julia30bb 09.01.05, 17:53 to badanie jest bardzo bolesne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balbina11 Re: HSG 09.01.05, 20:35 Kochana, miałam hsg 15 grudnia w św. Zofii w Wawie. Bolało przez chwilkę mimo drożnych jajowodów, ale zaraz po badnaniu już o tym zapomniałam. Jakbym miała wybierać czy chcę jeszcze raz gastroskopię czy hsg, wybieram hsg. To chyba zależy od indywidualnej wrażliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: HSG 09.01.05, 20:43 Hej! Ja robie pod koniec stycznia na hsg w centrum damiana , na szczescie tam robia w dozylnej narkozie. Jesli sie boisz proponuje hsg w narkozie. Minusem jest cena - 800 pln. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malew12 Re: HSG 09.01.05, 20:50 Również miałam hsg w narkozie. Zero bólu i stresu. Jeśli możesz skorzystać z takiej opcji to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia031 Re: HSG 09.01.05, 22:23 mialam to badanie robione w polowie grudnia ub roku, tyle o tym słyszałam ze boli ze najlepiej po środkach znieczulajacych, badanie trwalo moze 3 min lekarz powiedzial ze zastrzyk przeciwbólowy jest w sumie niepotrzebny i ze mam mu zaufać, nawet nie wiedzialm kiedy bylo po wszystkim, po badaniu nawet w ogóle nie krwawiłam, od razu mi powiedział ze na szczęśćie jajowody są drożne. Nie taki diabeł straszny......... Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
owocowa2 Re: HSG 10.01.05, 09:52 Miałam hsg w czerwcu 2004 w szpitalu kolejowym w warszawie, bolało mnie bardzo mocno, tak jak w trakcie miesiączki. Całość trwała ok 8-10 minut. Nie miałam żadnego znieczulenia. Po badaniu wieczorem coraz silniejszy ból brzucha zaczął się powiększać i temperatura 39 stopni. Okazało się, że podrażnili mi8 otrzewną. Prawdopodobnie bakteriami z pochwy. Dostałam antybiotyk i dolegliwości ustąpiły. Podobno czasami tak się zdaża mimo, że wynik posiewu był jałowy.Ale wynik bedania był ok. Jajowody drożne i macica kształtu prawidłowego. Odpowiedz Link Zgłoś
aga286 Re: HSG 10.01.05, 13:55 hej, ja miałam to badanie 20 grudnia w szpitalu na Pl. Starynkiewicza, dostałam zastrzyk przeciwbólowy, samo badanie troszkę czułam ale dało się przeżyć, nie było tak najgorzej, a trwało ok 3 min. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
evita76 Re: HSG 10.01.05, 18:21 Nie chcę cię zamartwiać ale u mnie to było bardzo bolesne , krwawiłam po nim kilka dni , byłam cała obolała, nie miałam niestety zadnych środków przeciwbólowych totalnie na żywca , ale da się oczwiście przeżyć. Nie wiem od czego to zależy u mnie jajowody wykazało drożne ale lekarz który to przeprowadzał narzekał iż strasznie trudno było się do nich dostać. Badanie było w szpitału bielańskim. Pozdrawiam, bądź dzielna! Odpowiedz Link Zgłoś