cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.09.15, 20:10 Ania doprowadzilas mnie do lez wiem ze nie pomagam tym sobie. Maz tez mi zabronil tu wchodzic, chociaz dzisiajsza wiadomosc od Stokrotki jakos mnie podlamala. Moze faktycznie powinnam zrobic przerwe. Ale jak tu wchodze to wiem ze nie tylko mnie los tak doswiadcza, ze nie jestem z tym sama. Dzis byla u mnie kolezanka ( 7 miesiac) i wiecie co , nie czulam zalu ze to nie ja. Dotykalam jej brzucha i mowilam poznaj moja blastke Cieszylam sie ze jej sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.09.15, 21:38 stokrotko tak mi przykro...brak słów normalnie żeby ukoić twój ból...zycie jest niesprawiedliwe i tyle...i nie wiadomo ile jeszcze bedziemy musiały tego bólu znieśc.... Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.09.15, 22:57 Stokrotko najgorsze jest to że niewiadomo dlaczego. Życzę Ci Cudu kochana! Odpowiedz Link Zgłoś
takasobieja1990 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.09.15, 23:11 Stokrotko!!! Bardzo współczuję nie wiem co powiedzieć.. niestety spodziewam się też tego u siebie... Zostało mi ostatnie podejście a kiedy będzie... Ten czas mnie przeraża. Coś chyba z forum jest... Bo nie widzę większości komentarzy...? Odpowiedz Link Zgłoś
mikuska2909 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 28.09.15, 23:48 Hej Belonia , chyba masz na myśli mnie - tak jakoś trafiłam na Twój wpis , chyba że jeszcze ktoś miał ten sam scenariusz . Pozbierać się musiałam , nie miałam wyjścia - czekaliśmy na to maleństwo 13 lat . Dużo by opisywać , ale nie chcę wracać do tego minęło już 10 miesięcy mój aniołek zasnął ale czuwa nade mną bo obecnie jestem w ciąży naturalnej - taka niespodzianka od losu albo prezent na Dzień Matki od mojego synka który wstawił się u tego na górze (wiele pytań). Jutro zaczynam 24 tydzień , jestem już po genetycznych które nie wykazały nic niepokojącego , ciśnienie które wtedy miałam wysokie na razie utrzymuje się w normie . Mała ( bo tym razem dziewczynka ) jest bardzo aktywna . Staram się nie myśleć o niczym złym i nie stresować się , ale to mimo wszystko samo tak idzie i dopóki nie urodzę będę kłębkiem nerw . Stokrotko - tyle co mogę napisać - bądź dzielna !!! Cały czas podczytuję Was , ale idziecie jak burza i gubię się . Więc tym co się udało gratuluję , a no i Maracala wytrwałości , ja mam jedną pod sercem i daje porządnie a Ty musisz mieć wesoło U Was tez jakoś "dziwnie" widać wpisy ? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 05:37 mysza-mysl pozytywnie to ze mi sie nie udalo nie znaczy ze Tobie sie nie uda...tak mialam ah i ebryglue...tzrymam za Ciebie Kciuki...ja musze znalezz w sobie jakis cel...bo narazie nie mam pojecia co dalej..ale chyba odpuszcze sobie to wszystko na jakis czas i zobaczymy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 09:25 Ja juz po wizycie i jednak histeroskopia... Szkoda nam tych zarodeczkow a moze cos znajda. Najlepsze dwa juz mi podali zostaly dwa troszke gorsze i jeden kiepski wiec moze rzeczyeiscie cos tam jest... Zabieg mam w czwartek... Tylko nerwy mam bo w tym miesiacu nie bedzie transferu i musze czekac do nastepnego cyklu... A ja chcialabym juz go miec.... Jestem malo cierpliwa ehhh ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewela777_25 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 10:10 Kama musisz odczekac jeden cykl aby wszystko sie zregenerowalo Po histero Ja Tak mialam jak chcesz to popros o ryse jeszcze.Dodam ze zaczynam 9 tc I narazie wszystko przebiega dobrze stopniowo odstawiam leki. Odpowiedz Link Zgłoś
kornika Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 10:10 Stokrotko,bardzo mi przykro.Wierzyłam, że Ci się uda. Co teraz będziesz robić, bo wspominałaś, że kończysz przygodę z Gametą. Chciałam Cię jeszcze zapytać czy za AH i glue musiałaś coś zapłacić? Pytam, ponieważ w Gamecie byłam wczoraj i mam za tydzień transfer, ostatni zarodek z 1 procedury i poprosiłam I.P o AH i glue będę miała to dołączone, choć I.P nie uważał, żeby to było bardzo pomocne, ale stwierdziłam, że wykorzystam wszystkie możliwe sposoby. No i okazało się też, że już nie mają środków i nie przyjmują, niby, nowych par. Jeśli teraz mi się nie uda, to dopiero w styczniu będę mogła ewentualnie przystąpić do drugiej stymulacji, jak oczywiście będą środki, z tym, że za leki będę musiała już płacić 100%, bo skończyłam 40 lat - nie fajne Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 10:16 Ewela sam IP powiedzial ze bedzie rysa zrobiona jesli nic nie znajda. A robic bedzie RB. Wiem ze trzeba czekac tylko moja cierpliwość jest tak mala ze przez to czekabie juz tetaz gryze... Odpowiedz Link Zgłoś
evik80 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 10:52 Witajcie Dziewczyny . Kama1526, mam do Ciebie pytanko, czy histeroskopie robisz na fundusz czy prywatnie? Rozumiem, że będziesz miała robioną w gamecie. Sama się nad tym zastanawiam, ale chciałabym zrobić gdzieś bliżej siebie. Muszę zapytać mojego gina czy jest taka możliwość, czy taki zabieg robią tylko w klinikach. Pozdrawiam*** Odpowiedz Link Zgłoś
mysza835 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 10:56 stokrotko myślę że teraz powinnaś dać sobie trochę czasu na wyciszenie uspokojenie emocji zregenerowaniu zdrowia a może los sprawi Ci niespodziankę czego życzę Ci z całego serca . Wiem że los każdej z nas jest inny ale człowiek będąc tu na forum żyje tymi wydarzeniami jak bez mała były swoimi bo każda wie na czym to polega . Ja jadę za dwa dni po moją śnieżynkę i zobaczymy jak to będzie ale już teraz czuję że myślenie się zacznie ,a czas pokaże jaki scenariusz napisało pozdrawiam was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 11:08 kornika-ja mialam za darmo ale przy trzeciej procedurze.mysza-mysl pozytywnie..ja tez myslalam ze jak sie nie uda to bedzie koniec ale nic takiego sie nie stalo zyje dalej...narazie odpuszczam napewno in vitro i Klinike jedynie musze jechac zakonczyc i czy wszystko sie oczyscilo...jak rowniez odpuszczam sobie forum bynajmniej nie bede juz tak aktywna...a czas pokaze co przyniesie los...powiem wam tak tylko szczerze ze drugi raz nie dalabym sie juz tak wkrecic w to in vitro tzn nie w tak krotkim czasie jak ja podchodzilam-rok-trzy procedury ale czlowiek jest tak nakrecony tym wszystkim ze nie jest w stanie sie zatrzymac ...teraz musze odpoczac od tego wszystkiego,nie udalo sie -niestety ale mam szanse na zajscie naturalnie wiec moze kiedys sie uda a za rok dwa moze podejde prywatnie-mloda jestemtrzymam kochane za was kciuki cytrynka,wilczurka-zaciskam za bete 2.10,maracalka-zycze ci jak najspokojnieszych miesiecy rozwiazania i Wszystkim Wam zycze Cudu !pozdrawiam was kochane i dzieki ze byłyscie;-* Odpowiedz Link Zgłoś
wilczurka1 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 11:35 Ja po testowaniu. Fajnie było przez ten tydzień czuć się w ciąży ale dziś musiałam zejść na ziemię. Nie udało się. Także stokrotko rozumiem Cię dziś jak nikt. Cytrynko - statystyka działa na Twoją korzyść weź chociaż niech Tobie się teraz uda... Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 11:50 Evik ide prywatnie bo to moja pierwsza procedura. Tez myslalam zeby zrobic na nfz u swojego gina ale ja bym chciala ta ryse endometrium przy okazji i dlatego zdexydowalam się isc prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 13:55 Wilczurka juz testowalas? Ja czekam "cierpliwie" do piatku, pociesza mnie fakt ze mamy jeszcze dwie blastki. Zobaczymy co bedzie... Stokrotka nie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
evik80 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 14:46 Kama, a jeśli można spytać to jaki jest koszt i czy to jest ze znieczuleniem, czy bez? Oczywiście dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 15:24 Evik koszty male nie sa bo sama histeroskopia 1200zl a znieczulenie 350zl czyli razem 1550zl. Bez znieczulenia chyba bym sie nie odwazyla... Ale chociaz zdiagnozuja jak to wyglada tam w srodku i bede miec pelen obraz. Moze ta rysa tez pomoze... Koszty duze ale moga duzo dobrego przyniesc. Nie nalezymy do "bogaczy" ale chce miec pewnosc ze zrobilam wszystko by miec tegi malego szkraba. Kilka wyrzeczen i uzbieralismy... Ja mam poza tym wskazanie do histeroskopii bo mialam 2 lata temu lyzeczkowanie ciazy obumarlej i od tego momentu pomimo regularnych staran miesiac w miesiac nie udslo sie zajsc a powod to tylko lub az endometrioza. Maz nasienie ma super, a staramy sie juz lacznie ponad 5 lat... Mam nadzieje ze to pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
evik80 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 15:29 Faktycznie, koszty nie małe. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. I oczywiście życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniab2205 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 15:53 Wilczurka,nie za wcześnie na to testowanie? Cytrynka, nie płacz, popłaczesz sobie jak usłyszysz dobrą wiadomość od lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 19:27 Oj Aniu ja co chwila płaczę przez te hormony chyba... wczoraj mąż zadał mi pytanie co zrobię jak się dowiemy że jestem i szczerze to nie wiem oboje zachowujemy się jakby się nie udało jakoś nie dopuszczamy do siebie myśli że mogło się udać... A Wilczurka to i tak będziesz musiała powtórzyć tą betę razem ze mną będziesz musiała ją wysłać do Gamety, a oni chcą mieć z 11 dpt z tego co pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 29.09.15, 20:33 Wilczurka dzisiaj 8dpt? Miałaś blastke? Może jeszcze nie odstawiaj leków... Cytrynka czekamy z Tobą. Ja testuje za tydzień w poniedziałek. Będę przejezdzala przez Łódź i chce zajechac. To będzie 10dpt czyli dzień wcześniej niż chcą. Umowia mnie na wizytę weryfikacyjna dzień wcześniej? Kama dobrze że działasz, to motywuje i daje siłę. Też robiłam histero z rysa. Tylko 2 cykle przed transferem. Zobaczymy czy pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczurka1 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 10:14 Hej betsi, tak, 8dpt 5dniowej blastki, to tak jakby normalnie testować w 13 dniu po owulacji, to zdecydowanie wystarczy. W poprzedniej klinice kazali testować 6dpt blastki. wydaje mi się że to 11 z Gamety to troche dużo i że to jest równe dla 2-3 dniowych zarodków i blastusiów. Kurcze wczoraj jakoś lepiej mi było, dziś znowu dołek, muszę się czymś zająć żeby nie zwariować. Kochane, które to przechodziły co teraz? Mam na jakąś wizytę się umówić? Będzie płatna? Za 3 cykle chcę wrócić do walki, może uda mi się lekarza namówić na długi protokół tym razem... Nie wiem też co z Glucophage, po transferze miałam odstawić. Nie wiem czy teraz mam do niego wrócić...? Cytrynka, Betsi83 - trzymam kciuki za Wasze maleństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 30.09.15, 10:41 Wilczurka ja po pierwszym protokole wyslamam bete mailem i nie umawialam sie na wizyte, dopiero po 3 miesiacach pojechalam na wizyte. Moze umow sie na wizyte lepiej, wydaje mi sie ze bedzie bezplatna. Odpowiedz Link Zgłoś