donata72 Re: inseminacja w marcu! 11.03.05, 14:19 a powiedzcie mi moje kochane jakie dawki bierzecie lekow bo ja mimo swojej owu mam brac od 3 do 5 po jednym gonalu a od 4 do 8 3x1 clo i mam nadzieje ze beda chociaz 3 pecherzyki teraz niby mialam miec jeden a tu niespodzianka pojawil sie drugi wiec kto wie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radlena Re: inseminacja w marcu! 11.03.05, 22:48 czesc dziewczynki co do testowania to sie nie zastanawialam nie nymysle o tym po prostu czekam i powtarzam sobie w mysli jestem w ciazy to podobno dziala-zobaczymy czy aby napewno napewno bede testowac jezeli minie 30dc - cykle ma 27 -dniowe czyli z gosia mozemy byc w "jednakowej' ciazy? suuuuuuper bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: inseminacja w marcu! 14.03.05, 12:51 Przykro mi ale moja pierwsza IUI przeszła do historii bez efektu. A miało być tak pięknie! Do następnego podejścia! - Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: inseminacja w marcu! 14.03.05, 12:53 tak mi przykro (( trzymam kciuki za kolejny raz! Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: NO I JAK??? 14.03.05, 13:02 Chyba muszę na chwilę odstawić forum bo to sprawia,że cały czas myślę o problemie i się steruje. Ja jutro idę o doktorka na usg i jeśli pęcherzyki urosły to chyba od razu chcę iść do szpitala żeby niczego nie przegapić.Zwłaszca,że to nasza pierwszaIUI i nie wiem co mam robić i co myśleć.Aż mi się ręce trzęsą.Chciałabym żeby już było po wszystkim. A może ktoś mi opisze tak w skrócie jak to wszystko wygląda krok po kroku? Załóżmy,że jutro się okazuje,że mam wszystkie moje 3 pęcherzyki śliczne i opasłe i co dalej? (dodam,że jestem na naturalnym cyklu) Odpowiedz Link Zgłoś
radlena Re: NO I JAK??? 14.03.05, 22:13 no ja czuje sie normalnie jak ja mam interpretowac swoje odczucia? ból brzucha jak co m-c,ból piersi tez wiec.... dlaczego my zawsze czekamy na objawy przeciez nie kazdy je ma prawda? przeciez kazda z nas jest inna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jutrzenkaa Re: NO I JAK??? 15.03.05, 07:58 No i ja moge dolaczyc do dziewczyn ktore sa juz "po" W niedziele mialam przeprowadzona inseminacje przy pecherzyku wielkosci 21 mm i endo grubosci 10,7 mm. Wczoraj bylam na wizycie kontrolnej i po pecherzyku nie bylo juz sladu)) Trzymajcie za mnie kciuki bo to byla moja ostatnia inseminacja. Pozdrawiam cieplutko. Jutrzenka Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: NO I JAK??? 15.03.05, 12:08 oczywiscie ze trzymam najmocniej jak sie da i dziekuje za uspokojenie co do mozliwosci 5-raczkow ) trzymaj sie cieplutko i dzielnie... musi byc dobrze!!! bedzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radlena Re: NO I JAK??? 16.03.05, 07:21 co tu tak cicho - czuje braki wiary i jakas rezygnacje zagladam to codziennie na razie zadna z nas ja tez czekam i nie testuje zbyt wiele razty juz sie rozczarowałam teraz tez nie mam zadnych objawów ale ciagle wierze ze bedzie ok bo kiedys byc musi wiec dziewczyny głowy do góry jak nie w marcu to załozymy nowy watek iui w kwietniu piszecie sie na to? pozdrawima wierzaca w cuda Radlenka Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: NO I JAK??? 16.03.05, 08:18 Nic nie pisze bo od tego czy uda sie zobić jutrzejsze badanie zależy czy w ogóle będę miała IUI ... drożność... czekam jeszcze i za dobę wszystko się okaże potem 3 dni czekania na wynik i wszystko będzie jasne...Trzymajcie kciuki mocno Odpowiedz Link Zgłoś
masza76 Re: NO I JAK??? 16.03.05, 09:50 neja, czy dobrze zrozumiałam, że planujesz hsg i iui w tym samym cyklu? czy w tym miesiącu tylko drożność, a w nastepnym iui (bo na pewno wszystko będzie ok, trzymam kciuki). mi przepadło hsg w tym cyklu, tak więc wszystko się przesuwa, a to czekanie mnie dobija. Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: NO I JAK??? 16.03.05, 10:09 Wydaje mi się, że nie można w jednym cyklu mieć HSG i IUI tak mi gin powiedział. A wy jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: NO I JAK??? 16.03.05, 12:14 Moj powiedzial to samo - nie mozna robic IUI w tym samym cyklu co HSG (fakt, ze ja mialam pozno robione badanie dopiero w 10 d.c.). Stad musialam swoje odczekac - a to czekanie tez mnie dobija. Teraz czekam na @ i do roboty - ustalenie cz ystymolwać, czy nie... a jeśli tak, to jak itp... itd... nareszcie będzie się coś działo. Czego Wam też życzę jak najbardziej z całej duszy! Pozdrowienia z Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
natasza.p Re: inseminacja w marcu! 16.03.05, 08:51 Cześć. Dołączam do Waszego grona- w przyszłym tyg. pędzę na sonohysterografię, a w następnym cyklu na inseminację. Jestem pełna nadziei, że wszystko pójdzie dobrze. Dzisiaj nawet przyśniło mi się że na USG zobaczyłam w swoim brzuchu wyczekiwaną fasolkę... Trzymam za Was kciuki!! )) papa Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: inseminacja w marcu! 16.03.05, 09:47 Ja zakładam wątek inseminacja w maju. Ale wszystkim testującym w marcu zabraniam dołączać do mojego majowego wątku!!!!! Chcę przeczytac o dwóch tłuściutkich kreskach u Was!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: inseminacja w marcu! 16.03.05, 16:22 Można robić drożność i IUI w tym samym cyklu - nawet są lepsze wyniki jeśli się nie robi drożności z rentgenem tylko ze specjalnym aparatem USG. Mój gin w ogóle nie stosuje rentgena do drożności bo wychodzi z założenia że to bezsensowne dodatkowe obciążanie i tak już słabych jajniczków ( każda z nas ma coś nie tak w tym miejscu więc po co ładować jeszcze rentegna. Dlatego tez będę miała jak wszystko dobrze pójdzie i drożność i IUI w tym samym cyklu. Martwi mnie tylko coś o czym pisałam na innym wątku - klopoty z ujściem szyjki które jest bardzo wąskie i nie wiem czy nie bede musiała miec hegarowania - czyli poszerzania szyjki przed IUI ... czytałam o tym co nieco i przeraziłam się .... dziewczyny wyją z bólu bo to nieporównywalnie gorsze od badania drożności, jakieś obcęgi metalowe chwytaki rozpieranie szyjki przez kilkadziesiat minut jak w imadle ..... okropności az mi słabo na samą myśl Odpowiedz Link Zgłoś
egoscicka zrobialm test 16.03.05, 16:41 wiem , wiem z ejest wczesnie ale dostlama nieziemskich boli glowyi nie wiedizlam czy bede mogla wziasc jakies leki wiecej dni nie wytrzymam tego bo,u , no iz robilam test taki od gosi co na allegro sprzedaje, ewy oferty nie moglam znalezc.No i negatywny. Dzis jest 10 dni od owu, a w ostatnia niedizle czyli4 dni temu wg mnie sie zagniezdzilo, na testach bylo napisane ze juz mozna 10 dni po owu. Kolejny zrobie w terminie wyznaczonym przez lekarza, ale uwazam ze juz ten powinien byl wyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: zrobialm test 16.03.05, 21:14 Dostaniesz po łapkach za testowanie nie w terminie!!!!! Owszem jest napisane, że można testować po 10 dniach od owu pod warunkiem, że fasolka zagnieździeła się natychmiast po IUI. Sama mówisz, że mogło to być ok, 4 dni temu to jakim cudem ma wyjść test sikany ???? Musiałyby być czworaczki))) Niegrzeczna dziewczynka)))) Ręce precz od testów - do niedzieli - za karę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: inseminacja w marcu! 16.03.05, 18:41 ja jestem na etapie monitoringu, juz pisalam na innych postach, mam 5 pecherzykow, w 11 dc najwiekszy ma 14 mm, potem 2 po 11mm, jeden ma 10mm i jeden 8. rosna powoli wiec zobacyzmy co dalej bedzie pozdrawiam dzis mam dola Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi18 Re: inseminacja w marcu! 16.03.05, 19:59 czesc , powiedz po jakich lekach msz tyle pecherzyków? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: inseminacja w marcu! 16.03.05, 20:14 tylko i wylacznie po clo, od 5 dc do 9 mialam brac po jednej, ale jak zobaczylam ze jest ich az 5 to juz nie wzielam tej piatej-ostatniej i teraz sie boje czy dobrze zrobilam ... jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi18 Re: inseminacja w marcu! 16.03.05, 21:42 Mysle,ze dobrze zrobiłas , 5 to bardzo duzo.Ja jestem w szoku bo zawsze miałam tylko jeden. Moze dlatego az 3 IUI do kitu?Trzymam kciuki za wszystkie dziweczyny starjace sie bo wiem jakie to trudne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdasek76 Re: inseminacja w marcu! 17.03.05, 11:02 Ja miałam pierwsze w życiu IUI na cyklu naturalnym 2 marca. Dziś dwie kreski na teście. Wszystkim marcowym inseminacjom życzę takiego zakończenia! Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: inseminacja w marcu! 17.03.05, 11:04 Gratulacje ) Moze przelamiesz slaba passe w tym miesiacu ) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: inseminacja w marcu! 17.03.05, 11:16 tak sie ciesze!! bardzo bardzo! gratuluje raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: inseminacja w marcu! 17.03.05, 17:48 Gratuluję!!!! Tak się cieszę!!!! IUI ma sens i takie wiadomości motywują do dalszego działania. Trzymaj się cieplutko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: inseminacja w marcu! 17.03.05, 22:01 Brawo Magdasek!!Nawet nie wiesz jak się bardzo cieszymy razem z Tobą!!! Ja dziś też miałam pierwszą IUI i trzymam mocno kciuki. Powiedz proszę na co się leczyliście.Może to nas pokrzepi.Bo u mnie hiperprolaktynemia i słabe żołnierzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
reniaszcz Re: inseminacja w marcu! 20.03.05, 19:49 Cześć! Ja miałam pierwszą iui wczoraj, czyli 19.03.Teraz czekam 2 tygodnie na wynik. Mam nadzieje że się uda! Dziewczyny trzymajcie kciuki, ja za was tez mocno trzymam!!!! trzymajcie sie cieplutko pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: inseminacja w marcu! 21.03.05, 10:06 jestem po!! ale pecherzyk nie byl jeszcze pekniety, choc pregnyl dostalam... czy sa szanse ze cos z tego bedzie, bo ja zaczynam panikowac, a moja wiara gdzies umyka, pomozcie, prosze!! Odpowiedz Link Zgłoś
jutrzenkaa Re: inseminacja w marcu! 21.03.05, 11:41 Beatrice..spokojnie..bez paniki Wszystko jest na razie jak na najlepszej drodze do sukcesu. Dostalas pregnyl, nastepnie mialas przeprowadzona inseminację a teraz pozostaje Ci sprawdzic czy Twoj organizm zareagowal odpowiednio na dawke pregnylu. Tam gdzie ja sie lecze weryfikacja IUI jest zawsze nastepnego dnia i w przypadku kiedy nie doszlo jeszcze do pekniecia pecherzyka wskazaniem jest powtorna IUI. Dla pocieszenia powiem Ci ze na 5 prob, podwojna IUI mialam tylko raz. Trzymam mocno kciuki aby pecherzyk peknal na czas Jutrzenka Odpowiedz Link Zgłoś
jutrzenkaa Ps. 21.03.05, 11:44 Czy wczesniej tzn. przed IUI mialas podawany juz pregnyl, aby sprawdzic jak Twoj organizm na niego reaguje? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Ps. 21.03.05, 19:03 no wiec pregnyl wzielam pierwszy raz w ogole, dzis bylam na "podgladowym" usg i okazalo sie ze pecherzyka nie ma, no wiec miejmy nadzieje ze wszytsko jest na najlepszej drodze oczywiscie o wszystkim poinformuje, jak juz bedzie czas, teraz pozostalo mi czekac pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś