Dodaj do ulubionych

Udrażnianie jajowodów Lublin

29.01.14, 08:24
Witam,
dziewczyny czy któraś z was miała udrażniane jajowody tą nową metoda rtg w Lublinie?
Wiem, że ten nowy rodzaj zabiegu jest tam robiony od jakiś 2 lat. Pewnie już maja jakieś statystyki odnośnie powodzeń po udrażnianiu.
Która robiła i z jakim skutkiem, oraz jakie wspomnienia z samego zabiegu??

więcej na:
radiologia-zabiegowa.pl/index.php?s=rad_zab_18
Obserwuj wątek
    • rousia Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 02.02.14, 22:14
      Witam
      Miałam te zabieg we wrzesniu 2013 r. Oba jajowody zostały udrożnione. Do tej pory nie zaszłam w ciąże ale zabieg był udany. Jesli potrzebujesz informacji to pytaj odpowiem na wszystkie pytaniasmile.
      Pozdrawiam
      • ma_zimka Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 03.02.14, 14:40
        hej, ja poważnie zastanawiam się nad tym zabiegiem. Mieszkam daleko od Lublina, więc musiałabym mieć nocleg. Jakie dokumenty potrzebowałaś żeby się zakwalifikować?? Jakiś wcześniejszy wypis np. z laparoskopii?? Może być tak że mogą kogoś nie zakwalifikować?? Ile czekałaś na zabieg?? Robiłaś wcześniej jakieś badania?? Ile czasowo to wszystko trwało?? Znasz kogoś komu udało się zajść w ciążę po tym zabiegu??
        Dzięki za odpowiedźsmile
        Pozdrawiam
        • iwcia-1234 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 03.02.14, 21:14
          dziewczyny jak się ciesze ze jest tu taki temat bo ja mam oba jajowody niedrożne mam do Lublina prawie 400km i dzwoniłam tam w grudniu ale nie mieli już miejsc a najpierw trzeba zrobić hsg i dopiero kwalifikują ja miałam tylko hsg ale moja gin pow ze laparo nic nie da bo ja mam niedrożne jajowody w takim miejscu ze się ponosc nie da operacyjnie nic zrobićsad(( blagam opisz co trzeba mieć-badania wyniki wszystko ile się lezy
          • rousia Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 03.02.14, 21:32
            Jeszcze doprecyzuje ze zabieg polega na tym ze najpierw zakładają cewnik i w miarę jak wprowadzają to mikroskopije urządzenie jednocześnie sprawdzają czy dany odcinek się udrożnił wprowadzając ten sam płyn co przy hsg. Więc odczucia są mniej więcej podobne aczkolwiek jak przebijają sie przez zrost to dodatkowo boli. Ale tak jak napisałam wszystko do zniesienia. Warto nawet jesli pomoze to tylko niektórej z Nas. Przepraszam ze tak haotycznie ale zmęczona dziś jestem niedawno wróciłam z pracy. Pozdrawiam Was dziewczyny i trzymam kciukismile
            pa
        • rousia Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 03.02.14, 21:14
          Cześć
          Mam na imie Renata. Po zabiegu HSG okazało sie ze tylko jeden jajowód mam drożny. Przez jakis czas leczyłam sie hormonami bez skutku bo wszystkie wyniki mam w porzadku i mąż też. Lekarz dał mi skierowanie na ten zabieg i nie było problemu tego samego miesiąca miałam zabieg. podobno tłumów tam nie masmile. Miałam zadzwonić i umowić się na konkretny termin bo trzeba byc przed owulacją. Troche to trwało zanim sie dodzwoniłam tam gdzie trzeba bo nie miałam numeru a z jednego oddziału odsyłali mnie na drugi i tak wkółko. Nie wiem kurcze czy mam jeszcze ten numer moze gdybys była zdecydowana to gdziesz poszukam. Zabieg trwał 40 minut i po 3 godzinach po zabiegu sama własnym samochodem pojechałam do domusmile. Ale podobno nie wszystkie kobiety tak to znoszą jak ja, czasem trzeba zostac ciut dłużej ale rzadko sie zdarza ze zostawiają do drugiego dnia. Zabieg jest robiony na radiologii kłada na taki stół jakby operacyjny ale nogi trzymasz tak jak na "samolociku ginekologicznym". przed oczami jest monitor i widzisz jak Ci wkładają jakby drucik w jajowody. Zabieg jest dość bolesny i podają morfinę na znieczulenie. Ale czego się nie robi....
          Podobno są dziewczyny które zaszły po tym zabiegu ale trudno ze statystykami bo dziewczyny są z całej polski i kazda po zabiegu wraca w swoje strony i do swojego lekarza więc nikt tego nie sprawdza. Tak mi powiedzieli jak pytałam. Ja niestety nie zaszłam w ciążę mimo rewelacyjnych wyników, ale to nie znaczy ze Tobie się nie uda. Trzymam kciuki i na pewno w końcu każda z Nas doczeka się małego kochanego bąbla. Trgo Ci życzę i sobie też. Gdyby coś było niejasne pytaj śmiałosmile
          Pozdrawiam ciepło
          renata
          • iwcia-1234 Re:rousia 03.02.14, 21:31
            dzięki za odp a Ty jesteś z Lublina??bo ja zadzwoniłam na radiologie i tam pow ze oni robia ten zabieg po konstultacji z

dwoma

szpitalami
            dali mi nr
            do
            szpitala ze dopiero tam mnie zakwalifikują wiec zadzwoniłam i pow mi w rejestracji ze musze mieć skierowanie na hsg selektywne tam zrobia mi hsg i dopiero lekarz zdecyduje czy będą udrazniac ci radiolodzy zaraz ci napisze na jaki nr dzwonilam
            • iwcia-1234 Re:rousia 03.02.14, 21:32
              kazali mi z tejradiologi zadzwonić tu 817244268 no ale jak pisałam tam pani mi pow ze nie maja na tamten rok już miejsc ja nie wiem czy w tym roku maja to w ogole refundowane,... a Ty mialas laparo?
            • rousia Re:rousia 03.02.14, 21:36
              tak jestem z Lublina i hsg miałam robione w klinice na jarczewskiego i zapewne Ciebie tez tam skierowali na to hsg selektywne bo Oni robią to tak jakby wspólnie czyli współpracują ze sobą w tych akurat zabiegach.
              • rousia Re:rousia 03.02.14, 21:38
                Laparoskopi nie miałam, a za zabieg nic nie płaciłam całkowicie refundowany był. Ja we wrzesniu nic nie czekałam akurat tego dnia jak mi robili ten zabieg byłam tylko ja i w tym tygodniu mieli tylko zapisaną jedną dziewczynę jeszcze ale na inny dzień. Pewnie od tamtego czasu troszkę sie pozmieniało.
              • iwcia-1234 Re:rousia 03.02.14, 21:40
                dziekuje za dopowiedz to dla mnie naprawdę ważnesmile a nie wiesz może jak to wygląda jeśli ja już miałam hsg i wyszly oba niedrożne to jeśli mnie skierują znow na to hsg w tym szpitalu i wyjda niedrożne to w ten sam dzień mi zrobia udrażnianie?
        • iwcia-1234 Re:rousia 03.02.14, 21:52
          jeśli masz możliwość możesz się dowiedzieć wlasnie jak to jest jeśli musiałabym tam mieć jeszcze hsg??czy w ten sam dzień będzie udrażniania,
          i czy jeśli sa niedrożne jajowody to czy mogą cie nie zakwalifikować??
          jakie badania potrzebowalas do tamtejszego hsg?
          i czy wiesz czy nie zawsze da się udroznic>
          • rousia Re:rousia 04.02.14, 08:55
            Mogę zapytać swojego lekarza ale to dopiero w okolicach 19 lutego bo wtedy bedę u niego na wizycie. Mnie skierował tam jak juz miałam komplet wszystkich badań ale dlatego ze szukaliśmy przyczyn mojej niepłodności, ale czy wszystkie były potrzebne?-tego nie wiem. Jak się okazało ze mam organizm 28 latki trzeba było szukać innych przyczyn no i wyszły jajowody ale to juz po hsg .
            Pozdrawim ciepłutko
            smile
      • sswiderek1 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 13.09.16, 11:03
        Ja potrzebuje informacji,mialas obydwa niedrozne jajowody,czego to bylo wynikiem?Ja mam dwa niedrozne ,mam endometrioze. Jaką operację czy zabieg mialas przeprowadzona na udroznienie jajowodow ? No i powiedz czy jesteś w ciąży ? Prosze wszystkie dziewczyny z podobnym przypadkiem o informacje na ten temat.
    • iwcia-1234 Re:rousia 04.02.14, 21:00
      gdybys mogla wypytac o wszystko to bylabym Ci dozgonnie wdziecznasmile tylko blagam nie zapomnij!
      • rousia Re:rousia 05.02.14, 11:07
        Nie zapomnęsmile
        Odezwę się juz z informacjami smile.
        Pozdrawiam
        • 88kar.olina Re:rousia 12.02.14, 17:16
          Dziewczyny ja też planuje wybrać się do Lublina. Niestety ja mam aż 500km.
          Mam do Was pytanie co mus być dokładnie na skierowaniu? Bo nie chciałabym żeby odesłali mnie z kwitkiem
        • iwcia-1234 Re88karolina 12.02.14, 22:33
          witaj,nasza kolezanka rousia ma sie dopytac wszystko swojego gina bo ona sama miala ten zabieg i jest z lublina ja tez mam daleko do lublina prawie 400km i tez chce sie wszystkiego dowiedziec chcialabym to wszystko zalatwic za jedym pobytem w szpitalu i jestem pelna wiary ze uda sie udroznic bo ja mialam hsg w listopadzie i mam obustronna niedroznnosc ktora wg mojej dokt laparoskopowa nie da sie usunac gdyz jest ona wlasnie w takim niedostepnym miejscu a tu w lublinie skoro robi sie to od strony macicy to jest szansa. chce sprobowac bo jesli sie nie uda to tylko ivf a powiedz ty mialas juz hsg?
    • sandra178 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 12.02.14, 23:11
      Rozmawiałam z moim lekarzem ginekologiem i powiedział, iż owszem udrażniają jajowody w Lublinie z sukcesem, niestety po takiej "kuracji" rzęski i mikro czułka które transportują jajeczko po zapłodnieniu z jajowodu do macicy są zniszczone i nie spełniają swojej funkcji prawidłowo, co prowadzi do ciąży pozamacicznej- i jest ona wielce prawdopodobna. Z drugiej jednak strony jak się nie spróbuje to się nie dowie- szczególnie jeśli pozostaje już tylko in vitro.
      • 88kar.olina Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 13.02.14, 07:21
        To troszkę mało pozytywna wiadomość ale mino wszystko warto spróbować. Ja HSG miałam w październiku i wyszło że mam niedrożny 1 jajowód, w grudniu miałam laparoskopie, która potwierdziła ta diagnozę. Okazało się że drugi jajowód jest drożny ale ma liczne zrosty oraz jest poszerzony więc szanse że się uda są bardzo małe. Lekarz wprost powiedział że tylko in vitro. Ja jednak wolę najpierw wypróbować wszystkie naturalne metody, a później zobaczymy.
      • iwcia-1234 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 13.02.14, 22:17
        sandra rzeczywiscie nie pocieszylas nassad no ale z drugiej strony to laparoskopowo jesli da sie udroznic to tez te "rzeski" niszczy a jesli masz niedrozne jajowody to i tak w ciaze nie zajdziesz wiec lepiej sprobowac ja sie w gole boje ze nic sie nie da zrobic i pozostanie ivf....i kto by pomyslal ze to ja bede miec kiedys takie problemy...sad
        • sandra178 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 16.02.14, 11:21
          No właśnie to nie to samo. Zastanawiałam się czym się różni udrażnianie w Lublinie i udrażnianie laparaskopowo . Mój ginekolog powiedział ,że laparakopowo "uwalniają" jajowód od zrostów które trzymają go w nienaturalnej pozycji a samego laparoskopu do jajowodu nie wkładają bo jest za duży, więc w środku laparoskopem go nie udrożnią. Jednocześnie podczas laparoskopii jest wprowadzany kontrast taki jak podczas HSG ( tylko już w znieczuleniu ogólnym) i TO może udrożnić jajowód bo kontrast może być podany pod większym ciśnieniem. Czyli są to dwie procedury podczas jednego zabiegu.
          Natomiast w Lublinie mają , jako jedyni w kraju mikro urządzenia które mogą wprowadzić do jajowodu i mechanicznie go udrożnić. Ponoć przeczyszczenie kontrastem jest mało inwazyjne i jajowód po takiej procedurze może znów spełniać swoje funkcje po 2 miesięcznej przerwie aby się wszystko zagoiło. Tak to opisał mój ginekolog i mu wierzę.
          Myślę, że jeśli masz niedrożne jajowody to powinnaś najpierw zdecydować się na mniej inwazyją procedurę czyli laparoskopię ( bo jeśli twoje jajowody są zarośnięte też z zewnątrz to udrażnianie w Lublinie nic nie pomoże)a nóż uda im się przeczyścić jajowody kontrastem, jeśli nie wyjdzie to wtedy Lublin, a jak to nie pomoże to invitro. Przynajmniej ja tak zamierzam zrobić. Zastanawiam się tylko czy iść na laparo. prywatnie czy na NFZ, żeby być potraktowana jak kobieta która chce mieć jeszcze dziecko a nie jak kolejna pacjętka z dzisiejszej 20- stki.....
          • 88kar.olina Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 16.02.14, 22:49
            Niestety to nie do końca tak działa. Ja miałam laparoskopie i niestety nie udało się udrożnić jednego jajowodu, a drugi ma liczne zrosty i z tego co wiem to tylko w Lublinie są w stanie go udrożnić. Laparoskopia to bardziej diagnoza. Sprawdzają jak to wszystko od środka wygląda i jeśli są jakieś małe zrosty to mogą je usunąć. Jeśli sprawa jest bardziej skomplikowana to niestety nic się nie da zrobić. Mój lekarz nawet po laparoskopi powiedział że nie ma sposobu na udrożnienie jajowodów. Jednak ja trochę poszukałam no i właśnie znalazłam artykuł o tym że robią to w Lublinie więc chyba za jakiś czas się zdecyduję. Jeśli chodzi o samą laparoskopię to ja miałam ją na NFZ i jestem bardzo zadowolona. Jeśli masz wydać na nią kilka tysięcy to lepiej przeznacz te pieniądze na dobrych lekarzy. Pozdrawiam
            • sandra178 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 17.02.14, 20:18
              A gdzie miałaś robioną laparoskopię? Mnie mój lekarz wysyła do prywatnej kliniki w Białymstoku bo oni są najlepsi. Nie wiem... Mam go prosić żeby dał mi skierowanie do jakiegoś szpitala na laparo...?
            • iwcia-1234 Re: sandra 17.02.14, 20:21
              czyli Ty masz ten sam problem?? ja mialam hsg i tez probowali pod duzym cisnieniem i nie przeszlo a po hsg moja gin powiedziala ze tu laparoskopia nic nie da bo ja mam jajowody zarosniete jakby w srodku (zakontrastowaly sie przy macicy ale nie przeszlo dalej do miednicy malej) a gin pow ze laparo to bardziej od strony jajnikow. ja ide jeszcze w przyszlym tyg do innej mojej starej ginki i tam zobaczymy co mi powie. ja mam oba jajowody niedrozne wiec raczej szans nie mam..
              • 88kar.olina Re: sandra 18.02.14, 09:44
                ja akurat jestem z okolic Poznania i laparoskopię miałam na Polnej w Poznaniu na NFZ i tak jak pisałam byłam bardzo zadowolona. Jak dla mnie prywatnie to szkoda kasy no chyba że u Was jest tania laparoskopia bo u nas kosztuje kilka tysięcy.
                • iwcia-1234 Re:rousia 22.02.14, 18:14
                  już nie moge wytrzymac,bylas u swojego gin??dowiedzialas sie czegos?
                  • rousia Re:rousia 25.02.14, 09:57
                    Cześć
                    Strasznie Was przepraszam przesuneła mi sie wizyta u gina. Z tego co mi powiedział to trzeba mieć grupe krwi zrobioną i wymaz z pochwy zeby tam nie było bakterii a jak są to przeleczyc bo inaczej odeślą do domu.
                    Dla pocieszenia opowiem Wam historię dziewczyny, którą opowiedziała mi koleżanka która ma znajomą w szpitalu, że mają pacjentkę, która po udrożnieniu zaraz w tym samym cyklu zaszła w ciążę urodziła zdrowe dziecko i na dodatek zaraz po urodzeniu bardzo szybko zaszła w kolejną ciążę. Oba jajowody miała niedrożne. Cuda się zdarzają dziewczyny i Nam tez się przydarzą -życzę Nam wszystkim oby tak było.
                    Sciskam
                    renata

Jak wróce do domu sprawdze czy mam ten sam numer telefonu do tej rejestracji bo zapomniałam zerknąć.smile:smile
                    Buźka i trzymam kciuki
                    • iwcia-1234 Re:rousia 25.02.14, 20:05
                      dziękujekiss i za to że sie dowiedzialas i za ta historiesmile ja mam wizyte u ginki w piatek wiec moze sie cos dowiem wezme jakies skierowanie życze Ci duzo duzo OWOCNEGO sexu!

p.s a zapomnialabym nie wiesz czy jesli ktos mial juz zwykle hsg to czy mam wziac znow skierowanie na zwykle hsg czy hsg selektywne
                      • 88kar.olina Re:rousia 25.02.14, 21:13
                        no właśnie ja też jestem bardzo ciekawa jak to jest z tym skierowaniem?co ma być na nim napisane.
                        • rousia Re:rousia 26.02.14, 11:26
                          Cześć dziewczyny
                          Co do tego co ma byc napisane na skierowaniu to nie wiem ja miałam tylko shsg nabazgrane i tyle, ale ja mam lekarza z tamtej kliniki to może dlatego On sie tym nie przejmuje co tam bazgrze. Nienapisałam Wam wczoraj, że po rozmowie z Nim, że juz mam troszkę dość ustaliłam ze po okresie umawiam się na hsg (bo w teorii jak sie ma udrożnione te jajowody to one po jakims czasie znowu mogą zarosnąć-przepraszam za prosty języksmilesmile ). Jeśli okaże się ze nadal są drożne to idę na inseminacje i niech się dzieje co chce byle owocnie i zdrowosmile. Piszcie proszę na kiedy się poumawiacie no i jak Wasze odczucia.
                          Trzymam kciuki za Nas wszystkie.
                          • rousia Re:rousia 26.02.14, 12:04
                            Jeszcze teraz sobie przypomniałam ze jak bedziecie miały skierowanie od swego lekarza to musicie zadzwonić do tej całej rejestracji w tej klinice w Lublinie. Zabieg musi być przeprowadzony zaraz po okresie ale to na pewno wiecie, więc proponiję zadzwonić wcześniej zeby nie okazało się ze mają wolny termin w Waszej drugiej połowie cyklu. Przy okazji rozmowy z panią rejestrującą zapytajcie jeszcze raz proszę o to co musicie mieć z sobą do tego zabiegu, bo nie wybaczyłabym sobie gdyby coś jeszcze trzeba było, o czym ja nie wiem i Was nie informowałam. Mój lekarz jest bardzo dobry ale taki zakręcony i dość szybki ze czasem zdarza mu sie zapomnieć o różnych rzeczach smile. Uff no mam nadzieje ze wszystkim am się uda w końcu, przecież nie można mieć ciągle pod górkęsmile.
                            Buziaki
                            • iwcia-1234 Re:rousia 20.03.14, 21:21
                              kochana napisz mi czy bylas juz na hsg>??jak wyszlo??
                              i jeszcze prosba: dzwonilam do lublina mam powtornie dzwonic gdy dostane @ powiedz jakie ty badania robilas na hsg selektywne??mi mowila o morfologi crp a nic o wymazie z pochwy nawet sie jej dopytywalam czy nie trzeba a ta z sekretariatu mowila ze nie wiec nie wiem (ale pani w sekretariacie jakas mila byla nie ta co w grudniu jak dzwonilam)
          • usz_81 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 24.09.16, 22:50
            Witam,moglabys napisac czy pofdalas sie idraznianiu jajowodow w lublinie ? Udalo ci sie zajsc w ciaze ? Prosze bardzo o odpowiedz.. dzieki
    • iwcia-1234 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 02.03.14, 20:40
      rousia powodzenia!!!!!!!oby sie udalo!
      rousia jeszcze male pytanie w ktorym miejscu ty mialas niedrozne jajowody??

dziewczyny czy ktoras z Was dzwonila tam do tego lublina ostatnio?
      ja musze zadzwonic chyba i sie wypytac
      czy to udraznianie nazywa sie hsg selektywne???
    • motyl1000 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 12.11.14, 18:41
      Witajcie, nie wiem czy nie za późno, ale może jeszcze komuś pomogę. Miałam obustronną niedrożność jajowodową, zdiagnozowaną po laparoskopii diagnostycznej. W lutym2014 znalazłam informację, że w szpitalu w Lublinie wykonują selektywne udrażnianie jajowodów, jako że mieszkam 300km od Lublina i nie znam tam żadnego lekarza umówiłam się od razu na wizytę kwalifikacyjną na SHSG do Dr. Krzysztofa Pyra w Centrum medycznym Chodźki. Doktor wytłumaczył mi na czym polega zabieg (można też podglądnąć zdj na stronie szpitala - radiologia zabiegowa), zakwalifikował i miałam się zgłosić do szpitala na Jaczewskiego do 12 dnia cyklu. Dr Pyra wykonał sHSG w czerwcu, zabieg trwał ok15 min, jest bolesny, ale da się wytrzymać, na wypadek ogromnego bólu podają morfinę, ale ja do twardzieli nie należę, a dałam rade bez morfiny. Zabieg udrożnił oba moje jajowody, lewy jajowód był bardziej problemowy, ale po użyciu mikronarzędzi kontrast przeszedł przez oba jajowody. Po zabiegu kilka godzin boli jeszcze brzuch, ale ja po godzinie wróciłam te 300km do domu. Dr Pyra wykonujący zabieg SHSG, nie dość że jest specjalistą w każdym calu to jest zainteresowany pacjentem i podchodzi do niego z wielką troską. jestem Doktorowi bardzo wdzięczna!
    • wertyl988 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 07.12.15, 18:25
      Witam,
      Ja miałam robione HSG na początku 2015r, bo nie mogłam zajść w ciążę, a wszystkie badania były ok. Badanie przeprowadził dr A. Semczuk i była też przemiła położna, która wspierała mnie przed badaniem i po (nazwiska niestety nie pamiętam). Badanie robione na specjalnym stole jest krótkie, wstrzykiwany jest kontrast i robione zdjęcie. Mnie bolało tylko podczas wstrzykiwania, gdy płyn napierał na macicę (ból jak na początku okresu). Po badaniu trochę wycieka krew, ja do 3 dni po miałam jeszcze plamienia. Zdjęcia pokazały kształt oraz drożność jajowodów. Po 3 miesiącach udało się i teraz czekam na córeczkę.
      • sswiderek1 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 13.09.16, 10:33
        Wertyl988 Mam pytanie czy Ty mialas niedrozne obydwa jajowody? To znaczy,że wpuszczenie kontrastu przepchalo Ci jajowody,ja miałam laparoskopie i podczas niej wpuszczany kontrast i nie przelecial dalej...niestety mam dwa niedrozne. Jestem zalamana ,żyjemy w XXI w. i nie można tego jakoś " naprawic" czy taka kobieta już nie ma szans na zostanie matką naturalnie tylko pozostaje ewentualnie invitro?! Proszę dziewczyny jeśli ktoras miała taką sytuację jak ja,a w jakikolwiek sposób udało się je udroznic i naturalnie zajsc w ciążę to piszcie,pomozcie i podpowiedzcie mi jak mam dalej żyć i postępować ??!
        • usz_81 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 27.09.16, 22:18
          Hejka. Ja rowniez mam ten sam problem oba noedrozne jajowody. Znalazlam ta klinike w Lublinie,dzwonilam zeby sie czegokolwiek dowiedziec. Niestety sekretarka nie udzielila mi ZADNYCH informacji tylko kazala dzwonic po god. 20 do dr Zych.Z doktorem staralam sie skontaktow dwa razy dzien po dniu lecz doktor mnie olal z gory na dol.. powiedzcie prosze gdzie moge zadzwonic aby sie dowiedziec czegokolwiek ? A moze sa wsrod was szczesciary,ktorym ten zabieg pomogl? Sama bede podchodzic do in vitro aczkolwiek ten Lublin wskrzesil we mnie nadzieje..
          • a_m_84 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 21.02.17, 13:30
            a_m_84
            usz_81 Jestem w szoku bo ja dzwoniłam co prawda w styczniu do Doktora Zycha i wszystko mi wyjaśnił, napisał. Na koniec marca będzie mi robił zabieg.mam obydwa jajowody niedrożne.Mam nadzieje że to jest jakaś szansa.a co u Was?
      • aga1984kapi Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 06.04.17, 15:36
        DZIEWCZYNY JESTEM ŚWIEŻO PO SELEKTYWNYM.UDRAZNIANIU JAJOWODOW.POLECAM.UDROZNILI MI DWA JAJOWODY. POLECAM PANA IRENEUSZA ZYCHA-GINEKOLOG I PANA Z Radiologii Krzysztofa Pyra.Cały zespół świetny. ZABIEG BOLESNY ALE DO PRZEŻYCIA. POLECAM
        • wtorkowa1234 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 10.04.17, 18:57
          hejkasmile przeczytałam wszystkie opinie i jestem pełna nadzieismile mam stwierdzoną obustronną niedrożność jajowodów, laparoskopia robiona początkiem kwietnia (bez rezultatu) dlatego teraz moje pytanie od czego zacząć aby być zakwalifikowana na SHSG - mieszkam 400 km od lublina;/ czy powinnam się wcześniej umówić na wizytę do dr Zycha lub Pyra ?? oraz czy długo czeka się na taki zabieg? Z góry dziękuje za udzielnie wszelkich informacji smile
          • aga1984kapi Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 10.04.17, 21:24
            Tak trzeba zadzwonić do dr Zych on wszystko powie....będzie trzeba mu wysłać wszystkie papiery.2 miesiące od laparoskopii trzeba odczekac.ja czekała 2 miesiące.powodzenia.trzymam kciuki.
            • wtorkowa1234 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 10.04.17, 22:16
              dziękuję za szybką odpowiedź smile a czy do dr Zych dzwoniłaś do szpitala czy może jakiejś przychodni w której przyjmuje? może posiadasz jakiś kontakt do niego aby nie błądzić, była bym wdzięczna smile
        • jeza_bell Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 11.04.17, 13:14
          aga1984kapi napisała:

> DZIEWCZYNY JESTEM ŚWIEŻO PO SELEKTYWNYM.UDRAZNIANIU JAJOWODOW.POLECAM.UDROZNI
          > LI MI DWA JAJOWODY

Skoro jesteś świeżo po- skąd wiesz, że zostały efektywnie udrożnione? Dopiero zajście w ciążę daje odpowiedź na pytanie.
          Również swego czasu miałam z dobrym efektem (info po zabiegu), a ciąży brak.
          • wtorkowa1234 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 11.04.17, 14:20
            macie może jakiś kontakt, ponieważ dzwoniłam do zakładu radiologi jednak podano mi nr Klinki Ginekologicznej do której nie mogę się kompletnie dodzwonić;/ będę wdzięczna
            • aga1984kapi Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 11.04.17, 21:38
              Ireneusz Zych lublin.
              Ul.chmielna 9/6
              Znajdz sobie na necie jest wszystko.
              Bo skasowałam ten numer.
              • aga1984kapi Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 11.04.17, 21:39
                ireneuszzych.pl/index.php?page=kontakt
                • wtorkowa1234 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 11.04.17, 22:19
                  dziękuję bardzo, jutro będę dzwonić smile jeszcze jakbyś napisała mi czy lepiej dzwonić w godzinach popołuniowych czy rannych smile
                  • aga1984kapi Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 12.04.17, 15:10
                    Wieczornych po 20...
                    • aga1984kapi Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 08.05.17, 07:40
                      Wtorkowa1234
                      Czy jesteś już po udraznianiu?
                      Udało się 😀
                      My zaczynamy działać
                      Pozdrawiam 😀
                      • wtorkowa1234 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 09.05.17, 19:30
                        jeszcze nie jestem ale jak tylko będę dam znać jak poszłosmile liczę na to, że się uda i będą mogła również zacząć działać smile trzymam za Cb kciuki i pisz jak tylko będziesz mogła podzielić się fantastyczną nowiną wink
                        • mrs.nath Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 23.05.17, 08:15
                          Dziewczyny, ja jestem po udrażnianiu jajowodów w Lublinie. Wczoraj miałam zabieg, w którym oba jajowody zostały udrożnione 😊 Zabieg przeprowadził Dr Zych i Dr Pyra, podczas zabiegu na duchu podtrzymywała mnie pielęgniarka z radiologii (nie pamietam imienia) ale cudowna kobieta, gdyby nie ona to pewnie ucieklabym stamtąd 😀 Bałam się cholernie, ale warto 😊
    • szczescie_2017 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 23.05.17, 09:56
      Hey ja miałam ta nowa metoda ale w gabinecie ginekologicznym sono-hsg bardzo się balam bo głupot się naczytałam ... ale trwało to zaledwie 3 minuty i zero bolu , później troszkę pobolewał dolem ale no-spa i przeszlo ; ) zyczee powodzenia
    • lidia1504 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 14.07.17, 14:41
      Ja miałam zabieg udrożnienia w czerwcu. Udało się udrożnić mi prawy jajowód (lewy był drożny). Przebieg całego zabiegu opisałam tutaj: naproinfo.pl/udraznianie-jajowodow
      • nena20 Re: Udrażnianie jajowodów Lublin 18.09.17, 20:45
        Dziewczyny czy takie udrażnianie w Lublinie wam pomogło. Zastanawiam się czy warto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka