Dodaj do ulubionych

Ruchliwość plemików???

03.02.05, 21:20
Jakie jest leczenie przy małej ruchliwości plemników
Kategoria A 5%
B 20%
C 25%
Brak ruchu D 50%
Moze jakieś ziółka???
Obserwuj wątek
    • aniana4 Re: Ruchliwość plemików??? 04.02.05, 07:58
      Z tego co przeczytalam na bocianie ruchliwosc plemnikow poprawia L-karnityna, o
      ziolkach poprawiajacych konkretnie ruchliwosc jak na razie nie slyszalam, ale
      tez bylabym zainteresowana, moze ktos jeszcze odpowie..
    • agnieszka75 Re: Ruchliwość plemików??? 04.02.05, 18:20
      Trzeba przede wszystkim iść do androloga albo spec. od niepłodności i leczyć
      się.To nie są takie beznadziejne wyniki i można je pewnie poprawić tylko trzeba
      szukać przyczyn. Czasami są to po prostu bakterie w nasieniu a na to są
      antybiotyki. Lekarze sobie z tym radzą coraz lepiej. Nie załamywać się i nie
      tracić czasu!
    • kathrin78 Re: Ruchliwość plemików??? 04.02.05, 22:54
      Po pierwsze należy powtórzyć badanie, jeśli wyniki wyjdą ponownie poniżej norm zbadać hormony, zrobić usg i posiew. W zależności od przyczyny (przyczyn) czasami można uzsykać poprawę.
      • misia50 Re: Ruchliwość plemików??? 05.02.05, 04:07
        ode mnie komentarz, bo mamy z mezem tutaj troche doswiadczenia:
        po pierwsze zrobic posiew- jesli jest infekcja to zastosowac antybiotyk, zrobic
        koniecznie-koniecznie badanie z krwi na chlamydie- bo ona nie wychodzi w
        posiewie nasienia,a uposledza plemniorki i np. w naszym przypadku byla
        winowajczynia slabej ruchliwosci,
        ponadto witaminy-antyoksydanty, czyli A,C, E, dobrze zastosowac peruwianska
        mace(ktora takze przynosi dziekczynne wlasciwosci afrodyzyjne w postaci apetytu
        na sekssmilebo wiecie wraz ze staraniami niektorzy wrecz sie nudza seksem, a to
        raczej nie sluzy szczesciu rodzinnemu. No i dobre sa ponos L-carnityna i L-
        arginina. Z efektami roznie, ale czego sie nie robi, by usprawnic zolnierzyki.
    • jam_30 Re: Ruchliwość plemików??? 05.02.05, 12:54
      mój mąż ma trochę gorsze. Specjalista powiedział, że na to nie ma leku. Ale
      mojej koleżanki mąż poprawił bardzo wyniki zażywając przez miesiąc antybiotyk.
      Mój mąż teraz zaczyna antybiotyk, więc za miesiąc dam znać
      • kathrin78 Re: Ruchliwość plemików??? 05.02.05, 17:40

Jeżeli obniżenie parametrów było wynikiem toczącego się w organiźmie stanu zapalnego - to antybiotyki mogą pomóc - mogą, ale nie muszą. Najczęściej przyczyn słabych parametrów jest kilka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka