09.01.05, 17:53
to badanie jest bardzo bolesne ?
Obserwuj wątek
    • balbina11 Re: HSG 09.01.05, 20:35
      Kochana, miałam hsg 15 grudnia w św. Zofii w Wawie. Bolało przez chwilkę mimo
      drożnych jajowodów, ale zaraz po badnaniu już o tym zapomniałam. Jakbym miała
      wybierać czy chcę jeszcze raz gastroskopię czy hsg, wybieram hsg. To chyba
      zależy od indywidualnej wrażliwości...
    • nika111 Re: HSG 09.01.05, 20:43
      Hej!
      Ja robie pod koniec stycznia na hsg w centrum damiana , na szczescie tam robia
      w dozylnej narkozie. Jesli sie boisz proponuje hsg w narkozie. Minusem jest
      cena - 800 pln.
      Pozdrawiam
      • malew12 Re: HSG 09.01.05, 20:50
        Również miałam hsg w narkozie. Zero bólu i stresu. Jeśli możesz skorzystać z
        takiej opcji to polecam.
    • kasia031 Re: HSG 09.01.05, 22:23
      mialam to badanie robione w polowie grudnia ub roku, tyle o tym słyszałam ze
      boli ze najlepiej po środkach znieczulajacych, badanie trwalo moze 3 min lekarz
      powiedzial ze zastrzyk przeciwbólowy jest w sumie niepotrzebny i ze mam mu
      zaufać, nawet nie wiedzialm kiedy bylo po wszystkim, po badaniu nawet w ogóle
      nie krwawiłam, od razu mi powiedział ze na szczęśćie jajowody są drożne. Nie
      taki diabeł straszny.........
      Pozdrawiam gorąco
    • owocowa2 Re: HSG 10.01.05, 09:52
      Miałam hsg w czerwcu 2004 w szpitalu kolejowym w warszawie, bolało mnie bardzo
      mocno, tak jak w trakcie miesiączki. Całość trwała ok 8-10 minut. Nie miałam
      żadnego znieczulenia. Po badaniu wieczorem coraz silniejszy ból brzucha zaczął
      się powiększać i temperatura 39 stopni. Okazało się, że podrażnili mi8
      otrzewną. Prawdopodobnie bakteriami z pochwy. Dostałam antybiotyk i
      dolegliwości ustąpiły. Podobno czasami tak się zdaża mimo, że wynik posiewu był
      jałowy.Ale wynik bedania był ok. Jajowody drożne i macica kształtu prawidłowego.
    • aga286 Re: HSG 10.01.05, 13:55
      hej, ja miałam to badanie 20 grudnia w szpitalu na Pl. Starynkiewicza, dostałam
      zastrzyk przeciwbólowy, samo badanie troszkę czułam ale dało się przeżyć, nie
      było tak najgorzej, a trwało ok 3 min.
      Aga
    • evita76 Re: HSG 10.01.05, 18:21
      Nie chcę cię zamartwiać ale u mnie to było bardzo bolesne , krwawiłam po nim
      kilka dni , byłam cała obolała, nie miałam niestety zadnych środków
      przeciwbólowych totalnie na żywca , ale da się oczwiście przeżyć. Nie wiem od
      czego to zależy u mnie jajowody wykazało drożne ale lekarz który to
      przeprowadzał narzekał iż strasznie trudno było się do nich dostać. Badanie
      było w szpitału bielańskim.
      Pozdrawiam, bądź dzielna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka