klara11 10.11.04, 07:47 Witam. Dziewczyny proszę o informacje jakie sa normy dla prplaktymy i prolaktyny po obciazeniu. u mnie jest 352.4 IU/ml, a po obciazeniu 5385 IU/ml. Do lekarza idę dopiero we wtorek, także chciałabym znać zarysy juz teraz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 09:51 prolaktyna norma: kobiety..............................40 - 470 mU/l (1,7 - 20 mg/l) wiec wyjściową masz w normie, a prawidłowy wzrost po 1h może być od 4 do 6 razy u Ciebie ponad 15, więc hiperprolaktynemia czynnościowa; nie martw się na zapas (mi urosła 25 razy!; pewnie dostaniesz bromergon (ja łykam od wczoraj);powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
klara11 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 10:26 dzieki za info, a juz sie martwiła,ze to cos bardziej poważnego, bo miesiączki ma ostatnio krótsze i bardziej skąpe. Czy u ciebie tez były takie objawy Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 11:11 nie ja mam @ po 7 dni i dość obfite, ale mi jeszcze wyszło na badaniach za mało progesteronu i jem tez duphaston od wczoraj z tym bromkiem, a zaczelo sie od tego, ze mialam zły wynik usg (pecherzyki na jajnikach) Odpowiedz Link Zgłoś
paula29 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 12:12 nie martw sie, ja mam wynik 365 a po obciążeniu 8500 !!!!! Dostałam Parlodel na obniżenie. cykle mam 35 dniowe ale obfite i bolesne @. dostałam jeszcze Duphaston na zwiekszenie progesteronu, którego mam za mało. To pierwszy cykl z tymi lekami Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 12:37 paula29 mam tak samo jak Ty i też 1 cykl z lekami, a jakie masz jajniki na usg, jeśli można? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klara11 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:16 Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie. Macie jakieś zmiany w piersiach Bo ja mam jakiś spłyn w piersiach. wypływa pod uciskiem, czasmi przezroczysty, aczasma imętny biały? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:20 ja mam mastodynie (ból) i wyczuwalne zgrubienia, ale robie usg raz na rok i jest ok, wyciek minimalny, ale tylko, jeśli sprawdzam naciskając, bo samoczynnego nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
klara11 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:25 Czyli przy podwyzszonej prolaktynie płyn w piersiach to norma? Troche martwie sie tymi skąpymi miesiaczkami, bo normalnie miałam 7 dni, a ostatnie 3 cykle tylko 4-5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:34 raczej norma; prolaktyna jest odpowiedzialna za produkcję pokarmu, więc jej nadmiar miewa takie objawy, ale nie wiem dlaczego masz skąpe @ leczysz się już czymś? Odpowiedz Link Zgłoś
klara11 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:48 nie biore jeszcze leków.Ta skąpa miesiaczka przyprawia mnie o zawrót głowy. Myslałam nawed ,że jestem w ciązy. podobno do trzeciego miesiąca mozna miesiączkować. Ale robiła testy i wyszły negatywne, lekarz robił mi nawet USG- byłby to juz 7 tydzień i nic. Czy mógł sie pomylić? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:51 ojej nie znam się na tych ciążowych badaniach kompletnie, więc nic Ci nie powiem, ale nie martw sie na zapas, może to chwilowe wachnięcie; głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
paula29 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 14:27 jajniki mam w porzadku, tzn lekkie PCO, nie za bardzo wiem co mam ci odpowiedziec bo nie zwracam na to uwagi, a powinnam? co do nadwyzki prolaktyny ja nie mam zadnego wysieku z piersi ani guzkow i nie mam zadnych objawow podwyzszonej i dlatego sie nawet zdziwilam takimi wynikami. z czego to mzoe wynikac? Odpowiedz Link Zgłoś