Dodaj do ulubionych

problemy z cera:(

23.12.04, 10:11
po poronieniu bylo ok, a po pierwszej @ sie zaczelo..... codziennie cos mi
wyskakuje pod skora na twarzy, mam dosc. maz mi wypisal jakis antybiotyk do
smarowania..... te, ktore nim posmaruje szybko gina, ale nowe dalej wylazauncertain
sylwester niedlugo.... co robic? macie jakies sposoby?
ps. pilingi, maseczki robie.... mam krem la roche possey efeklark k i
normaderm vichy ( wlasnie na takie stany skory) ale jakos nie dzialajauncertain a
wydalam na nie mase kasysad
Obserwuj wątek
    • mala00 Re: problemy z cera:( 23.12.04, 10:26
      Polecam jednorazową kurację z kwasu owocowego u kosmetyczki.Robią to już chyba
      wszystkie gabinety."Zjedzą"ci to co masz już na skórze i zatrzymają rozwój
      nowych.Mnie pomoglo.Tylko musisz zrobić to na kilka dni przed sylwestrem
      najlepiej dziś,bo naskórek po tym zabiegu jest troszkę zaczerwieniony,trzeba
      nakladać przez kilka dni najlepiej tormentiol.Polecam.Mala00
      • maretina Re: problemy z cera:( 23.12.04, 10:27
        mam w domu kwas owocowy. smaruje regularnie 1-2 razy w tygodniusad
        • mala00 Re: problemy z cera:( 23.12.04, 10:30
          To może trzeba posmarować się silniejszym.A pij tak na wszelki wypadek dużo
          wapna,to też lagodzi takie stany.Jak mi jeszcze przyjdzie jakiś pomysl do
          glowy,napiszę.
          • maretina Re: problemy z cera:( 23.12.04, 10:33
            wypije wapnosmile
            teraz kwas mi odpada, bo kwasu nie mozna stosowac na rany, a niektore wypryski
            wyciskalam... zatem w tym tygodniu zero kwasucrying
    • bluebebe Re: problemy z cera:( 23.12.04, 12:03
      Maretino, moja cera jeż jest brzydka. Na twarzy jeszcze ujdzie, ale ramiona,
      dekold i plecy, buuu. la roche posay spróbuj dołączyć do effaclair K efaclair
      ai. To jest do stosowania punktowo. Na male syfki baaardzo pomaga. Kilka dni i
      po problemie, ja bylam bardzo zadowolona. Z metod drastycznych to jest maść
      Brevoxyl (nadtlenek benzoilu), Ktora mi bardzo pomaga, ale myśle, że za późno,
      bo jej efekty w postaci okropnie łuszczącej się skóry i czerwonych licy są
      widoczne po paru dniach, a po miesiącu jest cera ja alabaster.No ja tak
      miałamsmile Poza tym ładnie pachnie i nadaje się pod makeup. Ostatnio pożaliłam
      się gince, że nie mogę patrzeć na siebie i mam nadzieję, że jak Bromek obniży
      prl to syfki znikną, ale mnie "pocieszyła", żebym nie liczyła na to. Acha i
      jeszcze jedno jak się zdecydujesz po sylwku na brevoxyl to potem dobry jest
      peeling na złuszczenie tego naskórka Iv. Saint czy coś takiego. rewelka.
      Powodzenia w walce z wrogiem!
    • pollla Re: problemy z cera:( 23.12.04, 12:05
      moja siostra jest kosmetyczką i to rady od niej: jeśli kwasy u kosmetyczki, to
      teraz, bo buźka musi potem się zregenerować przed sylwestrem, a po dobrej dawce
      kwasu nie można się malować. Jezeli bierzesz antybiotyk bezpośdrednio na skórę,
      to maseczki mogą powodować, reakcje przeciwną od zamierzonej. Podobnie kremy, w
      tym stanie moga szkodzić. Lepiej więc stosować sam tonik. Jesli krostki sa
      związane z hormonami (a jezeli są to gudki podskórne to są), powinno prześć
      samo po owulacji.
      Dla łagodzenia możesz stosować rumianek bezpośrednio na buzię.
      • maretina Re: problemy z cera:( 23.12.04, 12:15
        dziekismile))))
        jestem juz po owulacji, dzis mam 19 albo 20 dc, jakos takwink
        bede probowac w domusmile))
    • to-ja-007 Re: problemy z cera:( 23.12.04, 12:21
      A moze masz wysyp po tym effaclarze? Bo ten kremik oczyszcza skore ale zanim
      skora sie oczyszczy trzeba przetrwac okres gdy skora sie "oczyszcza" a wiec na
      wierzch wychodza wszystkie "brzydkie rzeczy" - przez co pryszczy jest duzo
      wiecej. Podobno ten okres sie konczy. Ja nie przetrzymalam i odstawilam Effaclar.

Z kosmetykow ktore przy mojej mieszanej/wrazliwej cerze sie sprawdzaja - polecam
      maseczke z drozszy Erisa oraz maski z glinki zielonej. To sa kosmetyki ktore nie
      zaszkodza. Poza tym wazne jest nawilzanie jakims delikatnym kremem. To jest
      naprawde wazne bo pryszcze moga sie czasmai robic dlatego ze skora jest
      przesuszona. Najlepiej poszukac takiego ktory nie bedzie u Ciebie zatykal porow.
      Niestety rozne hormonalne zmiany w organizmie powoduja, ze skora sie moze
      zmieniac. I np. krem ktory nie zatykal porow - nagle moze powodowac ich
      zatykanie i powstawanie pryszczy. U mnie nawet jednorazowe uzycie takiego kremu
      czy maski - powoduje ze pojawiaja sie pryszcze.

Jak juz mi sie cos pojawi to stosuje Lysanel Active - punktowo (oraz na strefe
      T). Lysanel ma kasy AHA i BHA. AHA zluszczaja a BHA maja korzystny wplyw na
      Jednak po Lysanelu skora moze sie luszczyc jak u jaszczurki i lepiej nie
      stosowac go tuz przed sylwestrem. Delikatniejszy niz Lysanel ale tez b.dobry do
      punktowego stosowania jest Effaclar A.I. - w takiej malej tubeczce.

Normaderm i Vichy odradzam. Jesli z apteki to Iwostin, Avene, La Roche Posay,
      Dermedic, Bioderma. Vichy jest rozreklamowane, drogie a kremy sa kiepskie,
      zwlaszcza te dla cery tlustej/mieszanej. Polecam wode termalna Avene - zamiast
      toniku. Pryzspiesza gojenie jak sie pojawia pryszcze. Z La Roche Posay czy Avene
      - w zasadzie jesli kupisz krem do cer mieszanej to mozesz byc pewna ze nie
      pogorszy stanu cery (wyjatkiem jest effaclar).

Na dluzsza mete dobry jest skinoderm (z kwasem azalainowym) oraz
      niektorzy chwala preparaty z nadtlenkiem benzoilu np Brevoxyl.
      Ponizej masz link do moim zdaniem fajnego artykulu:

www.pinezka.pl/content/view/625/41/

• maretina Re: problemy z cera:( 23.12.04, 12:23
        dzieki to-ja!
        jestem w szoku, bo takiej cery nigdy nie mialam!
        masz racje, moze to po efeklark? hmmm zobaczymy....
        • tekla12 Re: problemy z cera:( 23.12.04, 16:47
          Szara maść i krem nr2 Payot. Drogie ale bardzo warte swojej ceny, najlepiej
          poprosić o bezpłatne próbki i przekonać się, że czynią cuda. Oba stosuje się
          punktowo, więc wystarczają na bardzo długo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka