Dodaj do ulubionych

medicover w Łodzi-dr Borowski

28.12.04, 09:24
od niedawna lecze sie w medicover w lodzi u dr Borowskiego, mam pytanie czy
ktoras z Was moze leczyla sie tez u tego ginekologa?wiem ze pracuje tez w
Cntrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi.Bardzo prosze o opinie na ten temat. Mam
PCO i staram się aby wreszcie miec dwie kreski. Dzis mam 14 dc i bylam rano
na badaniach na hormony , jutro bede miala wyniki a 7 stycznia mam wizyte.
Obserwuj wątek
    • elfik31 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 28.12.04, 09:57
      leczylam sie u doktora w CZMP, bardzo sympatyczny, rzeczowy czlowiek, ale na
      nieplodnosci sie nie zna, co mi z reszta kiedys powiedzial wysylajac do swojego
      kolegi, wiec skoro panstwowo sie nie zna to prywatnie tym bardziej. Jest
      swietny jako poloznik i do antykoncepcji. W innych przypadkach lepiej sie zdac
      na kogos kto ma doswiadczenie w leczeniu nieplodnosci
    • agata73 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 28.12.04, 12:02
      zgadzam się z elfikiem, jezeli chodzi o niepłodność, to nie może to być zwykły
      ginekolog, ale ktoś kto zajmuje sie przede wszystkim niepłodnoscią. Ja
      osobiście polecam dr Sobkiewicza z Salve, po pierwszej inseminacji zaszłam w
      ciążę, a swoją drogę u zwykłych ginekologów też przeszłam, stracone dwa lata,
      pozdrawiam
    • agata73 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 28.12.04, 12:05
      przepraszam jeszczem raz ja, jeżeli chodzi o niepłodność to hormony robi się w
      2-5 dniu cyklu, a nie tak jak tobie zlecił lekarz w 13 (myslę że dobrze
      zrozumiałam dziś 14dc, wczoraj hormony). w takim dniu cyklu nigdy to badanie
      nie bedzie miarodajne. Jeśli chodzi o leczenie niepłodności to odsyłam też na
      www.nasz-bocian.pl , tam znajdziesz specjalisrów z łodzi od leczenia
      niepłodności
      • monek26 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 28.12.04, 12:43
        dzieki za odpowiedzi, tez sie zastanawialam czy w koncu do salve nie zadzwonic
        i nie umowic sie na wizyte z dr sobkiewiczem (duzo o nim slyszalam). Wczesniej
        bylam u 2 ginekologów ten ostatni byl okej ale dosyc drogi a w medicover jestem
        ubezp z meza pracy (nie palce za wizyte) i dlatego teraz tam zaczelam chodzic.
        Chyba faktycznie nie ma co oszczedzac i zdecyduje sie na salve .
        • biszkopcik11 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 28.12.04, 22:03
          monek26, cześć, ja nie znam dr Borowskiego ale poznałam dr Sobkiewicza i uważam
          że jest w porządku, pierwsze wrażenia pozytywne, sporo badań do zrobienia, to
          niestety kosztuje (ciekawe dlaczego w Polsce niepłodność nie jest refundowana),
          ale w Salve możesz chodzić na bezpłatne wizyty bo mają umowę z nfz (dobre i
          to). Ja zaczełam się tam leczyć niedawno, na razie wykonujemy badania a w
          zależności od ich wynków ustalimy z dr co dalej.
          • monek26 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 29.12.04, 10:16
            dziekuje za odpowiedzi, juz coraz bardziej przekonuje sie do salve i chyba po
            nowym roku zapisze sie na wizyte do dr Sobkiewicza, chcialabym byc w ciazy a
            jakos nam nie wychodzi, kiedys myslalam ze to takie proste a okazuje sie jednak
            ze wcale tak nie jestsad ciekawe jak moje wyniki hormonow, dzis bede je miec
            wiec jeszcze napisze i po prosze o ich interpretacja bo wizyte mam dopiero 7
            stycznia. Jeszcze pojde z tymi wynikami do dr Borowskiego i zobacze co mi powie
            ale i tak umowie sie na wizyte do salve. Pozdrawiam i odezwe sie jak bede juz
            miec wyniki
            • biszkopcik11 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 29.12.04, 13:22
              cześć, ja będę miał w salve inseminację już w styczniu, bo korzystamy z banku
              nasienia, ale jeśli tylko będę mogła ci pomóc z interpretacją wyników to
              chętnie to zrobię , pisz, jeśli już bedziesz po wizycie w salve , to też napisz
              swoje wrażenia, a może mogłabyś się przenieść na www.nasz-bocian.pl ja też tam
              piszę i tam jest bardzo dużo ciekawych informacji o lekarzach, badaniach,
              ceny , praktycznie wszystko. Trzymam kciuki za nasz starania o dzidziusia.
              • monek26 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 29.12.04, 14:37
                mam te wyniki (na razie to sa te robione w medicover)ale zrobione mam tylko to:
                FSH 4.67mIU/ml
                LH 8.95 mIU/ml
                Estradiol 77.76 pg/ml
                Progesteron 0.809 ng/ml
                nic poza tym nie mialam robione i dodam ze te badania byly robione w 14dc.
                A tyle sie tu naczytalam ze powinny byc robione kolo 3dc i poza tym nie mam
                chyba zrobionych wszystkich hormonów. No nic pojde z tym teraz 7 stycznia i
                zobacze co on mi w ogole powie... a co mozesz powiedziec mi o tych wynikach??
                • elfik31 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 29.12.04, 16:32
                  a jak dlugie masz cykle? Te wyniki ktore masz (choc zrobione w niewlasciwym
                  dniu, w 14dc wystarczylby estradiol) wskazuja na to, ze moze to byc okres przed
                  owulacją, jesli masz dlugie cykle, LH zaczyna rosnąć, estradiol niski, ale moze
                  jeszcze wzrosnąć, prog nie mowi nic w tym dniu cyklu, FSH tez nic.
                  • monek26 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 29.12.04, 17:36
                    elfik cykle mam dlugie w granicach 33-36dni nawet nie raz sa dluzsze
                    • elfik31 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 29.12.04, 19:19
                      no to dzięki Bogu, bo gdybyś miała krótkie te wyniki by znaczyły że nie masz
                      owulacji, a tak, być może owu jeszcze będzie, bo ten poziom LH moze oznaczac,
                      ze będzie rósł, a estradiol tez przyrośnie wraz ze wzrostem pęcherzyka. Na
                      progesteron wyrzuciłaś pieniążki, powinnaś go zrobić w około 7 dni po owu,
                      wtedy jest najwyższy, potem spada jeśli nie dojdzie do zapłodnienia. Wartość
                      powyżej 10ng/ml świadczy wtedy o zaistniałej owulacji. No ale pierwsze koty za
                      płoty, coś zaczęłaś działać. Powodzenia
                • biszkopcik11 Re: medicover w Łodzi-dr Borowski 29.12.04, 20:06
                  cześć monek, na moich wynikach są obok podane normy, w środku cyklu powinny być
                  następujące:
                  FSH 5,8 do 21
                  LH 17 do 94
                  Estradiol 130 do 370
                  Progesteron nie mam w fazie owulacyjnej podanej normy, widocznie wtedy się tego
                  w ogóle nie wykonuje
                  Sprawdziłam jednostki w których są wykonywane są takie jak u ciebie.
                  Mnie lekarz zlecił również badanie prolaktyna z testem z mtc (pobierają 3X w
                  odstępach godzinych)-prolaktyna z tego co czytałam jest hormonem który
                  najczęściej szwankuje, a jest przyczyną niepłodności, na szczęście podobno
                  leczy się to dość dobrze i niedrogo jakimiś tabletkami.
                  Miałam również zlecone Testosteron i DHEA-S ale o tych dwóch hormonkach za dużo
                  nie wiem.
                  U mnie wszystkie wyszły na szczęście w normie, jedynie prolaktyna przy I
                  pobraniu była lekko podwyzszona, ale test wyszedł dobrze i doktor powiedział,
                  że czasami się to zdarza bo prolaktyna jest także hormonem stresu, więc
                  wystarczy, że się troszkę zdenerwowałam przed pobraniem.
                  Jeżeli będziesz się zgłaszać do lekarza , a nie chcesz marnować kolejnego
                  miesiąca to proponuję żeby poszła w 3lub 4 d.c. to wtedy jeszcze można coś
                  działać w tym cyklu, jeśli pójdziesz później to na samo pobranie hormonów
                  będziesz czekała do następnego miesiąc, a podglądanie owulacji zaczyna się ok9
                  d.c.
                  Serdecznie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka