viola206 30.04.05, 11:47 Czy ktoś się leczy w Novomedice w Mysłowicach? Proszę o pinie...( te dobre i te złe). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia79 Re: Novomedica Mysłowice 30.04.05, 14:28 Powiem Ci Violu,że ja jestem z Mysłowic i jak do tej pory nie słyszałam za dobrych opinii o tym ośrodku leczenia niepłodności.Zresztą na stronie Bociana dziewczyny też go za bardzo nie chwalą.Słyszałam,że każda dziewczyna która do nich przychodzi dostaje leki na tarczyce nawet jeśli nic im w tej kwestii nie dolega.Jeszcze niedawno sama się zastanawiałam czy nie podjąć tam leczenia, ale coraz bardziej zaczynam wątpić czy ma to sens ,słysząc te wszystkie niepochlebne głosy.Jeśli zdecyduje się na leczenie to chyba jednak w Prowicie 2000 w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
viola206 Re: Novomedica Mysłowice 30.04.05, 15:23 dziękuję za info. Ten ośrodek polecił nam lekarz z Krakowa. Napisz mi coś o Prowicie 2000, adres, telefon, może mają stronę internetową. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agak14 Re: Novomedica Mysłowice 30.04.05, 15:31 Ja się lecze w Novomecice od 3 lat. Mam mieszane uczucia. Coraz częściej myśłe o zmianie lekarza. Choć muszę przyzanć że raz zaszłam w ciąże ale się nie utrzymała. Od roku nic. Jestem u nich na clo ale lekarz już nie wie co robić. Nie wiem, może mam racje? Choć czytając to forum wiem że są jeszcze inne sposoby na stymulacje o których on nie wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
mia79 Re: Novomedica Mysłowice 30.04.05, 16:21 Można stymulować nie tylko clo, ale także gonadotropinami:menogonem, menopurem i gonalem. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: Novomedica Mysłowice 30.04.05, 21:12 Zdecydowanie odradzam!!! Leczyłam się u nich od lutego 2002 roku do stycznia tego roku. U nas problemem jest mała ruchliwość plemników. Przez ten czas jeździliśmy tam średnio co dwa miesiące i jedyną rzeczą jaka była robiona były badania plemników. Do znudzenia. Mój mąż miał już dość... Jeźeli chodzi o mnie to do września 2004 roku nie miałam robionych żadnych badań. dopiero we wrześniu kazali mi zrobić hormony i kiedy przyjechałam z wynikami, to mnie po prostu lekarz załamał. Powiedział mi mniej więcej tak: to niebywałe, ale pani weszła w okres menopauzy. A miałam wtedy 28 lat!!!! Zabrzmiało to na tyle okrutnie, że się podłamała!!! Bez żadnych uspakajań, bez zapewnień, że to można leczyć dowiedziałam się, że widocznie już się u mnie wykończył limit komórek jajowych. Możecie sobie wyobrazić co wtedy czułam. I na koniec lekarz powiedział, żebyśmy się pośpieszyli ze zbieraniem pieniędzy na In Vitro, bo czasu już mamy niewiele!!! PO PROSTU SZOK!!! I to była nasza ostatnia wizyta w Novomedice, bo potem znalazłam forum i tutaj dowiedziałam się, że podwyższony poziom FSH to nie wyrok. Że należy zrobić szereg innych badań. Potem okazało się, że hormony wystarczyło powtórzyć i wszystko jest ok. To był jakiś błąd laboratorium bo hormony mam ok - sprawdzałam dwa razy. Teraz jeździmy do Novum - od lutego tego roku, mimo, że jesteśmy z Częstochowy i wcale nie mamy blisko. I właśnie dzisiaj miałam pierwszą inseminację. A doktor M. twierdził, że w naszym wypadku w grę wchodzi tylko in vitro. Naprawdę uważam te trzy lata za starcone i nikomu nie życzę takich słów usłyszanych z ust lekarza prowadzącego. Pozdarwiam serdecznie i życzę szybkiego zaciążenia. Odpowiedz Link Zgłoś
viola206 Re: Novomedica Mysłowice 30.04.05, 21:39 niunia90 Dziękuję za opinię. Novomedicę polecił nam lekarz z Krakowa, dr. Bacz, i miałam nadzieję że to coś profesjonalnego, a tu same negatywne opinie. Nie zaproponowali Wam w Novomedice inseminacji? Jeśli jesteś z Częstochowy to może masz doświadczenie z lekarzami z Krakowa? Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: Novomedica Mysłowice 30.04.05, 22:29 Niestety w Novomedice powiedzieli, że tylko in vitro! A o Krakowie nic nie słyszałam, ale poszukaj postów z Krakowem w tytule. Widziałam kilka i tam pewnie znajdziesz dużo informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: Novomedica Mysłowice 30.04.05, 23:08 Ja osobiście nie leczyłam się w N. ale czytałam i słyszałam wiele negatywnych opinii na temat tej kliniki. Sama miałam tam się wybrać ale zdecydowałam się jednak na Provitę i jestem zadowolona jak dotąd Podaję Ci link do ich strony: www.klinikanieplodnosci.pl/index.php?mid=1 ******** czekam na cud 40 cykl www2.fertilityfriend.com/home/samanta Odpowiedz Link Zgłoś
viola206 Re: Novomedica Mysłowice 30.04.05, 23:22 samanta25 Bardzo dzikuje z info i ten link do strony Provity. I chyba zaczne nowy watek na temat Provity. A od ciebie opinia Provity jest pozytywna! Dziki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: Novomedica Mysłowice 02.05.05, 11:41 Viola na bocianie możesz poczytać na temat Provity tutaj: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=26694&start=0 i tutaj: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=21845&start=0 ******** czekam na cud 40 cykl www2.fertilityfriend.com/home/samanta Odpowiedz Link Zgłoś
dominika272 Re: Novomedica Mysłowice 05.05.05, 18:34 czesc, leczyłam sie w Novomedice, bardzo dobra wrazenie i kosmiczne ceny, po kilku miesiacach odpusciłam temat bo nie było nas na to stac.... leczyłam sie u dr K.Błaszczyka bo poleciła mi go koleżanka, nie wiedziałam ze pracuje w Novomedice dopóki nie skierował nas tam na badania "bo robią najlepiej", nie polecam nastawieni na pieniądze potem wyniki - cóz, dla jednych to biznes a dla innych życie..... z dzieckiem lub bez.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
intaaaga5 Re: Novomedica Mysłowice 06.05.05, 20:54 cześć!!!Dokładnie zgadzam sie z moimi poprzedniczkami-Novomedica to syf!!! szkoda naprawde czasu pieniędzy i w dodatku zdrowia które tam potrafią zniszczyć podając nieodpowiednie leki!!Sama leczyłam sie tam przez rok i cieszę sie że w miare szybko z tamtąd uciekłam.Teraz postanowiłam wszystkich ostrzegać przed tą kliniką!!!Z czystym sumieniem natomiast polecam Provitę-mimo że nie ma u mnie jeszcze efektów leczenia to mam duze zaufanie do nich!!Jedyny minus to długie oczekiwanie w kolejce do gabinetu-trzeba mieć duzo cierpliwości! Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś