Dodaj do ulubionych

badania do in vitro

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:12
zdecydowałąm się na in vitro i stąd moje pytanie - jakie badania muszę
wykonać i jak długo trzeba przygotowywać się do zabiegu. ile taki zabieg +
koszty lekarstw kosztują w Novum? (próbowałam szukać na bocianie ale coś mi
to nie wychodziłowink
Obserwuj wątek
    • Gość: matylda Re: badania do in vitro IP: *.softel.elblag.pl 12.08.04, 14:56
      podciągam ten wątek bo też mnie to interesuje, dziewczyny, które miałyście ten
      zabieg pdezwijicie sie plisssssss, napiszczie jak to wygląda i jaka jest
      skuteczność, będzę niezwykle wdzieczna matylda
      • Gość: eweszy Re: badania do in vitro IP: *.dolsat.pl 12.08.04, 15:11
        Cześć jestem po in vitro. Mogę powiedzieć jak to wyglada, ale nie w Novum. Jak
        jesteście zainteresowane zapraszam na gg 3019014 - jutro jestem od rana. Nie
        jest to bolesne, a "mój efekt" ma 13 miesięcy i strasznie rozrabia.
        • Gość: matylda Re: badania do in vitro IP: *.softel.elblag.pl 12.08.04, 15:20
          Droga eweszy - dzięki za odzew, ja zaraz wychodze i nie będę miała dostępu do
          kompa - a zatem z gg nici, więc jak mogłabyś skrobnąć parę zdań na tym forum,
          o tym jak to wyglądało, to będę bardzo wdzięczna, mi nie chodzi o novum, bo ja
          się leczę w invikcie, ale generlanie jestem ciekawa jak to w ogóle wygląda-
          gratutulę ci też "efektu"!!! (udało sie za pierwszym razem ?) matylda
          • Gość: eweszy Re: badania do in vitro IP: *.dolsat.pl 13.08.04, 08:09
            Już piszę: ja robiłam badania hormonów, mąż badanie nasienia, ponieważ były
            dobre lekarz zaproponował program.
            W 21 dniu cyklu zastrzyk, w 3 dniu następnego cyklu wizyta: pobranie krwi na
            estradiol i USG - dał mi leki ( zastrzyki do robienia w domu), pojawiłam się w
            9 dniu cyklu na krew i USG - zostałam już i każdego dnia zgłaszałam się na ten
            sam zestaw badań. w 13 dniu cyklu dostałam jeden zastrzyk wieczorem. Miałam się
            zgłosić na pobranie pęcherzyków w szpitalu. Po pobraniu jeden dzień wolnego i
            transfer. Nam udało się za drugim razem. Pozdrawiam eweszy.
      • Gość: fasolka Re: badania do in vitro IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 12.08.04, 18:35
        Witajciewinkbadania:czytoś pochwy,cytologia i jużsmileprzynajmniej tak było u mnie
        potem miesięczna stymulacja w trakcie niej monitorowanie jajeczek następnie
        pikap czyli pobranie jajeczek(narkoza)pregnyl czyli mało bolesny ale za to
        drogi zastrzyk w brzuch i po 36 godzinach transwer czyli in-vitro i wychodzisz
        ze szpitala w ciążywink
        Pozdrawiam B i dwie fasolki po in-vitro 9 tydzień.
        • vikas Re: badania do in vitro 13.08.04, 10:43
          Ja jestem na etapie brania 4 z 21 zastrzyków.Wcześniej badanie w 3 dc,pobranie
          krwi i sprawdzenie hormonków.Wywiad przebytych chorób,stosowania leków i
          wszystko,co dotyczy starań o dziecko.Wybiorę zastrzyki,potem seria następnych
          10-14 ze stałym nadzorem lekarskim plus monitoring cyklu.Pobranie jajeczek,a
          potem transfer i czekam na wynik.Oczywiście prócz tego potrzebna jest cytologia
          i podstawowe badania krwi(na aids.żółtaczkę,choroby weneryczne itp.)Wszystko
          zależy od lekarza prowadzoncego.Jeśli będzie miał wątpliwości,a dotychczasowe
          badania będą niepełne może zlecić Ci dodatkowe.
          Anszar kiedy startujesz?
          • Gość: anszar Re: badania do in vitro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:58
            za ty6dzień ostatnia inseminacja i od września zaczynam, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka