aga.22 26.01.05, 12:23 Jakie wskazania co do inseminacji były u Ciebie? Jeśli możesz pisz mój numer gg 3949935 Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamile no jestem:) 26.01.05, 12:47 gg mam chwilowo odinstalowane niestety Aga, w naszym przypadku były dwie hipotezy: niepłodność idiopatyczna albo przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu; i jedno i na drugie jest wskazaniem do inseminacji. Przed IUI zbadałam drożność jajowodów (zrobiłam HSG na Kamieńskiego, wynik ok) mam lekką niedoczynność tarczycy a mój M bardzo dużo przeciwciał (ponad 80%) Pierwsza IUI się nie udała, byłam stymulowana tylko clostilbegytem i urósł jeden zaledwie pecherzyk. Do drugiej brałam więc i clo i menogon, urosły dwa pecherzyki no i w efekcie kończę 10 tydzień Dodam, że czekałam na to 6 lat. A Polaka polecam z całego serca, to dobry i mądry lekarz, wreszcie miałam (i mam nadal, prowadzi moją ciążę) poczucie, że jestem w dobrych rękach. Wiem, że iui robi też dr Jarosz, ale nie znam żadnych szczegółów (i cen też nie znam) Pozdrawiam serdecznie, jeśli masz jeszcze jakieś pytania to jestem Odpowiedz Link Zgłoś
aga.22 jamile 26.01.05, 12:58 bardzo się cieszę że trafiłam na kogoś komu się udało. No właśnie ja od roku leczę się u Jarosza i ostatnio zaproponował nam IUI mój mąż ma troszkę słabe nasienie ok. 22 mln po pierwszym badaniu i 14 mln po drugim) w tej chwili jest na kuracji biogonadylem z tego co twierdzi Jarosz ma to pomóc ale ja już sama nie wiem co myśleć. Ja robiłam badania + drożność jajowodów i wszystko jest ok. Już poprostu sama nie wiem co robić i do kogo zwrócić sie tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re:jamile 26.01.05, 13:57 Aga, wyniki nasienia nie są jeszcze tak straszne, do IUI powinno wystarczyć. Mój M miał z powodu przeciwciał z ogólnej ilości 78 mln plemników tylko 20% dobrych czyli jakieś 15 mln i się udało (z tych 15 mln do iui potrzeba jakieś 1,5 - 2 mln). Nam dr Polak nie proponował leczenia w celu poprawy parametrów nasienia, robiliśmy na tym, co było. No i strzał w dziesiątkę. Dlatego myślę sobie, że jeśli masz wątpliwości, pomyśl nad wizytą u Polaka, choćby po to, żeby skonsultować dotychczasowe leczenie. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki, ja sama wciąż jeszcze nie dowierzam, bo szanse dawano nam malutkie... Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re:jamile 26.01.05, 15:42 Pozwólcie, że się wetnę w wątek. Jamile, po raz kolejny gratuluję brzuszka i cieszę się, że ładnie rośnie. Aga, naprawdę między leczeniem przez Jarosza i Polaka jest ogromna różnica na korzyść tego drugiego. Jeśli jesteś zainteresowana szczegółami napisz do mnie na gazetową skrzynkę. Pozdrawiam T. Odpowiedz Link Zgłoś