Dodaj do ulubionych

wrogi sluz

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 17:34
po ilu godzinach od sexu bada sie wrogi sluz?
no i to, co mnie dreczy - jesli w czasie czekania na wizyte zechce skorzystac
z toalety - to moge sie potem umyc, nie popsuje to badania? jesli to bedzie
np. 6-8 godz., to na pewno nie wytrzymam.
Obserwuj wątek
    • aquarius72 Re: wrogi sluz 06.08.04, 21:14
      Ja tego badania nie miałam, ale wydaje mi się, że umyciem się badania nie
      popsujesz, bo śluz pobierany jest dość głęboko - z szyjki macicy.
    • Gość: Calinaczka Re: wrogi sluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:24
      Miałam robione to badanie. Nam kazano się przytulać rano, a po południu
      mieliśmy robione badanie. Nie pamiętam żeby wówczas zabroniono mi się myć. Tym
      bardziej że po sexie to raczej troche trzeba było, a do lekarza nie miałam
      najbliżej.
      Myśle że możesz się umyć, a jak masz obawy to może użyj chusteczek do higieny
      intymnej.
      Pozdrawiam.
      Calineczka
    • Gość: Calinaczka Re: wrogi sluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:27
      Zapomniałam napisać bardziej konkretnie. Nam lekarz "kazał" zjawic się na
      badaniu po 8 godz. od...
      Ca;ineczka
      • Gość: cetka Re: wrogi sluz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.04, 15:30
        to juz wiem, ze na wizyte mam byc 5-8 godz. po. zdziwilo mnie jedno - mam to
        byc juz po pregnylu. myslalam, ze przed?
        • Gość: Calineczka Re: wrogi sluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 20:15
          Mnie też to dziwi. jeżeli masz mieć badany sluz to po co pregnyl. W cyklu w
          którym miałam robione nie brałam nic.
          Pozdrawiam.
          Calineczka
          • Gość: Kaśka Re: wrogi sluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 00:30
            Badanie to miałam wykonywane rano i miałam być 6 do 12 godzin po. Lekarz kazał
            się przygotować jak do zwykłej wizyty (normalnie się umyć) Jest ono takie samo
            jak zwykłe badanie i bezbolesne. I też nic nie miałam brać w tym cyklu w którym
            miałam tzw. test PCT
          • Gość: cetka Re: wrogi sluz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.04, 14:51
            nie nie - ja biore menagon, tamoxifen, zeby nie zmarnowac cyklu, a nie dla
            badania na wrogi sluz.

w ktorym dc mialyscie to badanie?
    • Gość: Calineczka Re: wrogi sluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 20:48
      Cetka, nie pamietam dokladnie ktory to byl dzien cylku (to bylo juz dosc
      dawno). Ale skoro badanie sluzu to w srodku cyklu.
      Nie martw sie, Twoj lekarz chyba wie co robi.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Malaga Re: wrogi sluz IP: 193.24.24.* 09.08.04, 14:03
        Z tego co piszecie wszystkie miałyście robione to badanie po stosunku
        Ja badanie na wrogość miałam robione nastepujaco:
        - pobrano ode mnie sluz a od meza nasienie - i potem je "połaczyli"
        czy takie badanie bedzie tak samo wiarygodne jak to po stosunku?
        • Gość: cetka Re: wrogi sluz IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 09.08.04, 17:17
          o kurcze - gdzie tak mialas? I raz sie spotykam z takim sposobem badania, ale
          chyba ono wygodniejsze. ile zapalcilas?
          • Gość: Malaga Re: wrogi sluz IP: 212.76.39.* 09.08.04, 21:13
            robilismy to badanie z rok temu, niestety nie pamietam ile kosztowalo
            w przychodni IZIS na Chmielnej
            • Gość: cetka Re: wrogi sluz IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 09.08.04, 21:57
              a wyszlo chociaz dobrze?smile
              • Gość: Malaga Re: wrogi sluz IP: 212.76.39.* 10.08.04, 21:27
                badanie wyszlo dobrze
                ale podobno dobrze zrobic jeszcze badanie z krwi nawet jezeli badanie ze sluzu
                wyszlo pozytywnie
            • Gość: cetka Re: wrogi sluz IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 09.08.04, 22:00
              dziewczyny - ale na pewno musze zrobic to badanie PO przyjeciu pregnylu? ide na
              wizyte 12 dc, tego dnia pewnie dostane pregnyl i nastepnego powinnam robic
              badanie? musze to wiedziec, bo bede musiala wziac urlop...
        • Gość: Calineczka Re: wrogi sluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:08
          Nigdy wcześniej nie słyszałam o takim sposobie.
          • Gość: mopat Re: wrogi sluz IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.08.04, 08:21
            Cześć dziewczyny. W przyszłym tygodniu podchodzę do pierwszej IUI. Przed
            podaniem nasienia mam mieć zrobione badanie właśnie w taki sam sposób. Pod
            mikroskopem połączą plemniczki za śluzem i sprawdzą jak i co. Wydaje mi się, że
            to wygodniejsze, ale nie wiem ile kosztuje. Pozdrawiam - Monika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka