nisiula Re: CLOwiczki :) 11.03.05, 08:20 Byłam wczoraj na USG (17 dc) i gin stwierdził że była owu ale jestem troche skołowana bo w 15 dc mój pecherzyk miał dopiero 9 mm to jak mógł peknąc nie wiem ... Chyba i nici w tym cyklu. @ powinna byc koło 23.03 a następny cykl znowu z CLO czwarty raz tym razem większa dawka. A na dodatek miałam jeszcze endo w 15 dc ok - 9 mm a wczoraj 6 mm ?????? Robił mi wczoraj to USG bardzo na chybcika może coś mu się pomyliło? Jestem wkurzona wczoraj pokłóciłam się jeszcze z moim M on by chciał żebym to wszystko olała i jak będzie to będzie, ale ja bym chciała wykorzystać jak najwięcej możliwości póki mam czas i możliwości . Kiepski nastrój mam coś dzisiaj , pracować się też nie chce. Dobrze że przynajmniej jest piątek. Niech już przyjdzie ta wiosna może boćki coś w końcu przyniosą ))) Odpowiedz Link Zgłoś
dytkob Re: CLOwiczki :) 11.03.05, 08:33 Nisiula spokojnie, boćki są juz w drodze do nas i coś w końcu przyniosą. Na pewno. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
agiq Re: CLOwiczki :) 14.03.05, 09:48 bociany już lecą, dziś w końcu wiosnę trochę czuć w powietrzu... ja dzis mam 4dc, @ w koncu przyszla w piatek, jutro zaczynam brać CLO - drugi cykl, postanowiłam ze do trzech razy sztuka ja nie wydzie to zglaszam sie do porzadnej kliniki... Odpowiedz Link Zgłoś
chiquitin Re: CLOwiczki :) 14.03.05, 21:14 czesc dziewczyny.. jestem zalamana..dzisiaj bylam u gina tak zeby zobaczyc co sie dzieje po 2 miesiacach brania clo.. i nic sie nie dzieje, chociaz to nie powod mojego zalamania.. podobno moge miec cos co sie nazywa Potworniak teratoma.. czyli nowotwor zlosliwy jajnika.. i dopiero za 2 tygodnie bedzie mozna sprawdzic na usg czy to guzek, czy to cos po lekach ( czy ktos z was cos takiego mial ???? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_22 Re: CLOwiczki :) 14.03.05, 21:39 "podobno" mialam juz endometrioze " raczej tak:- PCO, male szanse na owulacje po CLO, podczas gdy 1)nie mam zadnego z tych schorzen 2)jestem w ciazy. jeden lekarz+"podobno" to zadna diagnoza, nie mysl o tym w kategoriach pewnika.na pewno to trzeba sprawdzic, zdiagnozowac, wybacz nie mam zaufania do lekarza, ktory Ci to powiedzial, nie liczac sie z konsekwencjami psychologicznymi, przeciez tego typu diagnozy stawia sie kiedy sa potwierdzone. Wiem co czujesz sama przechodzilam "diagnozy" az za 7 razem trafilam na solidnego lekarza i wkrotce bylam w ciazy Pozdrawiam serdecznie Anusia Odpowiedz Link Zgłoś
agak14 -do Anusi 15.03.05, 07:08 Napisz co to za solidny lekarz, który ci pomógł. Jestem na etapie zmiany lekarz i chciałabym trafić dobrze, a nie znowu do jakiegoś partałacza. Odpowiedz Link Zgłoś
chiquitin Re: CLOwiczki :) 15.03.05, 12:23 dzieki za info.. jak tez nie mam zaufania do tego lekarza.. i wiem ze moze to nie jest to.. tzn lekarz tylko powiedzial mi nazwe po poslu i lacinie.. sama w internecie przeczytalam co to za cudo... i do teog zadnych dodatkowych badan, ani krwi, ani hormonow.. i chyba pojde do innego lekarza zeby zobaczyc co dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: CLOwiczki :) 15.03.05, 10:39 Miałam poronienie samoistne w 31dc zaczynam czwarty cykl z clo. Do duszy to życie(( Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: CLOwiczki :) 15.03.05, 10:41 o cholera-nie wiem co gorsze-moze nie testować przed @? gin mi kazal dopiero po terminie@, zebym w razie czego nie wiedziala o takiej sytuacji hej babki zakladam nam nowy watek-zeby byl bardziej pomyslny, bo w tym nikt nie chce zachodzić Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: CLOwiczki :) 15.03.05, 10:44 Dawida bądź twarda-ja nawet nie płakałam-tylko 2 łezki-słownie DWIE mi poleciały zajdziemy i już! Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: CLOwiczki :) 15.03.05, 10:53 Zaczęłam krwawić w niedzielę, rano zmierzyłam tempkę, miałam 37,1, ponoć przy poronieniu tempka nagle spada Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_22 Re: CLOwiczki :) 15.03.05, 19:53 polecam doktora Pawla Wandelta z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
teklus78 Re: CLOwiczki :) 15.04.05, 11:11 witajcie postanowiłam dołaczyc do waszego forum latwiej w grupie niz samemu zmagac sie z walka o dzidziusia jestem pierwszy cykl na clo i na cale szczescie zareagowalam brałam od 5-10 dc (bo moje cykle sa nieregularne i dlugie od 35- 42) i w 11 dc (mam stały co 2 dni monitoring i usg) były 2 pecherzyki na lewym 11,3 mm a w prawym 9,8 endom.6,9...w 15 dc pecherzyk na prawym jajniku urósłdo 14,6 a lewy tylko do 13,5 end 7.9 ...w 17 dc prawy miał juz 18,5 a lewy 17,4 endo 8,2... opisałam wszystko szczegółowo bo mnie osobiscie troszke niepokoi ich powolny wzrost... moj ginek twierdzi ze jest wzorowo ..przy moich długich cyklach owu moze byc nawet po 20 dniach...hmmm ale czy bedzie? zobaczymy dzis ide na wizytke i zobaczymy co sie dzieje.... ja na clo zareagowalam okropnymi bolami jajnikow...czułam jakby darły i piekły ....moj lekarz natomiast te informacje przyjmował z uśmiechem i zawsze na wejsciu pytal czy boli? "tak" a to dobrze ...martwilibysmy sie gdyby nic nie bolalo ehh moja walka bedzie pewnie długa i ciezka ale sie nei poddam łatwo Trzymajcie sie kobietki .... Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
balbina11 Re: Ratunku!!! 15.04.05, 12:59 Dziewczyny, Clowiczki!! To mój drugi cykl z CLO i teraz na monitoringu w 13 dc okazało się, że są 3 torbiele po 37 mm!! Odpowiedz Link Zgłoś
siedzibabanaulu Re: Ratunku!!! 15.04.05, 20:17 Cześć. Dopisuję się do Was. To mój 7 cykl na CLO. Balbina - nie łam się. Ja miałam przerwy w braniu, bo pojawiały mi się właśnie torbiele tzw. - czynnościowe), które po miesiącu przerwy w braniu CLO się wchłonęły, ale ja nie jestem lekarzem, żeby stwierdzić, czy ty masz to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: CLOwiczki :) 15.04.05, 16:51 Ja dziś biorę ostatnią tabletkę clo, to już mój piąty cykl i z miesiąca na miesiąc moje nadzieje gasną. Zobaczymy co mi gin powie we wtorek, czyli w 11dc, czy jest jakiś pęcherzyk, czy nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siedzibabanaulu Re: CLOwiczki :) 15.04.05, 20:23 Dawida - to mój 7 cykl na CLO (przed chwilą o tym pisałam), ale staram się trzymać. Moje cykle były, jak w zegarku, ale przez CLO rozregulowały się. Ostatnio gin powiedział, że już po owulacji, bo widzi małe "jak pryszcze" pęcherzyki,(w 11 dc właśnie), bóle owulacyjne przyszły 3 dni po wizycie u niego. Może i u ciebie będzie podobnie. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: CLOwiczki :) 16.04.05, 17:48 To i ja się dołącze do tego grona. To mój pierwszy cykl z clo (5-9dc) 1x tabletka i luteiną (16-25dc) 1x tabletka. W 10dc monitoring - pęcherzyk w lewym jajniku 23x25 mm i kilka mniejszych a oprócz tego stwierdzenie z tym, że wcześniej że to jest jajnik dotknięty pco. W 18 dc kolejne podglądanko i co i ten sam pęcherzyk tylko jakby troszkę mniejszy 21 mm chyba, że poprzednim razem mój gin go byle jak zmierzył i oprócz tego drugi podobnej wielkości. W tym cyklu ( to już trzeci z kolei) łykałam oeparol i piję ziółka od 2 tygodni. Nie dostałam pregnylu bo gin. chciał zobaczyć czy pęcherzyk sam nie pęknie i nie pękł. Tak więc ten cykl jest spisany na straty. Mam pytanko czy Wy chodzicie na monitoring pod koniec cyklu przed kolejną stymulacją? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkarzaca1 Re: CLOwiczki :) 16.04.05, 18:36 Czesc to i ja sie dopisze, o dzidzie staram sie od 5 lat 4 razy inseminacja przerwa bo warjowalam od tej burzy hormonow i ostatnio znow 3 razy i nic czasem mysle ze cos przeskrobalam tam na gorze ze niemam tej dzidzi. Pozdrawiam i zycze wszystkim duuuuzych brzuszkow Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: CLOwiczki :) 16.04.05, 18:48 Witajcie, Dzisiaj i ja mogę do Was dołączyć. Właśnie przyszła @ i od jutra zaczynam brać CLO (2-6 dc). Dawkę mam minimalną, bo 1/4 tabletki. Owu jest, ale zawsze tylko jeden dominujący pęcherzyk 21-23 mm, reszta po 15. I dlatego mam brać tak małą daweczkę, aby ten drugi podrósł. A za 14 dni (około) moja pierwsza IUI. Trzymajcie kciuki za mnie, tak ja jak trzymam za Was. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: CLOwiczki :) 17.04.05, 07:21 Dziewczyny pomóżcie! Jeśli @ rozpoczęła sie w piątek o godz. 15 to czy piątek jest pierwszym dniem cyklu czy dopiero sobota? Mam zazywać clo od 3 dc i nie wiem czy od dzisiaj czy od jutra! Pozdrawiam, Katka Odpowiedz Link Zgłoś
martyna35 Re: CLOwiczki :) 17.04.05, 07:34 piątek licz jako pierwszy dc.Ja dostałam wczoraj wieczorem i też liczę,że był to pierwszy dzień cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: CLOwiczki :) 17.04.05, 11:27 Dzięki, no to od dzisiaj łykam clo 1 x dziennie. Teraz jestem w pracy, wrócę do domku ok. 15 i wtedy sobie łyknę! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna35 Re: CLOwiczki :) 17.04.05, 20:48 ja zaczynam od jutra.A tak w ogóle przez ile cykli bez przerwy można brać Clo,mi ostatnio gin powiedział,że 6 miesięcy/teraz będzie mój 3 cykl/? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: CLOwiczki :) 18.04.05, 11:18 Ja też czekam na @ i zaczynam pierwszy cykl na clo,a na poczatku maja IUI. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: CLOwiczki :) 18.04.05, 17:31 Wiecie dziewczyny, ja dzisiaj się znowu podłamałam. Moja siostra wyszła właśnie dziś ze szpitala (Katowice_ligota). Miała robioną laproskopię. Teraz ma przepisane clo i duphaston. Lekarze jej powiedzieli, że przy problemach z zajściem należy wykluczyć wszystkie przyczyny a dopiero robić ewentualną stymulację(zresztą to jest nawet napisane na ulotce clo). Dlaczego nam robią na odwrót? Chyba, że tylko ja spośród Was tak jestem leczona? Wypowiedzcie się, bardzo Was proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
monek26 Re: CLOwiczki :) 19.04.05, 15:30 ja tez biore CLO (to mój drugi cykl) i nie mialam wczesniej laparoskopii. Z tego co mój gin mi powiedział to ClO spokojnie się podaje ale oczywiscie nalezy monitorowac cykl, jesli Clo nie skutkuje to przewaznie kolejnym krokiem beda gonadotropiny (o ile slabo sie reaguje na CLO)lecz przed podaniem tych silniejszych lekow jak gonatropiny nalezaloby sprawdzic droznosc jajowodów czyli HSG. Dopiero potem wykonuje sie laparoskopie. Oczywiscie jest to indywidualne podjescie do kazdej z nas, bo kazda z nas ma inny organizm i tutaj juz lekarz prowadzacy musi zadecydowac. Na pewno bierze sie tez pod uwage wiek kobiety, dlugosc staran o dzidzie i pewnie jeszcze wiele innych przyczyn niemoznosc izajscia w ciaze. Ale ja w kazdym razie nie psotkalam sie z opinia aby wykonac najpierw laparo. Zreszta kiedys na bocianie zapytalam o to lekarza i dokladnie powiedzial to co moj gin czyli to co napisalam powyzej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monek26 Re: CLOwiczki :) 19.04.05, 15:37 a swoja droga to dzis mam 43 dc i @ nie mam, testu nie robilam bo wydaje mi sie ze nie jestem w ciazy tym bardziej ze po ostatnim monitoringu w 16 dc moj pecherzyk mial jedynie 11mm i byl taki sam jak w 10dc czyli nie rosl a endo cieniutkie i gin stwierdzil ze raczej nic w tym cyklu nie bedzie. Lecz wczoraj do nie go poszlam bo nie mam @ i zrobil mi USG i powiedzial ze wszytko jest mozliwe , co prawda pecherzyka ciazowego nie widzi ale za to mam duze endometrium co moze swiadczyc rownie dobrze o wczesnej ciazy. Kazal czekac do konca tyg i zrobic test i dzwonic do niego od razu. jesli bedzie jedna krecha czego mi nie zyczy a co z kolei mnie sie wydaje to przyjsc w pon. i da mi leki na wywolanie. Juz sama nie wiem co mam o tym myslec??? a wy jak myslicie?? Gin mowil ze biorac pod uwage moje dlugie cykle wszystko jest mozliwe i owu mogla byc pozno... mnie sie jednak wydaje ze znowu @ mi sie zatrzymala z przyczyn hormonalnych .. Pozdrawiam i odpiszcie jesli cos wiecie np jak to jest z tym endo we wczesnej ciazy czy tez przy braku @ badz przed zblizajaca sie @, bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś