wiki1976 03.02.05, 21:20 Jakie jest leczenie przy małej ruchliwości plemników Kategoria A 5% B 20% C 25% Brak ruchu D 50% Moze jakieś ziółka??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniana4 Re: Ruchliwość plemików??? 04.02.05, 07:58 Z tego co przeczytalam na bocianie ruchliwosc plemnikow poprawia L-karnityna, o ziolkach poprawiajacych konkretnie ruchliwosc jak na razie nie slyszalam, ale tez bylabym zainteresowana, moze ktos jeszcze odpowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka75 Re: Ruchliwość plemików??? 04.02.05, 18:20 Trzeba przede wszystkim iść do androloga albo spec. od niepłodności i leczyć się.To nie są takie beznadziejne wyniki i można je pewnie poprawić tylko trzeba szukać przyczyn. Czasami są to po prostu bakterie w nasieniu a na to są antybiotyki. Lekarze sobie z tym radzą coraz lepiej. Nie załamywać się i nie tracić czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: Ruchliwość plemików??? 04.02.05, 22:54 Po pierwsze należy powtórzyć badanie, jeśli wyniki wyjdą ponownie poniżej norm zbadać hormony, zrobić usg i posiew. W zależności od przyczyny (przyczyn) czasami można uzsykać poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
misia50 Re: Ruchliwość plemików??? 05.02.05, 04:07 ode mnie komentarz, bo mamy z mezem tutaj troche doswiadczenia: po pierwsze zrobic posiew- jesli jest infekcja to zastosowac antybiotyk, zrobic koniecznie-koniecznie badanie z krwi na chlamydie- bo ona nie wychodzi w posiewie nasienia,a uposledza plemniorki i np. w naszym przypadku byla winowajczynia slabej ruchliwosci, ponadto witaminy-antyoksydanty, czyli A,C, E, dobrze zastosowac peruwianska mace(ktora takze przynosi dziekczynne wlasciwosci afrodyzyjne w postaci apetytu na seksbo wiecie wraz ze staraniami niektorzy wrecz sie nudza seksem, a to raczej nie sluzy szczesciu rodzinnemu. No i dobre sa ponos L-carnityna i L- arginina. Z efektami roznie, ale czego sie nie robi, by usprawnic zolnierzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 Re: Ruchliwość plemików??? 05.02.05, 12:54 mój mąż ma trochę gorsze. Specjalista powiedział, że na to nie ma leku. Ale mojej koleżanki mąż poprawił bardzo wyniki zażywając przez miesiąc antybiotyk. Mój mąż teraz zaczyna antybiotyk, więc za miesiąc dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: Ruchliwość plemików??? 05.02.05, 17:40 Jeżeli obniżenie parametrów było wynikiem toczącego się w organiźmie stanu zapalnego - to antybiotyki mogą pomóc - mogą, ale nie muszą. Najczęściej przyczyn słabych parametrów jest kilka. Odpowiedz Link Zgłoś