Dodaj do ulubionych

do Warszawianek i nie tylko! ważne!

17.01.05, 21:52
Proszę przeczytajcie to:
"No to drogie panie (i panowie mam nadzieję) są juz pierwsze efekty waszej
akcji.
Właśnie odebrałem telefon od pani redaktor z POLSATU, a konkretnie programu
interwencja, który po odebraniu kilkudziesięciu maili postanowił zając się
tym problemem. W związku z tym PILNIE poszukuję kilku pań które zgodzą się
wystąpić w tym programie (może być anonimowo - zdjęcia tyłem, zmieniony
głos). Nagranie odbędzie się jeszcze w tym tygodniu, prawdopodobnie w
czwartek, w warszawie.
Zainteresowanych proszę o kontakt na numer 503 081 838 (to jest numer
stowarzyszenia a nie polsatu więc można śmiało dzwonić).
Mam nadzieję że ktoś się zgłosi .....'

To jest wypowiedz Admina ze strony www.nasz-bocian.pl, na której prowadzimy
akcje ws. refundacji zabiegów in vitro. W związku z tym, iż jest to tak
krótki termin prosimy osoby mieszkające w Warszawie i okolicach o pomoc w
nagraniu programu. W WAS nasza nadzieja! Prosimy Was zgłoście się!
Obserwuj wątek
    • mabemi Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 17.01.05, 21:58
      wspaniale że jest efekt tej akcji.
      niestety mieszkam za daleko, ale mam nadzieję ze dziewczyny z warszawy będa
      chciały się wypowiedzieć na temat braku refundacji zabiegów in vitro w polsce.
    • mela00 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 10:36
      dzisiejsza (wtorkowa) Rzeczpospolita, znowu o nas i o refundacji
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050118/kraj/kraj_a_2.html
      pozdrawiam smile))
      mela
      • inga30 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 11:36
        Uch, nie jest to ratowanie życia, no wyć się chce. No zawsze się znajdzie ktoś
        kto powie że nie jest to priorytet. Dla nas jest.
      • tekla12 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 11:37
        Niestety uważam, że in vitro w obecnych realiach nie powinno być refundowane. A
        artykuł z Rzeczpostoplitej tylko mnie w tym przekonaniu utwierdza.
        • laura771 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 11:47
          A ja uważam, że powinno być refundowalne. Skoro alkoholikom się pomaga,
          narkomanom. To się w głowie nie mieści. Nie interesuję się polityką specjalnie,
          ale jak spojrzę obiektywnie, to skoro teraz za rządów SLD nami się nie
          zatroszczyło, to co tu dopiero myśleć jak pan Giertych ze swoją Ligą dojdą do
          władzy w przyszłym roku. Będziemy napiętnowani jeszcze gorzej, bo to przecież
          grzech zapładniać pozaustrojowo. Będą wespół w zespół z Kościołem namawiać do
          adopcji. Gdzie my żyjemy? Chyba w trzecim świecie.
          • anna-joanna Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 13:19
            A co złego jest w adopcji?
            • invicta1 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 13:23
              jeśli ktos tego chce to nic, nawet jest to czyn chwalebny, ale namawianie do
              adopcji,zamiast pomoc w leczeniu chcącym począć własne dziecko to nie fair
            • laura771 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 13:35
              anna-joanna napisała:

> A co złego jest w adopcji?

Nic złego. Ale wiadomo, że każdy najpierw liczy na własne dziecko, z własnych
              genów. A gdy już widać że nie ma szans, to wtedy podejmuje się decyzję o
              adopcji. I myślę, że Ci którzy na to się decydują, robią to z pełną
              świadomością, że pokochają obce dziecko jak własne. Ja też liczę na własne
              dziecko, mam nadzieje, że się uda, jeśli nie naturalnie, to pozaustrojowo. A
              jeśli nie, to nie wiemy co zrobimy. Decyzja o adopcji jest trudniejsza, bo
              muszą być przekonane do niej głeboko dwie osoby.

Ja tylko chciałam podkreślić to, że bywa tak, że ludzie, którzy mają problem z
              poczęciem dziecka i myśla o zapłodnieniu pozaustrojowym, często muszą wysłuchać
              tekstów, że po co tak robić, skoro tyle dzieci w domach dziecka. Wielu nie
              rozumie, że każdy walczy najpierw wszystkimi siłami, żeby mieć własne, żeby je
              przez 9 miesięcy nosić pod sercem. Byłam na kilku stronach internetowych
              katolickich i poczytałam o polityce kościoła wobec bezdzietnych małżeństw. Są
              to po prostu wytyczne typu: "bezdzietne małżeństwa należy nakłaniać do
              adopcji". To jest po prostu granda. Jak nie umieją pomóc, to niech się nie
              wtrącają przynajmiej.
              Jestem wierząca, modlę się o cud dla nas, o łaskę potomstwa, ale bardzo jest mi
              przykro, gdy za każdym razem jak jestem u spowiedzi jestem pytana czy mamy
              dzieci i dlaczego nie. Albo nie ma kolędy, żeby ksiądz się głupio nie spytał o
              dzieci. Chyba widzi, że nie mamy, to po co się pytać. Teraz to już zboczyłam z
              tematu.

• vikas Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 13:44
        Pani Radziszewska chyba ma coś z głową!Jakto nie jest to pilna
        sprawa?!W Polsce co czwarta para nie może mieć dzieci.Trąbią o małym
        przyroście naturalnym,o starzeniu sie społeczeństwa,o beznadziejnym
        becikowym zamiast przeznaczyć te pieniążki na koszty leczenia,a problem tych
        którzy chcą i pragną dziecka nie chcą wspierać w żaden sposób!!!
        Chetnie wzięłabym udział w takiej dyskusji.Jeśli zwerbuję koleżankę
        to nie zamierzam milczeć!
      • neerroo Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 22:14
        szanowna pani poseł Radziszewska
        szacuje sie ,że w Polsce jest prawie 2mln. osób dotkniętych chorobą społeczną
        jaką jest niepłodność ,no cóż czytając pani wypowiedź mam wrażenie że pani ,a co
        za tym idzie całej PO nie zależy na naszych głosach w wyborach do sejmu.
        Dodam jeszcze ,że dla mnie zabieg in vitro jest w tej chwili potrzebą
        NAJPILNIEJSZĄ !!!
      • bagr2 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 22:33
        przeczytałam artykuł z linku. Usiąść i płakać, bo to, że ręce mi już dawno
        opadły to już szczegół. Statystycy krzyczą i alarmują, że w Polsce jest coraz
        mniej polaków- ale jeśli chodzi o dofinansowanie do SZCZYTNEGO CELU jakim jest
        staranie się mieć dziecko (nie tylko chodzi mi o zabieg in vitro ale również o
        szereg badań i leczenia bezpłodności) to nie ma pieniędzy?? -jak to pani
        Elżbieta Radziszewska z PO skomentowała???!!!. Ile posłowie zarabiają? Ile
        pieniędzy z naszych podatków i ZUS-u idzie w błoto? Wyć mi się chce!
        Dwa razy miałam ciąże pozamaciczne, teraz już się boję, że nigdy nie będe mogła
        mieć dziecka! Nikt nie zrozumie mojego bólu i rozpaczy jaką w sobie noszę bo
        nie stać mnie na tak kosztowne badania i leczenia żeby chodzić prywatnie po
        lekarzach. Przychodnie wogóle niechętnie ludziom chcą dawać skierowania (nie
        trzeba- się słyszy) tak, wszystko samo się unormuje a lata lecą ... mam 35 lat
        i jestem po prostu załamana w swoim bólu.
    • agwoj Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 13:16
      W nawiązaniu do wypowiedzi Tekli - jeśli in vitro ma nie być refundowane to dla
      mnie tylko pod jednym warunkiem: refundacja diagnozowania niepłodności,
      leczenie (np przez określoną ilość cykli) i wybrane inne zabiegi typu laparo
      czy inseminacja. Jestem przekonana, że z takiej refundacji skorzystałoby dużo
      więcej osób niż z in vitro. Brak pieniędzy na samo diagnozowanie to przyczyna
      dla której mnóstwo par nawet nie podejmuje leczenia albo bardzo szybko je
      kończy, bez efektu... niestety...
      Cieszę się, że nasze listy do mediów nie pozostały bez echa!! Gdybym mieszkała
      bliżej......
      Proszę, podajcie termin emisji jeśli już będzie wiadomy.
      Pozdrawiam!! A.
      • tekla12 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 13:31
        No właśnie, sens ma walka o program diagnozowania i leczenia niepłodności jako
        takiej, a nie wyłącznie zabiegu in vitro. Bezrozumna walka o refundację ivf
        może drastycznie ograniczyć zamiast zwiększyć szansę na rodzicielstwo.
        • seseczka Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 13:48
          tekla widocznie ten problem Cie nie dotyczy - to z całym szacunkiem zostaw
          swoje uwagi dla siebie. i uwierz, że dla wielu z nas decyzja o in vitro nie
          jest łatwą decyzją - a nie moge zajść w ciążę to sobie zrobię in vitro. ja sama
          dojrzewałam do tego ponad rok i oswajałam się z tą myślą i do tego cały czas
          zastanawiałam się z skąd wziąść pieniądze na zabieg. a teraz dla wszystkich
          zainteresowanych podaję info z Bociana:
          "Nagranie odbędzie się w warszawie, w ogrodzie Krasińskich - przy placu zabaw
          (z maluchami w tle ), w czwartek, o godzinie 10:30.
          Jeśli ktoś chce i może to niech przychodzi."
          • invicta1 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 13:51
            z całym szacunkiem, ale forum jest do wymiany również SUBIEKTYWNYCH opinii rozmówców
            IVF powinni refundować, ale leczenie niepłodności również, kiedy dotyczy to
            leków, badań hormonów, laparo itd itd
            • pietrek666 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 14:13
              invicta1 napisała:

> IVF powinni refundować, ale leczenie niepłodności również, kiedy dotyczy to
              > leków, badań hormonów, laparo itd itd

I tu jest może szczęście w nieszczęściu. Moje leczenie kosztowało nas do tej
              pory może 30 zł. Wszystkie skierowania dostałem z NFZ. I nic nie wskazuje na
              to, żeby miało to coś kosztować. No chyba że trzeba będzie dać w łapę za
              operację. sad((
              • dorotkap2 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 18:46
                Pietrek to jak ty to robisz, że masz skierowania na badania, bo ja za prawie
                wszystkie badania płace, wink))
              • mela00 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 19:45
                no właśnie, Pietrek, jak Ty to robisz, czy to są skierowania od androloga?,
                napisz, może przyda się na przyszłość smile)
                mela - fanka Pietrka
                • pietrek666 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 19.01.05, 12:10
                  mela00 napisała:

> no właśnie, Pietrek, jak Ty to robisz

No wiesz... Ma się ten urok osobisty i czar niewątpliwie. Aaaa! No i duuuużo
                  skromności big_grinDD
                  • dorotkap2 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 19.01.05, 12:45
                    Pietrek a po za urokiem osobistym to co jeszcze, albo może podaj gdzie w
                    Gdańsku tak można robić badania, chętnie też bym skorzystała pozdrawiam dorotka
                    • pietrek666 Ale co? Masz zamiar leczyć swojego chłopa? 19.01.05, 13:04
                      Bo ja nie potrzebuję USG dopochwowego (chyba że w ucho mi to wsadzą big_grinDD) i
                      tych wszystkich badań (może na razie). Do tej pory robiłem w 2003 hormony i
                      plemniki w Inviccie za friko, bo były wtedy refundowane. w 2004 tylko plemniki
                      za darmo trzy razy w szpitalu PCK w Gdyni-Redłowie. Poza tym zastrzyki w
                      przychodni za darmo, tylko płaciłem za lekarstwa. Potem u internisty dostałem
                      skierowanie do urologa i androloga także 0zł. Urolog zrobił mi posiew i dał
                      skierowanie do szpitala też 0zł (dr Kuszewski - Sopot przychodnia na
                      ul.Batorego). Androlog na Klinicznej też do tej pory złotówki ode mnie nie
                      wyciągnął.
                      No oczywiście bileciki kosztują, ale załatwiam to czasem przy okazji delegacji
                      do klientów w Trójmieście, tak że wtedy też mnie to nic nie kosztuje.
                      Ot i cała tajemnica !!! big_grinDDDD
                      -
                      • laura771 do Pietrka 19.01.05, 13:12
                        Pietrek,
                        mam do Ciebie też pytanie, gdzie robiłeś inseminację? Nic za nią nie płaciłeś?
                        Mi lekarz powiedział, bo zamierzamy wkrótce podejść że będziemy musieli za ten
                        zabieg zapłacić orientacyjnie 400 zł, bo muszą odwirować plemniczki itp rzeczy.
                        Jak wobec tego zrobić inseminację, żeby nic nie płacić? Wybieram się właśnie do
                        mojego lekarza, więc może powinnam sama go poprosić o skierowanie, skoro sam
                        nie proponuje? Gdzie robiliście inseminacje? Pozdrowionka Laura
                        • pietrek666 Re: do Pietrka 19.01.05, 13:40
                          Ja mówiłem tylko o leczeniu i diagnostyce. Za inseminację oczywiście płacimy
                          200zł za szt, trzy w każdym cyklu, razy osiem... to będzie 4,8 tys złociszy.
                          Ale spytać nie zaszkodzi. Może gdzieś je sponsoruje NFZ?
                          • laura771 Re: do Pietrka 19.01.05, 13:47
                            aha, dzięki za opdowiedz. A można wiedziec, czemu az 3 razy w cyklu? Ja
                            rozumiem 2 razy, bo np lekarz zrobi inseminacje, bo uwaza, ze pęcherzyk pęknie
                            lada chwila, no ale okazuje sie ze pęcherzyk wcale nie pękł, no to wtedy
                            rozumiem drugie podejscie. Ale skoro lekarz kaze trzeci raz, to ja bym
                            pomyslala, że chyba naciąga na kase.
                            Poza tym w tym linku do stroni Ministerstwa Zdrowia podanym dzis na forum
                            wyczytalam, ze stowarzyszenie ginekologów oswiadczylo, ze inseminacje jest
                            refundowana, ale moze zle cos zrozumialam.
                            • pietrek666 Oj Sorki nie zauważyłem pytania. 19.01.05, 16:49
                              Po pierwsze. Jak najbardziej sam zabieg może być refundowany, jeśli placówka w
                              której go dokonujesz ma podpisaną umowę z NFZ. To ok. 200 zł, to cena emujsji i
                              odżywek na których rozprowadzana jest odfiltrowana od wody sperma.
                              Po drugie. Dlaczego trzy, a nie dwa? Zwykle w cyklu (nie wiem czy u Misi, czy u
                              każdej kobiety?) pęcherzyki pękają nie w tym samym czasie. Pierwszy dzień przed
                              peknięciem. Drugi dzień po pierwszym pękniętym, trzeci po drugim.Tak tłumaczył
                              doktorek, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo, ale zdań jest tyle co lekarzy smile))
                      • dorotkap2 Re: Ale co? Masz zamiar leczyć swojego chłopa? 19.01.05, 13:17
                        Masz racje że nie potrzebujesz USG dopochwowego, zdziwiła bym się gdybyś
                        potrzebował wink) Zaskoczyłeś mnie ze w Invicie są jakiekolwiek badania zlecane
                        przez lekarza darmowe, ja jak na razie za wszystkie płace. Ale to dobrze że
                        choć coś można zrobić na NFZ., bo w końcu jesteśmy ubezpieczeni. A dojazdy
                        zawsze to dodatkowy wydatek, ja na szczęście mieszkam w Gdańsku wiec te koszty
                        są minimalne. Trzymam kciuki aby się udało Tobie zostać tatą, Pozdrawiam Dorotka
                        • pietrek666 Re: Ale co? Masz zamiar leczyć swojego chłopa? 19.01.05, 13:46
                          dorotkap2 napisała:

> Zaskoczyłeś mnie ze w Invicie są jakiekolwiek badania zlecane
                          > przez lekarza darmowe, ja jak na razie za wszystkie płace.

Specjalnie napisałem, że robiłem kiedy jescze były refundowane !!!

>A dojazdy zawsze to dodatkowy wydatek, ja na szczęście mieszkam w Gdańsku wiec
                          >te koszty są minimalne.

Z tego właśnie powodu na badania i inseminacje jeździmy do szpitala w Redłowie,
                          bo i z domu i z pracy ode mnie jest 15 min autobusem. No i oczywiście
                          mogę "materiał pobierać" (hihihiii) w domu, a nie w szpitalnej bardaszce big_grinDD

>Trzymam kciuki aby się udało Tobie zostać tatą, Pozdrawiam Dorotka

Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. Tobie także życzę bejbisia. Pzdr Piotr
                          • dorotkap2 Re: Ale co? Masz zamiar leczyć swojego chłopa? 19.01.05, 14:49
                            dzieki, za informacje o szpitalu w Redłowie, pozdrawiam cieplutko z Gdańska
                            Dorotka
                      • mela00 Re: Ale co? Masz zamiar leczyć swojego chłopa? 19.01.05, 19:47
                        wiele rzeczy jeszcze chciałabym w swym życiu zobaczyć, od dziś na tej liście
                        (na 1 miejscu) jest także Pietrek z USG w uchu big_grinDDDDD, i w krótkich
                        spodenkach, żeby było widać żylaki (hihihihi)
                        fanka
                        • pietrek666 Hehehe Niedoczekanie, chyba że na plaży :-DDD 20.01.05, 09:37
                          Te żylaki oczywiście!!! A co do USG w uchu to pogadam z doktorkiem. wezmę
                          aparat i może się uda big_grinDD
                          • mela00 Re: Hehehe Niedoczekanie, chyba że na plaży :-DDD 20.01.05, 09:42
                            Pietrek, cała moja nadzieja w doktorku, że zgodzi się na eksperyment i w dobrym
                            aparcie foto, smile)))
                            • pietrek666 Pożyjemy... Zobaczymy... 20.01.05, 09:46
                              A tak a propos, jakiej średnicy jest ten wziernik, bo nie wiem czy się zmieści
                              w otwór big_grinDD
                              • mela00 Re: Pożyjemy... Zobaczymy... 20.01.05, 09:54
                                to zależy jakie masz ucho, może się zmieści, poza tym my cierpimy przy tym
                                badaniu, to Ty jako jedyny (z małymi wyjątkami) mężczyzna na forum możesz wziąć
                                na swe barki, sorry, ucho, odrobinę cierpienia w imieniu pozstałych mężczyzn na
                                tym globie, możesz? smile)
                                • pietrek666 No ba!!! Zrobię to z przyjemnością :-DDD 20.01.05, 09:57

• mela00 Re: No ba!!! Zrobię to z przyjemnością :-DDD 20.01.05, 09:59
                                    Pietrek, jesteś niezwykle dzielnym, odważnym i odważnym i dzielnym (nie tylko
                                    żartując) mężczyzną. Dobrze, że jesteś na tym forum
                                    fanka
                                    • pietrek666 MY PLEASURE !!! 20.01.05, 10:04
                                      Już kiedyś pisałem o działaniu terapeutycznym tego forum na mą skołataną
                                      duszę big_grinDDDD
                  • mela00 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 19.01.05, 19:40
                    w to nie wątpię, że Twój urok osobisty działa i zdobywasz skierowania tym
                    sposobem, wcale sie też już nie dziwię, że Miriam krąży po Trójmieście
                    specjalnie dla Ciebie smile))))))
          • vikas Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 13:51
            Gdzie to jest dokładniej bo jakoś nie moge skojarzyć
            miejsca i dzielnicy?Saseczko,a cz Ty tam bedziesz miłobybyło
            kogoś znać to zawsze razniej?
            • seseczka Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 13:54
              niestety nie bede. dlatego prosiłam o pomoc w nagraniu warszawianki. z tego co
              wiem z Bociana to kilka osób się zgłosiło. ja jestem z gdanska takze odpadam.
              • pietrek666 No właśnie :-((( 18.01.05, 14:01
                My to co najwyżej możemy pójść pod City Forum i ponarzekać w "Co mnie gryzie".

-
                • invicta1 Re: No właśnie :-((( 18.01.05, 14:03
                  z najazdem kamery na paszczę i podpisem "ten chłop/baba nie może mieć dzieci"smile
                  • pietrek666 Re: No właśnie :-((( 18.01.05, 14:09
                    A może od razu tatoo na czole? Hihihiii
          • tekla12 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 14:33
            Ależ ten problem jak najbardziej mnie dotyczy, mam za sobą kilka prób
            zapłodnienia pozaustrojowego. Z całym szacunkiem dla pozostałych użytkowników
            forum zwracam uwagę na to, że proponowana refundacja dotyczy ZABIEGU czyli ok.
            połowy ponoszonych kosztów. Refundacja diagnostyki, badań i chocby częściowego
            refinansowania leków stosowanych do stymulacji i podtrzymania daje wszystkim
            leczonym ten sam komfort kieszeni.
            Zaś walka trwa o refundowania samego zabiegu i toczy się w możliwie
            najdurniejszej formie. Żadna przyzwoita klinika nie podpisze kontraktu na ivf
            za 3 tys. Za to szpitaliki w Pikutkowie Górnym chętnie będą zawierać takie
            kontrakty. I przeprowadzać zabiegi bez pojęcia jak się to robi, bez
            wyposażenia, bez kadry itd. I dzięki naiwnym utrzymywać szpitalne łóżka. A
            lekarze z Pikutkowa będą zgarniać do kieszonki honoraria autorskie za zabieg i
            ominięcie kolejki. Jaka będzie skuteczność ivf w Pikutkowie? A kogo to
            obchodzi, skoro nawet bezpośrednio zainteresowanym brak wyobraźni.
            • gosia336 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 19:07
              Tekla ma racje,czy sadzicie ze takie Novum podpisze kontrakt na wykonywanie in
              vitro?Nigdy w zyciu,a kasa zaproponuje jakies psie pieniadze.Wiem cos o tym ,bo
              sama jestem lekarzem i widze ile kasa refunduje za rozne procedury.A lapac sie
              beda na te kontrakty jacys watpliwi fachowcy -faktycznie lepiej refundowac
              badania i leki
            • burczykowa Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 19:25
              Święta racja!
          • bagr2 Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 22:41
            sad( szkoda że mnie nikt z pracy nie wypuści- z chęcią powiedziałabym wiele
            słów...
    • agwoj Re: do Warszawianek i nie tylko! ważne! 18.01.05, 14:42
      Dzwoniła do mnie Pani z Polsatu - prosiła aby zainteresowane osoby wysłaly
      swoje nr telefonów: interwencja@polsat.com.pl
      Ona się skontaktuje w celu ustalenia szczegółów nagrania.
      • seseczka inf. z Ministerstwa Zdrowia 18.01.05, 20:19
        www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=&ms=&ml=pl&mi=&mx=0&mt=&my=1&ma=3781
        • mela00 Re: inf. z Ministerstwa Zdrowia 18.01.05, 20:29
          w tej chwili wygląda to obiecująco, ale i tak ucieszę się, kiedy zobaczę
          stanowisko NFZ w tej sprawie, i wpisanie procedury oraz leków do katalogu
          świadczeń. I tak jestem bardzo zbudowana szybkością działań MZdrowia i naszą
          skutecznością smile))) Dziewczyny, razem jeszcze nie jeden mur rozbijemy wink
          mela
          • sikorkab Re: inf. z Ministerstwa Zdrowia 19.01.05, 16:41
            Bardzo się cieszę, że cos się zaczyna dziać w naszej sprawie. Szkoda, że tak
            daleko mieszkam bo z chęcią bym wzięła udział w tym programie, ale myślę że
            jest wiele Was w Warszawie i program się odbędzie. Jak będziecie wiedziec o
            dacie emisji proszę powaidomcie nas. B
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka