Dodaj do ulubionych

Pytanie do Wrocławianek - proszę...

IP: *.oborniki.net / *.oborniki.net 06.09.04, 08:48
Witam was.
Ja już nie wiem co mam dalej robićsad
JUż od ponad roku staramy się o dzidziusia i nic.
Czy mogłybyście polecić jakiegoś dobrago lekarza z Wrocławia lub okolic,
który przyjmowałby w ramach NFZ albo który przyjmuje prywatnie a wykonanie
badań mogłoby być przez NFZ.
Wcześniej już przez 6 m-cy robiliśmy badania ja i mąż po czym dla sprawdzenia
poszliśmy do innego lekarza po czym on kieruje nas na wszystkie badania od
nowa począwszy od podstawowych badań moich jak i męża a my poprostu już
poprostu wydalismy wszyskie pieniądze i nic.
Dodam tylko że do tej pory wszystkie badania były robione w Dialabie na
Krzyckiej a od innego gina dowiedziałam się że to labolatorium przekłamuje
wyniki co o tym myślicie?.
Strasznie dużo napisałam i strasznie chaotycznie ale już sama nie wiem co
robić i co o tym wszyskim myśleć.
Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
Pozdrawiam Marta.
Obserwuj wątek
    • ewa.analityk1 Re: Pytanie do Wrocławianek - proszę... 06.09.04, 11:59
      a z tym Dialabem to chyba nieprawda, bo oni tylko krew pobierają a robi wyniki
      laboratorium na Weigla, a wszyscy mają o nim bardzo dobre zdanie. Ja tam robię
      wyniki od 2 lat i jestem najbardziej zadowolona i z ceny i jakości, kompletnie
      natomiast nie pasuje mi Dolmed bo tam mi cuda wychodzą.
      A tu szukaj na NFZ lekarza forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=18090&w=11373768
    • agga1976 Re: Pytanie do Wrocławianek - proszę... 06.09.04, 20:33
      Witaj

> JUż od ponad roku staramy się o dzidziusia i nic.
      > Czy mogłybyście polecić jakiegoś dobrago lekarza z Wrocławia lub okolic,
      > który przyjmowałby w ramach NFZ albo który przyjmuje prywatnie a wykonanie
      > badań mogłoby być przez NFZ.

moge Ci polecic super pania doktor (pracuje w szpitalu na Dyrekcyjnej,
      przyjmuje prywatnie, koszt wizyty 100zl), dzieki ktorej zaszlam w ciaze, a
      teraz prowadzi wlasnie ta ciaze smile
      trafilam do niej po prawie 2 latach staran o dziecko, super pokierowala dalsza
      diagnostyka i leczeniem
      niestety badanie nasienia, krwi, poziom hormonow, monitorowanie cyklu, wymaz
      pod katem chlamydii nie bedzie u niej bezplatne, bo wiele z tych badan NFZ po
      prostu nie refunduje, wiec musisz je wykonac na wlasny koszt, ale np. dostalam
      od niej bez problemu juz na pierwszej wizuycie skierowanie na HSG i HSC do
      kliniki wlasnie na Dyrekcyjnej i te badania nic mnie nie kosztowaly (z tego co
      wiem, to normalnie ich wart.w cenniku szpitala to 1200zl za oba)

> Wcześniej już przez 6 m-cy robiliśmy badania ja i mąż po czym dla sprawdzenia
      > poszliśmy do innego lekarza po czym on kieruje nas na wszystkie badania od
      > nowa począwszy od podstawowych badań moich jak i męża a my poprostu już
      > poprostu wydalismy wszyskie pieniądze i nic.

trafilam do wspomnianej pani doktor juz kompletem badan, na szczescie nie bylo
      potrzeby ich powtarzania, a wiem, ze niektorzy lekarze chca miec od nowa
      powtorzone wyniki
      tak wiec na pierwszej wizycie pokazalam jej wyniki badania nasienia meza, moje
      poziomu hormonow, wyniki z monitorowania cyklu, od razu dostalam skierowanie na
      HSG i HSC, zrobila tez wymaz pod katem chlamydii
      i to byl strzal w dziesiatke, bo udalo sie znalezc w koncu przyczyny klopotow,
      nie tylko znalezc, ale i usunac smile

pozdrawiam
      Agga + 35tyg Malenstwo smile
      • Gość: Anka Re: Pytanie do Wrocławianek - proszę... IP: *.um.dzierzoniow.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 07.09.04, 13:17
        Agga 1976 o której p.doktor mówisz z Dyrekcyjnej. Mogłabyś coś więcej napisać.
        Anka
        • agga1976 Re: Pytanie do Wrocławianek - proszę... 07.09.04, 14:50
          chodzi mi o dr Lidie Hirnle

pozdrawiam
          • tekla12 Re: Pytanie do Wrocławianek - proszę... 07.09.04, 15:35
            Trudno o dobrego lekarza znającego się na niepłodności i jeszcze na dodatek w
            ramach NFZ. Może spróbuj w Corfamedzie tel. 3217315. Wizyta z usg i cytologią
            kosztuje jedynie 40 zł a forumowiczki są raczej zadowolone (powtarzają się
            nazwiska Bielicki, Barcikowski, Mazurec).
          • Gość: Anka Re: Pytanie do Wrocławianek - proszę... IP: *.um.dzierzoniow.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 08.09.04, 12:23
            Agga 1976 prosze napisz jeszcze gdzie przyjmuje p.Doktor. Jak wygląda
            diagnozowanie. Mam problem z niepękającymi pęcherzykami. Myślisz, że mogłaby
            sobie z tym poradzić, jest specjalistą w leczeniu niepłodności?Anna.
            • agga1976 Re: Pytanie do Wrocławianek - proszę... 08.09.04, 13:22

> Agga 1976 prosze napisz jeszcze gdzie przyjmuje p.Doktor.

oto dokladne namiary:
              dr Lidia Hirnle
              tel.368-11-26
              tel.kom.602-57-60-57
              Wrocław, ul. Nenckiego 33
              (pracuje w szpitalu na Dyrekcyjnej)

Jak wygląda
              > diagnozowanie. Mam problem z niepękającymi pęcherzykami.

wiesz, trudno mi powiedziec, jak wyglada u niej diagnozowanie od poczatku, bo
              akurat ja poszlam juz z kompletem badan, ona od razu zalecila brakujace HSG i
              HSC, po m-cu juz mialam miejsce w szpitalu, tak jak pisalam wvczesniej- nie
              placilam za oba zabiegi, ani za skierowanie do szpitala, placilam tylko za
              wizyte (teraz kosztuje 100zl)
              kobieta jest b.mila, kompetentna, wzbudza zaufanie, mozna o wszytsko pytac, nie
              ma sie wrzenia, ze sie spieszy, spokojnie odpowiada na pytania, ja naprawde
              jestem z niej b.zadowolona, teraz prowadzi moja ciaze, zawsze moge do niej
              zadzwonic, jak lezalam w szpitalu na patologii ciazy, to mnie odwiedzala, mimo,
              ze to akurat nie jej oddzial

Myślisz, że mogłaby
              > sobie z tym poradzić, jest specjalistą w leczeniu niepłodności?

wiesz, dla mnie specjalisci od leczenie nieplodnosci to tylko lekarze w
              specjalistycznych klinikach zajmujacych sie wlasnie nieplodnoscia ..., ale
              uwazam, ze ona rowniez dobrze prowadzi diagnostyke, jest dokladna, kompetentna,
              mi pomogla
              mysle, ze jesli nie decydujesz sie na leczenie w Warszawie czy Bialymstoku,
              gdzie sa wlasnie takie specjalistyczne kliniki, to sprobuj u niej, zobaczysz co
              zaproponuje Ci na pierwszej wizycie, pewnie nie obejdzie sie bez leczenia
              hormonalnego, wiem tez, ze wykonuje inseminacje w szpitalu na Dyrekcyjnej

ja w kazdym badz razie- polecam i zycze powodzenia smile

pozdrawiam
              • Gość: Anka Re: Pytanie do Wrocławianek - proszę... IP: *.um.dzierzoniow.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 08.09.04, 15:22
                Agga 1976- dziękuję za odpowiedź. Mam zrobiony komplet badań, w tym HSG i HCS,
                byłam rownież stymulowana clo, podawany pregnyl i nic, z powodu nie pękającyh
                pechęrzyków, propozycja zrobienia in vitro.Anka
                • tekla12 do Anki 08.09.04, 15:27
                  Zdecydowanie najlepszy i najbardziej kompetentny w leczeniu niepłodności we
                  Wrocławiu jest dr Polak - zajrzyj na forum Bociana, znajdziesz aktualny wątek
                  na jego temat.
    • ewa.analityk1 Re: Pytanie do Wrocławianek - proszę... 20.09.04, 22:50
      wiesz fajny gin przyjmuje w przychodzni na Sztabowej, pracuje na Brochowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka