justy11 15.06.05, 13:11 Byłam dzisiaj u gina i na lipiec wyznaczył mi termin - badania drożności jajowodów - strasznie się boje.... brrrr. Mam spędzić w szpitalu dwa dni chyba ,ze się dobrze będe czuła to poszczą mnie w tym samym dniu do domu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klara_76 Re: Boje się ... 15.06.05, 14:51 Nie taki diabel straszny jak go maluja! Wypowiedzi na temat hsg bylo mnostwo na roznych watkach. "Wrazenia", jakie wynosimy z badania, zwiazane sa przede wszystkim z progiem bolu, ktory jest bardzo indywidualny. Na bol wplywa tez obecnosc zrostow w jajowodach - jesli jajowody sa niedrozne, to kontrast nie moze przez nie przejsc i moze to byc powodem bolu. W kazdym badz razie wszystkie dziewczyny, ktore do badania podeszly (lacznie z nizej podpisana), przezyly je i to jest najlepszy dowod, ze nie ma sie czego az tak obawiac. W moim przypadku badanie bylo dosyc bolesne, nie obylo sie bez anestezjologa - ale niestety mam obydwa jajowody niedrozne. Do domu wyszlam zaraz po badaniu. Potem jeszcze przez kilka dni mialam lekkie plamienie. Trzymam kciuki. Na pewno bedzie dobrze! Klara Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: Boje się ... 15.06.05, 15:10 Dziękuję Klaro za odpowiedz a co później jaki stosują u Ciebie leczenie jak masz niedrozne jajowody ? Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: Boje się ... 15.06.05, 15:21 Czekam na laparoskopie, ktora mam miec za dwa miesiace. Podczas tego zabiegu lekarze podejmuja sie czasem udroznienia jajowodow (choc podobno nie zawsze jest to mozliwe). Jesli sie uda udroznic chociaz jeden jajowod, to bedziemy starac sie naturalnie. Jesli nie, to pozostaje tylko ivf, na ktore sie juz psychicznie (i finansowo...) przygotowujemy. Bol zwiazany z hsg to pestka w porownaniu z tym, co przezylam dowiadujac sie o rozpoznaniu... Pozdrawiam, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: Boje się ... 15.06.05, 15:26 Ok rozumię Cię. Zyczę powodzenia ! Napewno się uda ! Ja też od pewnego czasu odkładam z Mężem co miesiąc troche grosza na inv bo nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: Boje się ... 15.06.05, 16:22 Trzymam mocno kciuki za hsg! Na pewno wszystko bedzie dobrze. Daj znac, jak juz bedziesz po badaniu. Pozdrawiam, Klara Odpowiedz Link Zgłoś