rogowski25 09.05.05, 22:08 gdie w wawie mozna zbadac hormony u mezczyzny i na czym to polega? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pietrek666 Re: badanie hormonow 10.05.05, 08:19 Ponieważ nie jestem ze sztolycy na pierwsze pytanie nie mogę Ci odpowiedzieć. Ale myślę, że napewno w Novum Jak to się robi? Ano oddaje się krew Odpowiedz Link Zgłoś
jonama Re: badanie hormonow 10.05.05, 09:13 Badania mozna zrobić prawie w każdym labolatorium analitycznym. Ja przed badaniami po prostu wzięłam telefon i podzwoniła - ponieważ ceny są bardzo zrożnicowane. Mój mąż płacił 25 zł za 1 hormon i to było stosunkowo tanio jak na Warszawę. Polecam labolatorium na Pasteura lub Medicus. Można zrobić o każdej porze nie trzeba byc na czczo - poprostu pobieraja krew. Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: badanie hormonow 10.05.05, 09:53 a ile jest wszystkich hormonków? Medicus znam a na Pasteura to jakie to laboratoruium (jakiś tel.) Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: badanie hormonow 10.05.05, 10:22 Mi badali trzy, ale nie wiem ile jest na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
jonama Re: badanie hormonow 10.05.05, 10:29 To na Pasteura to na tyłach kina Ochota, tel: 822-46-07, ale ci w medicusie maja z nimi umowę i jak się robi tam to itak wioza na Pasteura. Robi sie przede wszystkim FSH,LH, testosteron i można dorzucić jeszcze prolaktynę lub TSH(to na tarczycę - jak jest złe to może też coś zburzać. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: badanie hormonow 11.05.05, 22:15 dzięki, ok, dzięki czy badania hormonów sa raczej wskazane, ponieważ wpływają później np. na poronienia czy jak wszystko jest w pożądku to można to badanie pominąć ile czasu wyniki badań hormonów są uważane przez lekarzy? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: badanie hormonow 13.05.05, 10:02 w jaki sposób można podwyzszyć np. poziom testosteronu? Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: badanie hormonow 13.05.05, 11:22 można podać testosteron w tabletkach albo zastrzykach, ale to sprawia że nie wytrwarzasz własnego testosteronu, lepiej poszukać przyczyny dlaczego jest za niski ( endokrynolog) zaburzenia hormonów mogą oznaczać nieprawidłowe funkcjonowanie tarczycy lub przysadki. Odpowiedz Link Zgłoś