Dodaj do ulubionych

IN VITRO-co i jak??

11.11.04, 19:11
czesc dziewczyny, mam do was wielka prosbe. kwalifikuje sie do INF, na
rozmowe z lekarzem ide w piatek(za tydzien) ale chcialabym sie od was
dowiedziec juz czegos, nic nie zastapi doswiadczenia....jakie badania, jak i
kiedy co bylo przeprowadzane itp. troche sie martwie..
wielkie dzieki smile smile
Obserwuj wątek
    • jo22 Re: IN VITRO-co i jak?? 11.11.04, 23:06
      Witaj Malag1! przede wszytkim gratuluję odwagi, że zdecydowałaś się na taki
      krok! ja- co prawda- po pierwszy ivf już jestem, ale był to dla nas dylemat (z
      wielu względów!).Twój gin na pewno Tobie dokładnie powie, jakie badania musisz
      zrobić (my musieliśmy bakteriologię, ja dodatkowo hormony, ale mogą zalecić
      Tobie inne). potem od 21 dc poprzedzającego ivf zastrzyki z diphereline, a do 3
      do 6 dc programu menogon, a następnie prze kolejne 3 dni gonal i dobę przed
      punkcją pregnyl. zastrzyki robił mi mój mąż (oprócz domięśniowych).teraza
      podchodzę do drugiego programu, ale mam już trochę inne leczenie (decapeptyl+
      menogon+pregnyl) i miałam dodatkowo zrobić badanie na chlamydię. mi się nie
      udało za pierwszym razem i teraz staruję ponownie. mam nadzieję, że zaskoczysz
      od razu! pozdrawiam-jo
      • malag1 Re: IN VITRO-co i jak?? 12.11.04, 09:45
        dzieki za tak szybka reakcje. u nas sprawa inf tez nie byla taka oczywista (ja
        mialam watpliwosci, bylam bardziej za adopcja) ale dla mojego wlasnego zdrowia
        potrzebuje byc w ciazy, dlatego lekarz od razu skierowal nas na inf. musze
        zajsc w ciaze jak najszybciej sie da (mam za plecami 3laparoskopie, ostatnia
        wzeszlym tygodniu, zadne leczenie mi nie pomaga, dostaje cysty jakby nigdy
        nic...)
        masz moze gg?
        moj nr to: 5714989

pozdrawiam malag
    • justy11 Re: IN VITRO-co i jak?? 12.11.04, 14:56
      A na co miałaś te laparoskopie jeśli mozna widzieć ? Na cysty ? Bo ja miałam
      już dwie na cysty ! Przez to nie mam juz jednego jajnika !
      • malag1 Re: IN VITRO-co i jak?? 12.11.04, 14:59
        tak, mialam super cysty (za kazdym razem, ciagle rosna, wszedzie......caly moj
        brzuch to wielka endometrioza sad( )
        a te niestety nie wchlaniaja sie same...jajniki mam obyda, ale lewy zupelnie
        zrosniety, na szczescie prawy sie wyleczyl i w nim jedyna nadzieja.
    • justy11 Re: IN VITRO-co i jak?? 12.11.04, 15:36
      A gdzie się leczysz ? Długo sie leczyłaś za nim się zdecydowałaś na in vitro?
      jak cię leczono. Ja biorę duphaston. Jeden jajnik co mi został miał cyste ale
      wyleczono chwilowo bo nieraz sie pojawia - duphastonem. Juz sama nie wiem co
      mam robić ? Gdzie sie leczyć? Nie kazdy cykl mam owulacyjny i pecherzyki mi nie
      do końca rosną. Przewalone. napisz jeżeli możesz coś wiecej o swojej
      chorobie ?
      • malag1 Re: IN VITRO-co i jak?? 12.11.04, 22:32
        nie lecze sie w polsce, leczono mnie miedzy laparoskopiami decaptylem, niestety
        bez pozadanych efektow, dlatego teraz "wyleczy" mnie jedynie ciaza, jak
        najszybsza...
        okropne uczucie, tak bardzo pragnac dziecka jak my chcemy, i miec swiadomosc ze
        teraz jeszcze potrzebuje go moje wlasne zdrowie..........

pozdrawiam cie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka