bugi1990
28.06.15, 16:36
Witam wszystkie kobietki, które zmagają się z problemem zajścia w ciążę. Wcześniej udzielałam się na formach dla starających się w tym momencie jesteśmy już po badaniach z mężem i wiemy że chwilowo nie mamy szans na dziecko. dziś przechodzę kryzys więc postanowiłam poszukać kobietek, które mają podobny problem. Staramy się z mężem o dziecko od listopada 2014 roku niby nie tak długo ale od do tego momentu długo się przygotowywaliśmy. Po pierwszym miesiącu kupiłam sobie testy owulacyjne, niestety nic nie pokazywały, po śluzie nie mogłm rozpoznać kiedy mam dni płodne, ponieważ zawsze jest biały. Zmagam się z niedoczynnością tarczycy i hiperprolaktynemią oraz bardzo nieregularnymi @. w marcu tego roku postanowiłam pójść do ginekologa na rutynowe badanie. Lekarz od razu postanowił mi zrobić podstwowe badania, ponieważ nie podobały mu się nieregularne miesiączki. Zaczął od monitoringu-pęcherzyk rósł ładnie ale w niestety okazało się, że prawd podobnie się wchłonął. Następnie lekarz stwierdził,że moja macica ma dziwny kształt więc należy zrobić HSG by to sprawdzić oraz zobaczyć co z drożnością jajowodów. Badanie potwierdziło dwurożną oraz łukowatą macicę ale na szczęście była drożna. PO miesiącu od badania poszłam na kolejny monitoring, który bardzo długo trwał i miał pokazać co z pęcherzykami pocztąki były optymistyczne lecz koniec mniej okazało się że pęcherzyk się zmniejsza i ponownie wchłania. Lekarz zaproponował stymulację i wróciła jakaś nadzieja, że może teraz się uda. Wcześniej jednak zrobiliśmy badanie nasienia męża i tu wielkie zaskoczenie i załamanie. 0% plemników które miały by prawidłową budowę. Tutaj w pierwszej kolejności była wizyta u urologa, która wykazałam żylaki powrozka nasiennego. 9 lipca mąż ma zaplanowaną operację. Lekarz powiedział, że efekty dopiero po 6 miesiącach ale może też nie być efektów. Czekanie mnie strasznie załamuje szczególnie kiedy słyszę o ciążach moich przyjaciół i koleżanek z pracy. Proszę jeśli, któraś z was ma podobne doświadczenie podzielcie się, dajcie nadzieję !!!