Dodaj do ulubionych

PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU

10.11.04, 07:47
Witam.
Dziewczyny proszę o informacje jakie sa normy dla prplaktymy i prolaktyny po obciazeniu. u mnie jest 352.4 IU/ml, a po obciazeniu 5385 IU/ml.
Do lekarza idę dopiero we wtorek, także chciałabym znać zarysy juz teraz
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 09:51
      prolaktyna norma:
      kobiety..............................40 - 470 mU/l (1,7 - 20 mg/l)
      wiec wyjściową masz w normie, a prawidłowy wzrost po 1h może być od 4 do 6 razy
      u Ciebie ponad 15, więc hiperprolaktynemia czynnościowa; nie martw się na zapas
      (mi urosła 25 razy!smile; pewnie dostaniesz bromergon (ja łykam od
      wczoraj);powodzenia
    • klara11 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 10:26
      dzieki za info, a juz sie martwiła,ze to cos bardziej poważnego, bo miesiączki ma ostatnio krótsze i bardziej skąpe. Czy u ciebie tez były takie objawy
      • invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 11:11
        nie ja mam @ po 7 dni i dość obfite, ale mi jeszcze wyszło na badaniach za mało
        progesteronu i jem tez duphaston od wczoraj z tym bromkiem, a zaczelo sie od
        tego, ze mialam zły wynik usg (pecherzyki na jajnikach)
        • klara11 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 11:23
          dzieki za informacje
          • paula29 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 12:12
            nie martw sie, ja mam wynik 365 a po obciążeniu 8500 !!!!!
            Dostałam Parlodel na obniżenie. cykle mam 35 dniowe ale obfite i bolesne @.
            dostałam jeszcze Duphaston na zwiekszenie progesteronu, którego mam za mało. To
            pierwszy cykl z tymi lekami
            • invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 12:37
              paula29 mam tak samo jak Ty i też 1 cykl z lekami, a jakie masz jajniki na usg,
              jeśli można? Pozdrawiam
            • klara11 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:16
              Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie. Macie jakieś zmiany w piersiach Bo ja mam jakiś spłyn w piersiach. wypływa pod uciskiem, czasmi przezroczysty, aczasma imętny biały?
              • invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:20
                ja mam mastodynie (ból) i wyczuwalne zgrubienia, ale robie usg raz na rok i
                jest ok, wyciek minimalny, ale tylko, jeśli sprawdzam naciskając, bo
                samoczynnego nie mam
                • klara11 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:25
                  Czyli przy podwyzszonej prolaktynie płyn w piersiach to norma? Troche martwie sie tymi skąpymi miesiaczkami, bo normalnie miałam 7 dni, a ostatnie 3 cykle tylko 4-5 dni.
                  • invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:34
                    raczej norma; prolaktyna jest odpowiedzialna za produkcję pokarmu, więc jej
                    nadmiar miewa takie objawy, ale nie wiem dlaczego masz skąpe @ leczysz się już
                    czymś?
                    • klara11 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:48
                      nie biore jeszcze leków.Ta skąpa miesiaczka przyprawia mnie o zawrót głowy. Myslałam nawed ,że jestem w ciązy. podobno do trzeciego miesiąca mozna miesiączkować. Ale robiła testy i wyszły negatywne, lekarz robił mi nawet USG- byłby to juz 7 tydzień i nic. Czy mógł sie pomylić?
                      • invicta1 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:51
                        ojej nie znam się na tych ciążowych badaniach kompletnie, więc nic Ci nie
                        powiem, ale nie martw sie na zapas, może to chwilowe wachnięcie; głowa do góry!
                        • klara11 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 13:53
                          Dobra dzieki za wszystko.
                          • paula29 Re: PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU 10.11.04, 14:27
                            jajniki mam w porzadku, tzn lekkie PCO, nie za bardzo wiem co mam ci
                            odpowiedziec bo nie zwracam na to uwagi, a powinnam?
                            co do nadwyzki prolaktyny ja nie mam zadnego wysieku z piersi ani guzkow i nie
                            mam zadnych objawow podwyzszonej i dlatego sie nawet zdziwilam takimi wynikami.
                            z czego to mzoe wynikac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka