kattrin1 04.04.05, 12:02 dziewczynki napiszcie prosze jesli wiecie, co oznaczaja komórki endocerwikalne?? Bede wdzieczna za jakies podpowiedzi, co to jest. Dzięki, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: cytologia.. 04.04.05, 12:11 endocervix to błona śluzowa kanału szyjki macicy-wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
kattrin1 Re: cytologia.. 04.04.05, 12:19 invicto, dzięki, a to jest cały czas w nas, czy sie jakos tworzy, bo ja mam co 3 miesiące cytke a dopiero w tej wyszły te komórki. Wiesz cos moze o tym, czy ta błona jest zawsze. Wytłumasz jak mozesz laikowi... dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: cytologia.. 04.04.05, 12:35 z tego, co wiem, to jest cały czas, ale może coś się tam przemieściło, jak przy nadżerce np, ta błona się "obsuwa" i odkrywa głębsze partie-dokładnie nie wiem, jestem filologiem, nie lekarzem, ale wyglada to niegroźnie Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: cytologia.. 04.04.05, 14:20 kattrin, ciesze sie, ze jest ok. pamietam, ze balas sie tej cytologii gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś