Dodaj do ulubionych

jamile- odezwij się

26.01.05, 12:23
Jakie wskazania co do inseminacji były u Ciebie?
Jeśli możesz pisz mój numer gg 3949935
Pozdrawiam Aga
Obserwuj wątek
    • jamile no jestem:) 26.01.05, 12:47
      gg mam chwilowo odinstalowane niestety
      Aga, w naszym przypadku były dwie hipotezy: niepłodność idiopatyczna albo
      przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu; i jedno i na drugie jest wskazaniem
      do inseminacji.
      Przed IUI zbadałam drożność jajowodów (zrobiłam HSG na Kamieńskiego, wynik ok)
      mam lekką niedoczynność tarczycy a mój M bardzo dużo przeciwciał (ponad 80%)
      Pierwsza IUI się nie udała, byłam stymulowana tylko clostilbegytem i urósł
      jeden zaledwie pecherzyk. Do drugiej brałam więc i clo i menogon, urosły dwa
      pecherzyki no i w efekcie kończę 10 tydzieńbig_grin
      Dodam, że czekałam na to 6 lat.

A Polaka polecam z całego serca, to dobry i mądry lekarz, wreszcie miałam (i
      mam nadal, prowadzi moją ciążę) poczucie, że jestem w dobrych rękach.
      Wiem, że iui robi też dr Jarosz, ale nie znam żadnych szczegółów (i cen też nie
      znam)
      Pozdrawiam serdecznie, jeśli masz jeszcze jakieś pytania to jestemsmile
      • aga.22 jamile 26.01.05, 12:58
        bardzo się cieszę że trafiłam na kogoś komu się udało.
        No właśnie ja od roku leczę się u Jarosza i ostatnio zaproponował nam IUI mój
        mąż ma troszkę słabe nasienie ok. 22 mln po pierwszym badaniu i 14 mln po
        drugim) w tej chwili jest na kuracji biogonadylem z tego co twierdzi Jarosz ma
        to pomóc ale ja już sama nie wiem co myśleć. Ja robiłam badania + drożność
        jajowodów i wszystko jest ok.
        Już poprostu sama nie wiem co robić i do kogo zwrócić sie tym razem
        • jamile Re:jamile 26.01.05, 13:57
          Aga, wyniki nasienia nie są jeszcze tak straszne, do IUI powinno wystarczyć.
          Mój M miał z powodu przeciwciał z ogólnej ilości 78 mln plemników tylko 20%
          dobrych czyli jakieś 15 mln i się udało (z tych 15 mln do iui potrzeba jakieś
          1,5 - 2 mln).
          Nam dr Polak nie proponował leczenia w celu poprawy parametrów nasienia,
          robiliśmy na tym, co było. No i strzał w dziesiątkę.
          Dlatego myślę sobie, że jeśli masz wątpliwości, pomyśl nad wizytą u Polaka,
          choćby po to, żeby skonsultować dotychczasowe leczenie.

Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki, ja sama wciąż jeszcze nie dowierzam, bo
          szanse dawano nam malutkie...
          • tekla12 Re:jamile 26.01.05, 15:42
            Pozwólcie, że się wetnę w wątek. Jamile, po raz kolejny gratuluję brzuszka i
            cieszę się, że ładnie rośnie. Aga, naprawdę między leczeniem przez Jarosza i
            Polaka jest ogromna różnica na korzyść tego drugiego. Jeśli jesteś
            zainteresowana szczegółami napisz do mnie na gazetową skrzynkę. Pozdrawiam T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka