Dodaj do ulubionych

brak@, test negatywny

27.12.04, 20:16
Jestem po drugiej inseminacji. To jest czternasty dzien od owulacji ale@ nie
pojawila sie jeszcze. W poprzednim cyklu mialam juz male plamienie okolo
dwunastego dnia cyklu. Dzis zrobilam test, ale jest negatywny. Nie wiem co o
tym sadzic. Co robic? Nie chce biec na bete juz jutro, boje sie, ze w
miedzyczasie dostane @ i tylko sie niepotrzebnie nadenerwuje. To czekanie
mnie dobija!!!
Obserwuj wątek
    • marghe78 Re: brak@, test negatywny 27.12.04, 20:26
      Możesz spróbować mierzyć temperaturę, chociaż zaczynając teraz niewiele się
      można dowiedzieć. Jeżeli już wcześniej mierzyłaś i wiesz jaka powinna być u
      Ciebie w tych dniach cyklu, to spróbuj. Utrzymująca się na poziomie 37 stopni
      daje szanse, jeśli codziennie powolutku spada, to szanse maleją. A bierzesz
      Luteinę lub Duphaston? Jeśli tak, to trzeba poczekać aż weźmiesz ostatnią.
      Napisz coś więcej. Ja po IUI @ dostałam po 17 dniach. Duphaston utrzymywał mi
      temperaturę. Jak wzięłam ostatnią tabletkę to za dwa dni przyszedł @. Chociaż
      już wcześniej wiedziałam, że tak się stanie bo jednak temperatura spadała.
      Pozdrawiam i życzę aby u Ciebie to 14 dni już coś znaczyło
      Gosia
      • julitaa1 Re: brak@, test negatywny 27.12.04, 20:50
        Gosia, dzieki za odpowiedz, troche mi sie rozjasnilo. Bo ten moj lekarz zawsze
        wbijal mi do glowy, ze @ jest zawsze dokladnie w 14 dniu po owulacji. A
        poniewaz owulacja byla na pewno 13-go grudnia i w tym samym dniu IUI, wiec sie
        ludzilam dzis caly dzien, dopoki nie zrobilam tego cholernego testu.
        Nie biore zadnych lekow w miedzyczasie typu Duphaston. Stymuluja mnie w
        kierunku owulacji, potem IUI, a potem zostawiaja sprawy w rekach natury. Nawet
        nie wiem po co sie to bierze? W celu podtrzymania wczesnej ciazy?
        Boze, to dopiero druga IUI, ja chyba zwariuje...
    • julitaa1 Re: brak@, test negatywny 30.12.04, 23:10
      Jestem osiemnascie dni po owulacji (i UIU), robilam przedwczoraj bete, niestety
      nie ma ciazy. Natomiast nie mam dalej @...Co to moze byc? Niestety do lekarza
      ide dopiero w poniedzialek, a do tego czasu mam po prostu czekac na ewentualna
      @.
      Czy ktoras z was miala taka sytuacje? Prosze o info.
      • marghe78 Re: brak@, test negatywny 31.12.04, 06:27
        Julita, czy nadal mierzysz temperaturę? Jak ona wygląda? Może to też być
        niestety torbiel, ona również potrafi blokować @. Nie wiem, co więcej Ci
        poradzić.
        Gosia
        • julitaa1 Re: brak@, test negatywny 07.01.05, 12:53
          No i dalej brak @. W poniedzialek 3-go stycznia lekarz stwierdzil, ze jestem
          juz w nastepnym cyklu, zupelnie zbaranialam. Od poniedzialku dostaje na nowo
          Menopur jako przygotowanie do inseminacji i 10-go stycznia mam przyjsc na USG i
          badanie krwi. Jak mozna byc w nastepnym cyklu nie majac zadnych symptomow @
          wmiedzyczasie? Wedlug lekarza sie to zdarza, ale ja slysze o czyms takim
          pierwszy raz w zyciu.
          Boje sie, inseminacja za tydzien nie ma sensu, co z blona sluzowa macicy? Czy
          zarodek ma szanse sie zagniezdzic w takim przestarzalym srodowisku? Watpie w to
          mimo zapewnien lekarza. Czasem mi sie wydaje, ze dla nich liczy sie tylko
          forsa...Mam nadzieje, ze nie mam racji.
          • eugenia2 Re: brak@, test negatywny 08.01.05, 20:43
            ja tez tak mam, ale u mnie nie było insemniacji, tylko starania z M. robiłam
            test 2x - negatywny. dziś jest 3 tyg. po terminie kiedy powinnam dostać @ i
            nic. w wtorek ide do lekarza, boję się tylko, żeby to nie były jakieś
            komplikacje. Aha, brałam przez poprzednie 4 cykle luteinę i było OK, teraz juz
            nie wiem co myśleć. Jakby któraś z was coś mogła podpowiedzieć, byłabym
            wdzięczna. Bo w ciąży to chyba jednak nie jestem...
            • eugenia2 Re: brak@, test negatywny 08.01.05, 20:44
              i zapomaniałam jeszcze dodać, że poważnie myslalam że to ciąża - zawroty głowy,
              poranne i wieczorne nudności, bóle w dole brzucha.Heeeeeeeeeeeelp!!
    • julitaa1 Re: brak@, test negatywny 08.01.05, 23:01
      A mnie stymuluja do nastepnej inseminacji i paradoksalnie mam nadzieje, ze tym
      razem nie jestem w ciazy, bo stymulacja na ciaze pewnie miala by katastrofalny
      wplyw. Ale pocieszylyscie mnie, bo myslalam, ze to niemozliwe, drugi cykl bez
      krwawienia w miedzyczasie. Dzieki za wasze wpisy.
      • julitaa1 Re: brak@, test negatywny 08.01.05, 23:03
        Eugenia2,ta moja poprzednia odpowiedz odnosi sie do innego watku, zagapilam
        sie. Zajrzyj do watku "podwojny cykl?", tam dziewczyny zareagowaly i twierdza,
        ze taki cykl sie zdarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka