.13, 21:15 monruper tak mi przykro ,co za bydlak..a jakieś zakładki reklamacja nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 10:54 dziewczyny ja tez jestem za kinderbalem za rok monkask,ale ten czas zasuwa,zaraz będziesz miałam połowinki ...super i śpij,śpij,bo mówię Ci potem może być różnie Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 12:45 Ja też pisze się na ten kinderbal i stwierdzam, że mój maluszek będzie najstarszy no chyba, że Monruper mnie wyprzedzi Kiziamizia kiedy masz wizytę, jestem bardzo ciekawa Twojej stymulacji i bardzo Ci kibicuje jak i wszystkim dziewczynom !!!! Buziaki i miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 14:41 monkask dzięki ...ja też jestem ciekawa ,wizyte mam we wtorek za tydzień u dr.S,a Bączek do mnie mówi ostatnio tak: "następną wizytę będzie pani miała u mojego kolegi,nie wiem u którego,bo mnie nie będzie,mam nadzieję,że pani nie ucierpi w związku z tym "...też mam nadzieje,że nie ucierpię Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 16:56 Kiziamizia, będzie dobrze. Na szczęście wszystkie święta powodujące nieobecność doktorkow się kończą Dostałam @! Jupi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 17:03 Ja do tego czasu to już 2-kę będę miała. Na kinderbal do gatewy Ma już 4 letniego przystojniaka co zadba o resztę dzieciaków. Monkask czas szybciutko leci, jak wygląda brzuszek? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 18:24 gatewa super ,że dostałaś,będzzie zgodnie z planem monruper wszystko możliwe co do dwójki,a może nawet byc i trójka Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 18:51 Trójkę to ja zawsze chciałam mieć. W związku z tym, że zarówno moja rodzina, jak i męża wymiera, my jesteśmy ostatnimi ogniwami Nie ma już szans w obu rodzinach na inne dzieci Tak się złożyło. A póki co u mnie @ nadal brak. Załamka, menopauza jak nic Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 19:55 flisa menopauze to ja mam teraz ,a trójke zawsze jeszcze możesz mieć,kto wie co los przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 20:25 Fliska wszystko jest możliwe musisz wierzyć. Ja tam nie odpuszczam, rodzę i najszybciej jak to możliwe wracam po mojego mrozaczka . Mój brzuch raczej już trochę widoczny, w spodnie się nie mieszczę przytyłam 2 kg od ciaży. Wcześniej przez stymulacje i sterydy 6 kg na ilu się zatrzymam wole nie myślec Buziaki i dobrej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 21:21 Ja też chciałam trójkę,a teraz marzę tylko, by mieć drugie... By mój syn, gdy nas już zabraknie na świecie, miał kogoś, na kogo może zawsze liczyć... @ nadeszła, więc wizyta z 02.01 aktualna Flisa, a ja myślę, ze w związku z brakiem @ powinnas pójść do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 22:31 Gatewa; w tym roku już nie dam rady No tak to mi to juz w ogóle przyjdzie na starość w samotności pod mostem w kartonie mieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 30.12.13, 22:44 Flisa,chyba Ci jeszcze w tym roku wpierdziele!!!!!! Tylko przyjedź do mnie na sylwestra, to lanie wychowawcze dostaniesz! Przecież ustaliłysmy,że w nowym roku same pozytywne wiadomości i myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 31.12.13, 08:13 Dzień dobry dziewczyny, życzę Wam szampańskiej zabawy do białego rana, wyszalejcie się, napijcie, a w Nowym Roku samych dużych ilości wysiedzianych jaj tyle samo zarodków oraz tego by wreszcie ziściło się Wasze marzenie . Dla Holliwood i siebie spokojnej ciąży i zdrowego dziecka. Ciszę się, że jesteśmy tu razem i oby w przyszłym roku tez tak było Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 31.12.13, 09:25 Z racji przełomu roku życzę Wam Kochane Koleżanki, aby ten Nowy Rok przyniósł spełnienie wszystkich, nawet tych najbardziej skrytych marzeń, urojenia na łonie rodziny, wiary i siły do stawiania czoła przeciwnosciom losu, miłości, przyjaźni, samych dobrych ludzi wokół.... Holliwood, Monkask, Wam dodatkowo spokojnego, zdrowego, szczęśliwego rozwiązania.... A sobie, by ta nasza wirtualno-realna znajomość przetrwala jak najdłużej. Na dziś moje Drogie, szampanskiej zabawy, szaleństwa, odcisków na nogach i duuuuzo babelkow Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 31.12.13, 12:04 dziewczyny wasze życzenia na pewno się spełnią...dziękuję i również życzę aby 2014 był lepszy niż 2013 i przede wszystkim duuuuuuuuuużo zdrowia !!! ...a ja tymczasem zaopatrzyłam się w winko, M w whiskacza i wyczekuję...do mnie chyba też @ powoli się zbliża ,flisa a kiedy ty miałaś dostać wogóle??? a jeszcze na marginesie to nie mam żadnych objawów menopauzy po tym zastrzyku i czuję się świetnie,też tak miałyście,bo ja już zaczynam myslec,że może on nie działa na mnie tak samo jak antyki Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 31.12.13, 12:45 Wszystkiego dobrego kochane Invitrówki!! Niech się spełnią Nasze wszystkie marzenia w Nowym Roku, niech będzie spokojny i radosny, bez trosk i zmartwień. Swoją drogą strasznie nie lubię żegnać starego roku i witac nowego. Zawsze chce mi się płakać o 24. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 31.12.13, 13:16 A ja krótko-wszystkim Staraczkom życzę jednego bobaska kochanego,a tym co już mają zdrówka podwójnego Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 31.12.13, 13:23 Witam Wszystkie w ostatni dzień 2013. Ja też nie za bardzo przepadam za tym czasem przełomu roku. Czuję wtedy strasznie przemijanie i bezradność. Zwłaszcza, że zaraz w styczniu mam urodziny. W tym roku 35, a wiecie co to oznacza w naszym przypadku I jedynie to mnie cieszy, o ile do tego w ogóle dojdzie, bo @ w tym roku to już chyba raczej mnie nie nawiedzi. Dziś 35 dzień cyklu. Kiziamizia ja to się zastanawiam, po co w ogóle lekarze zapisują ten gonapeptyl skoro można jednorazowo tą dipherelinę co Ty miałaś. O ile to mniej przecież kłucia i pieniędzy. Taki dzienny zastrzyk gonapeptylu wynosi 42 zł. Razem z dawką 300 menopuru to ja wpuszczałam w siebie dziennie 400 zł, szok. Życzę Wam Wszystkim z okazji tego nadchodzącego Roku spełnienia wszystkich marzeń, zdrowia dla Was i dla członków Waszych rodzin. I życzę Wam i sobie abyśmy za rok o tej porze dalej pisały na tym forum w o wiele radośniejszych nastrojach O ile oczywiście ten wątek nie pęknie z przeładowania A jak pęknie to Kiziamizia założy kolejny Pa..... Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 31.12.13, 22:52 nie wiem jak wy ,ale ja jestem w Gdyni,Wrocławiu i Krakowie jednocześnie na sylwestra ...pozdrawiam jednak ze Szczecina jeszcze w starym roku Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 01.01.14, 01:28 Kiziamizia, to ty tak jak i ja hi... Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 01.01.14, 04:40 Wszystkiego naj naj w Nowym Roku. Życzę wszystkim samych wysokich betek Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 01.01.14, 13:39 A ja pożegnałam stary rok z wielką pompą! Były tańce i hulanki do godz. 5. Potem już nogi w szpilkach odmówiły współpracy Nowy rok przywitałam jednym marzeniem, którego spełnienia i Wam życzę. Jutro wizyta.... Mam nadzieję, że walka się zacznie! Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 01.01.14, 16:31 A do mnie wraz z nowym rokiem przyszła @. Wredna małpa jedna. Miała chyba po prostu dosyć starego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 01.01.14, 16:54 no widzisz flisa i wszystko sie dobrrze skonczyło sylwester przed tv był całkiem udany,wytańczyłam sie więcej niż w zeszłym roku u znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 01.01.14, 18:44 Flisa to super wiadomości na początek roku! Teraz pójdzie już wszystko dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 01.01.14, 18:52 Pomyślności, marzeń które się spełnią, wytrwałości, zdrowych i mnogich ciąży, szczęśliwych rozwiązań Nam życzę w 2014r. Dnia 1.1.2014 i mnie odwiedziła@, od dziś antykoncepcja. pozdrawiam cieplutko dziewczyny monruper Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 09:56 matko...to trzy naraz dostałysmy @ 1.01 Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 10:40 Kiziumiziu - bo będziecie szly łeb w łeb. A ja będę z niecierpliwością czekała na Wasze bety. Spóźnione trochę życzenia: Życzę Wam, by 2014 rok był lepszy lub przynajmniej tak dobry, jak 2013. No i wymarzonych dzieci Oby wątek zmienił się tematycznie w mamuśkowy Sobie i Monkask - spokojnej ciąży, bezbolesnego rozwiązania i zdrowych dzieciaczków. I więcej takich cudów na forum, jakiego ja dośiadczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 10:57 ja już zaczynam się bać holiwood dzieki za życzenia,a jak samopoczucie ? gatewa ...na którą wizyta ? Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 11:10 Samopoczucie super. Jedyny minus to senność i mdłości, ale daję radę. Brzuch powoli widać, szczególnie wieczorem. A tu będę musiała w pracy jakieś 3-4 tygodnie na wdechu chodzić, żeby się ludzie nie zorientowali za szybko Dam radę Trochę ostatnio zbyt intensywnie żyjemy, mamy sporo gości (na własne życzenie z 3 razy w tygodniu zawsze kogoś zaprosimy) i wyjazdów. Sama się za to karcę, bo nawet nie mam czasu żeby usiąść. Nawet Sylwestra z kinderbalem u siebie zorganizowaliśmy. Jutro znowu idziemy w gości. Mam nadzieję, że to się jakoś uspokoi. UDA SIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 11:30 a wydawało mi sie ,że pisałas,że w pracy juz pozamykalas sprawy i dpoczywasz ?...hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 13:26 dziewczyny piszcie coś,bo nudno jak cholera,ja nie wiem jak ja wyrobie siedząc w domu bez pracy,ewentualnie...hehe ,będę musiałą jakeś chałupnictwo załapać <wow> ...robię gołąbki ... Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 14:09 Kiziumiziu - pisałam, że pozamykałam sprawy, bo poszłam na 2 tyg. zwolnienia, bo mam stresujący czas w firmie. Powiedziałam kierowniczce prawdę o powodach zwolnienia. Niestety 7.01. wracam do prozy życia i pracy. Ponieważ jestem ostrożna, prócz kierowniczki nikomu nie mówiłam o ciąży. I wolałabym, żeby tak zostało do końca pierwszego trymestru, więc od wtorku na wdechu do roboty Oj, zjadłabym gołąbków. Moja córeczka uwielbia te w moim wykonaniu. Kiedyś mi nawet powiedziała: "Mamuniu, proszę, proszę - zrób swoje gołąbki" Ostatnio spijam śmietankę macierzyństwa. Moja córeczka weszła w etap wylewnego okazywania uczuć i teraz słyszę: "Kocham Cię, mamuniu. I lubię" (lubię to dla niej poziom więcej niż kocham) "Jesteś moim najlepszym szczęściem" albo: "Jesteś moim najsłodszym cukiereczkiem". No idzie zacałować na śmierć... Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 15:38 hmm...teraz wszystko jasne ...jeśli chodzi o pracę co do wylewności,to ja takich tekstów od swojego synusia nigdy nie usłyszałam ,chłopaki to jednak zupełnie inna materia,dlatego teraz chciałabym dziewczynkę Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 17:31 Kiziamizia a Tobie nie dosyć jeszcze tych wszystkich świątecznych kapust, bigosów itp.? Że jeszcze gołąbki robisz? Ja też uwielbiam gołąbki, ale na razie stopuję z kapustami wszelkimi. Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że możecie z nowym rokiem działać. A ja w takim zastoju Wy już pewnie wszystkie będziecie miały brzuchy pod nosem jak ja zacznę działać. I nie będę miała już nawet wtedy z kim pisać pewnie Bo dla Was stymulacja to już będzie temat przeszły i nudny Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 17:55 flisa mam dosyć bigosu,ale ostatnio koleżanka w pracy jadła gołąbki i tak mnie wzięło,że musiałam zrobić i zaspokoić swoją żądzę a co do działania to niedawno pisałaś,że już nie masz ochoty i wogóle chcesz odpocząć od tego dłuższy czas,hehe,ale na szczęście Ci przeszło i chcesz działać dalej i to bardzo dobrze jest ! ...a na forum będziemy pisać dalej,tylko temat się zmieni na ciążowy,a potem na dziecięcy,a potem...potem to na jakiś emerytalno-geriatryczny hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 18:06 Sugerujesz, że będziemy tu pisać do późnej starości? Tak się zaczęłam zastawiać: w styczniu mija mi dwa lata od ostatniej cytologii, doktor C. mówił mi, ze do ivf dwa lata jest ważna. Z tym, że NFZ refunduje raz na trzy lata. Więc w tym cyklu muszę zrobić gdzieś prywatnie i nie wiem gdzie. Przychodzi Wam coś do głowy oprócz Medicusa? Bo do Medicusa nie mam zaufania. Gdy robiłam biocenozę pochwy przed HSG zawsze mi wychodził III stopień i zjadłam tony leków, badanie się przesunęło o rok. Wynik był non stop taki sam, aż Kurzwa kazał mi iść do Polic i tam przed samym zabiegiem mi zrobili i był dobry wynik. Więc teraz nie bardzo wiem gdzie zrobić cytologię Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 18:11 tak ,będziemy pisać do starości,a najlepiej spotykac się a myślałam,że cytologie co dwa lata się robi,a jaa juz chyba 3 lata temu robiłam ,sama nie pamiętam i też już powinnam zrobic,ale poczekam z tym po już ,jak sie nie uda to zrobie i pójdę normalnie do zwykłego lekarza i powiem ,że potrzebuję zrrobic i nikt nigdy tego nie sprawdzał kiedy robiłam,tylko jak mówiłam ,że muszę zrobić to robili Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 18:29 To ciekawe czemu się Ciepiela tak skupiał na dacie mojej cytologii. Więc byłam nastawiona w związku z tym od dawna, że do następnego podejścia będę musiała zrobić. Z NFZ należy się co trzy lata na pewno, może i by się nie dopatrzyli jakbym poszła do zupełnie innego lekarza, ale mi średnio się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 18:35 to jak nie chcesz na nfz to zrób przy okazji następnej wizyty w vitro,po co masz szukać daleko Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 18:38 gatewa byłaś na tej wizycie w koncu ? Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 19:06 Byłam, byłam.... Dopiero do domu wróciliśmy, bo to jeszcze zakupy, obiad, itp.... No więc podejście nr 2 rozpoczęte. Mam teraz monitorowac owulacje, około 14 dc usgci 5 dni później transfer. Tak to mniej więcej wygląda. Po owulacji mam brać duphaston i nic poza tym. A co do cytologii to powinna być co roku Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 19:14 Gatewa; a jak Ty masz monitorować owulację? sama w domu termometrem, czy chodzić na usg? Zresztą po co ja głupia pytam, przecież mnie to nie dotyczy to po co mi to wiedzieć. Fajnie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 19:20 Testami owulacyjnymi, sikancami Prof powiedział, że skuteczność criotransferu jest taka sama jak ze swiezakow. Pociesza mnie to, ale już zaczynam mieć stresa... Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 19:43 o ja gatewa to pierwsza zaczniesz w tym roku ...ale co do tych testów domowych to bym miała obawy,kiedyś robiłam i codziennie co innego wychodziło to kiedy ten transfer ci wypadnie tak pi razy drzwi ? Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 19:49 Tak pi razy drzwi 17.01. Co to testów, to wiem, że potrafią swirowac, dlatego to ma tylko ocenić, czy owulacja się zbliża, a potem już usg. Czuję, że zacznę dobrą passę w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 19:56 Jak to mówią? Ostatni będą pierwsZymi? W zeszłym roku byłam ostatnia Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 19:58 Gatewa; a co nasz doktorek na jakimś urlopie? Czy już wymieniłaś go na amen? Bo ja pozostaję mu wierna. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 19:57 no to się zaczyna gra od początku ...będzie dobrze gatewa dziewczyny a może jakieś spotkanko znowu hehe ? ...czy przesadziłam z częstotliwością...yyyy Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 19:59 ...w każdym razie nie zaspokoiłam apetytu na lody ...ostatnim razem Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 20:19 Musi być dobrze!!!!!! Nie wymieniłam, też chcę być mu wierna. Dzisiejsza wizyta u prof to efekt świątecznego zamieszania z moją @ i nieobecności dr C. Co do spotkania, to dam znać, kiedy mam następną wizytę i jestem gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 20:27 Kiziamizia; a kiedy i gdzie byś chciała się spotkać? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 20:30 monkask,podnawka gdzie przepadłyście ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 20:35 flisa ja zawsze i wszędzie ...oczywiście jak nie jestem w pracy akurat Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 20:36 jestem jestem.....wykorzystywana przez swojego M......oj ten to ma potrzeby hiihihihihih, poczytałam co tam naskrobałyście i widzę pozytywy a to już dużo no i ja będę z tego wszystkiego na końcu ale cóż jest wszystko na dobrej drodzeczekam na kolejna w tym miechu @ i do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 20:37 łomatko podnawka zawstydzasz mnie ..jakie na końcu to zaraz zaczynasz Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 20:38 kiziamizia co Ty się urlopujesz?ja kurcze do tego bałaganu musiałam iść ,co za klątwa...a mój M jutro już ściąga szwy i czuje się coraz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 20:39 kiziamizia zanim do mnie @ przyjdzie ...a z nią różnie bywa,to ja będę na końcu......a poprzednia małpa była tak długo że już zaczynałam się przyzwyczajać że ja na czerwonym dywanie po oscara idę na drugi koniec świata Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 20:44 Nieśmiało zauważam, że ostatnia to ja będę Dopiero 19 lutego mam wizytę aby ustalić co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 21:02 Nieważne kto kiedy. Ważne żeby było skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 21:19 a jak byle ziarno zasiane zaczęło rosnąc Odpowiedz Link Zgłoś
blon-di1 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 21:58 Czesc dziewczynki. Alez tu dzis wesolo. Ja też jeszcze miesiac mam do jakiś poważniejszych dzialan. 21 ide na wizyte do C. I wtedy sie dowiem co dalej. Ja ostatnio robilam cytologie u C - skasowal 80zl. -- 3 lata starań, 10.2013r. nieudane IVF (vitrolive Szczecin), brak mrozaczków, AMH 0,6 2014 - nowy rok, nowe nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 22:39 Jestem dziewczyny, klimat godny pochwały oby tak dalej!!! Ja trzymam za wszystkie kciuki . Jeśli chodzi o cytologię to lepiej zrobić aktualną przed podejściem, bo potem jak już się jest w ciąży to rożne historie wyłażą. Na spotkanie też się piszę ale zamiast lodów kiszona kapucha musi być Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 03.01.14, 16:52 spoko monkask przyjdziesz z kiszoną kapuchą...powiadają,że jak na kiszone masz zachciewajki to na chłopaka Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 03.01.14, 18:13 Kiziamizia ja od samego początku myśle, że będę miała chłopca zobaczymy czy się nie mylę, a będę to może wiedziała 14 stycznia jak dzidzia pokaże co ma miedzy nóżkami Dziś łeb mi pęka, leżałam z ręcznikiem na głowie i już miałam brać leki ale wytrzymałam. Zaraz lecę na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 03.01.14, 18:19 idź monkask na spacerek ,a z ciśnieniem u ciebie wszystko ok,bo cie ta głowa tak często boli hmmm ? a o imionkach już myslałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 03.01.14, 18:37 Monkask czarownica też czuje, że będzie chłopak Ale chłopcy sa super! A ja się tak cieszę, że coś już ruszyło, że znów zaczyna się dziać!!!!! Monruper, a jak u Ciebie? I Leosia coś zamilkła. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 08:07 Kiziamizia to samo pomyślałam, dziś poszukam ciśnieniomierza, bo podczas remontów gdzieś go wcieło. Nocka w kratkę to ja siusiu, to pies siusiu i takie latanie góra dół chyba z 5 razy wrrrr, M pojechał do pracy, a ja się biorę za szafę muszę większość ubrań spakować na odległe czasy długo gługo po porodzie. Przytyłam już 3 kg niby nie dużo, ale widać i nie mieszczę się w kiecki . Gatewa cieszę się, że już działasz. Coś czuje zbliżający się pozytywny wynik bety. Uważaj tylko na te testy owulacyjne ja tez kiedyś ich używałam, jak dla mnie to była zgaduj zgadula. Możesz nawet pójść do innego gina u siebie i niech podejrzy na jak etapie jest jajo . Leosiu odezwij się. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 08:11 Kiziamizia imiona jak ma tą chwilę mam. Dla chłopca Adam Tomasz, a dla dziewczynki Pola Grażyna. Chociaż nie wiem czy Pola przejdzie, bo moja kochana pasierbica powiedziała, że po jej trupie a my wszystko rodzinnie ustalamy. Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 11:08 Ja wczoraj wróciłam z pracy i odpłynęłam. Bolała mnie głowa cały dzień, po pracy wzięłam tabletkę i zamierzałam pół godziny poleżeć, skończyło się na kolejnej i jeszcze innej (M pojechał do Apteki), bo leki na mnie nie działały, i tak poleżałam do dziś. Na porannej zupie mlecznej, bo nic nie jadłam więcej. Sprawdziłam: były wybuchy na słońcu i dlatego tak. Monkask to pewnie też odreagowałaś to samo. We wtorek idę do Szpitala i planowo w czwartek powrót. Jestem na antykach, 17-ty mam wizytę, ja zaczynam od kolejnego cyklu. Powiedzmy 26.01.2014r. chyba będę jedną z ostatnich ? Znów szykuje się intensywny czas u nas na forum. Gatewa Ty już niedługo, obserwuj się i szykuj miejsce dla nowego lokatora Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 11:21 Monruper, to u Ciebie też się dzieje!!!! Powtórzę się: nieważne kto pierwszy a kto ostatni. Ważne żeby skutecznie Trzymam kciuki, żeby pobyt szpitalny przyniósł same dobre wiadomości. A co z tym zakupem na allegro? Wyjaśniło się coś? Monkask: wszystkie imiona ładne P.S. Biedne jesteście z tymi bólami głowy U mnie zapowiada się intensywny czas: jutro M ma urodziny, w środę synek.... Zapowiada się czas obiadkow rodzinnych I tak sobie myślę, że już tyle imprez i świąt już z Wami przeszłam.... Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 11:44 Z allegro. Przygotowałam zawiadomienie z załącznikami i poleciałam na Policję 30.12.2013, nie miał kto odemnie przyjąć, polecili bym po południu przyszła. Dzwonie po południu o której przyjść, o 19-ej. Przesiedziałam godzinę i nie miał kto przyjąć (pracownicy w terenie). Polecili, by na następny dzień. Nie chcieli przyjąć "na sekretariat", więc dyspozytorowi powiedziałam, że pocztą wyślę i wtedy to oni mnie powiadomią kiedy mam się stawić. Posłałam email do sprzedawcy w załączeniu zawiadomienie na policję i wezwanie do zwrotu wpłaconych pieniędzy. Dziwne, bo odpowiedział email, że nieporozumienie, że przesyłka zalana wróciła do niego, reklamuje na poczcie i że nie odpowiadał z powodu wyjazdu. Prosił o anulowanie niesłusznego komentarza i wycofanie na policji i że w poniedziałek zwróci kasę. Poprosiłam o potwierdzenie nadania przesyłki! ............ w innym przypadku nie uwierzę i pofatyguję się na policję nawet jak mi zwróci kasę. Kręci gościu, bo w trakcie "wyjazdu" pojawiał się na allegro, wystawiał aukcje a na mój spór w allegro nie odpowiedział czy na smsy. Troszkę długo napisałam, ale dzięki temu macie cały obraz. Gatewa tyle wydarzeń nas łączy, choroby, święta, nowy rok i inne. Człowiek coraz więcej się dowiaduje o sobie i może dobre potrawy zrobić np. ja zrobiłam śledzie w pomidorach wg Gatewa Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 12:02 I słusznie. Nie wycofuj sprawy nawet jeśli odda Ci kasę. Będzie miał paskuda nauczkę. A według mnie też coś kręci... W razie czego to allegro odda Ci pieniądze, bo transakcje są ubezpieczone. A z policjantami to trzeba stanowczo. Rozumiem, że mają dużo pracy, ale w końcu to ich robota przyjąć zawiadomienie. A z Wami to taka więź mnie łączy, jakbym znała Was mnóstwo czasu.... Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 13:21 Muszę się przyznać, ze tez zrobiłam te śledzie Gatewy . Na Nowy Rok. Bardzo dobre były jak taka salsa rybna. Ja póki co nie mam do Was o czym pisać Jedynie kibicować mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 16:12 Flisa, ja nie mam poczucia, że pisze z Wami tylko o ivf cży tym podobne. Mam wrażenie, że mogę się z Wami podzielić wszystkim, co wymaga wyrzucenia z siebie.. .. Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 02.01.14, 21:22 fliska wiesz że to różnie bywa.....i ja mogę do Ciebie dołączyć ,będzie nam raźniej ...już tak mnie ostatnio życie i organizm oszukał że wszystko możliwe-może w końcu poznam Cię osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 16:52 monkask ...Pola jest super,najbardziej właśnie mi się podoba ,no ale ma być chłopak pierwszy to Adaś albo Tomuś ...ja tam mam wybrane od dawna też,ale na razie nie zapeszam monruper ty we wtorek do szpitala,aja do lekarza i jak będzie dobrze to zaczynam kłucie,ja sobie ustaliłam na 23,bo do 22 pracuje często,ale jak na złośc raz pracuje do 24 i nie wiem jak ja to w pracy zrobie flisa pisz o wszystkim co ci do głowy przyjdzie apropo's allegro tez czekam na zwrot kaski,ciekawe czy sie doczekam Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 17:01 Kiziamizia; weź pod uwagę jeszcze, ze te zatrzyki trzeba przechowywać w lodówce, nie wiem jakie masz warunki w pracy. Ja bym nie ryzykowała, najwyżej przesuń na pierwszą w nocy choć to mało komfortowe. Mam pisać o wszystkim? Tylko, że to jest forum publiczne Co do imion to ja też wybrałam: dziewczynka Ewa ( imię mojej pierwszej przyjaciółki, mam tak na trzecie), chłopczyk Kamil ( na cześć Kamila Stocha ) - żartowałam Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 17:06 mam co prawda lodówkę w praccy ,ale sie zastanawiam jak raz wezmę godzine później czy sie tragedia stanie hmmm...zapytam lekarza czy tak można mam nadzieję flisa,że doczekasz sie wtym roku Ewci lub Kamilka,albo obydwu naraz ,bo za tyle lat czekania to Ci sie parka należy Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 17:11 flisa a dajesz twojemu M wspomagacze tabletkowe? mój bierze tą mace,wit c i cynk,jak mu zaszkodzi i się pogorszy to będę monruper ścigać,a jak sie polepszy to ją wycałuję Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 17:43 Kiziamizia, ja dawałem mace mojemu M przed pierwszą ciążą i podziało. Ja też mam wybrane imionka i czekam tylko, by móc je wykorzystać. Mam nadzieję, że to już niedługo! Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 17:48 gatewa wykorzystasz na pewno na stronie ministerstwa zdrowia wyczytałam w najnowszym raporcie ,że mają 700 ciąż potwierdzonaych klinicznie,na chyba 5500 par leczących,nie wiem czy dobrze to zrozumiałam i nie wiem czy to dużo czy mało,ale myślę,że dużo i gdyby nie ten program mogłoby nie być nawet tego hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 17:58 Mój już od dłuższego czasu bierze androvit i tą całą macę. Kupiłam też w aptece takie musujące kapsułki witaminy C 1000 mg i obydwoje to pijemy dla odporności ale nie codziennie bo nadmiar wit C też szkodzi, nerkom. A jest ona już w androvicie. A ja myślę, ze 700 na 5500 to jednak mało Fakt mogłoby i tego nie być. Co do cytologii to vitrolive robią jak blondi pisała za 80 zł a w Medicusie za 38. Poczekam trochę po @ i pójde zrobić do Medicusa bo to mniejszy problem, mam nadzieję, że mnie nie oszukają. Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 18:19 a u mnie imiona Scholastyka lub Lizostrata bo nastawiam się na dziewczynkę......żartowałam Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 18:22 a może Perpetua robiłam cytologie w medicusie,wyszła prawidłowo,po roku w innym laboratorium i też prawidłowo Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 18:25 Gdybym miała pewność, że się uda i to byłby warunek to podpisałabym umowę i na Perpetua. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 18:30 flisa będzie Ewcia co do cytologii,to chodziło mi o to,że w medicusie tez mozże wyjść dobry wynik,bo pisałyście wcześniej,że słabe lab mają Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 18:25 Brunchilda...jak księżniczka to super że cytologia prawidłowa Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 18:30 Prawidłowa cytologia? A czyja? Bo nie moja, a Kiziamizia 3 lata temu robiła Odpowiedz Link Zgłoś
holliwood Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 20:51 Monkask - dla dziewczynki wybrałaś przepiękne imię. Moja córcia tak ma Dla drugiej na razie obstawiamy Anielkę, ale to nie pewniak. Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 21:23 Według mnie 700 ciąż to dużo. Trzeba pamietac, że niektóre pary mają poważne problemy, i osiągnięcie ciąży jest trudne. Poza tym myślę, że większość pat jest po pierwszym, drugim podejściu, więc wszystko możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 22:09 Kurczę cieszę się, że Wam się Pola podoba Holliwood no to mamy podobny gust Trzymam kciuki za wtorkowe wizyty Dobrej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 22:12 U nas króluje Michalina Dla chłopca brak, bo jak będzie, to będzie dziewczynka Jak byłam w I ciąży miał być Aleksander (Aleks). Mężowi podoba się Bruno. Mi kiedyś też, a teraz nie. Tomasz i Adaś ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
monkask Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 22:16 A jeszcze, co do skuteczności to wychodzi jakieś 13% wiadomo w naszej sytuacji każda ciąża jest na wagę złota i za każda należy dziękować, ale dopiero taki rejestr pokazuje prawdziwy wskaźnik skuteczności, a we wszystkich klinikach chwalą się, że jest to 30%. Widać, że trzeba próbować ile się da, żeby osiągnąć cel tak jak my, życzę tego każdej z Was. Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 23:01 Statystyki kiepskie. Program zakłada 30%, muszą się zabrać do roboty kliniki. Obnaża to też prawdziwe dane a nie reklamowanie, ze in vitro to około 40% powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 10:54 monruper nie badamy ale po ewentualnym zapłodnieniu może się dowiem czy były dobre czy słabe co do statystyk to te 30-40 % to pewnie jest u młodych kobiet do 30 lat np.,a u takich około 40 to wynik dużo gorszy,a może tych starszych jest w programie więcej i tak to wychodzi,nie wiem ,tak tylko snuje ...teorie bez sensu hehe w sumie bez znaczenia i tak nam sie w końcu uda,ale ja chyba tylko do trzech razy sztuka,a jak nie wyjdzie to biore trzeciego kota i jeszcze psa,kupuje campera (nie wiem za co ) i zwiedzamy ...taki jest plan B Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 12:10 Ja do 2x sztuka. Podchodzę do 2-go programu, zależy nam na większej liczbie komórek i możliwości zamrożenia i to wykorzystam. 3ci raz nie podchodzimy. Organizm i tak sporo musi znieść, stymulacje nie są obojętne. A latka lecą, potem będziemy się starać naturalnie jeśli in vitro nie wypali, no i adopcja. Damy szczęście potrzebującemu dziecku. pozdrawiam monruper Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 12:21 tak jest monruper,ważne jest ,żeby mieć cel... Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 14:32 Ja z kolei postanowiłam, że będę walczyć tak długo, ilee będzie trzeba. Co prawda nadal jestem w ramach programu nfz przy pierwszym podejściu (z uwagi na mrozaki), ale jestem tak zdeterminowana, że nawet skłonna jestem potem prywatnie działać. Oczywiście może się okazać, że rzeczywistosc tą moją determinację zweryfikuje.... Ale co tam, póki co podejście d Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 15:02 Ja się obawiam, że nie dałabym rady. Nie mogę się wziąść za siebie nawet, bo wszystko pod ciążę przygotowywane. Ograniczam wysiłek, bo prolaktyna. Ograniczam leczenie tarczycy i inne bo ciąża. Planów urlopowych nie robię, bo ciąża. Każda z nas jest innym przypadkiem i na każdą z nas inaczej działa stymulacja. Podczas tej stymulacji zrobię (robię) wszystko co w mojej mocy, by się udało, reszta już nie w moich rękach. Borowiny, histeroskopia z scratching, zmiana lekarza, długi protokół,isci itp. to chyba więcej niż przeciętne przygotowania. Jestem zdetermnowana ale i rozsądna. Wierzę, że tym razem się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 15:17 monkask wcinając dziś z apetytem kiszoną kapustę do obiaddku myślałam o Tobie monruper ja tak samo jak Ty obawiam sie o swój organizm,który nawet po tabletkach antykoncepcyjnyc nie może dość do siebie ...planów wakacynych też nie robie Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 15:20 Kiziamizia łykam te tablety anty od 1dc, teraz nie wiem czy dobrze zapamiętałam co mi lekarz powiedział. Pamiętasz jak stosowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 15:25 Ja też wierzę, że tym razem się uda, ale i za pierwszym razem wierzyłam.... Teraz bardziej na luzie podchodzę, bo na nic nie mam wpływu. Prof powiedział, że jedyne czego po transferze nie robić, to picie i palenie, w pozostałym zakresie żyć normalnie, bo nic innego nie wpływa na implantację. Planów wakacyjnych też nie mam, ale w mojej pracy to normalne, że w ostatnim momencie zapada decyzja o wyjeździe. Pełen spontan. Dosyć dywagacji. Za jakieś 2 tyg transfer i na tym trzeba się skoncentrować Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 15:28 ale to już blisko...gatewa ! monruper tablety od 1 lub 2 dc,czyli wszystko dobrze robisz Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 15:41 Dzięki za informacje, to dobrze, że dobrze robię. Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 15:44 No, dr powiedział, że transfer około 17.01. O maj gat!!! Nie sądziłam, że tak szybko zleci mi ten czas Monruper, ja też antyki grałam os 1 dc Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 15:49 ja koło 18 mam mieć punkcje,ale po moich perturbacjach z torbielą,moja wiara ,że pódzie tak szybko i gładko jest baaardzo zachwiana,wszystko okaże się we wtorek,jak zareagowałam na to wyciszenie,ciężki dzień mnie czeka,dwa razy musze tam lecieć,a potem jeszcze do pracy ,a potem jeszcze pierwszy zastrzyk może ...łooo matko Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 15:58 Kiziamizia, u Ciebie też się dzieje, że ho, ho!!!!! Ja to wychodzę z założenia, że grunt, żeby się działo! Najgorsze takie czekanie, aż zacznie się dziac! Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 05.01.14, 16:12 Jak pisze gatewa, grunt, by się coś działo Napisz co i jak we wtorek. Ja będe lekko ograniczona od internetu, tylko co w telefonie, ale poczytam co się u Ciebie zadziało. Obyś się już kłuć zaczęła, potem odliczanie i punkcja i kolejne odliczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 06.01.14, 10:44 oczywiście dam znać dziewczyny powiedzcie mi od której jest czynne vitrolive pliiis,bo przeciez na tej ich stronie nic nie mogę znaleźć,a chcę tam jutro być jak najwcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 06.01.14, 10:53 Ja raz byłam o 7-ej, by pobrać krew. Było czynne Odpowiedz Link Zgłoś
gatewa Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 06.01.14, 11:34 Mi też się wydaje, że od 7. Czekamy na dobre wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 06.01.14, 15:58 kiziamizia vitrolife czynne od 8 jeśli chodzi o laboratorium,a reszta chyba tez a to że jest otwarte wcześniej to rejestratorki maja swój czas na przygotowanie się pisze bo jak robiłam często badania hormonalne to nie raz mnie lekko opierniczyły że czynne od 8 Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 06.01.14, 16:18 Kizia; nie idź na 7 bo będziesz stała na dworze pod drzwiami. Vitrolive jest czynne potwierdzam od 8. Sama nie raz byłam za 5 ósma i stałam na dworze. A trochę razy to ja tam byłam od rana, bo mi na czasie zależało jako że pracuję od 7.30. Przez to nie było możliwości nie przyznać się pracodawcy. Dziwne tak robić krew co drugi dzień przez dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monruper Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 04.01.14, 22:58 Kiziamizia jestem ciekawa wyników Twojego M, i pewna, ze poprawią się. Buziaki przyjmuje Kiedy będzie wiadomo? Badacie przed? My imion nie wybieralismy, jak byłam w ciąży pierwszej to się zastanawialismy, przy kolejnych już imiona nie nabierały znaczenia. Jak zobaczę i urzeczywistni się ciąża to wtedy pomyśle, na razie mam dystans. Pozdrowionka monruper Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 06.01.14, 15:59 Kiziamizia, mi się wydaje, że od 8, ale i to może się zmieniło od lata. Moja siostra jest w szpitalu, wywołują jej poród. Rodzi 3 dziecko ktoś musi rodzinne statystyki podwyższać Odpowiedz Link Zgłoś
podnawka Re: Szczecin-invitro NFZ 2013 06.01.14, 16:40 to gratulacje,zaraz potem Ty będziesz podwyższała statystyki Odpowiedz Link Zgłoś